|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  284 285 286 [287] 288   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost?
7.3.2022 8:50:10   
ninochka07
Da, takva sam i ja po prirodi, osjetljiva, uvijek previše razmišljam, stalno u nekoj brizi oko nečega, držim sve u sebi i najviše ugađam drugima, sebi sam uvijek na zadnjem mjestu. Što kažete, negdje je moralo izaći. Al što jer najgore, umjesto da to mijenjam, ne mogu, treba tu jaaako puno rada na sebi.

Jasan žao mi je, nadam se da si sada dobro i da se nije ponovilo. Znam kakav je to osjećaj :(

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7151
   RE: Anksioznost?
7.3.2022 18:56:54   
Jsan
Ma neznam kako da to promijenim ,ako i udjem u konflikt ,cak i opravdan ,bude mi zao i brinem se cijeli dan dal sam povrijedila nekoga 😫😫
A da ne govorim o hipohondriji ..evo danas ,me uho i sinusi muce opet i ja vec pomislim da mi je neka zila u glavi puknula pa mi curi aneurizmaaaaa 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️Poludjet cu 🤣🤣

(odgovor članu ninochka07)
Neposredna veza do poruke: 7152
   RE: Anksioznost?
7.3.2022 19:02:32   
dana123
A joj vjerujem ti, a jesi li ikad probala sama sebi reći. Evo neka umrem, neka umrem ovog trena od bilo čega briga me. Meni je to pomoglo jer nekad davno sam i ja bila hipohondar što god zaboli ja doktoru i onda sam si to izgovorila i prošlo me😁znam kako se osjećaš to je užasno. A reci dal si postala zbog tog stanja depresivna neraspoložena? 

(odgovor članu Jsan)
Neposredna veza do poruke: 7153
   RE: Anksioznost?
7.3.2022 20:21:53   
Jsan
Ali ja se tako bojim smrti da si nemogu to reci 😪😪😪ali pokusat cu ,reci cu sama sebi ajde ,udari me sada pa mozda se umirim malo ...ma meni je tata iznenada umro i od tada je to krenulo ...ali hvala bogu nisam depresivna ,dapace vesela sam po prirodi i volim zivot ali ovo me tako umara ...samo zelim biti ona stara ...a ne ovako u strahu biti ...lakse mi je kada sa vama to podijelim i znam da nisam sama ...A koliko je to tebe drzalo ? Ta hipohondrija ...najvise me muci taj nedostatak zraka ...imam osjecaj da mi netko sjedi na plucima ...

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7154
   RE: Anksioznost?
7.3.2022 20:43:54   
dana123
Meni se to dešavalo nakon poroda prvog djeteta, imala sam tumor, pa karcinom pluća, pa karcinom prsa😂dosadilo mi to vjeruj imala sam i bolove i onda sam si rekla, e sad nećeš doktoru umri više, ne zanima me😂i tada je još nekih mjesec dana mučilo i prestalo.Moji osjećaji nisu bili kao sada tad me nije hvatala nervoza ili da nisam mogla funkcionirat. Kad sam pričala sa kolegicom o tome mi smo se smijale meni je bilo smiješno. Vjeruj tada mi nije bilo smiješno. E sad je druga diagnoza u pitanju Anksioznost mada je to povezano sa hipohondrijom, valjda to ide sa godinama, mene je stah depresije, ludila, strah za moju dijecu, strah od nervoze, nemira kojeg nisam mogla obuzdat. Sad je bolje, al opet to nije to. Nemogu kontrolirat kad me obuzmu negativne emocije, bude mi loše, neraspoložena budem, i onda me uhvati jao evo depre, negine mi psihijatrija😂 i onda dramim vidim sve crno, režiram uf fuj. E sad ja sama sebi kažem aj poludi briga me haha pomogne malo al opet se vrati. Joj teško je 

(odgovor članu Jsan)
Neposredna veza do poruke: 7155
   RE: Anksioznost?
7.3.2022 20:56:21   
Jsan
Tocno to ...to cuci u meni i kao da ceka ,e sad si jelena dobro i sretna si pa ajmo te opet malo zajebat 🤣🤣da ne zaboravis da sam tu ! I mene je strah da me ne prebaci jedan dan i da ne zavrsim na psihijatriji ...jer kolko to moze obuzeti covjeka ,nezna nitko osim onoga koji to prolazi ...mene je strah da ne umrem usred noci pa da me dijete ujutro nadje 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ A i svima oko sebe sam vec dosadna sa svojim dijagnozama ...pogotovo infarkta i embolije pluca 🤣🤣

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7156
   RE: Anksioznost?
7.3.2022 21:02:26   
dana123
Baš to zaboravim, i onda kao podsjetim se, a jesi zaboravila da si anksiozna ma daj sama sebe bi ispljuskala. A kad nemislim na to osjećaji su drugačiji, smirenija sam, veselija. 

(odgovor članu Jsan)
Neposredna veza do poruke: 7157
   RE: Anksioznost?
7.3.2022 21:14:25   
Jsan
Ja bi da mogu obisla sve doktore ,sada razmisljam o kardiologu opet ,ali onda opet si velim pa nemoj biti glupa  da si trebala umrijeti ,vec bi 🤣 I to sto mi muz radi u bolnici ,ne pomaze ...slusam svakakva sranja o bolestima i tumorima i onda me to dotuce ...

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7158
   RE: Anksioznost??
11.4.2022 12:41:55   
Lela111
HejJavljam se mozda neko prolazi isto kroz sto i ja..Imala sam prometnu i strgala sam nogu.. ali sada je sve uredu no nakon pol godine pocela sam se jako bojat za sve koji voze, da im se nesto ne dogodi jer danas ima previse prometnih i stalno neko strada.I stalno mi je tata u glavi i razmisljam da mu se nesto ne dogodi, i odvratne stvari mi se po glavi vrte, da slucajno ne strada na poslu il da strada u prometnojI nikak da izbavim to iz glave , da li zn- netko kak da se toga rijesim?

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 7159
   RE: Anksioznost??
11.4.2022 14:18:55   
dana123
Pzdrav draga lela, to je od prometne, od stresa koji si doživila. E sad ako te to ometa i nemožeš da vodiš normalan život, ako te to sprečava u svakodnevnim aktivnostima, bolje se obrati psihologu🙂Gdje su druge cure? Kako je stanje kod vas? 

(odgovor članu Lela111)
Neposredna veza do poruke: 7160
   RE: Anksioznost??
12.4.2022 20:09:20   
Jsan
Pozdrav cure ! Draga lela ,nadam se da ce sve ici na bolje ,nas mozgic je tak cudna stvar 😫 pokusaj sa nekime razgovarati ..bit ce ti lakse ...Ja sam standardno ,kako koji dan ...ovisi o stresu i naoetosti toga dana ...ali skuzila sam da me puno vise stvari pogode nego prije 😣 i sve uzmem previse osobno ...nikako da to u glavi prebrikam ...Kako su ostale ? Jeste bolje stogod ?

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7161
   RE: Anksioznost??
13.4.2022 15:47:10   
dana123
Pozdrav Jsan ja sam puno bolje, vidi se pomak, ide laganim koracima na bolje. Sada je 6 mjeseci kako pijem antidepresiv. Kad sam prvi put pila antidepresiv nakon dva mjeseca sam bila super, sad nekako to treba duže vremena. Al evo opet smijem se, šalim se, vratili su se ti neki osjećaji koje sam u svemu tome pogubila. Tjeskoba je nestala i nervoza isto. Uglavnom funkcioniram kao prije. Prije dva mjeseca tata mi je preminuo i imala koronu e tu sam malo kiksala al dobro ništa strašno. Imam psihoterapiju jednom tjedno, i to mi ouno pomaže. Volila bih da sam mogla bez tableta, ali ajd nije išlo šta da radim, pila bi ih i cijeli život samo da mi se više ne vrati to grozno stanje. 

(odgovor članu Jsan)
Neposredna veza do poruke: 7162
   RE: Anksioznost??
13.4.2022 17:03:58   
Andj
Pozdrav svima. Imam 27 godina i citam vase postove. Imam ogromnih problema sa anx. Imam dvoje djece. Curicu (2 ipo godine) i djecaka (10mj). U trudnoci sa njim dobila sam koronu, i ubrzan rad srca. Porodjaj mi je bio traumaticno iskustvo. Carski rez. Veoma lose stanje posle porodjaja. Na odjeljenju mi je jos bilo lose, i poslije toga krece anksioznost. Svaki dan mislim da li ce nesto da mi bude, da li cu da umrem i sta ce moja mala djeca bez mene. Sa njima sam cijeli dan, i jedva cekam da mi muz dodje sa posla da pobjegnem tim mislima makar malo. Njega sam slomila sa svojim ubrzanim okucajima (najvise 125 su bili), dobila sam Byol da pijem. Ekg svaki put uredan sem ubrzanog rada. Bolovi u prsima, u ruci, pozadi kod plecke, zgaravica s vremena na vrijeme. Svaki dan vise vrtoglavice, mucnine povremene, probadanja... dosadilo mi je. Pila sam Eliceu i Xanax jedno vrijeme, sad po potrebi popijem lexililum. Ali mene ubi taj osjecaj u prsima nekog stezanja, pa i malaksalost. I non stop gledam kao neke znakove da ce nesto da mi bude. Uradila sam more nalaza, nista zabrinjavajuce. Imam krivu kicmu, moji bolovi mozda poticu i od toga, ali ne. Kod mene je sve srce. A kad me zaboli jako glava onda je tumor. I samo razmisljam da li mogu nesto sprijeciti, da li sam nesto propustila, i zivim svaki dan lose, jer me moja glava slomi. A ja samo ne mogu da vjerujem da sve ove simptome proizvodi neki strah, to mi je nerealno. Kad god cujem nesto lose ja to odmah svezem za sebe. I evo cijelo popodme mislim da ce da me udari srce, cak i dok pisem, jer me probada u prsima, pa u ruci, pa sam se preznojila jednom, pa mi se manta.. i tako u nedogled. I samo da mi nesto ne bude dok sam sama sa djecom... zaboga vise... molim vas pomozite makar da mi kazete kako da ove misli prestanu. Veliki pozdrav svima. 

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7163
   RE: Anksioznost??
13.4.2022 17:36:32   
dana123
Pozdrav draga, vjerujem kako ti je. Svi smo mi tu sa sličnim simptomima. Kod mene je miš, maš anksiozno depresivni poremećaj u glavi najgori scenariji, ishodi, strahovi praćeni takom nervozom da bi iz sebe iskočila grozan osjećaj. To je prestalo sa antidepresivima, pila sam i još neke uz to za smirenje kao normabel, neznam pravo pošto sam u Njemačkoj neke njihove. Te druge ne pijem uvijek jedino ako osjetim da nemogu izdržat, i to četvrtinu, a tak me smiri😁. E sad kako zaustavit te misli moraš kontrom. Ako krene šta ako me nešta strefi, ili ako je neka bolest, samo reci ajde nek me strefi, ono krene joj a šta ako, ti opet pa nek me strefi briga me, i tako stalno, mora prestat😂, ili probaj brojati od broja 17 unazad i zamišljati svaki broj u glavi i kakve je boje, meni je to djelovalo🙂

(odgovor članu Andj)
Neposredna veza do poruke: 7164
   RE: Anksioznost??
13.4.2022 17:49:07   
dana123
Još nešto opuštanje uzdah, izdah, ja to radim svaki dan. Krenem ovako udišem i kažem, udišem sreću pa zastanem i onda izdah i kažem izdišem tugu, dalje nabrajam udišem zdravlje izdišem sve što mi ne služi, pa onda pozitivne misli - negativne misli, mir-nemir, ljubav-mržnja, svjetlos-tamu nabrajaj šta ti paše. A kad izdišem zamišljam da odpuhujem tamni oblak sa negativom🙂probaj ja to radim svaki dan🙂

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7165
   RE: Anksioznost??
13.4.2022 19:25:49   
Andj
Ma ista sam. U glavi insceniram najgore moguce stvari, svoju smrt, pa kako ce djeca bez mene, pa tuga, pa sve u krug. Od sitnica pravim to isto, i stalno mislim lose. Dosadila sam muzu, umorila sam ga sa ovim. Propustam lijepe stvari, ja ne smijem da isplaniram dan jer ko zna da li cu ga dozivjeti... i tako... uradila deset_ine ekg, tri ultrazvuka srca, tri ultrazvuka abdomena, dva ultrazvuka stitne, deset_ puta osnovne nalaze u zadnjih godinu dana... i ja i dalje trazim medicinsko objasnjenje za svoje stanje jer ne mogu da shvatim da ti neki strah ovo radi. Ja sam probala te tehnike opustanja, ali mene ovo kad uhvati ne prolazi za deset_ minuta nego traje i traje i traje... i samo se pogorsava... zato i ne shvatam kako je moguce da je iz glave kad ne prolazi za 10 min recimo kao napad panike. Nego kod mene to traje cijeli dan, nekad i nekoliko dana... i kazem sebi E neka te evo sad spuca, i ne spuca me, ali dzaba... I na sve to hodanje doktorima, mene ovi simptomi unistise... 

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7166
   RE: Anksioznost??
13.4.2022 19:46:43   
dana123
Znam, i meni je nekad davno bilo tako, simptom, traje po par dana čak i mjesec  dan i noć ne porolazi, probaj ići kod psihologa na razgovore. Da li piješ antidepresive meni oni pomažu

(odgovor članu Andj)
Neposredna veza do poruke: 7167
   RE: Anksioznost??
14.4.2022 8:04:37   
Andj
Pila sam tu Eliceu, ona je antidepresiv. I potisnula bi to donekle, ali nikad ne bi nestalo, da me ostavi na miru. Ovako mi je vec konstantno godinu dana... i ljudi oko mene naglo obole ili umiru, ja automatski to trazim kod sebe. Nisam isla psihologu, ali neuropsihijatrica je rekla generalizovana anksioznost i na kontroli narednoJ kao pomjesana sa depresijom. Pa sam pila taj Xanax i Eliceu. I onda sam prestala, pokusala sa Valerijana kapima, leksilijumom po potrebi... ali problem je prisutan. Nekad manje, nekad vise. I cim ne probada u prsima, tu je kraj. Samo se pipam, osluskujem srce, mjerim pritisak...  kao da samo cekam infarkt. I da me makar prodje to sve kad popijem lijekove, nego ne, pa ne vjerujem ni lijekovima... uzasna zbrka, a niko me ne razumije. Kad mi kazu Ne misli na to, sta ces, sta bude bice- ja bih tad glavom od zid lupala. Cuj sta bude bice, pa bice, ali ne mogu razmisljati tako pored dvoje male djece i divnog muza, ne zivi mi se ovako, a izlaz ne vidim. Cim pomislim da mi je bolje, ono postane jos gore.                    

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7168
   RE: Anksioznost??
14.4.2022 20:10:40   
dana123
Znam vjerujem ti, to su usponi i padadovi nadajmo se da će proći mene je prvi put prošlo. I da to mi isto smeta kad neko kaže nemisli na to, ili radi nešto. Ja radim na takom poslu da i vikendom radim po cijeli dan, ja radim a nemogu od misli i nervoze se koncentrirat na posao. To je jednostavno tako u glavi poremeti sebalans. 

(odgovor članu Andj)
Neposredna veza do poruke: 7169
   RE: Anksioznost??
15.4.2022 17:00:32   
Andj
Razumijem tacno sta mi govoris 😒...  sta bilo da radim, ja ne prestajem misliti... i onda nesto da me fizicki umori tacno nemam snage i ne smijem da se usudim da se umorim jer zaboga stace mi srce. Kazu mi moji da nemam kondicije, nakon dva ubrza poroda moram i kile skinuti iskreno 15 najmanje. I svjesna da nemam kondicije ali ne ja sam nesto bolesna. I svjesna sebe i svog problema, ali rijesenje nikako da dodje.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7170
   RE: Anksioznost??
11.6.2022 17:16:34   
Mina 09
Da li ima ikoVise aktivan na forumu 🤣 potrebno je malo podrške , da znam da nisam sama i da neću završiti na psihijatriji zbog umišljanje svega i svačega ? 🫣

(odgovor članu Andj)
Neposredna veza do poruke: 7171
   RE: Anksioznost??
18.6.2022 17:38:40   
dana123
Pozdrav Mina, bolje smo zato se ne javljamo😁 bar mislim da je tako🙂Nećeš završiti na psihijatriji, ako nismo mi nećeš ni ti🙂Neznam koji je tvoj  problem, ali bit će bolje🙂

(odgovor članu Mina 09)
Neposredna veza do poruke: 7172
   RE: Anksioznost??
18.6.2022 22:47:23   
ninochka07
Bok cure,Evo da se i ja javim, nekoliko puta sam počela pisati pa bi me nešto prekinulo i nikako završiti misao.Ja sam bolje, puno bolje nego na početku.Još uvijek imam trenutke navale tjeskobe, crnih misli, mozak radi sto na sat, ali manje više sam ona stara ja.U biti, ne znam hoću li ikada više biti baš ona stara jer često sam u nekom strahu da će mi se to vratiti.Oduvijek sam bila malo anksioznija osoba samo to nisam valjda primjećivala dok me nije svladalo. A sad itekako sve vidim i primjetim.Kako ste vi? Nadam se dobro.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 7173
   RE: Anksioznost??
19.6.2022 15:09:06   
Mina 09
Hvala na utjehi Dana ❤️ Prije cc 3 god sam imala anksiozno depr poremećaj liječila se i sve Ok bilo, sad sam 7 mjesec trudnoće i čini mi se sve se vraća 😞 zadnjih dana tumaram po kući  bezvoljna , depresivna s milion misli u glavi. Inace idem na psihoterapiju otkako sam saznala da sam trudna bas da bih spriječila sve ovo Al čini mi se da su hormoni jači sad u zadnjem tromjesječju trudnoće 😞 jedva čekam da ovo sve prodje aBd jer zaista AD u trudnoći mi je zadnja opcija 😟

(odgovor članu ninochka07)
Neposredna veza do poruke: 7174
   RE: Anksioznost??
19.6.2022 15:58:57   
dana123
Znam vjerujem ti kako ti je ,jer i ja imam anksiozno depresivni poremećaj. U trudnoći i zbog promjena hormona je puno gore, al proći će bitno da ideš na psihoterapije lakše ćeš to pregurat..Ja sam na antidepresivu bolje je, ne sto pisto, al u svakom slučaju da se živit, bude dana kad je i sto posto ok. Samo pzitivno bit će sve u redu🙂

(odgovor članu Mina 09)
Neposredna veza do poruke: 7175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  284 285 286 [287] 288   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  284 285 286 [287] 288   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *