|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
16.11.2008 19:32:00   
ever
to znaci da ti nisu pravili hpv tipizaciju? i nisi u trudnoci radila papu? od cega je cin jel od upale ili neceg drugog, da li su ti napravili kolposkopiju-to je pregled kojim se mikroskopom posmatra grlic da bi se vidjele promjene tacno gdje su i kako izgledaju?

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
16.11.2008 20:23:10   
lejlaze
od upale je bilo. nisam radila hpv tipizaciju, niti papa nalaz u trudnoci.
vidjecemo sada sta ce nalazi pokazati....

(odgovor članu ever)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
17.11.2008 0:09:01   
ever
nadam se da znas da dr. mora napraviti dodatne pretrage kako bi se znalo da lije od upale ili hpv, kao sto su kolposkopija ili hpv tipizacija... no ono sto se ponekad zna desiti jeste da cin ode sa porodom, no svejedno bi trebala vidjeti da li imas hpv i kondilome na cervixu jer oni daju los papa nalaz........

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
19.5.2009 19:54:24   
lidia
Veliki pozdrav svim mojim supatnicama...jako sam nesretna user posted image Prosle godine sam prolazila kroz pakao s cinovima, upalama, raznim tabletama i pokusajima iskorjenjivanja HPV-a, ali bezuspjesno.. Sve je uzaludno jer lijeka protiv tog opakog virusa nema.. Čak kazu mnogi ginekolozi da je i taj lijek kojim cijepe djevojcice poprilicno nepouzdan..Uglavnom.. Prosla je godina dana i 4 mjeseca od moje konizacije, a meni papa test opet nije dobar.. Imam CIN I. user posted image Nisam jos rodila mog malog andjela jer nisam udata i zato se jako bojim.. Inace sam po zanimanju uciteljica i djeca mi znace sve na ovom svijetu.. Eto mozete se zamisliti kako mi je trenutno.. Zanima me postoji li uopce osoba na ovom svjetu koja je i nakon konizacije imala cinove, jer jako mi je tesko i htjela bih cuti rijec od nekoga tko je kroz ovakav pakao prolazio.. Želim cuti da cu biti dobro, da cu i ja jednog dana roditi svoju malu bebicu i plakati od srece.. user posted image Veliki pozdrav


Moderirano : PAZITE NA VELIKA SLOVA !


< Poruku je uredio Vedica RR -- 20.5.2009 7:23:44 >

(odgovor članu ever)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
19.5.2009 23:14:47   
alex_mo
Lidia,prosle godine sam radila pap u junu i imala HPV.Nisam radila tipizacija,jer se ustanovilo da je to od opadanje imuniteta(bila sam 2 god slabokrvna t.j nanjkalo gvozdze).
Danas sam upitala ginekologa dali ako jos imam HPV,on pravi problem oko zatrudnjivanja.Kaze kategoricno NE>Ali ipak napominjem nisam imala cin.
Budi pozitivna.

(odgovor članu lidia)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
20.5.2009 8:43:46   
Lucina
Drage moje, evo da se i ja javim. Cini mi se da je neko napisao da se HPV ne moze izlijeciti, sto nije tacno jer sam ja primjer. Imala sam i niskorizicni i visokorizicni HPV. Zadnji papa test sam radila mjesec dana pred trudnocu koji mi je bio uredan, a drugi odmah nakon poroda koji je pokazao HPV (radila sam tipizaciju). S obzirom da nisam imala prije trudnoce doktor nije uklonio mogucnost da su me u bolnici mogli zaraziti. Rekao mi je da samo dizem imunitet jer se jedino organizam na taj nacin moze izboriti s virusom, sto znaci da nije neizljeciv. Pila sam tahebo kapsule tri puta dnevno koje mozete kupiti u svakom DM-u i koje uticu na stvaranje zdravih celija. Nakon sest mjeseci HPV-a nije bilo, kao ni na posljednjem nalazu. Doktor nije mogao vjerovati. Ja zaista preporucujem ovaj tahebo jer sam sigurna da mi je on pomogao. A kad pomislim da sam se zaista mogla zaraziti u bolnici... 

(odgovor članu alex_mo)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
20.5.2009 13:06:14   
sarisari
Zeljela bih podjeliti svoje iskustvo vezano za CIN i LETZ metodu  jer mi je  mnogo znacilo bilo sta sto sam procitala kada sam se srela sa tim stvarim s obzirom da sam bila sokirana cinjenicom da imam CIN 2 i da mi se nesto desava, a nisam znala uopce sta to znaci.
 
Imam 24 godine i u februaru 2009 godine otisla sam na redovan godisnji ginekoloski pregled i sve je bilo u redu samo sam cekala nalaz Papa testa za koji sam vjerovala da je uredan medjutim nalaz je pokazao CIN 2 sto je znacilo da postoji neka promjena na grlicu maternice. Odmah je uradjen nalaz HPV koji je bio pozitivan visokorizican, zatim sam otisla na kolposkopiju kod jednog divnog ljekara Dr. Muminbašić Nermina koji je takodjer uocio promjene. Jako me bilo strah, ali poslije razgovora sa vec pomenutim ljekarom koji mi je sve objasnio shvatila sam da za to postoji lijek, a to je LETZ metoda koja je nova i tek se pocela primjenjivati u Bosni i Hercegovini. LETZ (  "Loop excision of transformation zone" ) je metoda kojom se odstrani dio bolesnog tkiva, ali ono sto je najvaznije nema klasicne operacije, lezanja u bolnici, problema poslije anestezije, ova metoda je jako jednostavna i zahvat ne traje dugo, poslije anestezije umjesto mucnine i kaslja odmah pijete sok i idete kuci, kod kuce lezite par dana odnosno odmarate. Ja sam nakon sedam dana pocela da izlazim i da se krecem. Mozda i najvaznije jeste da uopce nema bolova, apsolutno je bezbolno, prisutan je samo iscjedak dok rana zarasta, ali stavi se uložak i to je to.
 
„LETZ je oznaka za zahvat kojim se odstranjuje transformacijska zona vrata maternice niskovoltažnom "dijatermijskom petljom" - električnom omčicom, pri čemu istovremeno dolazi do rezanja i kogulacije duž crte reza. U svakodnevnoj uporabi "LETZ "označuje samu tehniku - uporabu električne omčice ne samo za odstranjivanje transformacijske zone, već i za uzimanje uzoraka vrata maternice s bilo kojeg njegovog dijela što se naziva "LETZ biopsija", kao i odstranjivanje dijela vrata maternice u obliku konusa - "LETZ konizacija".“ ..............vise o LETZ metodi mozete pronaci na www.poliklinika-harni.hr
 
Ovo pisem jer zelim da svi oni koji imaju problema znaju da se sve to radi u BiH, u Sarajevu i da je ovo odlicna metoda i sto je jako bitno uopce nije skupa, kosta 1000KM i biopsija 300KM  ne morate dakle ici nigdej vani  sve se radi u Sarajevu kod  Dr. Muminbašić Nermina koji je izvanredan ljekar, a to mogu da kažem iz licnog iskustva jer je mene operisao i prezadovoljna sam. Operaciju sam imal prije dvadesetak dana, a i nalaz koji se šalje na patologiju je stigao uredan sto znaci da je sve odlicno uradjeno i da je hvala Bogu dobro.

(odgovor članu Lucina)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
28.5.2009 12:08:24   
sany23
Pozdrav,
Ja sam nova na forumu, vidim da je tema konizacija i cin pa reko da i ja podjelim svoje iskustvo sa vama možda pomogne nekom. Meni su 23 god. udata sam i imam sina 2,5 god.
Sve je počelo prije neka 2 mj kad je na redovnoj kontroli papa pokazao hpv cin I/II, nakon toga slijedi hpv tipizacija koja je bila pozitivna na visokorizične i niskorizične tipove, pa radim kolposkopiju koja pokazuje na 3 mjesta zaraženo tkivo i nakon toga radim biopsiju a uradio mi je dok. Senad Murtezić. Biopsija pokazala hpv cin I/II/III karcinogene ćelije pa je konizacija urađena 14 aprila. Tako da sam ostala 5 dana u bolnici i izašla kući ali nakon toga sedmi dan dobijam jako krvarenje i kontrakcije, nisam ništa radila ležala sam kako mi je rečeno i odlazim u bolnicu sa jakim kontrakcijama i krverenjem. Na GAku me primio dok. Godinjak jako dobar doktor on je bio dežurni, urade mi pregled i očiste me jer je bilo previše ugrušaka i bukvalno sam se porađala i on mi kaže da su konci popustili i da su se rane otvorile tako da sam u toku noći primila 2,5 l krvi i 23 infuzije protiv trovanja tako da sam jedva živa ostala. Ujutro ponovo dobijem kontrakcije i dođe moj doktor Senad hitno me odvezu u salu da me ponovo šiju jer sam umirala i trpila nenormalne bolove, kad je sve to prošlo kaža mi moj dok kao jaka krv konci nisu popucali nego se otopili prije vremena i tako došlo do svega toga. Nalaz poslije toga uredan i kontrola za 1 mj, ali užas nastaje kad moj gin koji me vodi  kaže za hpv NE MOŽE SE IZLIJEČITI bez obzira na konus on je sklonjen površinski i ostaje u tebi za čitav život ali može nalaz na hpv biti i negativan kao da ga nema ali je tad u stanju mirovanja nije aktivan i nalaza pokaže da je uredan ali u stvari nije i jačja imunitet i tako moli se Bogu da se ne aktivira i da sve bude u redu. Ja pijem beta glucan 1,3 D i jako su dobre tablete za jačanje imuniteta ali šta je tu je, život ide dalje a što se tiče trudnoće to je jako teško nije nemoguće ali je rizično pogotovo za neke kao što je moj slučaj bio jer sam na tri mjesta imala rez i svaki sexualni odnos je rizičan da se aktivira hpv, jer TIP 16 i 18 samo je moguće dobiti spolnim putem  i nikako drugačije, to je moje iskustvo i nadam se da če nekom pomoći jer nije lako to sve proći, ja sam poslije toga ostala psihićki slomljena i teško mi je preći preko toga tako da VAMA želim svu sreću!

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
30.5.2009 11:02:13   
crna dama
Citam vase komentare i nedoumice i odlucih da sa vama podijelim svoje iskustvo vezano za HPV virus i dijagnozu CIN III.
Prije pet godina sam dobila dijagnozu CIN II bez obzira sto sam svake godine redovno radila Papa test. Nakon dva mjeseca CIN II je prerastao u CIN III i naravno ljekar je odmah preporucio konizaciju. HPV nalaz je bio pozitivan na visoko i nisko rizicnu grupu,tako da za ljekare nije bilo dileme jedino rjesenje je bilo konizaciija. Ja nisam u svojoj glavi mogla da shvatim da neko mora na operativni zahvat bez da je imao bilo kakav medikamentzoni tretman. Zbog toga sam posjetila sest razlicitih ginekologa i dobila sest razlicitih misljenja i preporuka sta treba da napravim. Izmedu ostalog je tu bila i metoda Letz koja se bazira na lijecenju alojom. Zahvat je veoma skup i nije obecavajuci u izljecenju.
U tom periodu od tih silnih savjeta jednostavno nisam znala sta dalje.... user posted image Odlucila sam da poslusam doktoricu koja je sama sebi izlijecila rak dojke prirodnim putem i pravilnom prehranom. Koristila sam terapiju koju mi je dala ali sam isto tako sebi napravila prirodni lijek od aloje i drugih sastojka (ukoliko neko zeli recept vrlo rado cu ga podijeliti sa vama). Nakon tri mjeseca radim Papa test i dobijam potpuno negativan nalaz, ljekari ne mogu da vjeruju!!!!!! HPV je takodze negativan!!!!! Vec tri godine nastavljam redovne kontrole i hvala Bogu svi nalazi su uredni.
Zelim da vam preporucim dr Fedzu Omeragica u Tuzli koji za dijagnoze CIN I radi krioterapiju koja skoro potpuno uklanja promjene na celijama i dr Saciru Kapic u Sarajevu koja je izvrastan dijagnosticar.
Morate razmisljati pozitivno i paziti na prehranu, na uloske koje koristite, drage moje odmah sa tim dijagnozama prestanite jesti konzerviranu hranu....
Veliki pozdrav Sarajevo

(odgovor članu sany23)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
31.5.2009 0:37:11   
alex_mo
Cestitke,Crna damo.Ja sam pre godinu dana imala HPV+kandida.Doktorica mi je preporucila kanesten za kandidu i vitamine+selen+folna i naravno aloe juce.Sve sam uradila,i  ove god u januaru na sledecem pap test ostao HPV bez kandide.Dr mi je rekao da to ne utice na zatrudnjivanje, a mi se trudimo vise od 10 mjeseci za drugo dete ali nista.Pa bi te zamolila da mi otkrijes ovaj tvoj recept.Puno pozdravaaa

(odgovor članu crna dama)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
31.5.2009 16:22:57   
sanela22
Crna damo, drago mi je da si se rijesila cinova i hpv-a...I ja bih voljela da podijelis s nama taj recept jer i ja imam taj glupi HPV, bila bih ti vrlo zahvalna...Veliki pozdrav...

< Poruku je uredio sanela22 -- 31.5.2009 16:23:54 >

(odgovor članu alex_mo)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
31.5.2009 19:17:30   
lidia
DAAAA, I MENE ZANIMA RECEPT, RECI NAM, PLEASE????

(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
31.5.2009 21:22:53   
crna dama
Mislim da je ovako najbolje napisati recept za lijek, javno a ne da vam pisem privatne poruke.

300 gr aloje ( mora biti medicinska koja se moze konzumirati i da je starija
od 3 godine ),
500 ml medicinskog alkohola 90% rastvor
¾ litra crnog vina
1 pakovanje cikorije
400 gr meda u sacu
Aloju samljeti i sve sastojke staviti u teglu od 3 litra, mijesati drvenom
kasikom.
Neka stoji na hladnom i tamnom  mjestu.
Masu mijesati dva puta dnevno, svaki dan u isto vrijeme, drvenom kasikom 5
dana.
Sesti dan procijediti kroz duplu gazu i plasticnu cjediljku.
Dio mase istresti u manju teglicu ili neku flasicu.
Lijek se pije 3 puta dnevno.
Ujutro na taste, popodne i navece prije jela.
Lijek piti 5 dana odjednom kolicinu najmanje kasikice.
 
Sljedecih 5 dana piti kolicinu srednje kasikice.
Ostatak lijeka piti kolicinu velike supene kasike.
Najvaznije od svega jeste da ne radis nista metalnom kasikom i da lijek
drzis u ustima sto duze mozes, a najmanje 5 minuta, jer treba da djeluje
prolazeci kroz zlijezde.
Morate se strogo pridrzavati uputstava a ja znam mnoge zene i djevojke koje su koristile lijek i njima je isto pomogao.
Sretno
 

(odgovor članu lidia)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
31.5.2009 23:12:01   
alex_mo
Dali sam razumela.Lek se trosi 5 dana po jednu veliku kasiku 3 puta na dan,nakon toga jos 5 dana tri puta po pola kasike i ostalo po jednu kasiku na dan.A koliko dugo,ili dok se nepojede?Pozzzzz


(odgovor članu crna dama)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
31.5.2009 23:18:15   
sanela22
IZVORNA PORUKA: crna dama

Mislim da je ovako najbolje napisati recept za lijek, javno a ne da vam pisem privatne poruke.

300 gr aloje ( mora biti medicinska koja se moze konzumirati i da je starija
od 3 godine ),
500 ml medicinskog alkohola 90% rastvor
¾ litra crnog vina
1 pakovanje cikorije
400 gr meda u sacu

 


Crna damo hvala puno za recept, samo da pitam gdje se moze u Sarajevu kupiti ta aloja medicinska?
I sta je cikorija i gdje se to moze kupiti???Hvala jos jednom...

(odgovor članu crna dama)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
1.6.2009 19:53:14   
crna dama
Dobro si razumjela, mora se piti tako polagano povecavajuci dozu jer je unutra rastvor alkohola, i pije se sve do kraja s avelikom kasikom. Lijek ujedno djeluje na neutralisanje svih kancerogenih celija u organizmu.
Cikorija je vodopija ali za lijek vam treba korijen, to je ona biljka od koje se pravi kafa Divka user posted image to se moze kupiti u radnjama sa ljekovitim biljem ili na pijaci. Aloju potrazite u cvjecarama jer sam i ja svoju kupila u cvjecari ali u Tuzliuser posted image , oni znaju koja je takozvana medicinska, samo pazite da je starija od tri godine.
Mnogo srece u potraziuser posted image a i ja cu se malko raspitati.

(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
1.6.2009 20:45:18   
sanela22
Crna damo hvala puno na pomoci...

(odgovor članu crna dama)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
1.6.2009 22:06:38   
dinaa
Znam za ovaj lijek i sama sam ga pila samo nisam ga ja pravila nego jedna starija zena,i ja toliko vjerujem u njega jer su moji nalazi nakon konizacije uvijek uredni a ja sam nastavila koristiti ovaj lijek.Meni su rekli da kad ispijem lijek do kraja treba napraviti pauzu od sest mjeseci i tek onda ponovo poceti piti,naravno ako hocete.

Crna dama hvala sto si nam otkucala ovaj recept.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
1.6.2009 22:21:02   
alex_mo
super vam je Recept,siguno cu ga napraviti.
HVALA VAM. Samo me zanima dali moze se uzimati i kada radite na bebice..
     Pozzzzzuser posted image





(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
1.6.2009 23:44:03   
sanela22
IZVORNA PORUKA: alex_mo

Samo me zanima dali moze se uzimati i kada radite na bebice..






Da i mene to zanima...

(odgovor članu alex_mo)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
2.6.2009 23:40:44   
dinaa
Pa mislim da mozete sve dok niste trudne.Ja sam ga pila poslije konizacije i htjela sam bebu,i rodila sam djevojcicu sad ce joj aBd dvije godine a evo sad u junu su cetiri godine od konizacije.Sretno i hrabro.

_____________________________

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
3.6.2009 0:08:32   
mala curica
Joj zene i ja moram spraviti ovaj lijek sebi.
Samo sto ce mi biti tesko naci pravi med u sacuuser posted image
Dino gdje si ga ti nasla?


Mislim da ce i meni pomoci s obzirom da je i meni radzena Konizacija,a imam 22 god.
Mislim da sam najmladza koja je radila ovaj op. zahvat user posted image

< Poruku je uredio mala curica -- 3.6.2009 0:17:40 >


_____________________________

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin


(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
3.6.2009 16:21:50   
sanela22
Ej mala curice pogledaj na sajmu ljekovitog bilja  (ne znam tacno kako se zove sajam) na trgu kod svjetlosti ima li meda u sacu, danas je poceo, evo ja sam upravo bila svasta sam nakupovala :) Joj zaboravila sam pogledati ima li meda u sacu, a kako izgleda uopste med u sacu??? jel to da ono u tegli mora biti onaj sac ili samo da je u cvrstom stanju, ja se bas ne razumijem u to...

< Poruku je uredio sanela22 -- 3.6.2009 16:23:40 >

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
3.6.2009 17:29:29   
mala curica
Moja Sanela ,da tuga bude jos veca nemam ti ni ja pojma.
Ja sam kontala kada budem trazila med u dacu da ce
oni odmah znati koji trazim.......
Ja koliko znam da treba biti sac u tegli s medom.
A interesujeme dali mogu koristiti kupovni med u sacu  user posted image

_____________________________

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin


(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
3.6.2009 17:48:59   
sarisari
Hvala za ovaj recept i ja cu sebi ovo da napravim jer sam prije mjesec radila LETZ samo me jos zanima da li je neko iz Sarajeva i gdje kupovao ovu aloju stariju od 3 god. i cikoriju i je li obicni medicinski alkohol koji se kupuje u apoteci samo da je 90% rastvor???

(odgovor članu mala curica)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *