|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kad prestanu da nose pelene
15.12.2009 15:19:56   
mamina princeza
Nama pelena je do sada 17,5 mjeseci jednom bila suha al pije dosta tecnosti i mlijeko i vodu pa mislim da prvo to trebamo izbaciti da bise pripremali za slijedecu fazu. Sad jedno gluplje pitanje mozda OT al eto i nije
koliko vasa djeca  piju mlijeka  ( koliko ml ) ako ga piju pred spavanje i koliko vode neposredno prije spavanja.

Mislim na djecu koja ne piske vise nocu koja se bude sa suhom ili skoro suhom pelenom. Nama je jako mkora user posted image
I da sigurno je navika i zaista ako se moze trebalo bi izbjeci to "ispisavanje tokom noci" znam po sebi . Prije nikad nisam imala pootrebu ici tokom noci u wc a sad sam toliko sebi stvorila naviku da sam ko sat u sred noci :) To mi je ostalo od trudnoce :)




_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Kad prestanu da nose pelene
15.12.2009 15:21:32   
hanabanana
Ništa Nedi, onda samo uzmi kvalitetnije pelene. user posted image
Dijete nije zrelo za skidanje pelene.

Moja mladja je nešto kao tvoja mladja D_K. Mojoj je bilo 20 mjeseci prije par dana.
Kao što već rekoh, tuta joj služi da je nosi na glavi.
Ne mislim ni pokušati da joj skinem pelene dok se ne počne buditi suha.
Ali ne brinem.....nisam vidjela prvačića u pelenama. user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Kad prestanu da nose pelene
15.12.2009 15:23:00   
dinaa
Nedi moja cura ima skoro dvije i po godine i pelena je ujutru skroz mokra,kakvo budjenje,ja bila skinula i nocnu i samo se maltretirale i ona i ja svako dva-tri sata ustajale i ona uvijek piski,na kraju joj vratim nocnu jer vidim da jos nije spremna da prespava noc bez pelene.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Kad prestanu da nose pelene
15.12.2009 15:26:30   
Nedi
Haha i ja kažem da još niko nije krenuo u školu sa pelenama,  nama je tuta igračka, ne forsiram ništa ali vala dodijalo mi pričati priče o tuti i šolji, piši i kaki a on neće ni naopako. Tako jednostavnu stvar neće da nauči a zna sakriti ključ od ulaznih vrata ujutru i kad ga pitam gdje je "Nemaaa, sakio se kuč da mama ne može na posao"

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Kad prestanu da nose pelene
15.12.2009 18:14:49   
sarayka
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Ne znam možda je do mene, jer ja ne volim da trpim mnogo urin u sebi (bojim se baja i bajica) , a pogotovo po noći, tako da sam to prenijela i na nju. Kako reče tea lana, i ja svoju ne budim, nego je samo podignem i kada je stavim na šolju, ona se baš ono pravo popiški. user posted image


potpisujem...

na tutu sjedne spavajuci user posted image a zene danas ja kupih pelene one kao gacice...toliko sam se ovih dana mislila pa ipak odlucih tako...
Lamija mi se zadnjih dana bas piskui po noci iako je ljetos skinula pelene... desi se nekad i 2x noću a posto je kod nas centralno grijanje i noću naravno ne radiuser posted image bas me strah da se ne prehladi...nekad me i ne zovne pa se u nekad doba noću probudim a ona bas mokra čak i potkošuljica...user posted image sve sam pokusavala , manje tečnosti joj davala ali nista...bas naidje tako desetak dana pa kasnije sve ok..
morala sam kupit pelenice samo za noćno spavanje jer danju se nikad nije upškila jer me najvise strah ove zime i prehlada...
valjda nisam pogriješila??user posted image user posted image namjeravam joj nositi dok nevidim da je prestala da se piški jedno vrijeme!


_____________________________

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Kad prestanu da nose pelene
16.12.2009 8:23:14   
bebacha
Ja mislim da ce ovo moje djete krenut u skolu s pelenamauser posted image user posted image user posted image najvise me nervira sto ona to sve razumije.znaci zna i gdje se treba piskit i kakit.nekad znam stavit je na tutu i pricat joj ,izigravat majmuna samo da bi ona sjedila i na kraju kad joj dotuzi ustane i nakon minutu se upiski na pod.ja joj stalno govorim kako je ona velika cura i da treba piskit u tutu,da bebe nose pelene i slicno i onda kad nekako svega toga ipak se upiski ja njoj kazem mama ce bit ljuta na tebe.al sve bez uspjeha.i sunoc se ona igra sa svojom lutkom i nesto joj prica i onda joj kaze:beba se ukakija,beba nije dobra,beba kaki u penenicu,aja se uti(ljuti)na bebu.
da mozda ipak nisam pretjeralauser posted image user posted image jednostavno muci me cinjenica da dolazi jos jedna beba i da su velike sanse da cu imat dvoje djece u pelenama a i nemam predstavu kako ce ici to odvikavanje kad doce beba.


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Kad prestanu da nose pelene
16.12.2009 12:34:20   
D_K
ja ne planiram Esmi skidati pelene prije ljeta. iako je toplo u kuci po meni je ljeti najlakse odviknuti dijete jer im ionako pocne smetati pelena po vrucini a sa druge strane lakse je skinuti gacice i nabrzaka je staviti da piski nego zimi kad moramo skidati mnogo vise slojeva. moj cilj je da ona nauci za sta tuta sluzi osim stavljanja na glavu ili nosanja po kuci :).. ali kontam da su to male pametnice - jos imaju starije seke kao uzore i mislim da ce to ici po planu.. nemojte se iznenaditi kad vidite neciji profil na fejsu tipa 'kakim i piskim u tutu i bas mi je super :)' - znacete da je to jedna sretna mama :))
a malo sam se iznenadila kad sam procitala da neke mame ne peru djecu nakon nuzde.. ja sam svoje tako navikla, pranje toplom vodom, susenje i bademova po potrebi..

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Kad prestanu da nose pelene
16.12.2009 16:09:35   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: bebacha

Ja joj stalno govorim kako je ona velika cura i da treba piskit u tutu, da bebe nose pelene i slicno i onda kad nekako svega toga ipak se upiski ja njoj kazem mama ce bit ljuta na tebe.al sve bez uspjeha.i sunoc se ona igra sa svojom lutkom i nesto joj prica i onda joj kaze:beba se ukakija,beba nije dobra,beba kaki u penenicu,aja se uti(ljuti)na bebu.



Naravno da si pretjerala, ali to znaš i sama.
Čemu to forsiranje. Dijete tek sa 18 mjeseci stiče refleks kontrole mokraće.
Ovo što radiš može biti kontraproduktivno. Da je odvikneš od pelene sada, a onda da ti počne piškiti u krevet sa pet godina ili u starijoj dobi. ( što se može desiti )
Ali nešto smo i naučili: nikada ne kritikovati dijete, kritikovati samo postupke.
Sem toga....a šta je ona ako nije beba??? Pa nema ni dvije godine?!

IZVORNA PORUKA: bebacha
da mozda ipak nisam pretjerala. jednostavno muci me cinjenica da dolazi jos jedna beba i da su velike sanse da cu imat dvoje djece u pelenama a i nemam predstavu kako ce ici to odvikavanje kad doce beba.



Pa šta i da imaš dvoje djece u pelenama???
Da li je to kraj svijeta? Nije!
To je sasvim normalno. Neće ti biti lako, ali nije malena kriva što dolazi još jedna beba koja će trebati pelene. Ne može ona radi toga preko noći odrasti, a ne bi ni trebala.

< Poruku je uredio hanabanana -- 16.12.2009 16:10:05 >

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Kad prestanu da nose pelene
16.12.2009 22:02:30   
amdi

IZVORNA PORUKA: bebacha

jednostavno muci me cinjenica da dolazi jos jedna beba i da su velike sanse da cu imat dvoje djece u pelenama a i nemam predstavu kako ce ici to odvikavanje kad doce beba.



Moje dvoje djece imaju istu razliku u godinama kao sto ce tvoje dvoje imati aBd. I bili su oboje jedno vrijeme u pelenama, dok beba nije navrsila 4 mjeseca. Potpisujem ovo sto je hanabanana napisala, nema frke sto ce oboje biti pelenasi, cak je meni bilo i lakse objasniti starijem da on vise nije beba. Sto se tice organizacije u toku odvikavanja, istrpiti 1 sedmicu bit ce napornije, ali se isplati cekanje, jer je puno brze odvikavanje kad je dijete starije

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Kad prestanu da nose pelene
16.12.2009 23:31:11   
mišur
IZVORNA PORUKA: bebacha

Ja mislim da ce ovo moje djete krenut u skolu s pelenamauser posted image user posted image user posted image najvise me nervira sto ona to sve razumije.znaci zna i gdje se treba piskit i kakit.nekad znam stavit je na tutu i pricat joj ,izigravat majmuna samo da bi ona sjedila i na kraju kad joj dotuzi ustane i nakon minutu se upiski na pod.ja joj stalno govorim kako je ona velika cura i da treba piskit u tutu,da bebe nose pelene i slicno i onda kad nekako svega toga ipak se upiski ja njoj kazem mama ce bit ljuta na tebe.al sve bez uspjeha.i sunoc se ona igra sa svojom lutkom i nesto joj prica i onda joj kaze:beba se ukakija,beba nije dobra,beba kaki u penenicu,aja se uti(ljuti)na bebu.
da mozda ipak nisam pretjeralauser posted image user posted image jednostavno muci me cinjenica da dolazi jos jedna beba i da su velike sanse da cu imat dvoje djece u pelenama a i nemam predstavu kako ce ici to odvikavanje kad doce beba.




Draga bebacha,

ako će ti biti malo lakše, da ne brineš previše, i ja ću aBd imati dvoje u pelenamauser posted image
I vjeruj da nešto ne brinem previše, osim finansijskog dijela pričeuser posted image
Moj Luka ima 20 mjeseci i ja još nisam primjetila da je naučio da kontroliše mokraću, a o velikoj nuždi i da ne govorim..Vjerovatno i sama znaš da se tek sa 18 mjeseci stiče refleks zadržavanja vršenja nužde, i ja mislim da je nerealno očekivati ranije da se potpuno odviknu od pelena...
Luka sve zna, priča ako navijen, ponaša se kao mali čovjek, ali tuta nikako...
Ipak su oni male bebe, nemaju ni dvije godine...

Kad se upiški u gaće, ako slučajno nema pelene jer rashlađujemo guzu, odmah trči da mi to kaže i pokaže, i milion puta sam mu rekla da traži tutu, ali džaba...

Ja sam to ostavila za vrijeme kad on bude sam došao do toga, kad sam budem spreman i vjerujem da će onda biti puno lakše...
I ne očekujem da ćemo se riješiti potpuno pelena do nekih 2,5 godine, a taman će i beba tada imati skoro 6 mjeseci, pa će ga valjda proći taj prvi talas ljubomore i zanimacije oko bebeuser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Kad prestanu da nose pelene
10.1.2010 17:42:03   
lana84
moja Lana sad ima 21 mjesec i već skoro 2 mjeseca piški na tutu.
ja sam presretna zbog toga naravno, pogotovo zato što mi sad i
u vrtiću isto ide na tutu. Ispočetka smo kod kuće na tutu a u vrtiću u pempas
dok nismo postigle dogovor s tetom user posted image

_____________________________

Lana 2008
Mihaela 2012

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Kad prestanu da nose pelene
13.1.2010 15:10:01   
emma.L
Mi ovih dana planiramo kupiti tutu i za vikend je ujutro prvo staviti na tutu, dok smo i mama i tata tu, da vidimo reakciju. Najčešće se budi suha ujutro, svašta već zna reći, kad je pitam je li kakila, kaže "da" i ide u sobu sama na presvlačenje, pa eto, da vidimo hoće li ovo prihvatitiuser posted image . Ako ne bude išlo, tuta ide na stranu još neko vrijeme.

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu lana84)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Kad prestanu da nose pelene
25.1.2010 14:06:54   
mamina princeza
Skvo sta je bilo s vasim skidanjem pelena...imal rezultata.. nisam nigdje uspiejla naci da nesto pisala o tome:)

kod nas nikakvog napretka cak sta vise nazadujemouser posted image Jedno vrijeme je bilo bolje al sad katastrofa.Piski ujutro na tutu i to je njoj z acitav dan. ako je nudim nece nece....

dodatni problemi koji su se javili su da uopste nece da se presvlaci tako da mi je zlo od svega. Bila je prehladjena i stavljali smo joj kapi u nos tako da je drzimo u lezecem polazaju silom i kapamo i od tada nece da legneuser posted image Haos.Sad ni pelenu ne mozemo stavit kako treba nego onako u zraku..... joj da nam ih se rjesit al silom se nista ne moze pa joj necu nista nametat.


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Kad prestanu da nose pelene
12.1.2011 9:54:06   
Vinetu
Mi smo danas započeli sa odvikavanjem od pelena.  Imam jedno tehničko pitanje... Koliko često bih trebala stavljati malenu na WC... svakih sat-dva... i poslije jela i spavanja.
Ne bih baš da čistim tepih 10 puta na dan... : ))  Mada znam da će i toga biti.

Ona nosi gaćice sa zaštitnim uloškom (za svaki slučaj), ali ipak želim da potrefim što je više moguće da odradi u WC šolju...

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Kad prestanu da nose pelene
12.1.2011 10:15:50   
Anoniman
A koliko je malenoj?
Nema tu nekog pravila,nudi joj što češće,dešava će se da piški na tutu,i nakon 10-15 min. opet,znači što češće joj nudi,ali nemoj ni pretjerati da joj ne dosadiš.
Na onoj temi Kako naučiti na tutu sam pročitala dobar savjet i meni je bilo od pomoći,a to je da zapisivaš kad je piškila/kakila,pa se možeš i prema tome orijentisati.
Je li imate tutu?Ako da,mislim da bi bilo bolje nju koristiti ispočetka,jer ne mogu se oni strpiti do WC šolje,bar je meni tako bilo lakše,držala sam tutu u dnevnom,da nam je pri ruci,i oblačila sam im samo štramplice ili helanke,da nam je lakše svući,a i ako se upiški ode manje na tepih,upiju štrample...U svakom slučaju naoružaj se strpljenjem,biće svega user posted image ali vrijedi! Sretno draga,pa nam javi rezultate.

(odgovor članu Vinetu)
  Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Kad prestanu da nose pelene
12.1.2011 10:35:46   
Vinetu
Malena ima dvije godine (za koji dan će napuniti 2).  TUtu i WC šolju koristi već godinu dana.  Znala je i sama tražiti kad joj zatreba, ali smo nekoliko mjeseci pauzirali sa tim, zbog privikavanja na vrtić... i u međuvremenu je sasvim zaboravila da je traži kad joj treba.  Sada ponovo pokrećemo sve to.
Znam da treba strpljenja i vremena.  Neko smatra da je ona još mala, ali s obzirom da mi je sa godinu i par mjeseci znala sama tražiti tutu da piški i kaki, mislim da nije suviše rano.  Sad ćemo započeti... pa ćemo vidjeti koliko će vremena trebati da se pelena sasvim riješimo.


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Kad prestanu da nose pelene
12.1.2011 21:21:53   
Vinetu
Ja svoju macu moram pohvaliti.  Cijeli dan smo, svakih pola sata-sat, bili na tuti... nekad potrefimo, nekad ne.  Ipak, pred kraja dana malena je dva puta tražila da ide da piški, jednom jer je zaista trebala, a drugi put... da bi se igrala sa WC papirom : ))

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Kad prestanu da nose pelene
13.1.2011 0:30:58   
Adana
user posted image

posto kazes da je vec bila naucila da trazi tutu, mislim da ce sada sve brze da ide. user posted image

Evo pogledaj i ovu temu, vezana je za tute i kako nauciti dijete na iste.

Tuta i kako nauciti

< Poruku je uredio Adana -- 13.1.2011 0:35:55 >


_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Kad prestanu da nose pelene
13.1.2011 0:57:43   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Vinetu

Mi smo danas započeli sa odvikavanjem od pelena.  Imam jedno tehničko pitanje... Koliko često bih trebala stavljati malenu na WC... svakih sat-dva... i poslije jela i spavanja.
Ne bih baš da čistim tepih 10 puta na dan... : ))  Mada znam da će i toga biti.

Ona nosi gaćice sa zaštitnim uloškom (za svaki slučaj), ali ipak želim da potrefim što je više moguće da odradi u WC šolju...


Moja djevojčica se je odvikla u  oktobru (krajem novembra je napunila 2 godine). Počeli smo tako da sam joj prvu sedmicu nudila tutu svako pola sata. Ali, nikada je nisam silila da sjedi, piški, ili ne, ustane i opet za pola sata. U drugoj sedmici sam joj nudila malo rijeeđe, na nekih sat vremena, a tada smo prestali i sa noćnom pelenom. Uskoro smo i kakenje savladali i pozdravili se od pelena. Sada sama traži kada joj treba. Eto, meni je tako uspjelo, pa moždda da pokušaš na taj način.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Kad prestanu da nose pelene
13.1.2011 1:09:22   
Medić*
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

IZVORNA PORUKA: Vinetu

Mi smo danas započeli sa odvikavanjem od pelena.  Imam jedno tehničko pitanje... Koliko često bih trebala stavljati malenu na WC... svakih sat-dva... i poslije jela i spavanja.
Ne bih baš da čistim tepih 10 puta na dan... : ))  Mada znam da će i toga biti.

Ona nosi gaćice sa zaštitnim uloškom (za svaki slučaj), ali ipak želim da potrefim što je više moguće da odradi u WC šolju...


Moja djevojčica se je odvikla u  oktobru (krajem novembra je napunila 2 godine). Počeli smo tako da sam joj prvu sedmicu nudila tutu svako pola sata. Ali, nikada je nisam silila da sjedi, piški, ili ne, ustane i opet za pola sata. U drugoj sedmici sam joj nudila malo rijeeđe, na nekih sat vremena, a tada smo prestali i sa noćnom pelenom. Uskoro smo i kakenje savladali i pozdravili se od pelena. Sada sama traži kada joj treba. Eto, meni je tako uspjelo, pa moždda da pokušaš na taj način.




Mi smo jos u pelenama, do sad nije htio nikako na tutu, u zadnje vrijeme pokazuje interes cak i za solju, jednom probali u obavio nuzdu, evo par dana sam trazi tutu, nekad piski, nekad bi samo da sjedi onako go drago mu...

mene zanima, kada ste poceli sa odvikavanjem jeste li u startu bacili pelenu ili bi ponovo vracali, dijete obavi nuzdicu u tuti, obucete gacice ili vratite pelenu za svaki slucaj, ovo me pravo buni, ispisace mi sve user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Kad prestanu da nose pelene
13.1.2011 1:21:44   
Adana
Ja sam Asji odmah ukinula dnevnu pelenu, sem kada bi isli vani ili kod nekoga. user posted image  Nocna je ostala jos nekih 2 mjeseca.
Oko mjesec dana smo "skidali" dnevnu pelenu, bilo je dana da svako malo se upiski i sve zapiski, pa onda sve bude super, pa opet jedan dan sve naopako. user posted image
Onda je nekih mjesec dana bila totalno bez dnevne pelene, samo nocna. I onda sam samo jednu noc odlucila da je vrijeme i za nocnu da ide u penziju i tako je i bilo.
23.7.'10. je Asja "skinuta" sa pelena. user posted image  I do sada se mozda 2-3 puta upisila tokom noci, ali ono u budjenju kada skonta da joj se ide u WC a ne stigne se probuditi. redovno je stavljam na solju pred spavanje. A sada i manje tecnosti pije u toku noci, za razliku od ljetos.

Evo i ova tema, kao sto gore navedoh, nije losa ima korisnih savjeta:
Tuta i kako nauciti

I tokom dana kada smo bili u stanu, ujutru bih joj skinula pelenu i bila bi bez iste do spavanja, ako ne bi nigdje isli. Tuta je uvijek bila na vidnom mjestu. Doduse mi smo sve to obavljali pocetkom ljeta pa je bilo lakse, manje odjece i toplije. :)


_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Kad prestanu da nose pelene
13.1.2011 15:06:34   
Vinetu
Hvala, Adana, protabirila sam i tu temu : ))
bebbe RR, znači da je ipak moguće odviknuti dvogodišnje dijete od pelena!  Mene svi ubjeđuju da je ona još mala, ali ja iskreno mislim da je spremna.  Trenutno sam na godišnjem, tri sedmice, pa ni malena ne ide u vrtić... zato ćemo i iskoristiti ovo vrijeme za to.
Medić slatki, moja je malena po vazdan u obicnim pamučnim gaćicama preko kojih joj obučem zaštitne nepromočive gaćice sa uloškom.  Na taj način osjeti nelagodu zbog vlage... koju inače ne osjeti u pelenama.  Pregledavam joj gaćice non-stop, a na WC idemo svakih 30-60 minuta.  Imam sreću da sam dosta gaćica pa nije problem ako ih moram češće presvlačiti i prati.
Tek kad krene da spava (i naravno, u slučaju da moramo negdje ići), oblačim malenoj obične pelene, a čim kupimo onaj nepromočivi čaršaf, i te noćne pelene ćemo izbaciti.

< Poruku je uredio Vinetu -- 13.1.2011 15:07:52 >

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Kad prestanu da nose pelene
13.1.2011 15:58:50   
Dinkica
Vinetu, gdje se mogu kupiti nepromičive gaćice i čaršafi? I mojoj malenoj će uskoro dvije godine akoBogda i mislim da je krajnje vrijeme da se ozbiljnije pozabavim. Inače ima naviku da kaže "kaki" po završetku čina user posted image , za piš šiš još ništa...

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Kad prestanu da nose pelene
13.1.2011 16:00:48   
Romali
Dinkice, ja sam vidjela na fb da babysaurus ( nasa forumasica ) prodaje te nepromocive gacice.
Evo dok ti se vinetu javi, pogledaj ovo.


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Kad prestanu da nose pelene
13.1.2011 16:30:40   
Adana
Da, forumasica sa RR pravi/sije te pelene/zastitne gacice.
A ima ih cini mi se i u TL.
Carsavi nepromocivi/museme - mislim da ih ima na pijacana, mozda u bagateli i mozda u Amko Hipermarketu na Mojmilu.

Vinetu, nije kasno da se dijete od 2 godine odvikava od pelena. Negdje sam citala da je sasvim prihvatljivo i normalno da dijete koristi pelenu do 3. godine... A optimalno vrijeme za odvikavanje, kada dijete moze kontrolisati i svjesno je svojih fizioloskih potreba je sa 18 mjeseci.
Moja pisuljica je imala 22 mjeseca kada smo poceli sa odvikavanjem.
Sa 24 mjeseca i 6 dana smo zvanicno bili bez pelena. :)

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *