|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
26.7.2011 13:34:21   
emma.L
IZVORNA PORUKA: tajra

Kakav strah...
bjezi, boga ti...

Pa sad si kao tenk, ne mozes se ni okrenuti, tesko leci, tesko ustati, bebac lupa cas u ledja, cas u cjenjenu, piskis precesto, uci u kadu nemoguca misija, vidjeti svoje noge, takodjer...
brines se vec za dvoje djece, a vidi se samo jedno...
sexu bez balona izmedju vas dvoje vise i ne pamtis... 

Kad odes u bolnicu, neces imati kad da se bojis jer ces misliti sta ti prvo dijete radi, da li mu nedostajes, kako ce reagovati na bebicu...

I u tom neznanju...hop...ti dupla mamicauser posted image


Upravo ovako, ako sam i imala strah, otkako sam se zaokružila nestao je i samo želim leći na stomak i spavatiiiiii! user posted image  A još kad me Divanović posadi na vagu i pita 'koliko' pa moram sići s nje i odmaknuti je da se dooobro nagnem i vidim strahotu od kilaže user posted image . Još puna tri mjeseca imam i već sam neki dan izgovorila da ne bih zamjerila da porani barem malo i poštedi me kojeg dana.
Iskreno, strah postoji, ali od doktora i njihovih kerefeka poput dripa, ležanja na strani kad samo želiš hodati i čučnuti i sl., pa već MM-a pripremam na to da nećemo žuriti, jer ja sada znam do kada mogu ostati doma. A on me mora trpiti user posted image . Doduše obećala sam da nema rađanja u autu ni ispred bolnice, hehe.
I još nešto, prvi put sam se malo bojala za sebe, a sada samo želim zdravu i živu bebu kako god da bude. I učinit ću sve da joj omogućim što brži i što manje stresan dolazak na ovaj svijet user posted image .
ena, fakat čekamo jednu skroz pozitivnu priču s poroda uskoro user posted image .

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 76
   [Obrisana poruka]
26.7.2011 14:40:22   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu ena23)
  Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
8.9.2012 22:28:09   
bubamara_11
Uh ja sam u 9 mjesec usla danas i imam bgmi dobar strah od svega kako ce tec porod i da bude sve s hajrom i uredu s bebom da ne izdam sebe jer kako ono kazu zavisi kakav je prag bola nesto i neznam kakav je jer nisam Hvala Bogu imala dosad jacih bolova pa da znam koliko sam izdrzljiva.A da vas pitam koliko treba bit otvorena da nas ostave u bolnici ja sam tek 1 prst otvorena al opet ima jos do termina :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
8.9.2012 22:36:56   
vila_7
I prosli put (a i ovaj put) - tokom trudnoce nisam uopce zeljela razmisljati o porodu - informisala sam se cisto da znam sta se desava i citala os vemu ali nisam htjela sebe zamisljati i kako cu ja. A najvise mi je pomogla misao - TRAJE 1 DAN NAJVISE, znaci nece duze,pa kako god bude mislit cu samo na onaj dan poslije .....user posted image

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu bubamara_11)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
8.9.2012 22:42:29   
nanika
Ni ja se nisam puno raspitivala ni informisala prije poroda. Samo ono osnovno.Kad sam usla u deveti mjesec i mene je bilo pomalo strah svega ali kako se priblizavao dan D sve me manje bilo strah i jedva sam cekala da krene da ugledam bebicu.Relativno brzo i lako sam se porodila, za nekih 5h je sve bilo gotovo. Drugi porod je trajao dosta krace, nekih 3h i jedva sam stigla u bolnicu.

_____________________________

Curica 2006
Dečko 2009

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
8.9.2012 22:50:23   
hatepsut
Ja sam 5 dana bila jedan prst otvorena i na kraju su mi porod inducirali gelom.kad sam prvi put radjala,dolsa sam u bolnicu s bolovima u 11.30h bila otovorena 1,5-2 prsta u 13.45h se porodila,ukljucili su mi drip da se brze otvaram.nije me bilo strah,ni prvi,a drugi put jos manje.do duse prosla sam sve to vec jednom,znala sam otprilike sta me ceka.meni je mnogo pomogla skola za trudnice,ali sam najvise sama sebi pomogla.

_____________________________

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
8.9.2012 22:51:13   
mayra
Ja se uopste nisam opterecivala porodom, pojma nisam imala sta me ceka i hvala Bogu da nisam hehehe.

Ozbiljno, razmisljala sam o porodu onog momenta kad sam shvatila da su mi bolovi dosli na 4 minute, i sve sto mi je bilo na pameti da su mnoge zene prije mene to uradile, pa mogu i ja. I mene nerviraju price tipa kako su zene prije itd... ali hvala Bogu mi sad imamo odlicne ljekare, tj. imamo ljekare uopste, babice, opremu, uslove, carski rez itd.. ako nesto krene po zlu.
Zato samo glavu gore i izdrzite jer to je nista kad uporedis sa nagradom koju dobijemo.user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
8.9.2012 22:59:10   
sunce27
Ne opterecuj se necim sto ne znas kako izgleda, svako ima svoje iskustvo. Mene su tako isprepadali raznim pricama da je porod uzasan da ja nocima nisam mogla da spavam a tako lahko sam se porodila, mislim imala sam smijesan porod, na prijem sam dosla 1 prst otvorena i za 5h se porodila bez icega. Sve bude puno bolje nego sto mi mislimo.

_____________________________

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
8.9.2012 23:05:04   
ziki
Ja se plasim igle, krvi, visoke temeperature..... i jos mnogo toga al poroda se nisam plasila ni prvi ni drugi put. Ko nikad u zivotu bila sam sigurna da ja to mogu. I ako sam sklona razvijanju scenarija u glavi SBB KBB oko poroda nisam. Malo sam se informisala kako ide, kad je krenulo slusala babice i dr i porodila ze bez glasa, hvala dragom Bogu. Raznorazne price o bolovima ko da cu umrijet i sl nisam dozvolila da mi pricaju jer to je od Boga, zensko tijelo je programirano za porodjaj samo ga treba slusat.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
8.9.2012 23:06:44   
lost
I ja sam se uvijek vodila parolom milioni žena su rodile i preživjele pa i ja ću user posted image
Kad čujem iskustva drugih žena ja sam relativno dobro prošla, oko 7 h je trajalo. Došla sam otvorena samo 2 prsta, ali pošto sam kolegica da mi učine uslugu i da me porode tako su me primili. Znači primljena oko 14.30 a porodila se u 21.30. Prvo je bilo otvaranje ručno to je nešto što me najviše boljelo od svegauser posted image , pa su mi stavljali gel i na kraju 15tak min pred porod indukcija koja je odmah isprovocirala porod i ja rodila iz dva napona.
Prvu godinu poslije poroda sam se ježila od same pomisli i prisjećanja na porod, dok sada nakon dvije godine drugačije gledam na sve to.
Lagala bih kad bih rekla da ne boli, ali evo sada nakon dvije godine ja ne mogu da sjetim tog bola u tolikom intenzitetu, znam da je boljelo ali mi se to sada ne čini kao bauk...
Samo hrabro drage trudnice, budite jakeuser posted image

_____________________________

Don''t be sad because of people. They will all die!!

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 85
   [Obrisana poruka]
8.9.2012 23:08:42   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu vila_7)
  Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
8.9.2012 23:15:39   
animagical
meni je porod trajao dva dana, 13h dripa, ali bih vrlo rado jos jedno bebce, doduse ne odmah, ali ako Bog da za tri cetiri godineuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Kako pobijediti strah od poroda
13.6.2016 13:38:25   
Kishna
Koliko god bilo stresno to sve, ne treba paniciti. Jednostavno pokusas da se smiris i bice sve ok. A sto se tice samog odlaska u bolnicu, najbolje bi bilo sve pripremiti malo pre nego sto treba da odes u bolnicu.

< Poruku je uredio Visnja RR -- 13.6.2016 13:53:13 >

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 88
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *