|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
6.9.2008 22:06:39   
mivica
Ja sam isto pocetkom 7. mjeseca radila serklaz, ali sam pila ginipral, jos nekke tablete (ne sjecam se vise) i apaurin, samo 4 dana nakon toga. Ne znam moje zenice, ali ja sam takav skeptik kada su tablete u pitanju, a narocito za vrijeme trudnoce. Moja parola u trudnoci je bila, ako osjetim kontrakcije, najprije pokusam sa lezanjem, odmaranjem da se smirim, a onda ako se bas ne osjecam bolje popiti apaurin :( Nedavno sam razgovarala sa jednom doktoricom iz Beograda, ona mi je rekla da je u Srbiji, kao i u vecini zemalja strogo zabranjen apaurin u toku trudnoce. tamo se prepisuju lijekovi samo na biljnoj bazi. user posted image

_____________________________

Bakir, 21.06.2008.

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
7.9.2008 17:31:08   
mivica
Eh, da zaboravila sam reci da se vani umjesto apaurina preporucuje, mislim da se zove "valerijana" ili tako nesto user posted image

_____________________________

Bakir, 21.06.2008.

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
5.3.2009 12:25:36   
Anoniman
pozzz meni je dokt.dala gynapral da pijem zbog kontrakcija i sto mi je beba skroz nisko moram mirovati,u 18est oj sam sed.trudnoce.Pa me zanima dali ce se beba podici ona kaze,da bi trebalo od ovih tab.i da se smanje kontrakcije takodje.Pijem apaurin i magnezij.Isto rekla mi da se nezabrinem kad bi od gynaprala osjetila aritmiju(lupanje srca)da se neprepadne od ovih tab.mogu izazvati zato mi je dala jos jedne tab uz ove da pijem 3put dnevno zovu se BOSOPTIN.


(odgovor članu mivica)
  Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
5.3.2009 12:47:45   
Nedi
Drage moje ja sam pila gynipral 5.,6.,7., i 8. mjesec trudnoće nekada 4x1 , a nekada i do 8x1 zavisno od kontrakcija maternice, strogo miravanje u pravom smislu riječi strogo i živeći sa misli da se mogu poroditi svaki dan. Aritmija srca je popratna pojava za gynipral a apaurin sam na svoju odgovornost "izostavila", jer sam se uspjela i bez njega izboriti protiv lupanja srca, trzanja i trnjenja nogu i ruku. Beba je bila skroz skroz nisko i nije se podigla ( sto ne znaci da se felix tvoja mrvica nece podici) i na kraju sam se uspjela poroditi na vrijeme, bez zabetoniranja i rodila HB zdravu bebicu.
Uz gyinipral sam jos pila i 1x1 vitamini, 1x1 zeljezo, znaci nekad dnevno 10 tableta.


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
5.3.2009 22:13:22   
poetesa
čudno mi je to za apaurin u Srbiji... jesil to provjerila? Neke trudnice moraju piti i psihofarmake radi anksiozno-depresivnih stanja!

(odgovor članu mivica)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
5.3.2009 22:52:18   
anitaMO
ja sam pila ginipral.dr.mi ga dala zbog otvaranja.i apaurin da me smiri.
iznjelu trudnoću do termina.


_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
5.3.2009 23:04:31   
dinaa
Ija sam pila gynipral od cetvrtog mjeseca sve dok nisam usla u deveti i onda prestala,imala lude aritmije i drhtanje ruku ali i to je proslo,porodila sam se prirodno i nisam bila zabetonirana,posteljica jest bila problem jer su je morali instrumentima vaditi e sad mozda je od gyniprala a mozda i nije ko ce znati.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
5.3.2009 23:26:17   
anitaMO
i meni je ostala posteljica.nisam znala da može od toga.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
20.3.2009 23:13:57   
taze_mlada
poslije danasnjeg pregleda dr je vidio da se cerviks jos smanjio- 32 mm a 33. sam saedmica i od sutra 7 dana strogog mirovanja u kuci a dao mi je da pijem gyniparl 3x 1/2 tablete....vec sam prije "na apaurinima" pa mi je rekao da uz jutarnju i vecernju dozu na pola sata prije gyniprala popijem apaurin.... i da, samim tim, idem na bolovanje..... a sta da se radi, sve radi svoje bebe...a koliko skontah doktora samo da je jos pregurati ove sljedece 3 sedmice ako bog da....
i da, rekao je da ga pijem samo 15 dana ....


< Poruku je uredio taze_mlada -- 20.3.2009 23:14:37 >

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
28.3.2009 17:36:56   
Mya_81 RR
Je li neka pila gynipral zbog skracenog cerviksa ali bez popratnih kontrakcija?

Ja ga pijem zbog toga vec 6 sedmica, sad sam u 24 nedjelji, ali nemam kontrakcije, osim Bh kontrakcija....kad sam pitala je li bas moram uzimati te tablete i zasto ne bih mogla zamijeniti to sa Mg rekao je da je to sigurnije s obzirom da sam jos u rizicnom razdoblju.....ali mi nije jasno jer nemam kontrakcija i mislim da sa strogim mirovanjem, sto isto moram, mogu sprijeciti da mi se dalje skracuje cerviks. To je moj jedini problem, slab cerviks koji se od pritiska skracuje.

U ovih 6 sedmica koliko mirujem, idem samo na wc, cerviks mi je ostao iste duzine user posted image

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
30.3.2009 19:48:10   
taze_mlada
pa i meni je prvenstveno propisan zbog skracenja cerviksa...ali manja doza pa uz apaurin i na pun stomak stvarno nemam popratnih efekata..sto se tice samog skracenja mislim da mirovanje pomaze (bar sam ja tako iskopala na netu) a i meni se jednom sa 3,9 cm vratio na 4.1....sad je 3.3 pa mi je pretpostavljam zato i dao a i beba je nisko pa eto malo da mirujem dok ga pijem....
ne znam sta bih inace komentarisala ta te odluke "na svoju ruku"... znam da cure imaju razlicita iskustva ali ja nisam medicinu zavrsila i zatso da se pravim doktorom kad to nisam...doduse idem kod velikog strucnjaka pa se apsolutno drzim svega sto mi kaze i preporucuje...ne do bog da se sta desi a nisam slusala doktora pojela bih se ziva... mozda je moje misljenje ovakvo radi prve trudnoce...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
30.3.2009 20:16:07   
Dinkica
makana, i ja sam imala isti problem kao i tvoja prijateljica, kontrakcije u 6 mjesecu trudnoce, mozda cak i ranije i pila sam gynipral i apaurin, kontrakcije su se smanjile, naravno morala sam paziti na aktivnosti da se ne forsiram previse pa cak ni u setnji, gynipral se prestaje piti oko 8 mjeseca a apurin sam pila do zadnjeg dana. Pored toga dobar je i Magnezijum, ja sam pila u tabletama od Natural Wealth jer mi je od sumecih bilo muka ali to neka vidi sa svojim doktorom da li treba.Bogami nema razloga za brigu, to se ona preforsila jer i ja sam bila aktivna trudnica, izlazila i radila kao da nisam u drugom stanju i meni su se bas zbog toga javile. Samo opusteno, vazno je da je bebica dobro a kontrakcije ce se povuci akoBogda.

(odgovor članu taze_mlada)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
10.2.2010 10:18:57   
Skvo RR
Prebacivanje postova


IZVORNA PORUKA: Nrla

Zna li neko do koje nedelje se smije piti gynipral?


IZVORNA PORUKA: anitaMO

ja sam pila do 37.tjedna


< Poruku je uredio Skvo RR -- 10.2.2010 10:19:38 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
18.3.2010 23:03:41   
rubin
dea svaka cas_t. svaki put kad bih bilo kome pokusala ukazati na stvari koje si ti pomenula, vezane za u potpunosti zastarjele metode, (cini mi se ponajvise u ginekologiji) jedini rezultat toga bio je da se i ja sama pocnem osjecati kao cudakinja. kontam, nemoguce da je ovoliko naroda slijepo a samo ja vidim ociti problem. uvijek budem iznapadana ali je to vjerovatno jer iza sebe nemam titulu kao ti, pa mi malo teze ide user posted image btw, pravo mi je drago da sam naisla na tvoj post.
evo malo o apaurinu, koji pije, ili su pile, 95% zena koje su trudne iz moje okoline, a za koji sam i ja dobila recept koji je zavrsio u kanti za smece...

http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=315&TradeName=Diazepam%20prodes%20Tab&TradeId=3506

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
27.2.2012 11:32:08   
Esperanca
Drage zenice, moze li jedno pitanjče za sve vas koje ste u tudnoci pile Gynipral i Isoptin: u kojoj ste sedmici presale piti, jeste li prestale postepeno smanjivanjem doze il odjednom i da li ste nakon prestanka osjecale neke tegobe? Unaprijed hvala na odg :)


_____________________________

"Bog od nas ne trazi da uspijemo, samo da pokusamo!"

(odgovor članu rubin)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
27.2.2012 11:41:31   
Lulu_08
Pila od 33ce do 37me nedelje, prestala odjednom bez smanjivanja doze.

_____________________________

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Esperanca)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
18.3.2012 21:59:41   
M kao Mama
e, drage moje žene, trebaju mi Vaši savjeti, do 24 sedmice sam bila na dabrastonu 3 puta na dan i magneziju i mojim siofor tabletama, i onda dobijem jake kontrakcije, 10 dana bolnice, skoro 5 dana tokolize, dan noć, smiri se stanje pevedu me na ginipral tablete, i ja malo ustanem , malo više i opet tokoliza 22 i po sata, nakon toga ginipral 4x1 i apaurin na pola sata prije giniprala, izađem kući sva oteknutaagu 5 kg doijem u bolnici, nemogućem od bolničke hrane i infuzija nisam se mogla tako udebljati, i onda počinje otok u nogama, dva tri dana mi je desna ruka trnila, međutim mene zanima da li je zaista moguće da je debljam naglo od ovog giniprala ili ja umišljam, ali mislim da ne umišljam, je li neka od vas imala slično iskustvo, sada zaista nemam onako jakih kontrakcija, pnekad se pojave u tragu, ima li osnova da pitam dr. da mi smanji, odnosno ukine ili barempromjeni ovaj lijek, ja sam apaurin sama ukinula jer mi je i on umrtvio organizam i metabolizam.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
18.3.2012 22:04:34   
animagical
ja sam ga pila skoro do kraja tj do 37 sedmice...ne debljas od njega, mozda onako otices, ja sam bila jako natecena takodjer...sa broja cipela 38 dosla na 42, tolike su mi noge bile...a i kad se miruje svaki zalogaj se lijepi... prije ce biti da kile idu na puno hormona, tj progesterona.. meni je utrogestan nekako usporavao metabolizam, doduse progesteron upravo to i radi,pa nije ni cudo

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
18.3.2012 22:07:02   
M kao Mama
ma, kod mene je baš spec. situacija jer ja imam inzulinsku rezistenciju, odnosno hipoglikemiju, nizak šećer, a visok inzulin, a ginipral podiže inzulin, primjetila sam da mi zadnjih dana podiže i pritisak, ja stvarno i previše mokrim, nije da zadržavam tečnost, ali kako sam na ginipralo jednostavno sam se promjenila, prosto sam nakvasala, a o porodu i ne smijem da mislim, kad pročitam ginipral sve zabetonira dođe mi da vrištim, s L sam se tako namučila na porodu, sve molim dragog Allaha da mi ovaj put olakša

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
18.3.2012 23:17:51   
cicimici
ja sam pila gynipral od 20. sedmice do 37. Nisam se udebljala a ni oticala,bilo mi je sve ok osim malo bržeg rada srca što je uz gynipral normalno.

_____________________________

Ne mogu vam dati recept za uspjeh,ali vam mogu reći formulu za neuspjeh : NASTOJTE SVAKOM UGODITI

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
18.3.2012 23:19:32   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: cicimici

ja sam pila gynipral od 20. sedmice do 37. Nisam se udebljala a ni oticala,bilo mi je sve ok osim malo bržeg rada srca što je uz gynipral normalno.


isto...

s tim da sma ja radi ubrzanog lupanja srca koje me plašilo strašno pila i izopten i apaurin...samo sma ja apurin svela na jutarnji samo a ne uz svaki ginipral.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu cicimici)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
18.3.2012 23:25:18   
cicimici
ma i ja sam u početku pila apaurin pa sam ga sama ukinula,jer sam postala imuna na sveuser posted image user posted image

_____________________________

Ne mogu vam dati recept za uspjeh,ali vam mogu reći formulu za neuspjeh : NASTOJTE SVAKOM UGODITI

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
18.3.2012 23:41:56   
dada83
Draga mama alma, i ja sam pila ginipral od 18 sed, pa do kraja. I ja sam se isto debljala svakog mjeseca po 4 kg. E sad ne znam da li je to od giniprala. Ti rece da ti trni ruka, mozda ti ne godi, konsultuj se sa svojom dr. da ti da neku zamjenu , a od giniprala nisam nisam imala nikakve nuspojave niti lupanje srca, niti trnjenje ruku, a niti mi se mantalo. Zelim ti sve najbolje..user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
18.3.2012 23:49:17   
dada83

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

primjetila sam da mi zadnjih dana podiže i pritisak, ja stvarno i previše mokrim, nije da zadržavam tečnost, ali kako sam na ginipralo jednostavno sam se promjenila, prosto sam nakvasala, a o porodu i ne smijem da mislim, kad pročitam ginipral sve zabetonira dođe mi da vrištim, s L sam se tako namučila na porodu, sve molim dragog Allaha da mi ovaj put olakša


Isto sam imala visok pritisak, ali nikada mi dr. ne rece da bi moglo biti od giniprala, a ovo sto mislis da zabetonira sve, ma nema sanse, ja sam se vrlo brzo otvarala , kod dr. na pregledu visok pritisak 38.sed otvorena 2.5 prsta hitno za bolnicu zbog pritiska. Dok sam do gore dosla, pregled, otvorena 4 prsta, dok su me smjestili u sobu , tamo vamo 5 prstiju. Ukljucise indukciju , za pola sata moj se bebac rodi. Stvarno ti zelim lak porod kao meni , i nemoj da se brines zbog giniprala ne zabetonira on bas tako.
Eh eto, izvini ja tebe ugusi... pozzzzz

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Pije li neka od vas gynapral??
19.3.2012 9:41:34   
M kao Mama
Hvala na odgovorima, uzela sam ja lijepo uputsvo za upotrebu i sve podcrtala šta me zanima, i tu ima dosta toga za objasnit, pa jedva čekam kontrolu, ja se fakat nenormalno osjećam kako sam na ginipralu,

(odgovor članu dada83)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *