|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
13.6.2017 15:42:23   
bimba
Draga samo polako. Moj prvi IVF je takodjer bio neuspjesan, drugi uspjesan. Svi moramo biti svjesni da su nam mogucnosti 50-50. Znam koje razocarenje nosi neuspjeli pokusaj ali vjeruj mi da uvijek imamo dovoljno snage da ponovo pokusamo.
Puno srece u narednom i glavu gore.

(odgovor članu Srcejunacko)
Neposredna veza do poruke: 3351
   RE: Vantjelesna oplodnja
14.7.2017 21:43:28   
Tirkizna
Pozdrav svima... Da li je nekome, nakon RTG HSGa, konstatovano da ima hidrosalpings (tecnost u jajovodu) i da li se taj jajovod morao odstraniti prije ivf postupka, meni je receno da on moze dovesti do neuspjelog ivf postupka?

(odgovor članu bimba)
Neposredna veza do poruke: 3352
   RE: Vantjelesna oplodnja
25.9.2017 19:56:53   
KaterinaM
Pozdrav za sve na forumu.. novi kolacic sam i nakon neuspjelog prvog pokusaja VTO idemo dalje (preostala dva embriona zaledjena). Postupak radjen u Baccaci klinici.. Imam jedno pitanje, pa ukoliko bi neko mogao odgovoriti, bila bih jako zahvalna. Da li je neko uspio dobiti sredstva refundacije. Ja sam iz TK, ali muz radi u ZDK te samim tim i zdravstveno oatvaruje preko njega. Bili smo u Zenici u socijalnom i rekli su nam da nazalost oboke moramo pripadati jednom kantonu. U Tuzli traze konzilijarno misljenje (ginekolog ili urolog), a kako nama treba urolosko nemam pojma kako da to dobijem kada se ne lijeci u Tuzli.. Doista, usvoje zakon a onda niz prepreka :( Takodjer, sretno svima koje cekaju svoje bete. Moja, prva, nazalost ovaj mjesec negativna..

(odgovor članu Tirkizna)
Neposredna veza do poruke: 3353
   RE: Vantjelesna oplodnja
26.9.2017 11:35:53   
Tirkizna
Pozdrav Katerina, ne mogu ti bas pomoci u vezi refundacije, mi jos nismo u postupku, pripremamo se, tacnije skupljamo pare :D planiramo u postupak krajem godine, decembar-januar..
Mi smo iz Sa i dobili smo konzilijarno misljenje sa GAK-a, sa dijagnozom oligoasthenospermia...dakle, ginekolog sa odjela za bracni sterilitet je uputio mene da radim nalaze, a supruga da uradi spermiogram. Ispostavilo se da spermiogram nije ok, te nas je zakazao za komisiju, od koje smo dobili preporuku za ivf...sve se zavrsilo u krugu ginekologije, nisu nam trazili misljenje urologa.
Nakon toga smo otisli na konsultacije i u New life i u Bahceci, da bi mi na osnovu HSGa rekli da ja imam zacepljene jajovode..

Ima li neki razlog zasto ste se odlucila za Bahceci? Mi se dvoumimo, ne znam koju kliniku da izaberemo :)
Koliko je kostao cjelokupan postupak sa svim lijekovima?

(odgovor članu KaterinaM)
Neposredna veza do poruke: 3354
   RE: Vantjelesna oplodnja
26.9.2017 16:59:05   
KaterinaM
Pozdrav Tirkizna.. U Tuzli oze ili konzilijarno misljene sa ginekologije ili urologije.. Kod nas je uroloski problem.. Ista dijagnoza kao kod vas... Mala pokretljivost i broj.. Nama je radjen ICSI upravo iz yog razloga.. Iskreno, prijatelji su nam preporucili.. Oni su tamo dobili blizance.. A jos nekih poitivnih prica sam cula.. Naravno, sve je to individualno.. I meni su sasvim ok.. Mada mozda premalo informacija.. S tim da odgovore sve sto ih pitas.. Izgledaju strucni i uhodan tim.. Sad.. Razlog neuspjeha nemam pojma.. Nisam radila nikakve dalje pretrage (kod mene hormoni i HSG pokazali sve uredno prije postupka). Mogla sam odmah raditi novi transfer, ali ja sam odlucila pauzirati.. I zbog finansija i da se malo psihicki oporavim i saberem :* zelim vam srecu gdje god i sta god odlucili!

(odgovor članu Tirkizna)
Neposredna veza do poruke: 3355
   RE: Vantjelesna oplodnja
26.9.2017 17:03:26   
KaterinaM
Zaboravih napisati.. Postupak je kostao 4500, HSG i spermiogram 400, moja terapija injekcije i tablete oko 2500 i sigurno jedno 500 na putovnje.. Sve kad se uzme nije malo, ali Boze moj.. Samo da uspije slijedeci transfer user posted image

(odgovor članu KaterinaM)
Neposredna veza do poruke: 3356
   RE: Vantjelesna oplodnja
27.9.2017 7:53:50   
Tirkizna
Vjerujem da će vam sljedeći postupak uspjeti :)
Koji doktor je bio zadužen za vas? Kada smo otisli na konsultacije ocekivala sam da cemo razgovarati sa doktorom Umitom, ali se pojavio neki drugi doktor, koliko se sjećam Admir Rama.
Da li obojica rade sa pacijentima, pa te dodijele nekom od njih?

(odgovor članu KaterinaM)
Neposredna veza do poruke: 3357
   RE: Vantjelesna oplodnja
27.9.2017 17:58:17   
KaterinaM
Nadam se :) primio nas je Admir, medjutim sve dalje je radio dr. Umit.. Plan terapije, punkciju, transfer, te sve ultrazvuk preglede izmedju terapije i transfera.. I vama zelim puno uspjeh.. A ostale clanice molim ako su imale slicnu situaciju ili znaju nesto o tome kako ostvariti pravo na refundiranje a dolazite iz razlicitih kantona. Odnosno ostvarujete zdravstveno u razlicitim kantonima.. Hvala unaprije!!!

(odgovor članu Tirkizna)
Neposredna veza do poruke: 3358
   RE: Vantjelesna oplodnja
10.10.2017 16:26:50   
bimba
Pozdrav cure. Draga KaterinaM ja sam dva puta trazila refundaciju troskova i dobila sam bez problema. I prvi i drugi put su mi trazili konzilijarno misljenje i original racun koji sam platila. S tim sto su mi drugi put trazili i misljenje urologa. Prvi pout sam imala pored konzilijarnog misljenje ginekologa, a drugi put nisam pa su trazili misljenje urologa. Moj suprug ne pripada kantonu Sarajevo, samo ja tako da ne vidim razloga zasto bi oboje morali biti sa istog kantona.
Sto se tice misljenja urologa to sam otisla samo na urologiju i objasnila im sta mi treba, donijela nalaz spermiograma I to je to. Doktor napisao preporuka za ivf, supruga nije bilo ni na vidiku. Meni prvi put nije uspjelo, hvala Bogu drugi jeste tako da vama svima zelim sve najbolje.


(odgovor članu KaterinaM)
Neposredna veza do poruke: 3359
   RE: Vantjelesna oplodnja
12.10.2017 15:21:55   
Tirkizna
Pozdrav Bimba, koliko sam shvatila ti si IVF radila u New Life klinici. Da li ti je postupak radio dr. Ali Mesut ili novi doktor koji trenutno radi na klinici?
Cula sam dosta pohvala za dr. Alija, medjutim o novom doktoru nemam nikakvih informacija, pa sam u dilemi :)

(odgovor članu bimba)
Neposredna veza do poruke: 3360
   RE: Vantjelesna oplodnja
14.10.2017 8:49:50   
KaterinaM
Hvala puno.. I mi smo tim putem isli.. Upravo prikupili misljenje urologa.. Sad cekamo termin za konziliji.. I iskrene cestitek na uspjehu user posted image user posted image

(odgovor članu bimba)
Neposredna veza do poruke: 3361
   RE: Vantjelesna oplodnja
16.10.2017 11:03:54   
bimba
Pozdrav,
Tirkizna upravo tako, meni je postupak radio dr. Ali Mesut i to neposredno pred svoj odlazak, tacnije tada vise nije ni radio na klinici ali je ostao da zavrsi mene i jos jednu djevojku, i hvala Bogu i jednoj i drugoj je uspio postupak.
Sto se tice novog dr. Spend Ramadani, i on je super. On mi vodi trudnocu, a isto tako znam dosta djevojaka koje su ostale trudne po dolasku novog dr. Tako sto se mene licno tice sve preporuke i za dr i za kliniku i osoblje.

(odgovor članu KaterinaM)
Neposredna veza do poruke: 3362
   RE: Vantjelesna oplodnja
16.10.2017 11:09:10   
bimba
Pozdrav,
Tirkizna upravo tako, meni je transfer radio dr. Ali Mesut neposredno pred svoj odlazak, tacnije tada vise i nije radio na klinici ali je ostao radi mene i jos jedne djevojke, I hvala Bogu obje smo ostale trudne.
Sto se tice novog dr. Spend Ramadani i on je odlican, vodi mi trudnocu. Znam da je dosta parova kako je dosao i novi dr ostvarilo trudnocu. Sve pohvale, jer se stvarno posvete pacijentu.
Ja bih licno svima preporucila ovu kliniku, od dr., osoblja pa do svih ostalih.

(odgovor članu KaterinaM)
Neposredna veza do poruke: 3363
   RE: Vantjelesna oplodnja
16.10.2017 11:13:25   
bimba
Hvala puno KaterinaM, sa iskrenim zeljama da tebi i svim ostalim curama uspije.
Treba samo vjerovati, pa ce se sve kad tad posloziti.user posted image

(odgovor članu KaterinaM)
Neposredna veza do poruke: 3364
   RE: Vantjelesna oplodnja
16.10.2017 11:23:55   
bimba
Tirkizna sto se tice cijene postupka one su slijedece:
ICSI 4000KM punkcija i transfer. Meni nisu odmah radili transfer tako da sam punkcija platila 2000KM a ostatak nakon transfera.
Lijekovi cc. 1500-2000KM sve zavisi koje doze i sta se koristi. Ja sam tada kupovala sve lijekove na klinici, 2016 godina.
Hormonske injekcije cijene variraju od apoteke do apoteke, tako da se u svakom slucaju naoruzaj brojevima svih apoteka pa provjeravaj.
Transfer smrzlica je 2000KM bez lijekova, s tim da je taj iznos gotovo nista u poredjenju sa stimulacijom.
Kontrola progesterone, estogen po 30KM.

(odgovor članu KaterinaM)
Neposredna veza do poruke: 3365
   RE: Vantjelesna oplodnja
18.10.2017 13:47:22   
Cmokica
Da li se neko od clanica sprema za drugi pokusaj IVF-a u bahceci klinici?

(odgovor članu bimba)
Neposredna veza do poruke: 3366
   RE: Vantjelesna oplodnja
18.10.2017 20:48:33   
Tirkizna
Draga Bimba, hvala puno na informacijama.


(odgovor članu bimba)
Neposredna veza do poruke: 3367
   RE: Vantjelesna oplodnja
1.11.2017 15:57:46   
Amelaa RR
Pozdrav za sve nas, trudilice, zanima me da li i sto pijete u pripremi za vantjelesnu? Ja sam trenutno na DHEA, folacin, vitamin D, i aspirin, ako neko ima jos neki prijedlog i sl..nek vice :).

Cula sam da je ima neka infuzija interlipidi, da li je ko primao prije transfera?

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 1.11.2017 15:58:12 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu bimba)
Neposredna veza do poruke: 3368
   RE: Vantjelesna oplodnja
1.11.2017 20:28:55   
Galicia
COQ10 ubaci. Dhea smijes najduze 3mjeseca piti.
Sretno. I drzim palceve.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 3369
   RE: Vantjelesna oplodnja
1.11.2017 20:34:31   
ziel

IZVORNA PORUKA: Galicia

COQ10 ubaci. Dhea smijes najduze 3mjeseca piti.
Sretno. I drzim palceve.

Galicia vidim puno znas o temi neplodnost, pa izvini ako je nekulturno, al moram pitati, jesi li ti isla na vantjelesnu oplodnju? Jel ikad bilo trudnoce? Sta je problem ustvari?

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3370
   RE: Vantjelesna oplodnja
2.11.2017 0:13:52   
Galicia
Nema plusica. Nikad ga nije ni bilo.
Dijagnoza ocajna.
Isla na postupke, ici cu jos par puta i dosta od mene. Ako se ne ostvarim kao majka, idem u Hollywood. 😂😂
Ni godine nisu na mojoj strani, nazalost.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 3371
   RE: Vantjelesna oplodnja
2.11.2017 17:11:25   
Amelaa RR
ABd da i ja i ti i sve trudilice dozivimo ono sto zelimo..naravno ako je hajr za nas..

LJUBIM vas..



_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3372
   RE: Vantjelesna oplodnja
2.11.2017 21:39:34   
ziel

IZVORNA PORUKA: Galicia

Nema plusica. Nikad ga nije ni bilo.
Dijagnoza ocajna.
Isla na postupke, ici cu jos par puta i dosta od mene. Ako se ne ostvarim kao majka, idem u Hollywood. 😂😂
Ni godine nisu na mojoj strani, nazalost.

Jesi li potrazila pomoc na drugoj strani? Mislim na zene sto salijevaju stravu ili nesto uce iz vjerskih knjiga? Cula sam isto da hidzama ako se radi svaki mjesec uzastopno nekih 7-8 mj.to bas na mjesta gdje se nalaze jajnici da lijece sterilitet, pa sad da li su to samo price.. Ali treba probati sve, da kasnije ne razmisljas A MOZDA BI TO POMOGLO DA SAM..... Mozda pricam gluposti izvini, ali ja bih potrazila i takvu pomoc, kad vec doktori ne mogu da rijese...

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3373
   RE: Vantjelesna oplodnja
4.11.2017 15:28:19   
kiki82
Draga Amela ja sam pila kapsule od ulja pšeničnih klica. Neznam dali je zbog njih, al sam u narednom postupku ostala trudna :-D. Neznam imali kod nas, ja sam ih dobila iz Holandije, poslala mi muževa tetka, jer je njenoj kćerki prepisao ginekolog nakon dva spontana. Sretno!

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3374
   RE: Vantjelesna oplodnja
5.11.2017 13:26:53   
Galicia

IZVORNA PORUKA: ziel


IZVORNA PORUKA: Galicia

Nema plusica. Nikad ga nije ni bilo.
Dijagnoza ocajna.
Isla na postupke, ici cu jos par puta i dosta od mene. Ako se ne ostvarim kao majka, idem u Hollywood. 😂😂
Ni godine nisu na mojoj strani, nazalost.

Jesi li potrazila pomoc na drugoj strani? Mislim na zene sto salijevaju stravu ili nesto uce iz vjerskih knjiga? Cula sam isto da hidzama ako se radi svaki mjesec uzastopno nekih 7-8 mj.to bas na mjesta gdje se nalaze jajnici da lijece sterilitet, pa sad da li su to samo price.. Ali treba probati sve, da kasnije ne razmisljas A MOZDA BI TO POMOGLO DA SAM..... Mozda pricam gluposti izvini, ali ja bih potrazila i takvu pomoc, kad vec doktori ne mogu da rijese...


Alternativnom medicinom sam se bavila prije bilo kakve ustanovljene dijagnoze, more i more cega nisam popila, nema obloga koje nisam pravila, kapi nakapala, itd itd.
Mojoj dijagnozi nema pomoci, nazalost.


_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 3375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *