|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prisustvo oceva na porodima
30.4.2007 21:48:25   
Suncica*
Ja ponovo ponavljam da to nisu moje reci..prepricala sam vam predavanje svetkih psihologa..svako ima pravo na svoje misljenje, mozda to sve jeste lepo, ali nikada ne bi dopustila da moj Dragan bude samnom..



< Poruku je uredio Suncica RR -- 24.6.2008 23:50:58 >

(odgovor članu Yuna)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Prisustvo oceva na porodima
1.5.2007 22:22:18   
Yuna
kako to da neće?
nije valjda bilo nekakvih problema?

ma tatica je i tako kod tvoje glave i vidi samo ono što ti vidiš (tako su meni rekli).
obiteljski teatar me ne privlači, mislim da se ne bih mogla komcentrirati, ali drzanje za rukicu pored mene mi se cini pozitivno.

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Prisustvo oceva na porodima
22.5.2007 23:03:25   
triplemama
Ja sam rodila dvije user posted image user posted image  djevojčice i MM nije prisustvovao jer tada nije moglo u Tuzli 2000 i 2001 god. Sada sam u 17 sedmici trudna i sada se kod nas može prisustvovati porodu. Imala sam dva super poroda. I tada mi je MM bio samo potreban  ona 2-3 h kada sam imala bolove i ležala u jednoj sobici sama i ubijala se od dosade, jer bolovi nisu bili jaki, a stalno sam očekivala jače iako nisu došli a ja se porodila. Volila bih da mi je MM bio tu i uz mene. Nadam se da će sada biti uz mene i da će porod biti sličan. Nemora biti na porodu.  

(odgovor članu Yuna)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Prisustvo oceva na porodima
6.6.2007 20:36:18   
Yuna
Bez njega necu, odlucila sam.
Ima da bude cijelo vrijeme pored mene.

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Prisustvo oceva na porodima
7.6.2007 0:07:01   
AIDA RR
Bravo curo!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Yuna)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Prisustvo oceva na porodima
11.1.2008 16:01:12   
senoenamine
Na mon prvom porodu MM je bio prisutan,naime cvrsto sam ga uhvatila za ruku i kad je pitao "hocu li ici" ja sam rekla"a-a".I tu sve pocinje!!!Bilo mi je drago sto je uz mene,ali istina je da je velika zadaca bila samo na meni.Inace sam se porodila u Cazinu,dozvoljeno je M da prisustvuju.Sad sam ponovo trudna i mislim da cu ovaj put ici bez njega.........

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Prisustvo oceva na porodima
11.1.2008 16:19:22   
M kao Mama
Porodila sam se prošle godine U Državnoj bolnici Dr. Abdulah Nakaš, i moj suprug je bio sa mnom. Bilo mi je drago što je samnom, jest da mu je bilo malo loše, da je haman pao u nesvjest, što je opravdao činjenicom da nije jeo dva dana jer se brinuo zbog mene, ali sve u svemu opet smo dobro prošli.user posted image

(odgovor članu senoenamine)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Prisustvo oceva na porodima
11.1.2008 16:54:35   
travnicanka
Ja sam na ovu temu vec negdje pisala.Nase iskustvo je zaista pozitivno.Moj muz je bio na oba poroda i bio mi je velika podrska.To je nesto sto ne bi trebao ni jedan otac propustiti.Ovdje je to normalna pojava da otac prisustvuje porodu i naprotiv cudno je ako nece.Moj MM je presjekao pupcane vrpce nasoj djeci.Kako kod prvog tako i na drugom porodu ni jedne sekunde se nije odvajao od mene.Sigurnost koju sam osjecala nemogu rijecima opisati.Djecu sam rodila pravo u ruke njemu i babici i danas kad se sjetim toga i kad pricamo placemo kao djeca.Moj muz to opisuje kao najljepse trenutke u svom zivotu.Ponosna sam na njega,i jako mu zahvalna.

Naravno ljudi se razlikuju i neki ocevi pored svoje silne zelje jednostavno nemogu,to je nesto jace od njih,i mislim da ih ne treba osudjivati,naprotiv treba pokazati razumjevanje,jer na kraju krajeva ako je zena svijesna da njen muz nemoze podnijeti tako nesto zasto uopste dovoditi i sebe i muza u nezgodnu situaciju.

Pusica svim zenicama!!!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Prisustvo oceva na porodima
11.1.2008 20:49:08   
kana
ne vidim razloga da ON bude sa mnom i da me gleda onakvu,pa pao bi u nesvijest jao jaoo sad se uplasi samo ako drugacije disem,a kamo li jos tamo da me gleda onakvu u krvi.Neka akoBogda vidjece me nasmijanu i cistu nakon poroda sa bebicom,mogu ja to samauser posted image

(odgovor članu Yuna)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Prisustvo oceva na porodima
20.6.2008 18:06:58   
enna
Prije sam uvijke govorila netraba mi muz samnom i on bas nije bio odusevljen  da prisustvuje porodu kao strah ga krvi itd. nisam bas ni zahtjevala da bude tu ali sve je islo nekako spontano odveli su me u sobu za pripremu za porodaj on je ostao pred vratima pitala sam moze li uci posto ce mi biti dosadno prikljucili me na drip i naravno mogao je uci i bolovi su polako dolazili bio je tu pokusao me utjesiti ali bilo je suprotno ja sam njega tjesila i smijala se tom svemu pokusao mi biti podrska i lijepo je to od njega ali nazalost bezuspjesno jer kada sam ga vidjela bijelog kao zid rekla sam da ide van.Vidjela sam da mu je jako lose kada je vidio da je krv prokapala na pod posto sam ja trudove lakse trpila stojeci izasao je i nakon 45 minuta babica ga je uvela da vidi mene i nasu malu princezu ali i tad je bio jako lose jer u sobi sam napravila masakr hahahha krvi je bilo na sve straneuser posted image  ali ipak hvala mu ja da sam musko ne bih prisustvovala porodu definitivno!!!!

(odgovor članu kana)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Prisustvo oceva na porodima
22.6.2008 20:37:12   
Rabi
meni je ovo prva trudnocauser posted image  nemam pojma sta me cekauser posted image a ja se nadam sve pozitivno aBd. MM ne smije samnom, toliko je isprepadan, pa ja mislim i vise od mene!! Necu ga siliti da ide samnom, jer ne zelim da prezivljava strahove. Ipak je puno drugacije posmatrati nesto, a drugo je kad se nesto bas vama desava, u ovom slucaju ne bih voljela da bude tu pored mene i da blijedi, pa da mu pozli...tad bi i meni bilo puno gore.Eto recimo ja nemam strah od poroda,trenutno, i hvala Bogu na tome, al se bojim da ne bude neka porodilja samnom u sali pravila belaj.... i vristala i glupirala se....Kad sam operisala slijepo crijevo, bio je jedan muskarac u sobi blizu moje koji je cijeli dan jaukao da je na kraju mene uhvatila panika i strah, uzas jedan kako sam se isprepadala....
stvarno bih bila presretna da bude samnom, al sta da se radi....Dovoljno ce biti pa i da do samog poroda bude samnom u sobi, a bebicu  cu  i sama izgurati.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Prisustvo oceva na porodima
22.6.2008 20:59:21   
lana84
definitivno sam ZA da bude muž na porodu...ja sam rodila prije skoro 3 mj i muž je bio samnom...kad pomislim da bi morala sama trpiti bolove na dripu dok sam čekala da se otvorim..pa neznam, umrla bih.
onako njega za ruku i stisni zube user posted image
a što se tiče toga..."da me gleda onakvu" pa iskreno i nije me gledao "dolje" bio je samnom kod glave a noge su bile pokrivene nekom plahticom user posted image
mislim, ja sam za ali eto... to je moje mišljenje...

_____________________________

Lana 2008
Mihaela 2012

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Prisustvo oceva na porodima
23.6.2008 10:13:01   
*sunce*
e ja baš juče pričam s mm i pitam ga hoćel biti samnom na porođaju a on gleda u mene i ni sam ne zna šta bi reko...na kraju mi reče samo da će razmisliti user posted image user posted image  mislim da mu je malo nezgodno ma on se čak izgubio kad mu se rodica skoro porodila pa ja išla po nju i bila kući s njom čitav dan posle poroda a on došo predveče pa ne smije ni da priđe bebi kaže maleno previše ne smijem je ni dotaći a kad smo je kupale nije smio ni da gleda izašo iz sobe sjeo i ufatio se za glavu a kum ga zeza user posted image  kako ćeš kad dođe tvoje user posted image  tako da ne znam hoće li pristati ja bi volila ali nipošto ga neću upitati više puta jer je za mene to navaljivanje onda user posted image  pa vidjet ćemo

(odgovor članu lana84)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Prisustvo oceva na porodima
23.6.2008 10:59:28   
ammarma
Moj muz je prisustvao pri oba moja poroda i sam kaze da te trenutke nebi mjenjao ni za sta na svijetu. Kad sam prije 6 godina Ammara radjala bio je tih nekih 15 min poroda cijelo vrijeme pored moje glave, drzao me za ruku, brisao mi lice maramicom, cuvao mi bradu i spustao glavu.Nemogu reci da nije bio od pomoci i nije mu se nista moglo zgaditi jer nije imao pogled prema "njoj"user posted image . Kad je beba izasla, pogledali smo se u oci i oboma su nam potekle suze,   taj pogled nikad necu zaboravit.
Ovaj drugi porod koji je bio prije 2 mjeseca i 12 dana bio je jos brzi ali je uspio na kraju uletiti u salu i docekati dolazak nase male princeze na svijet. Mislim da partner u svakom slucaju treba da bude pri porodu i da je to najnormalnija stvar na svijetu.


_____________________________

AMMAR 19.07.2002
AYRA 11.04.2008

(odgovor članu *sunce*)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Prisustvo oceva na porodima
24.6.2008 10:13:00   
bubamara80
Da vam pričam kako je na zapadu user posted image  Žena od tatinog brata se porodila na carski.
E tamo je sad sasvim normalno da se odmah po porodu ako je ženi moguće napravi prvi kontakt i podoj. Rutinski odmah po izlasku bebu stave na majčine grudi.
I zove moj otac svog brata da pita kako je bilo, a ovaj mu kaže da je morao biti zamjenska mama user posted image  i objasnio mu pošto je supruga porodila na carski i nije mogla ostvariti taj prvi kontakt, bebu su njemu stavili na grudi user posted image  user posted image  
Ja kad sam čula umrla sam od smijeha jer je to ipak bosanac starog kova koji da je ikako mogao ne bi ni bio na porodu.user posted image



_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu ammarma)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Prisustvo oceva na porodima
24.6.2008 13:54:59   
Rabi
Ja kad sam čula umrla sam od smijeha jer je to ipak bosanac starog kova koji da je ikako mogao ne bi ni bio na porodu.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Prisustvo oceva na porodima
24.6.2008 14:42:53   
laracroft
Moj muz je prisustvovao porodu i bio mi je velika podrska.Ja bih zakonom obavezala svakog muskarca da mora prisustvovati porodu,jer ce onda sigurno vise cijeniti svoju zenu.Nema hoce,nece...MORA!!!

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Prisustvo oceva na porodima
24.6.2008 14:51:05   
Emina*
hehe, slazem se....
Moj je takodje prisustvovao porodu, i bio mi je jako veeelikaaa podrska.....
Da njega nije bilo, ne znam.......   
user posted image    user posted image    user posted image


< Poruku je uredio Eminica -- 24.6.2008 14:52:24 >


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Prisustvo oceva na porodima
24.6.2008 21:26:54   
pitalica
mene moj mili ne bi ni pustio da sama budem,a još gola i raširenih noguuser posted image user posted image user posted image user posted image pred nekim muškarcem ili u najgorem slučaju više njih...šalim se naravno,smatram da svaki suprug trba da bude tu kada se žena porađa jer to su kako god teški bili jako posebni trenutci u životima i jednog i drugog...moj dragi je nekako sam od sebe rekao da on želi da bude sa mnom u tim trenutcima,i nikada više nismo pričali o tome,ali znam da to ne bi propustio nikadauser posted image user posted image

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Prisustvo oceva na porodima
24.6.2008 21:53:31   
neki
Ma ne znam sta bih vam rekla.Voljela bih da moj muz prisustvuje porodu,ali bih voljela da je tu sa mnom i dok traju trudovi,a sto se njega tice jos je u fazi razmisljanja.user posted image

(odgovor članu pitalica)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Prisustvo oceva na porodima
24.6.2008 21:57:34   
Emina*
IZVORNA PORUKA: neki

Ma ne znam sta bih vam rekla.Voljela bih da moj muz prisustvuje porodu,ali bih voljela da je tu sa mnom i dok traju trudovi,a sto se njega tice jos je u fazi razmisljanja.user posted image


Ne znam odakle si,
ali u Sarajevu u obje bolnice ne dozvoljavaju prisustvo oceva za vrijeme trudova i bolova....
Vjeruj mi da u tom trenutku, bar po meni,
i bolje je sto je tako, jer ja mislim ovaj moj da je bio, ubio bi ih sve kako su se odnosili... 
Moguce je i da upravo zbog njihovog ponasanja ne dozvoljavaju user posted image   user posted image .... da se ne bi vidjelo kakvi su.....
Zalosno, ali je tako  user posted image


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Prisustvo oceva na porodima
24.6.2008 22:52:59   
nikka
IZVORNA PORUKA: laracroftJa bih zakonom obavezala svakog muskarca da mora prisustvovati porodu,jer ce onda sigurno vise cijeniti svoju zenu.Nema hoce,nece...MORA!!!


To su i njihova djeca,ako se mi možemo poroditi,pa mogli bi i oni da budu podrška i da osjete taj čin radjanja pa barem gledajući i držeći nas za ruku,ali je većini muškarčina nažalost i to teško.

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Prisustvo oceva na porodima
24.6.2008 23:08:32   
enna
Malo smijesno sto nedaju da se prisustvuje dok traju trudovi pa tada je po meni potrebnije da je uz mene da pricamo da mi bude podrska nego kad radam jer porod traje nekih pola sata u vrh glave a trudovi boami uhh.....Ovdje u Italiji naprotiv bas su za to da bude uz tebe u toj sobi za pripreme za porod odvojeni vas dvoje babica navrati da vidi koliko su ceste kontrakcije i gotovo.Ja sam bas imala srecu sto su jako divne osobe u ovoj bolnici gdje sam radala od sestrica doktora pa do babica nemam rijeci samo jedno veliko hvala a za pedijatriju da ne pricam tu zaista rade divni ljudi i ljudi koji zaista vole svoj posao i ta mala bica koja ovise o njima.Ja bih volila da je to tako kod nas ali nazalost znam da nije imala sam dosta prilika se uvjeriti u to!!!!

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Prisustvo oceva na porodima
24.6.2008 23:25:22   
anitaMO
ni u Mostaru ne daju prisustovati ocevima.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Prisustvo oceva na porodima
26.6.2008 13:51:06   
Rabi
Ma drage moje, sve ste u pravu i stvarno bih voljela da moj dragi bude samnom, jer sam sigurna da bi meni bilo 1000 puta lakse!!!!
A kako da ga nagovorim kad je njega strah(kako sam ja mogla zakljuciti)user posted image user posted image user posted image user posted image   ili kako jednostavno da ga ohrabrimuser posted image

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *