Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
vratili se od dr imamo upalu grla dala nam zinat i flavamed u 11 ga uspavala izmjerila tem.,ona 38,8 ispod pazuha,i dadnem mu paracetamol i doktoru
pitala jel bio blizu bolesnog djeteta,jest u cevrtak,kaze da je to to
nekako sam mirna,moramo i mi proc preko ovoga prije ili kasnije
a joooj, bas mi je zao Leona nadam se da ce brzo proci, jer koliko znam ovaj antib. je barem dobar.. saljemo vam puuuuunooooo poljubaca i da sto manje muci grlo..
jutro mi smo noćas fino spavali uz dva buđenja i dojenjas,sad na mene galami kad hoće dojiti daj daj,ako ja kažem ne zna ma i klepnuti poganica moja mala,mi smo jučer bili na babinama kod kumova ,bebač im je cakani ima puno kosice ,ma presladak... mala86 nadam se da je danas već puno bolje ,ljubi nam Leončeka tajra puse i za tvoje curice da brzo prođu pljuske,a da nam Rianica ih preboli ako već mora ko i sestrica bez ture i češkanja puse ostalima
pozdrav raja mI Smo dobro spavali sa dva budjenja al dobro je,,.Mama jutros isla na biro rijesila i to vise da nemislim jedna briga manje. Mm.cuvao anela kuci dok nisam zavrsila posle dosli po mene nije mi daleko a ni njemu da to obavim,bilo bi frke da dalje zivi kud bi sa anelom...
Danas je vani hladnije nasprem juce .On zaspo dok sam dosla poradjivala po kuci on lego gledao tv.umirio se kad ja on zaspo .Pile moje pametno. Razmisljam da ove sedmice odvedem ga na vakc.ovu sa 18.mjes. a nesto me strah bojim se ture i reakcije jer smo skoro bili bolesni
Znam da nas to ceka pa sam ....Strah me......Najvise mi se vodi dok je jos toplo vrijeme dok nije zazimilo da ga nevodim po hladnoci. Neidemi se u bol.jedino zbog pregleda Moramo ici a jos ove viroze hodaju ,pa da ga nebi jos i ponovo zarazila
Nisam pametna nikako,sta da radim.... Pusa vam velika svima
Pozdrav raji!!!! Nije nas bilo dugo, bile smo opravdano odsutne, malo smo putovale nas dvije ..... a mama je odlucila dok je na odmoru, da nece koristiti internet!!!! prije svega, svima da cestitam novu godinu i pozelim sve najljepse .... Moja cici je dobro, malo prehladjena, valjda ovaj virus, ali dobro, pijemo neki sirupcic, doduse jedva, ali kao popije ..... imamo cijelih 20 mjeseci, mnogo sse vezala za mene, posto smo stalno bile zajedno, kada sam je juce ostavila kod dede i babe bio je haos jedan sat ,,, ali dobro privici ce se .... i dalje slabije jede, spavam dobro, slusam mamu ..... ja se privikavam na posao, posto nisam radila skoro mjesec dana ...... i pokusavam da se vratim u normalu!!!
mojbebac neka ste vi nama odmorile ljubac za curicu Marinci,M.i sad doji sisavac mali .......Imas jos mlijeka jedel ostalu hranu koliko imate podoja??? Jel samo uvecer doji ili i preko dana...... Moj sisavac/flase isto voli flasu i mlijeko .....Uzadnje vrijeme kad se budi oce flasu pa snjim moram ici grijati ko sa malom bebom nemoze da ceka sam u sobi. Zaspi oko 22.ili 22.30 kako kad--I budi se oko 2.obavezno uvjek.....Nemam snage ustat prebacim ga kod sebe.... Zaspi konatam ajd sad cu ja ustat al san me prevari. I oko 4.jutros se budio place napravim flasu dam popije i zaspi.Prebacim ga u krevetac i do 9.smo spavali...
noc nam je prosla ok,u 3 jutros sam mu stavila cepic(pola) i otad se hvala Bogu tura ne vraca !on je dosta raspolozen,mada se hoce malo mazit pa dosta ide meni,al nije previse nervozan... kasljuca,promukao je,jede!evo upravo papali grasak s mesom i mrkvicom,nije puno jeo,ali opet sam zadovoljna,vazno je da ide
nadam se da je najgore iza nas
Hej Kako ste generacijo Vidim mala 86 decko je bolje hvala Bogu Marinci pa jos dojite svaka cast ti zeno Hanice sta je s tvojim bebijom Mi smo ok mislim na Antonia mami uvijek nesto fali Rucki voce sve jabuke,narance,klementine,banane a posebna poslastica mu je nar i na tone ga jede,pocela sam mu davati i biocu limunade zasladjene i pije caj od sipka tako da se on vitaminima odupire virusima,mljeko puno pije slano slabije,slatkise nikako ali eto voce ga izvlaci Brblja ne gasi se poceo i recenice spajati,dobr spava samo da ga gripice ne napadene zaova i svekrva dobro bolesne a ja se otimam... Tutu i dalje nece ni pod razno sve nam je dobro osim cune,malo me brine kozica najgore sto neda da mu diram ni svlacim a nije crveno
mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009
mi smo dobro, jos uvijek zdravi mada du skoro svi u vrticu kasljucavi pa i ja ocekujem svaki dan, mala 86 drago mi je da je leon boljeapotekarka bas ti zavidim kako antonio voce voli, moj samo mandarine i banane, a i to jedva kad ga gonjam po kucifelix ma imas fore za vakcinu dok ne napuni 2 godine.. pusa svima ostalima
Hej Kako ste generacijo Vidim mala 86 decko je bolje hvala Bogu Marinci pa jos dojite svaka cast ti zeno Hanice sta je s tvojim bebijom Mi smo ok mislim na Antonia mami uvijek nesto fali Rucki voce sve jabuke,narance,klementine,banane a posebna poslastica mu je nar i na tone ga jede,pocela sam mu davati i biocu limunade zasladjene i pije caj od sipka tako da se on vitaminima odupire virusima,mljeko puno pije slano slabije,slatkise nikako ali eto voce ga izvlaci Brblja ne gasi se poceo i recenice spajati,dobr spava samo da ga gripice ne napadene zaova i svekrva dobro bolesne a ja se otimam... Tutu i dalje nece ni pod razno sve nam je dobro osim cune,malo me brine kozica najgore sto neda da mu diram ni svlacim a nije crveno
Ma sinoc pala,nista strasno,nije se puno udarila,valjda se prepdne pa izgubi dah i onda padne u nesvijest na par sekundi dok je malo ne protresemo.To nam se vec nekoliko puta desilo,strasno iskustvo.
felix da još dojimo a većinom samo po noći evo nekoliko dana i po danu traži ali samo jednom tako da mi nije problem ,a mlijeka ima hvala Bogu, a ostalo hranu jede pogotovo slani obrok i po dva tanjura graha,juhe,gulaša ma šta god mu napravim pojede jedino što neće voće nekad mu podvalim kašicu voćnu da makar malo uzme,počeo je maloi da pije nije to puno al recimo danas mi popio 70ml soka na bocu baš me iznenadio,a jede i čokolino i keksolino dva puta dnevno tako da sam zadovoljna on super jede al se baš ne deblja hannice mogu misliti kako se prepadnete tada,pa jeste li pričali s doktorom o tome,šta on veli?
Nisam,i nemam namjeru.Moja sestra je vodila svog sina (kojem se to skoro svakodnevno desavalo).Zakazala termin prije na 10-ak dana,putovali 3-4 sata autom do tzv. specijaliste,platila pregled 100 KM (samo ga pogledala) i rekla da mu prospe bokal vode na glavu i sve ce biti ok. Slijedeci put cu,vjerovatno, to i uraditi.
ej draga odlicno pa hoce jesti..to ce ga isto izvuci ma za zubice, pa njemu pravo krenuli, i neka su, prije cete se rijesiti problema i nervoze, a i znas da to lakse podnose dok jos doje ljubi L, a i ostalim bebama puno poljubaca od nas
za Rianu mi jos koristimo flasicu za mlijeko i sokice, pocela sam joj davati i na casu sa kljunom ali nekako imam sojecaj da kad povuce puno joj istece u mlazu, kako da opisem, pa se zagrcne i tako stalnom ali forisriacemo i dalje i jedno i drugo a pitam se kako cemo izbaciti flasicu pred spavanje jer nam je ona jos sinonim za spavanac
ali o tome cemo kasnije razmisljati moja cura je jos kod nane, a meni neobicnooooo
hannice, meni to sa bebicom zvuci strasno, nije cudno sto se prepadnete ..ja bih se ipak konsultovala sam pedijatricom, jer svaka je beba individua za sebe..ne znam, nista te ne kosta onako usput kad je odneses na vakcinu da priupitas, meni da se to desi ja bih zavrsila na hitnoj svaki put ...pile malo...
Leonu izlaze zubi i nama su obje donje trojke probile, nismo imali popratnih pojava,osim rukica do lakta zaguranih u usta..
Tajrica je bolje ...
Felix, neka nama djecaka do ljeta, pa cemo onda na vakcinu, hajde mogle bismo jednu i kasniti, sta fali , da vidmo kako i to ide...
Megi uzivaj zeno ...odoh sad
Protekli mjesec ona se uspavljuje tako sto popije mlijeko, a onda lezeci pored sestre utone u san, ...
A odvikla se tako sto, naravno, nije htjela da pije iz razgrizene cucle, pa je vikala: pukla, pukla... a ja nisam htjela kupiti drugu... Prvi put je odbila mlijeko iz case, ali je drugi put popila ka je skontala da nema flasice...
Naravno, nane misle da je rano i zale dijete sto je patim , ali one bi je u skolu s flasicom poslale...
pozdrav raja, Mi smo dobro spavamo slabo budi se nesto cesce u zadnje vrijeme neznam sta mu fali vise:-( Danas je bio nervozan pa smo malo setali do trg.robice djecice joj ja se topim nad oni stvarima al zasto ima puno ljepsi za curice sve ili roze ili ljubicasto ma sve preslatko ...Bila sam htjela mu uzet dzeper,slican od Myine male M.ljubicast al bez rukava prelijep al jaka boja jbg...da je druga boja uzela bi neka je zenski...
MM.nije dao pa sam uzela mu dex muski lijepe boje ne volim ja plavo nikako .... Sinoc smo bili u gostima anel je slusao prilicno igra se.Ali je stalno druga tukao,cupao i gurao
Djete jadno nece ni da se odbrani ,da je tko drugi na njegovom mjestu vratio bi mu sigurno...Uzeo taj mali prije A.igracku odma i ovaj ide pored onoliko oce bas tu a ovaj neda.
Kad ga anel uzeo cupat za rukav i gurat a ovaj veci od njega 2,5god ima cirkus zivi.Bude me sramota oce rec da sam ga ja tome naucila a nisam Bogami .Brani se djete valjda....
I na kraju mu namjerno s nokticima uze u obadvije ruke i probusi mu balon .Djete je plakalo ,sreca mama mu nadje imala drugi al nismo smjeli duhat pred anelom da nebi i taj ispario
Stvarno je lopov ,.....Neznam vise kako da se postavim prema njemu Sto,se tice vakc.kod nas se nesmije kasniti ,ako prodje jedna sedm.recimo (rekla mi bilo koji dan da dodjem u mjes.janurau) I sad kad nebi otisla slali bi mi kovert da MORAM doci ili bi me zvali da provjerim zasto nedolazim s njim!!!!!
Jedino mogu kasniti ako je Bolestan.Kod nas zima magla se nedize od jutros. Tajra bravo za malenu mi neznamo piti ni iz ceg dr.osim iz flase.