Mirkica
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Anoniman Mozda ja i ne bih njima toliko ostavljala dijete, ali moj muz, jel trebam negdje, odmah a da vidimo s mojom mamom da ostane s njom. To kao da slucajno ne bih rekla ja prva da je ostavimo kod mojih, iako tu ne mogu nista reci, nije mi pravio problem nikad. Ono sto mene boli je to nepostovanje prema meni. Prvenstveno od muza. Sta god se dogovorim s muzem oko nekih zivotnih pitanja, recimo nabavka potrepstine neke, ogrjeva ili sl, ako njegovi pocnu mu oko toga govorit kako treba, on ce uglavnom promijenit nas dogovor i uradit kako mu je otac rekao. Evo direktno pitanje. Da ste sjedile ujutro s muzem na kafi i dogovorile se s njim prije polaska da kaze svekrvi da vase dijete doruckuje u toliko sati ili poslije malo, ali da mu ne daje prije dorucak (znam da zvuci grubo) i vas muz vam kaze ok, a onda kad se vratite i pitate svekva vam kaze da joj je muz rekao da dijete doruckuje ipak prije, vama to ne bi bilo krivo? Da li biste se osjecale neispostovano s njegove strane? Ja imam osjecaj da je njemu toliko krivo sto sam najbitnija ipak u zivotu svog djeteta jer sam majka. A sto se njegovih tice, ja opet kazem, oni nisu losi ljudi, ali im mm nikad nije postavio granice i dozvolio im sve. Pa samo primjer koji bi, vjerujem, svima smetao. Kad sam se porodila kazem ne zelim da iko boravi sa mnom, ima muz, ali svekrva ipak dodje sutradan i cijelo vrijeme boravi sa mnom u narednim danima i jos u 6 ujutro ulazi, otvara spavacu i gleda kako spavam s muzem u krevetu. (Muz nije zakljucavao svjesno vrata jer bi je time uvrijedio kad bi ona ujutro naisla na zakljucano, to mi je sam rekao). Pa sad vidite sustinu i postavite sebe. Prvenstveno, smatrate li da me muz ne postuje s ovim postupcima? Ovo jeste nepoštovanje. ovo je strasnooo cuj ne zakljucaje spaavcu sobu kukuuuuu jer zan da ce ona doci pa da se ne naljuti svasta Anonimna svasta , nego mozes li ti kako malo otoitic od tvog delije da se covjek sabere ocito se jos nije sabrao . JA sam strogo pritiv ne postivanje i jedne i druge strane i slaba sam na roditelje i kazem moze se nekada progledat kroz prste treba znati granice ne treba biti djubre ali ovo sto si sada napisala i onaj svekar sto upada snahi je meni ravno ludosti.