|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
15.8.2008 12:59:11   
emina_h
E bas super,hvala Bogu da je sve uredu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
15.8.2008 17:57:49   
lejlaze
moze pomoc,
da li neko od vas zna sta znaci - partus praetempijm. augr.
tako mi je dr napisao (onaj kojem sam se obratila kada sam krvarila).
pokusala sam naci na netu, nije islo. doduse on je to pisao na pisacu masinu, mozda ima gresaka u tipkanju.
unaprijed hvala na pomoci

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
15.8.2008 23:15:09   
sreca
To ti znazi prijeteci prijevremeni porodjaj, mada nemoj da te prepadne, oni to uvijek pisu, kao da sebe zastite, jer si ti ustvai i krvarila. Meni na primjer od samod pocetka trudnoce je pisalo prijeteci pobacaj a onda kasnije prijeteci prijevremeni porodjaj a to je zato samo jer sam ja uvijek govorila te boli ovdje te ondje i oni sebe ograde tom dijagnozom.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
16.8.2008 1:21:21   
eminaC
Cao trudnice ,samo bih da pitam Eminu-h koliko je cekala nalaze amniocinteze posto sam i ja radila 5 .08. i kad te nazovi jel ti odmah kažu jel sve uredu.sretno svima

(odgovor članu sreca)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
16.8.2008 11:11:57   
idana_85
Jao,drage moje zenice, pa ja se vama divim sta ste sve prezivjele. Samo mi nije jasno kako vas je toliko odabralo bas tu doktoricu, ona kao da je neki magnet.
Ja hvala Bogu imam divnog doktora i prilicno urednu trudnocu. Kad su mi rekli serklazu, moj dr je rekao da ne brinem,da ce pratiti i ako bude potrebe uraditi, inace nece bezveze da me maltretira. Cim je vidio malo kontrakcija rekao je da je to na neki nacin normalno, jer su neke zene tako gradjene a i moja trudnoca je niska, da se ne brinem, da pijem apaurin i izbjegavam teske poslove. Zadnji put mi je rekao da mi je zrelost posteljice II/III stepen, ja se istraumirala,jer znam od prije sta to znaci. Medjutim utjesio me da to ne mora biti tako, da izbjegavam pusace i da cemo mi to sv fino izgurati, da je bilo zena sa tim stepenom i u ranijoj fazi trudnoce pa su i po par dana prenijele trudnocu.....Tek kad cujem vase price,a naslusala sam ih se i od prijateljica, vidim koliko sam sretna.
Emina, cestitam, bas mi je drago zbog tebe.
Lejla ne brini, i meni su talno neke indicije za prije vremeni porodjaj,ali dr ne da pricati o tome, on je ubjedjen da ce to sve biti uredu i da cu izdrzati do kraja.



_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu eminaC)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
19.8.2008 21:46:33   
emina_h
Idana,hvala ti.
Nalaze sam cekala tacno cetiri sedmice,i ja sam njih zvala.Telefonom kazu rezultate.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
27.8.2008 9:38:06   
Lady_in_red
Eh drage moje , ja sam isto prezivila traumu u 28 sedmici zbog divne d. Slaković, koja je na pregledu u 28. sedmici ustanovila sljedece: da mi beba kasniu u razvoju dvije sedmice i da ima viska mozdane vode u glavi . Ja onako istraumirana pitam je pa sta cu sad , ona onako hladno kaze nista evo poslt cu vas na GAK kod dr. Jadranke Dizdarević. I tako odem aj sutra odmah gore i dotična dr. me pregleda i kaze mi da je dr. Slaković u pravu , da djete ima viska vode i da cu morati izazvati prijevremeni porod s tim da cu roditi mrtvu bebu . Nasravno ja počnem tu plakati i luditi da bi mi ona rekla , ma znate sta hajd vi meni dođite za 15 dana , reko molim , ja da razmisljam 15 dana sta ce mi biti sa bebom nema govora , kaze ona dođite onda za 7. I dođem ja za 7 dana kod nje pregleda me i počne ona komentarisati ovako  " Nije mi jasno , ovo je ne moguce , pa ovdje nema nista , svasta , nista se sad ne vidi " . I zavrsi ona pregled i kaze mi da dođem opet za 15 dana . Međutim ja dođem za dva dana i nađem dr. Gavrankapetanović, žena me pregleda i kaze da nemam razloga za brigu da je beba jako napredna i da ej sa mozgom sve u najboljem redu, u tom je dosao i šef klinike koji me takođe pregledao i potvrdio isto da je sve ok.
I da napomenem da mi ej divna Dr. Dizdarević rekla da mogu roditi nepokretno , slijepo dijete . I hvala dragom Bogu ja sam rodila sina koji ej bio tezak 4kg i dug 54cm. Jest da sam se napatila ali vrijedilo je . Dr. Slaković i Dr. Dizdarević user posted image  

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
11.9.2008 23:13:49   
eminaC
Drage moje mozda ce vam pomoći moje iskustvo jer znam kako sam se osjecala kad mi jedna dr.privatnik rekla  da mi je nuhalni nabor 5-8 mm, da mi je posteljica spustena, da je bebi pupcana vrpca oko vrata a sve to meni tek 13 sedmica.Plakala sam citavu noc jer sam  predhodno imala spontani, nisam vjerovala da mi se to opet moze desiti.Naravno to moj Dr. nije potvrdio  kod njega je sve bilo ok. Ona kaze vidim sve ovo ali se vi ipak obratite na kasevu.Onda sam uradila amniocintezu i hvala bogu sve je ok, i sad uzivam u trudnoci, evo beba stalno udara.Mozda ce pomoci nekom ova prica jer znam kako sam se osjecala,plakala i plakala,suprUg mi je reko mozda je sve ok sad upravo tvoj plac skodi bebi. I hvala bogu bio je u pravu.Sretno svima nije sve tako crno,Usput sam na amniocintezi srela jos jednu ženu i njoj isto su rekli i kod nje je sve ok.

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
12.9.2008 9:04:51   
leona
Eh, kad smo vec kod famozne Slakovicke, da i ja nesto dodam.
Pred odlazak na more, moj dr. je bio na godisnjem pa sam otisla u Skerlicevu na pregled.Tada mi je ona izmjerila nuhalni nabor (2,3) i rekla da mi je grlic znatno kraci no sto bi trebalo biti.
Nakon sto  se moj  dr.vratio, rekao je da mi je gric savresenih dimenzija, i sjecam se da je rekao "ovo nije dobro izmjereno".
Sad razmisljam da mi mozda i nuhalni nije dobro izmjeren, ali sam uradila i tripl test, koji pokazuje da nema povecanog rizika za bebu, pa sam malo mirnija.
Ali milsim da ova zena nije normalna. nemoguce je toliko slucajnosti...


(odgovor članu eminaC)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
12.9.2008 13:28:42   
Anoniman
možda je žena izostala kad su na fakultetu učili mjerenja...user posted image

(odgovor članu leona)
  Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
14.9.2008 16:43:13   
dana3
pogresnim dijagnozama????!!!!!pa meni su naredali da povracam jer imam potpuno zatvoren zeludac,dalje da imam hepatitis ili b ili c ili obauser posted image pa da toliko povracanj u tudnoci uopste nije normalno pa da mi se savjetuje prekid trudnoce jer beba nema hranu i ne razvija se.odlucim da se vratim u bosnu i da tamo rodim a onda pocenje da biva bolje prestajem a povracanjem izgledam bolje,jedem vise i raznovrsnije i desi se da me ista moja dr. ne prepoznaje u hodniku dok sam cekala nju i samo se nasmijala i rekla ah pa ljudski je grijesiti.ja njoj lijepo na nasem opsujem redom(sreca ne kontauser posted image )i danas po njenom ja bih samo sanjala o trudnoci i majcinstvu da sam je poslusala u uradila abortus.sve sto doktori kazu treba uzeti sa rezervom i traiziti misljenje najmanje trojice ljekara.meni se isplatilo

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
14.9.2008 17:05:54   
dunja
Meni su na poslednjem ultrazvuku 10 dana pred porod rekli da beba ima oko 3300 gr i da cu ja fino, prirodno da se porodimuser posted image . Sa tim nalazom sam i dosla u bolnicu da se poradjam i kad je porod krenuo doktorica skonta da je to "mozda velika beba" i onda trci po ultrazvuk, i jeste velikauser posted image , a ja malauser posted image i onda hitno na carski rez. Bebac se rodi sa 4850gr. Znaci promasio je 1,5kg ili ti trecinu djeteta .user posted image ..user posted image A da ne promase te milimetre.. Dajte, molim vas.. Obavezno vise misljenja!!

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
15.9.2008 11:32:49   
mynxlee
mislim da nema trudnice koja nije imala problema sa pogresnim dijagnozama.
kod mene je, cini mi se, i prije nego sto sam zatrudnila trudnoca postala visokorizicna. kao navodno pojavile se neke ciste velicine 10 cm koje ugrozavaju trudnocu od samo par sedmica.
doktorica nije ulagala nikakve nade u opstanak ploda, nego me je filovala tabletama i punila mi glavu s operacijom koja treba da se odradi izmedju 16 i 20 nedelje. cak me klasificirala kao svoj 3 slucaj u karijeri. da sam bila prvi, sigurno bi se nasla i u enciklopediji.
kad sam otisla drugom doktoru i cim je covjek pogledao snimke, kaze da nema pojma o cistama, nego da je to jedno bilo zuto tijelo, a drugo mokracni mjehur. tad sam se zapitala da sam se nasla na operacijskom stolu, da li bi ona meni izvadila mokracni mjehur.
taj doktor je na UZV utvrdio da su moji janici cisti, a 2 dana poslije kad sam otisla kod nje ona je nasla opet ciste od 90 i nesto milimetara, ali kao u karton upisace onu od 55 mm. nigdje veze!
sad kao nemam nista, ali opet moram paziti. nema sexa, nema putovanja, nema ovog, nema onog. ja to nista ne ferceram. zivim sa svojom trudnocom u skladu sa svojim potrebama.


_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu dunja)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
16.9.2008 23:45:50   
umma
Drage moje,
Da vas malo cujem nakon duzeg vremena. Malo sam u stisci s vremenom, vazda neka frka. Mi smo ok, hvala BOGU,bebac se fino razvija, a ja sam dahnula dusom otkako nije vruce. Sad sam usla u sesti mjesec i dobro se osjecam,hvala BOGU ( raste pupa primjetno svaki dan, hvala BOGU). Ne daj BOZE da smo slusale mahnitu dr Slakovic, pola bi nas prekinulo trudnocu, ne daj BOZE. Ludaca. Drago mi je cuti da ste sve ok i da bebe rastu.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
17.9.2008 9:31:55   
*sunce*
da napišem pokoju riječ....ne znam da li je prava tema ili ne ali mi se učinila podobna...
još uvijek ne znam tačan uzrok smrti moje bebice u stomaku...očekujemo nalaze s patologije...
nisam ja imala pogrešne dijagnoze ali sam imala nešto drugo ili nisam...
naime trudnoću mi je vodila jedna jako fina doktorica...koja je par puta bila odsutna i pregledale su me njene kolegice...na zadnjem pregledu...sedam dana prije nego će moja bebivca posustati pregledala me moja dr.i rekla da je sve u redu, da je možda malo plodove vode ali nije to strašno jer sam i ja sitna i beba pa je to zato tako...a mjesec prije toga me pregledala njena kolegica koja mi je dala uputnicu za nalaze koje ću izvaditi neposredno pred idući pregled i tad mi je trebala dati uputnicu za UZ a nije iako me je upitala i gledala datum u knjižici kad je rađeno zadnji put...rekla mi je da je sve u redu a pregledale me je samo onako obični pregled uopće nije pregledala bebu i vodu na onaj aparat...eh sad se vraćam na zadnji pregled ponovo...naravno povadila sam nalaze i ponijela sve je bilo ok...kad je vidjela dr.da nisam poručena na UZ galamila rekla je "zašto ti koza nije dala uputnicu da se poručiš, pa zna ona da se ti nemožeš poručit bez toga i kad ti hoćeš" eto to je rekla i dala mi uputnicu na kojoj je napisala da me stave u prvi slobodan termin...i dali su mi ga za 10 dana...ali moja bebica nije izdržala to nešto...

na UZ na ukc-u kad sam otišla da me gore još pregledaju i porode ako se potvrdi smrt bebe rekli su mi da beba nije dobro razvijena da ima nekog zastoja oko 2 sedmice po mjerama...i doktor koji me je gore primio potresao se i rekao kako je moguće da nije rađen taj Uz možda bi se to vidjelo...možda bi me porodili u tom sedmom mjesecu i bebu u inkubator smjestili...

sad je kasno za sva pitanja...šta je moglo biti i kako...
ne mogu još kriviti nikoga niti želim...čekam evo nalaze da vidimo uzrok....

sve se pitam da li sam ja ta kriva...

tako drage moje...čuvajte se, pazite se, ako imate uslove otiđite potražite i mišljenja nekog drugog doktora...
ja znam jedno da ću aBd iduću trudnoću voditi i privatno i u DZ, kod dva različita ljekara...

(odgovor članu umma)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
17.9.2008 9:51:55   
mamsi
Naravno Sunce da ti nisi kriva i nemoj molim te za svoje dobro tako misliti,doktori treba da profesionalno odrađuju svoj posao a ne mi da im dajemo upute šta da rade.A sačekaj nalaz pa ćeš vidjeti šta dalje,pusa i ne daj se i ponavljam ti nisi kriva

(odgovor članu *sunce*)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
17.9.2008 9:56:49   
mamyca
Sunce,naravno da ti nisi kriva,ti nisi mogla nista uraditi.Znam da ti je tesko,sacekaj nalaze,i ne opterecuj se s krivnjom.Sretno draga,zelim ti brz oporavak.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
17.9.2008 14:01:33   
mynxlee
sunce, zao mi je zbog tvoje bebe. znam da ti je tesko, ali nemoj sebe da okrivljujes ni za sto. doktori sto znaju da izvines za***ti, to ne zna niko. zelim ti da sto prije ostanes ponovo u drugom stanju. pusa. 

_____________________________

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
19.9.2008 13:44:27   
*sunce*
drage moje user posted image user posted image user posted image  ponovo suze i bijes u meni...maloprije zovem muža i pitam rezultate nalaza po koje je otišao na UKC i kaže mi gledao je i pošto je vidio sve na latinskom pitao je dr.šta je u pitanju i ona mu rekla isto što smo i znali s površinskog nalaza da je beba imala sve organe da je sve da krvni sudovi i pluća nisu baš dobro razvijeni ali da to nije razlog smrti...kaže i da su s porođajnog trebali poslati posteljicu da se i ona pregleda ali nisu...tako da ne znaju šta je...
ona nabada da možda nije bilo dovoljno hrane dolazilo ili zraka ili je neka bakterija....

šta sad da ja radim, šta da mislim, kako da idem dalje, kako da se upustim u novu trudnoću kad ne znam šta je uzrok prekida ove bio user posted image user posted image user posted image

mrzim sve doktore svijeta, proklet im bio dan kad su dali onu svoju zakletvu...što rade posao ako ga neće raditi kako treba...jer ovo je samo njihova krivnja nije smrt moje bebe došla niotkuda moralo se to vidjeti...

kome sad da se obratim user posted image user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
19.9.2008 14:00:14   
D_K
Draga moja - nemam rijeci utjehe za tebe. Jedino ti zelim strpljenje i ako Bog da da imate jos djece.
Jedino ti mogu ispricati ono sto sam svojim ocima vidjela na ginekologiji u Opstj bolnici. Jedna djevojka koja je zaposlena tamo nam je ispricala da ima djete koje je prilikom poroda (rodila je u Koševu gdje je i radila kao sestra) ostalo nepokretno i retardirano. Ono je zivo rodjeno a zivi kao da nije - kao biljka je.. Oni su radili sve moguce nalaze i kazu da nije genetski nego je rezultat nestrucno vodjenog poroda. Kad se takve stvari desavaju njihovim kolegicama onda se mi moramo stostruko pripremiti. Ova djevojka (kazem djevojka jer je jako mlada) se kune da nikad vise nece roditi!!!
Koliko god ti bilo tesko kada sve ovo prodje zelim ti da ponovo ostanes trudna i da rodis zdravu bebicu ako Bog da.
Pusa i zagrljaj i nedaj se..

(odgovor članu *sunce*)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
19.9.2008 14:51:31   
ksenijaksenija
Juče sam bila na kontroli, 28 nedelja trudnoća. kao sve je uredu,beba napreduje malo više nego što je uobičajeno.Ima 1,2 kg. i posteljica mi se pomjerila, vidim da je nacretao na drugom mjestu. Pitam da li je opasno,kao nije. Može li mi neko odgovoriti, da li je imao sličan problem? Hvala.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
21.9.2008 12:38:43   
emma.L
Sunce,

meni je prestrasno to sto vam se dogodilo, samo se nadam da cete nekako naci snage za dalje. Zelim vam od sveg srca da prevladas taj strah od nove trudnoce, koji bih i ja sigurno imala, nakon takvog nemarnog odnosa.

I ja ih mrzim skupa s vama, i ne znam sto bih od bijesa i jada na tvom mjestuuser posted image . Samo ti zelim da nadjes snagu i da pokusate ponovno kad budete spremni.

(odgovor članu *sunce*)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
22.9.2008 12:42:20   
tresnjicaaa
Grozno je to so nam se desava i sto o nama i o sudbini nase djece odlucuju nazalost takvi ljudi. Ja sam u prvoj trudnoci mala pogresnu dijagnozu u Libiji. Jedna doktorica mi je rekla u 6. mjesecu da je beba veoma nisko i da skoro pa ne smijem ustajati iz kreveta. Pitala me osjecam li kontrakcije i ja kazem ja nista ne osjecam, ona kaze ma ti to ne znas da osjecas. Dala mi neke hormonske tabelete od kojih sam se u 7 dana udebljala 3 kile. Ia rekla mi da ako me ista zaboli hitno dodem. Naravno meni je stvorila toliki pritisak da ja nisam smjela ici u vc da piskim. Za sedam dana ja sam osjecala sve simptome porodaja koje sam ikad procitala na internetu. I sva sreca ta doktorica nije radila i odem kod drugog doktora koje i mi je rekao kakao je sve uredu i kako sma ja sitna  i da beba nema gdje drugo biti.
Naravno poslije toga vise nikad nisam otisla kdo te doktorice i rodila sam zdravog djecaka.

Sad sam trudna 16 sedmica i kada sam htjela da odem na prvi pregled u sarajevu moj ginekolog je na zaloost bio na odmoru pa sam morala da odem nekome drugom. Otisla sam kod dr Nejre Pasic i onda mi je potvrdila trudnocu i rekla mi je kako imam zakrivljenu maternicu i kako treba da pijem dabroston tablete jer moze doci do krvarenja. Treba da napomenem da sam mjesec dana prije bila na redovnom pregledu kod svog doktora Divanovica i da mi je on radio i ultrazvuk na kojem je i maternica i oziljak od carskog sve bilo u savrsenom redu. Naravno poucena prvom iskustvu nisam odma pocela da pijem tabelete kao prosli put, nego sam sacekala i iz Libije zvala svog doktora kojie mi je rekao kako nema potrebe za tim tabletama i da je moja maternica skroz uredu. Ovdje u Libiji sam bila na pregledu i pitala sam ih za maternicu i oni su rekli da je u odlicnom stanju.

Jos nesto kasnije sam od jos nekoliko zena cula da doktorica Nejra Pasic skoro svakoj drugoj kaze da ima zakrivljenu maternicu. Sam njen pristup mi se takoder nije dopao. Narucena sam bila na pregled 15 do 10 a u 10 sati sam vec bila ispred zgrade. Primila me jedna sestra koja mi je mjerila pritisak, pa je jedna pisala istoriju moje bolesti, a onda me dr Nejra za dvije minutte pogledala na ultrazvuk. Jos mi je rekla sto mi niko nikad nije rekao da sigurno poslije jednog carskog radice mi i drugiuser posted image
mislim da je drugo misljenje neophodno ako vam neko kaze nesto lose za vas ili bebu. Potrebno je imati svog ginekologa i njemu vjerovati ali i ako vas on iznenadi sa nekom dijagnozom potrazite misljenje drugog pa ako treba i treceg jer za nasa mala blaga nikad nije dosta sigurnosti.


_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
22.9.2008 12:58:47   
Private
Zelim da vas sve pozdravim.Nije me bilo zaista dugo,mozda od kraja marta.Tada sam imala spontani,bilo pa proslo i sto kazu neponovilo se.Sada sam opet hvala Bogu trudna.Zadnja menst.bila je 02.08.,medutim ove godine su mi bili bas neredovni ciklusi,razmaka vise od 30 dana.U prosli ponedjeljak je bilo neko krvarenje,vise smedkasti iscjedak.Doktorica je potvrdila trudnocu,dala mi da pijem Dabroston tablete.Medutim njoj neodgovara trudnoca po zadnjoj menstruaciji(muz je bio tu do 17.08 :).Fino joj objasnim da je bila neredovna,i kao od tableta krvarenje je trebalo da stane za 2-3 dana.Jos da napomenem isla sam privatno,znaci UZ prosli ponedjeljak i danas.Vjerujte da vise nemogu biti pametna.

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
22.9.2008 13:19:44   
Mika
Drago moje Sunce,

I sama sam ti bila u istim problemima ali evo kako sam to donekle rijesila s tim da je to bilo na Koševu a ti si koliko vidim u Tuzli. Sjela sam Dr. Dekovicu, koji me je primio u bolnicu, za vrat i zahtjevala sve moguce pretrage. Sreća pa je on bio susretljiv i napisao da uradim TORCH, briseve na klamidiju, mikroplazmu, ureaplazmu, mikrobiološke briseve vagine i grlića te papa i vs (za ovo mislim da je vaginalni sekret). Rekao mi je da bi ovim nalazim trebala ustanoviti da li sam ja imala nekakvih "baja" i prvi nalazi su pokazali da sam imala streptokok grupa B na grlicu koji je mogao izazavati spontani. Eh sad, zahtjevali smo obdukciju beba i posteljice i tek danas bi trebali biti nalazi. Prama preliminarnim podacima koje smo dobili od doktora koji je radio obdukciju bebe su bile zdrave ali posteljica je upitna pa cemo vidjeti sta je pod tim mislio.
Izgleda da i Tuzla nije drugačija od Koševa a ja baš htjela zaganjati da se tamo vodim sljedeću trudnoćuuser posted image .
ZAKLJUČAK:
zahtjevaj, zahtjevaj, zahtjevaj, budi drska i bezobrazna. Nemaš pojma šta smo MM i ja prošli da bi sve to dobili. Naše bebe su umalo završile kao patološki otpad!!! a mi smo 10 puta potcrtali da ćemo preuzeti tijela poslije obdukcije i sahraniti ih. Dakle, prvo se moraš informisati šta i kako trebaš a za to moraš naći ili nekog "dobrog" doktora ili koristiti internet, i onda u napad. Toliko puno žena ima spontani i nikad ne saznaju zašto ali upravo jer im doktori ništa ne govore niti one pitaju. Ja sam salala žalbe na sve strane, prvo Klinici pa onda Kantonalnom ministarstvu zdravstva, Federalnoj upravi za inspekcijske poslove i Ljekarskoj komori kantona. Nakon toga, prve briseve su mi uradili bez pitanja, sada se pripremam za drugu turu da vidim da li su nalazi dobri. Na žalost bez borbe nećemo nigdje stići. Ja trenutno također pravim listu doktora koje ću konsultovati u trudnoći. Nikada više neću vjerovati jednom doktoru!


_____________________________

Borba je počela!

(odgovor članu *sunce*)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *