|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE:Bazalna temperatura
21.3.2012 23:49:02   
tortica!
zdravo svima i ja sam nova i pokusavam doci douser posted image vec 6 godina,ali nista,ja imam pcos a isto tako ni kod mog mm spermiogram nije ok,e posto ja nekad znam ne dobiti i po 5 mjeseci,a primjetim da u tih 5 mjeseci imam ponekad cs bas kao bjelance jajeta.jel to znaci da ipak bude O,i da i ja mogu pratiti i mjeriti bt.ili da kupim mejbibejbi.veliki pozdrav moje dame

< Poruku je uredio malena27 RR -- 28.6.2012 15:45:16 >

(odgovor članu aid@)
Neposredna veza do poruke: 226
   RE: RE:bazalna temperatura
22.3.2012 17:12:48   
Marija13
Mnoge trudilice se slazu s tim da je bolje mjeriti BT nego "maybe baybe",, kod pcos grafikon obicno igleda kao Rocky Mountains, pa ga je malo teze citati ali ako si imala ovulaciju morat ces primjetiti porast temperature, kod mene je u prvom dijelu ciklusa jako krivudav sa svakodnevnim velikim razmmacim ali nakon ovulacije fino s vidi porast koji se ne mice user posted image

_____________________________

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu tortica!)
Neposredna veza do poruke: 227
   RE: RE:bazalna temperatura
23.3.2012 10:29:43   
tortica!
znaci da ipak pokusam mjeriti bt,iako nemam urednu mengu!!

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 228
   RE: Bazalna temperatura
27.3.2012 20:04:13   
Marija13
user posted image

Drage moje, evo i mog grafikona user posted image user posted image sutra bih trebala dobiti, temperatura je jos visoka, ali posto mi je ovo prvi ne mogu nista prognozirati..

< Poruku je uredio Marija13 -- 27.3.2012 20:14:47 >


_____________________________

"Ono što mi jesmo određuje našu djecu daleko više nego ono što im govorimo. Znači, potrebno je da budemo danas, ono što želimo da naša djeca postanu sutra."

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 229
   RE: Bazalna temperatura
23.5.2012 16:40:37   
Katarina3
Pozdrav svima drage moje ovde sam nova na forumu zeljela bi vas pitati ako je doslo do zaceca kojim tempom se temperatura dize ,ja vec 8 meseci pokusavam ostati trudna nije nesto mnogo ali ko zeli jako bebu i jeste merim sada temp u ponedeljak trebam dobiti a od pocetka sedmice mi temperatura raste sve po 0,1 stepen znaci danas mi je bila 36.8 ,juce ujutru 36.7.a prekuce ujutru 36.6 ,zanima me vase misljenje?? pozz i sretno svima

(odgovor članu Marija13)
Neposredna veza do poruke: 230
   RE: Bazalna temperatura
23.5.2012 16:47:00   
marinčii
Katarina ja nemam nekog iskustva oko ovog jer nikad nisam to pratila,al znam da temp, padne dan prije mjesečnice,to sam pročitala jednom neznam ni sama gdje mislim u onim novinama moje dijete

_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Katarina3)
Neposredna veza do poruke: 231
   RE: Bazalna temperatura
23.5.2012 21:48:08   
mykica
Katarina Ja mjerim vec par mjeseci, sad zasad ti je to super znak. Bitno je samo da ti ne padne temp. Meni je bila isto visoko, jučer pala sa 36,7 na 36,5, a jutros je bila 36,2 i znalasam odmah da ću dobiti danas i eno maloprije vještica stigla. Nadam se da će ostati tako temperatura! SRETNO!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 232
   RE: Bazalna temperatura
24.5.2012 9:00:38   
Katarina3
OK javim vam sta je bilo hvala vam :)

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 233
   RE: Bazalna temperatura
1.6.2012 13:29:48   
hibiskus
Pozdrav svima! Nova sam na forumu, ali vas redovno pratim. Sudeći po vašim iskustvima sa mjerenjem bazalne temperature i ja sam se odlučila za to. user posted image pokušavamo dobiti vć 6 mjeseci. Nismo još bili na pretragama, sve se nadamo da za to neće ni biti potrebe. Zanima me da li je uredu da sa mjerenjem počnem sada, u vrijeme ovulacije (kalendarske).

(odgovor članu Katarina3)
Neposredna veza do poruke: 234
   RE: Bazalna temperatura
1.6.2012 13:46:19   
mykica
pozdrav i dobro nam došla. Sa mjerenjem možeš početi kad hoćeš, ali ovaj ciklus nećeš imati neke koristi od toga. Ali bih ti preporučila da počneš odmah, jer vidjet ćeš kako ti temp. varira, i nakon nekog vremena, ćeš moći sebi odrediti kad ti je ovulacija otprilike. Mada jer kod bazalne temp. nezgodno što ti na grafu pokaže ovulaciju, tek nakon što je prošla, što znači da ćeš morati opet sama pokušati odrediti O, a bazalna će ti potvrditi da li je bilo ili ne i kada je bila. Meni bazalna najviše služi pred kraj ciklusa jer uvijek znam da li ću dobiti menstruaciju, temp. mi padne uvijek dan prije vještice.

A što se tiče tog pokušavanja, ja bih ti preporučila preventive radi, odmah da odeš i provjeriš, je li sve ok. Mi kad smo se odlučili za bebu, odmah sam otišla uraditi papa test, jer žensko kao žensko uvijek nekih upalice, koje znaju uticati na začeće. Što se i potvrdilo da je tako, a poslije su mi našli još mnogo toga, od polipa, pa problema sa ovulacijom, policističe jajnike (koje nisam ni mogla sanjat da ih imam jer mi je menstruacija uvijek bila redovna). Neću da te prepadam, i zaista ti želim kao i sebi da što prije dođepš do svog cilja, ali vjeruj toliko sve liječenje oduzima dragocijenog vremena, da je najbolje što prije ustanoviti ako nešto ima. Želim ti puno sreće!

(odgovor članu hibiskus)
Neposredna veza do poruke: 235
   RE: Bazalna temperatura
2.6.2012 13:26:34   
hibiskus
Draga mykice, hvala ti puno na odgovoru. Počela sam sa mjerenjem temp, pa ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati. Na pregled ću svakako otići, u naredna 2 mjeseca sigurno, možda kada se vratim sa godišnjeg. Preventive radi, ovaj mjesec sam počela sa korištenjem mješavine čaja za čišćenje (rusomača, kantarion, neven)-po jedna mala šoljica ujutro i navečer, tako da ako bude neka upalica (mada nemam simptome), trebala bi se sanirati, pa onda sa više samopouzdanja na pregled.
Veliki pozdrav i puno sreće sa iščekivanjem user posted image .

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 236
   RE: Bazalna temperatura
2.6.2012 23:10:51   
mykica
hibiskus Puno sreće ti draga želim! I uvjerena sam da će sve biti ok na pregledu i da ćeš opušteno moći nastaviti da radiš na svojoj bebici!

(odgovor članu hibiskus)
Neposredna veza do poruke: 237
   RE: Bazalna temperatura
3.6.2012 9:41:19   
hibiskus
I ja se nadam user posted image , aBd. Hvala puno na podršci. Abd biće sve OK, a i tebi želim ostvarenje velike želje! Pozdrav

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 238
   RE:Bazalna temperatura
28.6.2012 15:43:21   
Tratinčica7
Lijepi pozdrav cure! Eto, ja sam nova ovdje i sve vas lijepo pozdravljam! Inače, imam troje djece i htjela bih četvrto ali nam se ne hvata baš u zadnje vrijeme. Prije par mjeseci imala sam jedan mjesec slobodnu tekućinu iznad desnog jajnika i odmah sljedeći mjesec hemoragičnu cistu na tom istom jajniku. To je sve prošlo ali su mi se ciklusi poremetili- prije mi je ciklus bio dug 28 dana a sada je 25 tj. čini mi se da se mijenja neprestano. Ovulacija mi je također nekada prije a nekada poslije sredine ciklusa. Prije svega toga točno sam znala kada šta dolazi ,sve u dan. E sad, htjela bih početi sa mjerenjem bazalne temp. Nadam se da će mi to olakšati sve skupa i da ću lakše ponovo upoznati svoje tijelo. Inače, tih zadnjih mjeseci ja si doduše mjerim skoro svaki dan temperaturu (u ustima) ali ne ujutro već ovako, kroz dan, pogotovo poslijepodne kada uhvatim vremena. E sad, zanima me da li je temperatura ujutro viša ili niža od ove poslijepodnevne? Pitam zato jer vidim na grafovima bazalne dosta niske temperatute dok se meni kroz dan ona povisi čak i do 37,6. Znam da se bazalna mjeri ujutro ali baš me zanima da li se i vama ovako povisi kroz dan ili to samo meni tako. Inače, u svim trudnoćama sam, kada sam otkrila da sam trudna, pod pazuhom imala konstantnu temperaturu od 37,3-5. Onako, dosta visoku.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 28.6.2012 15:45:35 >

(odgovor članu tortica!)
Neposredna veza do poruke: 239
   RE: RE:Bazalna temperatura
28.6.2012 17:33:05   
mykica
Pozdrav Tratinčica7 i dobro nam došla! Bazalna temperatura je uvijek manja nego temperature koje mjerimo tokom dana. Jer zbog svih aktivnosti koje obavljamo tokom dana, naša temperatura se povećava. Zato jeste primarno da se bazalna mjeri ujutru prije ustajanja. Potrebno je najmanje 6 sati da tijelo miruje kako bi došlo na tu bazalnu temperaturu. A u trudnoći se BT poveća zbog lučenja hormona u ženinom tijelu. Tako da nam je bazalna u drugom dijelu ciklusa nakon O uvijek veća nego u prvom dijelu ciklusa. I ako nastavi da se povisuje došlo je do trudnoće. A ako padne, menstruacija stiže taj dan ili sutradan.

(odgovor članu Tratinčica7)
Neposredna veza do poruke: 240
   RE: RE:Bazalna temperatura
6.7.2012 15:55:19   
Tratinčica7
Mykica puno ti hvala! To da se temp. u trudnoći povisuje zbog hormona sam znala, ustvari skužila sam sama dok sam bila trudna. Evo, počela sam si mjeriti temperaturu i pišem to u onaj grafikon na Fertility.com. Nekako mi je to baš zabavno user posted image a eto, i korisno. Kada skupim malo više dana na tom grafikonu, stavljam vam ga na uvid! Lijepi pozdrav svima i sretno u stvaranju malih user posted image ! user posted image

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 241
   RE: RE:Bazalna temperatura
18.7.2012 9:46:50   
Tratinčica7
Pozdrav! Evo, meni ništa nije jasno! 18 mi je dan otkako mjerim bazalnu i zbunjuje me činjenica da non stop, sve dane ciklusa imam plodnu sluz, onu eggwhite! Ovulacija nikako ne dolazi, tj. temperatura mi se ne povisuje. Jućer i danas imam bolove i probadanja u desnom jajniku ali nije li malo kasno za ovulaciju jer bi menstruaciju trebala dobiti za oko tjedan dana pošto mi ciklus traje od 25-28 dana. Hm... zbunjena sam zbilja. Da li se takvo što nekome dogodilo?

(odgovor članu Tratinčica7)
Neposredna veza do poruke: 242
   RE: RE:Bazalna temperatura
18.7.2012 14:06:22   
mykica
Meni je O uvijek bila oko 18 - 19 dan, nekad i 21 dan ciklusa. Dok nisam počela piti klomifen pa mi se dovela u normalu. Možda će ti O biti danas, a temp. bi ti onda trebala skočiti sutra ujutru. Tako je meni 3-4 dana uzastopno temp. ista i onda skoči i taj dan bude O. Ne brini, bitno je da imaš sluzi. Jesi pokušavala još išta za određivanje ovulacije ili samo mjeriš O?

(odgovor članu Tratinčica7)
Neposredna veza do poruke: 243
   RE: RE:Bazalna temperatura
1.8.2012 13:37:04   
Tratinčica7
Uf, eto me napokon! Ipak sam imala ovulaciju i to 20 dan ciklusa user posted image Meni su garant hormoni poremećeni, jer ne znam kako bih drugačije protumačila skok ciklusa sa 25 na eto sada već 32 dana a tko zna koliko još do sljedeće menge. Čim se doc. vrati sa godišnjeg idem ih provjeriti. Kako vi stavljate onaj graf bazalne ovdje na forum? Ja probala ali ništa.

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 244
   RE: RE:Bazalna temperatura
1.8.2012 13:38:36   
Tratinčica7
http://www.fertilityfriend.com/ttc/chartgraph_module.php?d=2012-07-01&mode=a&ts=1343820299&u=

(odgovor članu Tratinčica7)
Neposredna veza do poruke: 245
   RE: RE:Bazalna temperatura
1.8.2012 13:40:19   
Tratinčica7
Ovo gore vjerojatno nećete moći otvoriti user posted image

(odgovor članu Tratinčica7)
Neposredna veza do poruke: 246
   RE: RE:Bazalna temperatura
1.8.2012 13:40:56   
mykica
jesu u tebe policistični jajnici?

_____________________________

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Tratinčica7)
Neposredna veza do poruke: 247
   RE: RE:Bazalna temperatura
1.8.2012 18:35:45   
Tratinčica7
Ma jok, nisu. Sve je OK. Samo sam imala ta 2 mjeseca, kako sam već napisala, slobodnu tekućinu iznad jajnika i hemoragičnu cistu ali to je nestalo. Nadam se da sada nemam ništa. Ali tko zna.

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 248
   RE: RE:Bazalna temperatura
1.8.2012 19:26:50   
mykica
Možda ti se zato i pomjerila ovulacija i menstruacija. Biće to sve ok, Nemoj se puno brinuti. user posted image

_____________________________

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Tratinčica7)
Neposredna veza do poruke: 249
   RE: RE:Bazalna temperatura
26.8.2012 21:02:00   
Tratinčica7
Bok curke! Molim vas, da li bi mi htjele objasniti kako se stavljaju slike bazalnih grafova? Nikako mi ne ide!

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *