mimi_2in1

| 

eh evo i ja imam pitanjee...mi smo jos daleko od dvogodinjska al  nemam gdje drugo da pitam. Asja ima 15 mjeseci i postala je nepodnosljiva. dobro bila je bolesna ..ALI.. pocela je da grebe sve oko sebe, mene i mm manje jer zna da ne smije ali tetku (moju sestru koja je trenutno cuva) zlostavlja bukvalno. i nista ne pomaze, objasnjavanje, ruzenje, ignorisanje..nista.a inace tetku obozava, prva rijec kad ustane joj je keka! kad je vidi poludi od srece...ali kad je zaruzim sto je grebe (ili bilo koga kad grebe) totalno nas mnozi sa nulom. kako da se izborim sa tim? sta da joj radim?    druga stvar je da je postala uzasna kad joj nesto nije po volji, aako joj nesto zabranimo ili ne uradimo kako je ona htjela omah ocinje da kmeci, da se baca, ima uzasne izljeve gnjeva. znam da su to tantrumi..pretpostvaljam..grljenje ne pomaze, udara me i otima se, prica takodje ne, samo pocne vristati vise, ignor vrlo rijeto. svaki savjet mi je dobro dosao, jedan dan cu da se bacim kroz prozor od njenog kmecanja i vristanja. od nekad veselog i nasmijanog djeteta dobila sam kmezavo, cmizdravo deriste kojem ne znam sta da radim.     iskreno ne sjecam se kad se zadnji put nasmijala i bila vesela i nasmijana bar sat.    i trece pitanje    (sta cu imam mnogo problema    ) sad bi ona po cijeli dan da gleda crtane i pjesmice. kako to ne dolazi u obzir i ja ne dam, oko toga imamo najveci konflikt. kada pokusam da je zainteresujem da se igramo samo ode (knjezeci) baca igracke, baca sebe..sve sto joj dodje pod ruku.koliko vi dozvoljavate svojima crtanih (pjesmica) dnevno? i kako da je malo animiram? stvarno mi nije mrsko ali ni znam sta da joj radim..kupili flomastere da svrljamo, to je interesantno pola minute - kontam jos je mala za njih, hoce da ih pojede. pravila joj vodene boje jestive...jednom bile interesantne drugi put bi samo prosipala i nosala po kuci.za plastelin je mala. slikovnice upale par minuta..igracke ostale nista.    

|