|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
18.7.2008 11:00:12   
Gigana
Drage moje,

evo javljam se opet nakon duzeg perioda od pomenutog dogadjaja.  Ja sam rodila prelijepog dječaka koji sad ima 7,5 mjeseci i koje je, hvala Bogu, zdrav ko' dren. 
Opet citam komentare o Dr. Slakovic i jednostavno ne mogu da ostanem mirna kad se njeno ime spomene i kad vidim koliko vas ima koje idete kod nje i koje ste imale slicne situacije sa njenim dijagnozama.  ZAOBIDJITE JE U ŠIROKOM LUKU, MOLIM VAS, da ne biste dosle u situaciju da vam pritisak skače i da se pocnete tresti od sekiracije, jer to moze biti itekako stresno za vasu bebu u stomaku.  Potražite druge ljekare, ima ih, hvala bogu, stotine, samo nju zaobiđite.  Ja sam zbog nje 3 puta isla na 4D ultrazvuk u mjesec dana kod dva različita doktora (Dr. Mehmedbasic jednom, pa Dr. Divanović 2 puta, pa onda kod svog Dr. Mašića u vojnu bolnicu), upravo zato sto mi je ubacila crv sumnje.  Sva tri doktora su mi potvrdili da je sve u savršenom redu s bebom, samo je njena dijagnoza bila drugacija.

Samo mi nije jasno kako je moguće da većina nerođenih beba koje ona pregleda imaju genetske markere za Downov sindrom (koji se inače, savršeno mogu vidjeti i na 3D ultrazvuku kojeg oni imaju u Skerlićevoj, znači nema potrebe za 4D ultrazvukom).  Pa sve hvata na tu foru.  Pa nije moguće da toliko beba ima predispoziciju za Downov sindrom i da svima njima "nešto" fali, pa se to mora "dublje" ispitati na ultrazvuku kod "privatnika" na kojem pregled košta 200 KM. 

Informišite se na Internetu o pomenutim markerima i vidjećete da se sve to može vidjeti na ultrazvuku koji ne mora da bude ekspertni 4D ultrazvuk, samo je potrebno da je doktor dobar dijagnostičar, a ne lopov ili neznalica koja želi samo novac.

Sve vas srdačno pozdravljam i još jednom molim da ne idete kod ove doktorice, ili ako vam se već dogodi ovakva situacija, probajte se smiriti i odmah potražite savjet drugog ljekara.       


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
18.7.2008 12:30:29   
brbljivica
I ja bih nešto dodala na ovu temu, doduše ne radi se o pogrešnoj dijagnozi u trudnoći, već u pripremi za trudnoću. U januaru mi je dr. Naser iz Skerlićeve na osnovu UZV pregleda konstatovala mikrocistične jajnike, neplodnost i uputila mene i supruga na kliniku za sterilitet. Na moje insistiranje da mi predloži neku terapiju dok dođem na klinici na red za pregled mi je predložila 6 mjeseci Diane35.
Dok sam se ja konsultovala kod koga da odem po drugo mišljenje (nisam počela piti Diane), ostala sam u drugom stanju user posted image
Nikad zaboraviti neću hladnoću u tonu dr. Naser kada mi onako isprepadanoj samom dijagnozom mikrocističnih jajnika još kaže - vi morate liječiti neplodnost na klinici.

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
20.7.2008 21:54:04   
umma
Brbljivice,

Cestitam ti i zelim ti prelijepu trudnocu, da uzivas u njoj i rodis zdravu bebicu,ako BOG da.Evo i sama vidis koga treba izbjegavati, vise ti ne treba od ovih nekoliko iskustava. Nisam par dana bila u mogucnosti da se javim, ali vidim da ste sve prilicno aktivne.

Bosanko,
Znas kako je kada razmislis da je neko strucnjak u svom poslu a ti laik, jos ako je prva trudnoca u pitanjuro moj muz jako prisebna osoba koja ni na sta ne reaguje na prvu i sto imam veliku podrsku u njemu, BOG zna sta bi s mene bilo u svoj tuzi i strahu koji sam prozivjela. Mozes zamisliti njene hrabrosti i da pomene Down sindrom, bez ikakvog uporista??!!!Jako nadobudno, nema sta. Hvala BOGU pa odoh odmah kod Dr.Frljak Amire, zena me pogledala i rekla mi odmah da je u 32 god.radnog iskustva imala jedan slucaj izrazenog nuhalnog nabora koji je proslijedila dr Dizdarevic i zaista je bila bolesna beba u pitanju. tada mi je objasnila da se to sasvim jasno vidi i na 3D UZ-u i da je kod moje bebe sve u najboljem redu,hvala BOGU.

Emina_h,

Jesu stigli nalazi amniocinteze, ako ne kada ih ocekujes?
Pozdrav svima.

(odgovor članu brbljivica)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
20.7.2008 22:52:59   
emina_h
Uma,ocekujem nalaze aBd u utorak,tad je dvije sedmice,pa vidjet cemo.Samo molim Boga sa se to jos ne odulji.Ne smijem se ni usuditi sama nazvati jer da se neko pa cak i telefonski izdere na mene,to bi me izbacilo iz takta pa cu se strpiti.
Javim se dok dobijem nalaze.

(odgovor članu umma)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
22.7.2008 16:18:47   
jelena_ena
ja srećom nisam imala tih dijagnoza. u 9. sam mj. na preglede idem kod dr.KKneževića. Ima li tko iz Mostara tko ima iskustva s ovim doktorom?

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
22.7.2008 20:29:49   
umma
Emina_h,

Necu da te zabrinjavam, ali da znas da postoji opcija da se prolongira nalaz sa 2 na 3 nedelje cekanja, pa cak i vise, takav slucaj je imala moja prijateljica. Zato, ukoliko se to desi , nemoj prije vremena da se sekiras, jer njen nalaz je bio savrseno uredan, ali je bila guzva. Ona sada ima hvala BOGU zdravu kcerkicu staru godinu dana,a umalo nije poludila misleci da nalaz nije dosao zato sto nesto nije u redu.

Mislim na tebe.

(odgovor članu jelena_ena)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
22.7.2008 21:11:39   
Mrka
Boze dragi, svasta nesto procita i prosto ne mogu vjerovati. Pa zar je doslo do toga da ljudi zbog novca daju i lazne dijagnoze.
Stvarno, ne znam sta prokomentarisati na ovo sve. Ja, hvala dragom Bogu, nemam nikakvih problema sa dr.

_____________________________

Adin 12.01.2007.

(odgovor članu umma)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
23.7.2008 16:28:35   
emina_h
Hvala ti uma,prodjose dvije sedmice a od nalaza nista izgleda da sad duze traje jer se vise ne rade u labaratoriji Mehmedbasic nego u Zagrebu.Hvala ti na podrsci.

(odgovor članu Mrka)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
23.7.2008 16:50:47   
Happy
emina_h biće to sve dobro ako Bog da vidjećeš....
A ovo što čitam...Vala hanume moje, što se tiče naših doktora ja ne znam da li mene može išta više iznenaditi bukvalno..... Zaista ne može, ali ne do Bog da mi se desi,lako je govoriti ovako jer svaštačuješ i vidiš, ali kada se tebi desi....
Ne znam.... Ja bih je u  mraku sačekalauser posted image

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
24.7.2008 20:54:43   
umma
Draga Neira,

Nasmijala sam se od srca. Odmah mi je bila slika u glavi, nas nekoliko trudnica razlicitih velicina stomaka kako naganjamo dr-icu. Mozete li, drage moje, zamisliti tu sliku, kako se valjutamo za njom niz Dzidzikovac??? Ha,ha,ha !!! Super prijedlog, Neira, svaka cast. Samo vedro, sve ce uz BOZIJU pomoc biti u redu, ionako je sve u NJEGOVIM rukama, a ne tamo nekih nadobudnih dr-ica koje su juce zavrsile fakultet i misle da su pobrale svu pamet svijeta. Ko ih shisha, nas cekaju lijepi dani sa nasom zdravom djecicom ako BOG da.

Pusa svim sadasnjim i buducima mamicama.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
9.8.2008 22:30:29   
expert za ultrazvuk
3d odnosno 4d ultrazvuk nema nikakvih prednosti u detekciji hromozomopatija odnosno Downovog sindroma.Pregled treba obaviti na 2d ultrazvuku visoke rezolucije,gdje se mjeri debljina nuhalne translucencije,povecane kod 75%fetusa sa Daunovim sindromom i prisustvo nosne kosti,jer 60-70% fetusa sa Daunovim sindromom nema nosnu kost.Gestacija treba da je izmedju 11-13+6 dana.Doktor koji obavlja pregled treba da je educiran i da ima certifikat od fondacije za fetalnu medicinu.Kod nas ima malo ili ni jedan doktor sa pomenutim certifikatom.Fondacija za fetalnu medicinu(FMF) ustanovila je program za obuku i kontrolu kvaliteta u klinickoj praksi.Obuka je zasnovana na teoretskim kursevima,prakticnom dijelu,te podnosenju albuma sa slikama nuhalne translucencije koje je kandidat napravio.Daleko smo mi od EU i svijeta.Pomenuti kurs je polozilo mnogo doktora u Srbiji gdje je Kypros H.Nikolaides odrzao predavanja.Zato nasi doktori grijese jer ne citaju nista.

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
9.8.2008 22:50:56   
jasmina_mm
Ja hvala bogu nisam imala problema sa pogresnim dijagnozama jer sam trudnocu vodila na klinici, ali je zato moja kolegica isla u skerlicevu kod pomenute doktorice koja joj je u petom mjesecu trudnoce dijagnosticirala da vidi "bebu u ogledalu", kao da pored bebe ima jos nesto te je ova trceci otisla kod jadranke koja joj je rekla da je sve ok, zatim joj je ta ista doktorica rekla kako su joj organi djeteta svi sa desne na lijevoj strani i da ima cistu na mozgu. Ova je opet poludjela od brige, radila aminocentozu koja je pokazala da je sve ok nesto kao 46xx i dalje trudnocu vodila na GAK-u. Prije dva mjeseca je rodila zdravu djevojcicu i kaze da je prvo sto je uradila pregledala je od glave do pete. Ta navodna "cista" je bio pramen kose ustvari, ali zena je prezivjela traumu i tokom cijele trudnoce bila pod stresom.

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu expert za ultrazvuk)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
9.8.2008 23:14:13   
dinaa
Bože sacuvaj pa ko drzi tu doktoricu jos zaposlenuuser posted image  istraumira jadne zene.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
10.8.2008 21:45:50   
umma
Pozdrav drage moje,

BOZE sacuvaj, stvarno da izludi covjeka.Nevjerovatno.Ali, to moze proci kod nas, nigdje drugo. I to sve da bi zaradila koju marku sa strane. Fuj,da se covjeku zivot zgadi potpuno. Znate sta je najtragicnije od svega, po meni barem? Sto ima masa zena koje sebi ne mogu priustiti privatno pregled, nego su "osudjene" da im takve dr. vode trudnocu i slijepo slusaju ono sto im govore i vjeruju im. E to je tek tuga. A takve zene sigurno nemaju ni racunar ni internet pa ne mogu ni na ovaj nacin, poput nas, saznati jedne od drugih sta se sve desava i kakvi su pojedini ljekari. E, BOZE DRAGI.

Zna li iko je li Emina_h dobila nalaze, nikako se ne javlja?
Pozdrav.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
11.8.2008 19:41:12   
emina_h
Dobila sam nalaze ac,hvala Bogu nalaz je uredan,dobicu aBd sina.
Dzaba sam radi pogresne dijagnoze izlozila se velikom stresu i neizvjesnosti skoro tri mjeseca.
A famozna doktorica ode u privatnike pa ko joj voli ici nek izvoli.
Hvala vam drage moje,vasa mi je podrska puno znacila.


(odgovor članu umma)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
11.8.2008 19:48:26   
Emina*
IZVORNA PORUKA: emina_h

Dobila sam nalaze ac,hvala Bogu nalaz je uredan,dobicu aBd sina.


Od srca ti cestitam user posted image   user posted image   user posted image


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
11.8.2008 21:02:48   
emina_h
Hvala puno.

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
11.8.2008 21:56:05   
Mirkica
cestitam Emina bas mi je darago , nek vas Bog cuva.

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
12.8.2008 17:27:04   
jasmina_mm
cestitke i od mene i sve najbolje i aBd da se hairli porodis i uzivas sa sincicem

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
12.8.2008 20:01:17   
emina_h
Hvala vam puno drage moje.

(odgovor članu jasmina_mm)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
12.8.2008 20:03:12   
suncan_dan
user posted image user posted image user posted image nek je sa srecom...

_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
13.8.2008 10:04:36   
lejlaze
moje iskustvo od nedjelje.
Ujutro na vesu vidim malo krvi, 35 sam sedmica bila. moj dr nije bio dezurni taj dan, medjutim meni crv nije dao mira i odem u bolnicu kod drugog doktora, cisto da se smirim. i imala sam sta i cuti.
navodno beba mi ne raste, po njegovim mjerama je 32 sedmica.
Velicina FL i BPD je ista kao sto je bila na pregledu na kojem sam bila prije 12 dana.
user posted image , grozan osjecaj. jedva sam docekala ponedjeljak, otisla skroz drugom doktoru (doktorici) i rekla sta je bilo (jer moj dr koji mi inace vodi trudnocu nije u Zenici - zakazani termin za kontrolu mi je tek 19.08.).
rekla mi je da nema razloga za brigu, propisala mi vitamine B6 i B12 koje primam kroz infuziju i rekla da u  petak ponovo dodjem na ultrazvuk da uporedimo velicine.
ne znam kako cu izdrzati do petka.... jos po belaju pokvari mi se kompjuter, nisam vas mogla ni kontatirati da vidim da li je koja imala slicno iskustvo. Jedva cekam petak.


(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
15.8.2008 12:50:53   
lejlaze
bila jutros na kontroli, doktorica kaze da je sve uredu i da nemam razloga za brigu.
olakasanje user posted image

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
15.8.2008 12:51:37   
Emina*
IZVORNA PORUKA: lejlaze

bila jutros na kontroli, doktorica kaze da je sve uredu i da nemam razloga za brigu.
olakasanje user posted image



user posted image   user posted image   user posted image   user posted image
E bas mi je drago.........
Nadam se da ti je laknulo  user posted image   user posted image   user posted image


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
15.8.2008 12:51:58   
budućamama
Odlične vijestiuser posted image user posted image user posted image
Žao mi je što ste morali prolaziti kroz tu traumu... ali, hvala Bogu, sve se dobro završilouser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio budućamama -- 15.8.2008 12:52:29 >


_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *