|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 18 19 [20]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
27.3.2012 14:37:29   
mamma mumi
Drage moje , prije 7 dana sam se porodila na GAK-u CR. Moje iskustvo sa sadasnjom bolnicom je super. Imala sam priliku poradjati se CR i na staroj klinici, tako da mogu reci da je sada gore super. Prof. Izetbegović je uvela red, a to je i trebalo. Dezinficira se sve, cistoca je super, sestre su sada ljubaznije, kulturnije, a kreveti bi mogli biti po mom misljenju malo dobniji i bez najlona, ali se to moze izdrzati. Sin mi je imao par bjelicastih piknica po licu, ali nista strasno. Sada je drugacije sa Mrsom, jer djecu kupaju plivasept losionim 2x i cistoca je na nivou, pa ima je manje nego prije. Eto samo sam zeljela da sa vama podijelim svoje pozitivno iskustvo. I da novina je da svaki dan bebe imaju pregled pedijatra pred vama, i svaki dan vama previjaju ranu i pred vratima svake sobe je dezinficijens za ruke.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 476
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
27.3.2012 18:51:14   
Dz3ni
Možda razmišljam o glupostima, ali nije loše da se informišem za svaki slučaj ako završim na CR (krupna bebica, a ja poprilično sitna ako se to može reći za trudnicu)...koliko se ostaje poslije carskog gore sad? Znam da je prije bilo 2 ili 3 dana čini mi se...

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 477
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
27.3.2012 19:04:05   
Rabi

IZVORNA PORUKA: Dz3ni

Možda razmišljam o glupostima, ali nije loše da se informišem za svaki slučaj ako završim na CR (krupna bebica, a ja poprilično sitna ako se to može reći za trudnicu)...koliko se ostaje poslije carskog gore sad? Znam da je prije bilo 2 ili 3 dana čini mi se...


Ja mislim da je 5-6 danauser posted image
Ako se nije sta izmijenilo!


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 478
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
27.3.2012 19:45:49   
Dz3ni
Ja mislim da je 5-6 dana
Ako se nije sta izmijenilo!

Hvala puno na informaciji! user posted image

< Poruku je uredio Dz3ni -- 27.3.2012 19:46:19 >

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 479
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
4.6.2012 0:29:43   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: marsija

Pozdrav svima,

da li je neko imao iskustva sa MRSA-om na dojki i ako jeste koji ste antibiotik pile i da li ste paralelno dojile? Kod mene je sljedeci slucaj:
- prvorotka
- beba 17 dana
- na brisu ispod areole dijagnosticirana MRSA par dana po izlasku iz bolnice (1cm apsces)
- nemam temperaturu
- terapija 2x2 bactrim-a 10 dana, uz prestanak dojenja i izmlazanje pumpicom
- rađena incizija i drenaža apscesa desne dojke (rez 1cm)
- beba jede hipp 1 combiotic, desi se da obilno povrati (ponekad)
- beba je suer ocijenjaena po izlasku iz bolnice, trenutno nema nikakvih problema, ni na koži, a ni sa stolicom.


Raspitivala sam se u vezi dojenja u slučaju kada se pije Bactrim, otprilike pola pola su savjeti, jedni kazu da nastavim da dojim dok pijem terepiju. Jedni kazu da ne dojim, ovi što su za dojenje (privatni pedijatri, mlađi doktori) navodno govore to je po najnovijim istrazivanjima dozvoljeno, jedna drugarica je dojila i imala MRS-u pila je Xiclav. Ovi što su protiv su uglavnom pedijatri sa GAK-a doktorice sa infektivne, itd. itd. Na internetu sam pronašla da se može dojiti uz Bactrim ako je beba starija od dva mjeseca (spominje se brain damage za mlađe). Ne znam šta da radim, zao mi da beba ne doji pravo mlijeko, peglancija sa zakuhavanjem hrane, grijenjem, hlađenjem itd, a i beba mi se nekako čudno ponaša nakon ove tranzicije, nema više onaj čisti plač, i dalje zna baš da plače glasno kao prije ali sad i pomalo "ječi", i izgleda mi "komirano" kad joj se prispi, sad za sad idem sa HIPP1 combiotic.

Znači pitanje, imate li info o tome da li se smije ili ne smije dojiti u ovoj situaciji i kakve su eventualne konsekvence.

Da li je još neko imao iskustva sa MRSA-om i da se eventualno nadoveže na temu, o tome kakva su iskustva, šta raditi, šta ne raditi itd. koliko traje itd itd. Koga i gdje preporučujete itd itd.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lillyy85)
Neposredna veza do poruke: 480
   RE: Bolnička bakterija na GAK-u u Sarajevu ?
3.10.2012 15:30:53   
novi kolacic
Ima li ko svjezih iskustava sa MRSOM? Ja se porodila 10 Septembra i beba ima sitni bijeli osip. Nakon desetak dana u pelenskom dijelu se pojavila poveca gnojna pustula koju su na Pedijatriji ocistili, nisu uzeli bris, rekli da su Stafilodermije kod beba normalne, da je perem plivaseptom i da ce sve biti OK. Nisu uradili bris da potvrde eventualni MRSU. Bubuljice su pod kontrolom i taman kad sam se opustila, rekoh nije MRSA, nadem sebi na areoli sitnu rupicu, kao da je neko probusio iglicom. Stisnem i izade dosta gnoja. Sad sam sva uznemirena, ne znam kome da se obratim i sta da radim. Ako je neko slicno prosao nek pomaze... user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 481
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 18 19 [20]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 18 19 [20]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *