|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zaova
27.10.2010 12:30:06   
Anoniman
Sisqo, nemoj dusu grijesiti i pusti brata i sestru da se vole. Ovdje si posesivna ti. Sve sto si navela, meni nije problem, osim kada previse vremena provodi s vam kada ste u Bosni...mada mi je i to raumljvo, jer sigurno vas pozeli. Ako ti to smeta i imas nesto dr. u planu, lijepo joj reci i mirna Bosna.
Imam zaovu i u super smo odnosima. Nekad mi nesto zasmeta, ali ne dam da to uzme maha. Ona je mm sestra i nikad ne bih dozvolila da ja pokvarim njihov odnos. Primjetim da i ona mene dozivljaakoa svoju i uvijek smo tu jedna za drugu.
Zaova cu biti i gledacu da se ne petljam u njihov bracni zivot. Bicu im "na dohvat ruke" kada zatrebaju moju pomoc ili savjet, nista nametljivo, ali cu voljeti brata i to nam niko nema pravo uskratiti.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Zaova
27.10.2010 12:34:43   
Leena
anonimna, hihihi, imam ja komsinicu jednu blesavu koja tako kaze mojoj bebi, onda ja kazem:" nisi, nisi, vjeruj mi, bila sam 16 sati u rađaoni i nisam tebe vidjela", ali uvijek kroz salu kazem, a ona onda opet ponavlja i tako unedogleduser posted image

_____________________________

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Zaova
27.10.2010 12:36:12   
anjalisa
e pa drage moje prvo da vas sve pozdravim. dugo citam gotovo sve na forumu ali je ovo prvi put da saljem svoj komentar na neku od tema.
moje dosadasnje iskustvo sa zaovom iz mog prijasnjeg braka je bilo slicno tome. voljela je jako svog brata, naravno i dan danas ga voli. u pocetku mi je to smetalo uvijek je bila tu negdje kad sam ja zeljela da budem nasamo sa svojim muzem. medjutim najednom bih se sjetila svog brata koji je poginuo u ratu sa svojih nepunih 18 godina a sa kojim sam ja bila jako vezana, gotovo kao blizanci bez obzira sto je razlika medju nama bila godinu i pol. e u takvim trenucima kad bi mi zaova zasmetala sjetila bih se njega i razumjela povezanost izmedju njih dvoje. onda bi mi suze navrle na oci kao i ovog trenutka dok vam ovo pisem. voljela bih da je moj brat na nekom drugom kontinentu sto dalje odavde i da ga ne mogu vidjeti gotovo cijeli svoj zivot ali samo da znam da je ZIV I ZDRAV. Imam sina od 13 godina, u drugom sam braku i trudna po drugi put. Svakog dana moj sin me podsjeca na mog brata sve vise i vise, ponasanjem, govorom, kretnjama, hodom itd. ne treba da ti bude ni krivo, niti da budes ljubomorna nego cak naprotiv drago sto se oni cuju, sto se ona interesuje kako joj je brat. znam da tom prilikom mislis kako te ona provjerava na neki nacin kako se brines o njenom bratu, ali prava sestra to i treba da radi. dzaba ti je da imas i sestru i brata ako ih nije briga za tebe kako ti je u zivotu. ne znam mozda si jedinica, pa nemas ni brata ni sestru i nisi navikla na takvu vrstu paznje i dijeljenje osjecaja medju bliskim osobama.
U svom stanu ste i sama kazes da zivite u inostranstvu onda si nasamo sa svojim muzem i mozes da planiras svoj zivot kako god zelis, a jedan obican telefonski poziv ne treba da ti predstavlja nikakav problem. sve to ces i sam promijeniti ako sljedeci put kad zaova nazove ti od muza uzmes slusalicu i pitas je makar formalno kako je. sta radi, kako je djeca slusaju. ona ce se iznenaditi time i mogu ti reci sa sigurnoscu da ce joj biti drago makar ona to ne priznala javno. samim time sto se brines kako je tvoja zaova ona ce znati da se dobro brines i za njenog brata. mislim da ti sama imas nekih drugih problema koji nisu uopste vezani za tvoju zaovu ali da ti je njena mozda prevelika briga za brata na neki nacin ispusni ventil, preko kojega ispoljavas neku svoju frustraciju. najprije moras pronaci svoj unutrasnji mir, moras pronaci ono sto ti pricinjava zadovoljstvo, sto te opusta, kad to savladas nece ti vise nista i niko smetati niti uznemiravati tvoju svakodnevicu. opusti se i uzivaj u svome braku sa svojom djecom i sa ljudima koji vas okruzuju. zivot je prekratak da bi se trosio na frustracije.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Zaova
27.10.2010 12:42:29   
dzeni_nl
nemam zaovu i nisam zaova pa ne znam kako je. mada mi je zao sto nemam ni sestru ni brata. i nekada pomislim da mm ima sestru kako bi se slagale nas dvije?

ja imam problem sa bracom od mm. ja sa njima ne govorim i sa jednom jetrvom, ali mm govori i ja se u to ne mjesam ni kada ih zove ni kada ga zovu. cak su nam dolazili kada se malena rodila, prije nekoliko dana su ponovo navracali djever i jetrva i ako mi ne komuniciramo vidim da je mm drago zbog toga sto su dosli, a i ja ih primim, odgovorim na pozdrav, ugostim ih koliko god sam u mogucnosti, jedino sto ne pricam sa njima. malo jest nezgodno, ali izdrzi se 2-3 sata i to.

a sto se tice sveki dok smo zivjele zajedno pa njene prijateljice svaki put kad dodju govore joj kako ima finu i cestitu snahu, jer se znene cude kako ja njoj hocu sudje da operem, a njihove snahe se nikada nisu ponudile niti ima kad sta uradile. tako sam jednom peglala kada su one dosle i jedna kaze vidi kako tvoja snaha pegla, a moj sin ujutro ustane i pegla sebi kosulju, a snaha spava. i na kraju dodaju nemas ti sta da kazes za svoju snahu Boga mi vidimo kakva je ona. a moja sveki se samo poklopi i zacrveni od sramoteuser posted image a ja se samo kulturno nasmijem na sve.


_____________________________

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Zaova
27.10.2010 12:47:32   
veeseelaa
a moj sin ujutro ustane i pegla sebi kosulju, a snaha spava


da nije moja sveki ovo bila user posted image user posted image user posted image user posted image
šalim se, moja sveki je više puta zatekla mm kako pegla, ja mu kažem ajde sjedi došla ti mama pa kasnije ćeš to raditi a ona veli ma neka ga, nek pegla user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Zaova
27.10.2010 12:47:52   
Anoniman
skroz off topic, ali bas je bezveze da je problem sto muz sebi nekad ispegla kosulju dok snaha ujutro spava, meni je to ok, kao sto je ok i da je ja opeglam, to je kod nas najnormalnije, a misljenje svekrve ili ovog ili onog me ne zanima jer ona zna prebaciti ako vidi, ali bogami moj svekar hem ujutro pravi kafu, dorucak, sebi pegla, radi sve nju pita, nista bez nje ne radi, tako dauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dzeni_nl)
  Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Zaova
27.10.2010 12:49:16   
teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a moj sin ujutro ustane i pegla sebi kosulju, a snaha spava


da nije moja sveki ovo bila user posted image user posted image user posted image user posted image
šalim se, moja sveki je više puta zatekla mm kako pegla, ja mu kažem ajde sjedi došla ti mama pa kasnije ćeš to raditi a ona veli ma neka ga, nek pegla user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image sveki ti je kraljica!user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Zaova
27.10.2010 12:50:22   
new mama
Ja ovdje ne vidim problem i mislim da ga ti bespotrebno i stvaras,pa oni su brat i sestra i naravno da trebaju provoditi dosta vremena zajedno,ruzno bi bilo da nisu u lijepim odnosima,posebno sad kad ne zive blizu,a tebi sad smeta sto vi dodjete jednom godisnje i ona bude cesto sa bratom,da dijele lijepe i ruzne trenutke zajedno.Ja imam zaovu i hB u lijepim sam odnosima sa njom,pa vjerovatno taj tvoj problem ne razumijem,ali ja njoj nikad ili meni moja snaha eventualno ne bi stvarali probleme i brojali koliko ko provodi vremena sa bratom/sestrom. Ovo je izgleda ono kad nemas nikakav problem pa izmisli nesto da ti zivot nije dosadanuser posted image

< Poruku je uredio new mama -- 27.10.2010 12:55:20 >


_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Zaova
27.10.2010 12:50:32   
veeseelaa
pa šta će drugo reći, bolje tako da i nju ne uposlim user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Zaova
27.10.2010 12:50:38   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Anoniman

skroz off topic, ali bas je bezveze da je problem sto muz sebi nekad ispegla kosulju dok snaha ujutro spava, meni je to ok, kao sto je ok i da je ja opeglam, to je kod nas najnormalnije, a misljenje svekrve ili ovog ili onog me ne zanima jer ona zna prebaciti ako vidi, ali bogami moj svekar hem ujutro pravi kafu, dorucak, sebi pegla, radi sve nju pita, nista bez nje ne radi, tako dauser posted image user posted image user posted image user posted image

sta bi tek rekle da znaju da ih snaha nikad ne pegla, vec muzic fino sam sebi pegla kad mu zatrebauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Zaova
27.10.2010 13:07:47   
snijeg
Čitam i čitam i čitam i ništa ne razumijem user posted image


Imam zaovu, ali nemam te probleme i savjetovala bih autorici teme, a i ostalima koji imaju problem da se ne mješaju u odnos brat-sestra... baška savjetujem da izgubite ovaj negativan ton kad pričate o zaovama, svekrvama, djeverovima i kompaniji jer vaši muževi vole te osobe...one su dio njega i nema te žene koja će trajno raskinuti Bogom danu vezu, ako ništa, kad njegovi miliji presele na onaj svijet vi ćete biti krive jer ste im upropastile dragocjeno vrijeme koje su mogli provesti s njima.
Ne opterećujte se njihovim problemima, ne dozvolite da budete lijek za njihove frustracije, živite svoj život i nastojte shvatiti da pojedini ljudi ne umiju živjeti svoj život, ne mogu i/ili neće, ne dozvolite im da žive vaš to je jedini način da ispoštujete i sebe i njih user posted image

Nemojte me ružiti, ja danas posebno emotivna i žao mi što se trošite zbog gluposti user posted image   

< Poruku je uredio snijeg -- 27.10.2010 13:08:26 >


_____________________________

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Zaova
27.10.2010 13:24:19   
jasmin

IZVORNA PORUKA: snijeg

Čitam i čitam i čitam i ništa ne razumijem user posted image


Imam zaovu, ali nemam te probleme i savjetovala bih autorici teme, a i ostalima koji imaju problem da se ne mješaju u odnos brat-sestra... baška savjetujem da izgubite ovaj negativan ton kad pričate o zaovama, svekrvama, djeverovima i kompaniji jer vaši muževi vole te osobe...one su dio njega i nema te žene koja će trajno raskinuti Bogom danu vezu, ako ništa, kad njegovi miliji presele na onaj svijet vi ćete biti krive jer ste im upropastile dragocjeno vrijeme koje su mogli provesti s njima.
Ne opterećujte se njihovim problemima, ne dozvolite da budete lijek za njihove frustracije, živite svoj život i nastojte shvatiti da pojedini ljudi ne umiju živjeti svoj život, ne mogu i/ili neće, ne dozvolite im da žive vaš to je jedini način da ispoštujete i sebe i njih
user posted image

Nemojte me ružiti, ja danas posebno emotivna i žao mi što se trošite zbog gluposti user posted image   


Lijepo receno!

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Zaova
27.10.2010 13:40:27   
m.i.n.a.
E sto se aktuelizira tema zacas...
Moja zaova je mladja od mene,poslije sinova dosla kcerka pa iskreno da kazem prilicno umazena,toga je svjesna i ona i svekrva i moj mm..iako ima 23 godine ona u ovih 6 mjeseci nije npr.rucak napravila,kafu ni jednom..sudje je mozda oprala najvise 3 puta..jednostavno sve to ceka svekrvu dok dodje sa posla..moj odnos sa njom je izuzetno fin,izadjemo na kafu ponekad,pricamo sasvim ok,izjada mi se nakd o svojim problemima ali isto sam svjesna da ima stvari koje mi i ne govori jjer jednostavno ima svoje prijateljice,nemozemo odjednom postati nerazdvojne i povjerljive do te mjere kao sto sam sa svojom sestrom..meni strasno smeta njeno ljencarenje,ponasanje kao djeteta malog,i mm joj je par puta rekao da se malo trzne jer nije vise dijete..meni je sreca pa zivimo odvoje tako da ja to sve negledam svaki dan ali ono vremena dok sam dole dize mi se kosa na glavi..kontam ako je njoj ok da ja u 7.mjesecu trudnoce prva ustajem pravit kafu,oprat sudje jer mi zao svekrve a ona sjedi li sjedi,mislila sam da imam pravo reci i svekrvi onako na lijep nacin da malo mora nesto poduzet,sreca pa je ona dosaad se pokazala kao jako razumna zena i slozila se ali slabi su efekti..helem,svako treba znati da nas ima svakavih,svima razlicito smeta,neko negdje vidi problem gdje ga drugi ni ne nazire i svako ima pravo reci sta misli..medjutim kvariti odnos izmedju brata i sestre ili sl.stvarno nema smisla,uvijek treba pogledat sebe i kako bi reagovali davama muz za vase tako kaze..meni ne bi bilo pravo iako ja prva kad neka pogrijesi ili mi nesto nije pravo priznam tako da se ne ustrucavam ni za njegovu sestru ili nekog reci sta mislim na lijep nacin..ne vjerujem da njegova sestra mama,brat,otac i drugi nevaljaju a da moji svi i uvijek apsolutno su u pravu...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Zaova
27.10.2010 13:42:07   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: sisqo123

Vidim da je mnogima problem svekrva, ali ja licno mislim da su zaove (ZLE OVE) puno gore.  Ja sa svojom nemam problem i medjusobno se postujemo, ali mi u zadnje vrijeme STRASNO ide na zivce.  Kao i vecina sestara, "zaljubljena" je u svog brata, tj. u mog muza.  U njega gleda kao u boga, te je jako posesivna i obsesivna kad se o njemu radi. 

Moj muz je jako samostalan tip i od malih nogu ga je zivot natjerao da se odvoji od svoje porodice i krene svojim putem, pa je lutao inostranstvom kuda ga je posao nosio i tako od malih nogu brinuo o sebi.  Kad je rat poceo, otisao je na drugi kontinent, gdje smo se vremenom i upoznali, vjencali i nedavno dobili bebu.  U braku sve super stima, s tim sto se povremeno razglabamo oko toga koliko meni smetaju i na mene negativno uticu tudji glupi komentari (jer zaista smatram da ljudi opcenito nemaju pravo da drugima namecu svoje misljenje i dijele bezplatne savjete), a on je opet tip koga to ne tangira jer na kraju opet radi po svom.  Uglavnom, zaovi je izgleda odlazak mog muza mnogo teze pao nego svekrvi, koja je mnogo realnija i otresitija u tom pogledu.  Sta vise, zaova se toliko vezala za brata da je postala opsjednuta s njim.  Kad smo dole bili prije par godina (sasvim razumijem da ga je zeljna i da zeli provesti vrijeme s njim), toliko se bila priljepila uz njega da od nje i njenog muza nismo mogli disati.  Ne bi ni pitala kakvi su nasi planovi vec bi se samo pojavila i sama pokusala da organizuje nase vrijeme.  Kad sam ja otisla kod svojih, to je bilo u jos vecim mjerama jer se onda konacno "docepala" mog muza koji joj je u potpunosti mogao biti na raspolaganju.  Takodje joj je jako smetalo kad se on pojavio u grad nakon sto je duze vremena proveo sa mnom i mojom familijom pa mu je cak na telefon nabacila nesto u smislu, "Pa dobro si se sjetio vratiti kuci," a on je na to odgovorio kroz zezanje, sto je meni zasmetalo jer smatram da joj je trebao nesto ostrije reci.  Da se razumijemo, moj muz nije flegma - DALEKO od toga - i ima jak temperament samo sto ne voli da se zamara i uznemirava zbog tudjih komentara kad, kao sto on kaze, opet na kraju uradi onako kako on hoce i niko mu ne moze drugacije nametnuti.  Na kraju krajeva, i njegova majka zna da predje granicu sa njim da ga vise ne bi vidjela jer je on jednostavno takve prirode i navodno mu ne bi smetalo ni svoju vlastitu majku otkacit da mu nesto neprihvatljivo kaze ili uradi. 

Moj muz je inace do sada bio puno hladnokrvniji prema njegovoj sestri, pa kad bi ona nazvala i raspricala se, on bi samo prevrtao ocima i klimao glavom i ne slusajuci njenu dosadnu, monotonu i detaljnu pricu iz svakodnevnog zivota.  Onda prije par godina, kad se kod zaovinog drugog djeteta javio ozbiljniji zdravstveni problem i ona je pod stresom, on se sazalio pa je sada puno meksi prema njoj.  Kad sam se ja tek porodila, ona je zvala (sa drugog kontinenta!) bukvalno svaka dva dana pa bi onda muzu davala njenu malu djecu na telefon koja ni ne znaju pricat i tako dangubila.  Sve navodno nema vremena da ide na Internet (malo je seljanka pa i ne zna puno o tome) a za blebetanje na telefon ima vremena pored tolikog posla sa malom djecom.  Ja sam sa njom bila uvijek korektna kao i ona sa mnom, samo imam osjecaj da mi jednom nesto zasmeta i da joj na to ukazem, da bi ona pustila svoj ostri jezik i onda joj vise a ne bih odgovarala kao do sada. 

Meni je najveci problem sto sam ja pocela sebe da opterecujem s ovim, pa kad vidim da ga ona zove, prosto posizim.  Znam, samim time ja ispadam mnogo kriticniji slucaj od nje - i opsesivnija i zlobnija i ludja - ali ne mogu si pomoci.  Kad pomislim na nas odlazak dole za par godina, prosto me jeza hvata od njenog manipulisanja i nametanja.  Nedavno je na malo ruzan nacin bacila komentar tj. propametovala vezano za njegu bebe sto meni nikako nije odgovaralo i rekla sam muzu.  Na kraju smo dosli do svadje i, iako njemu nije smetalo sto mu je ona pokusala dati savjet, na kraju se slozio da je bez veze pustila svoj ostar jezik i nije morala dodati ironicne komentare.  Mene je iznenadilo na kako fin i delikatan nacin je on to njoj rekao, da bi ona rekla, "E pa jbg onda, ako vam se ne svidaju komentari, onda ne saljite takve slike djeteta," na sta sam ja promrmljala, dok sam slusala tu konverzaciju, da imam pravo slikati sta i kako ja hocu (sto je samo muz cuo, a ne ona).  Bilo mi je krivo sto je doslo do toga da njemu moram bar malo pokazat koliko mi ona ne odgovara (sto sam do sada strogo prikrivala), ali me s druge strane obradovalo sto se on s njom zakacio i onda, vjerovali ili ne, gospodja ga nije zvala vise od dvije sedmice!  I on je tvrdoglav pa je rekao da njemu ne pada na pamet nju zvati, ali sam vidjela da se obradovao kad ga je ona nazvala i kad su opet normalno pricali (a meni je zlo doslo).

Takodje mi kod nje uzasno smeta sto misli da mi imamo para i da je u redu da mi za sve placamo.  Nikad nije predpostavila da mi ne mozemo doci zato sto nas put tako puno kosta, vec uvijek navodno ili sto ne mozemo ostaviti posao ili je tesko putovat sa malim djetetom, itd.  A kad muz ode dole pa im svima podlijeli pare povodom svadbe, rodjenja djeteta, ili tek tako, umjesto poklona, onda se niko ne buni, a kad je u pitanju kuca od svekrve, zaova se usudila skociti na mog muza kad je nesto prokomentarisao da mu da do znanja kako on uopste nije bio tu kad se ta kuca gradila (kao da se prepala da ce on htjeti da ima nesto s tom imovinom kad svekrva umre).  Kad god ja naabcim njoj na telefon kako moj muz puno radi i kako sad imamo puno troskova, prvo sto kaze je, "Tako i moj jadan ____, ode pa po cijeli dan radi vani na kucama na ovoj hladnoci."  Mislim, stvarno mi je vise zlo od takvog egoizma.  Kad je svekrva dolazila na nasu svadbu, nije se sjetila ni marku poslati bratu za svadbu (pa cak i da nije svekrva dolazila), vec je samo znala naruciti sebi markirane suncane naocale, za koje je znala da ce naravno braco platit pa se nije ni nudila.  Uzasno mi se to gadi. 

Ja sam u stvari tako sretna da ona i njena familija ne zive blize jer kad mi moze stvoriti ovoliku nervozu na hiljade milja daleko, mogu misliti sta bi bilo sa mog braka da zivimo u istoj drzavi ili, nedaj boze, istom gradu!  Ne znam koliko ce cesto sad zvati, ali me je strasno pocelo iritirati to njeno pretjerano zivkanje, posebno nakon mog porodjaja, kad su nam bile pune ruke posla i kad bi nam bilo fino dati malo privatnosti a ne zabaditi svoj nos tamo gdje mu nije mjesto!

Ustvari sam vise imala potrebu da malo ovim putem izbacim frustraciju iz sebe nego sto trazim savijet, ali eto, ako neko ima koju pametnu, neka slodobno ubaci.

P.S.  Primijetila sam da jako puno sestara ima neko nenormalno idolopoklonstvo prema svojoj braci.  Nemam brata tako da ne znam taj osjecaj ali me ovo vala bas iritira! :)



Ja mislim da se ti bez veze nevias toliko.Smeta ti svasta kod nje to je jasno, ali skontaj ona nije tu.Zamisli da ti jesvaki dan tu sta bi onda.Ovako telefonskipoziv se obavi, vidite se svakih par godina i supe.meni je u ovome pozitivno sto tvoj muz reaguje na taj nacin ne bi valjalo da je drugacije.A tebi bi ja svakako preporucila da ne uzimas to tako srcu jer ne vrijedi.Drzi se sa strane i nemoj da trujes supruga (ti ces na kraju biti kriva).drzi se sa strane i da se pobiju, jer oni ce se kad tad pomiriti a ti ces biti ta koja ce biti crni petar.
Ja imam zaovu ali za pozeliti, ali nas dvije smo takav odnos gradile od pocetka.Ali ja se nikada ne mijesam kad se njih dvoje svadjaju niti njj kad sta protiv njene mame pricam jer znam da bi ja na kraju bila ta koja bi se najvise nasekirala , jer se takve stvari pogresno shvate.

Samo lagano i stavi na ignore

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu sisqo123)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Zaova
27.10.2010 13:53:15   
Medić*
Sisqo draga moja, previse si ti to sve primila srecu, vjerujem da te to sve jako uznemirava a sve iz razloga sto ti jednostavno ne zelis da prihvatis cinjenicu da svaka sestra voli svog brata i da ti odnosi nekoj vise, nekoj manje smetaju, nekima je drago, sve je to realnost i tu se nista ne treba mijenjati, osim nas samih ako drugacije gledamo na stvari nego sto bi trebale biti. Da nemas zaovu vjerovatno bi ti problem bila svekrva ili svekar ili djever ili neko njegov bliznji... Ovdje ne vidim ni jedan problem oko kojeg bi se neko u ovom slucaju frustrirao toliko. Od muhe pravis slona, mozda bi najradije da tvoj m nema nikoga osim tebe, kao sto ti volis svoju porodicu tako i on svoju i oni njega, lako je odmah prebaciti krivicu na svekrvu ili zaovu, mozda je u tebi problem, mozda si ti razlog takvog ponasanja, preispitaj se, lako je napasti i krtikovati druge, mozda se ni tvom muzu tvoji ne dopadaju ili mu nesto smeta kod njih...
Mijenjaj sebe, postavi prioritete u zivotu, nista od ovoga nije vrijedno toliko paznje i nerviranja, kao sto rekoh lako je kritikovati svekrve  i zaove i ostale clanove...., uz duzno postovanje zenama koje stvarno imaju takvih problema, ali ovdje ne vidim problem user posted image

Nemam zaovu, ali imam dva djevera, kakvi oni prema meni takva ja prema njima, po zaslugama user posted image
Zaova jesam, jednoj divnoj zeni, zeni vrednoj paznje i ljubavi, supruzi svog dragog brata, ne mogu reci da je volim kao sestru ali je ne odvajam od nje u smislu vrednovanja jedne licnosti, u super smo odnosima i mogu racunati na nju u bilo kakvoj situaciji kao i ona na mene u svakom slucaju, a bracu volim toliko da bih im oko svoje dala ako ne daj Boze zatreba user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Zaova
27.10.2010 14:11:15   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

E sto se aktuelizira tema zacas...
Moja zaova je mladja od mene,poslije sinova dosla kcerka pa iskreno da kazem prilicno umazena,toga je svjesna i ona i svekrva i moj mm..iako ima 23 godine ona u ovih 6 mjeseci nije npr.rucak napravila,kafu ni jednom..sudje je mozda oprala najvise 3 puta..jednostavno sve to ceka svekrvu dok dodje sa posla..moj odnos sa njom je izuzetno fin,izadjemo na kafu ponekad,pricamo sasvim ok,izjada mi se nakd o svojim problemima ali isto sam svjesna da ima stvari koje mi i ne govori jjer jednostavno ima svoje prijateljice,nemozemo odjednom postati nerazdvojne i povjerljive do te mjere kao sto sam sa svojom sestrom..meni strasno smeta njeno ljencarenje,ponasanje kao djeteta malog,i mm joj je par puta rekao da se malo trzne jer nije vise dijete..meni je sreca pa zivimo odvojeno tako da ja to sve negledam svaki dan ali ono vremena dok sam dole dize mi se kosa na glavi..kontam ako je njoj ok da ja u 7.mjesecu trudnoce prva ustajem pravit kafu,oprat sudje jer mi zao svekrve a ona sjedi li sjedi,mislila sam da imam pravo reci i svekrvi onako na lijep nacin da malo mora nesto poduzet,sreca pa je ona dosaad se pokazala kao jako razumna zena i slozila se ali slabi su efekti..helem,svako treba znati da nas ima svakavih,svima razlicito smeta,neko negdje vidi problem gdje ga drugi ni ne nazire i svako ima pravo reci sta misli..medjutim kvariti odnos izmedju brata i sestre ili sl.stvarno nema smisla,uvijek treba pogledat sebe i kako bi reagovali davama muz za vase tako kaze..meni ne bi bilo pravo iako ja prva kad neka pogrijesi ili mi nesto nije pravo priznam tako da se ne ustrucavam ni za njegovu sestru ili nekog reci sta mislim na lijep nacin..ne vjerujem da njegova sestra mama,brat,otac i drugi nevaljaju a da moji svi i uvijek apsolutno su u pravu...



ne kontam mina odakle ti pravo da komentiraš da li i šta radi tvoja zaova u svojoj kući????? to što ti ustaneš jer ti je žao svekrve to je nešto drugo al i ne moraš ako nećeš!
ne kontam od kud snahama pravo da komentiraju zaovu šta i kako radi u svojoj kući i uz to da im to ide na živce
Uglavnom dobar broj mama svoju djecu razmaze i dok su kod njih rahat su, ima vremena kad će deverati, tako neke majke kažu
Razumijem donekle i ovo trudna sam al trudnoća nije bolest, ja sam radila i čistila i prala i nosila i kupovala nije mi palo na pamte da neko to treba umjesto mene i da se to uopće može tražiti odnosno očekivati Osim toga i ti si jela, pa operi sudje, šta ti fali

Nije mi namjera da otvaram raspravu, stvarno si mi mila al eto ovo mi nije jasno

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Zaova
27.10.2010 14:13:47   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: snijeg


Ne opterećujte se njihovim problemima, ne dozvolite da budete lijek za njihove frustracije, živite svoj život i nastojte shvatiti da pojedini ljudi ne umiju živjeti svoj život, ne mogu i/ili neće, ne dozvolite im da žive vaš to je jedini način da ispoštujete i sebe i njih user posted image



pametno rečeno, ako vam se neko ne dopada gledajte svoja posla a muža pustite da se druži s njima do mie volje kako i na koji god način on želi

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Zaova
27.10.2010 14:30:17   
m.i.n.a.
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

E sto se aktuelizira tema zacas...
Moja zaova je mladja od mene,poslije sinova dosla kcerka pa iskreno da kazem prilicno umazena,toga je svjesna i ona i svekrva i moj mm..iako ima 23 godine ona u ovih 6 mjeseci nije npr.rucak napravila,kafu ni jednom..sudje je mozda oprala najvise 3 puta..jednostavno sve to ceka svekrvu dok dodje sa posla..moj odnos sa njom je izuzetno fin,izadjemo na kafu ponekad,pricamo sasvim ok,izjada mi se nakd o svojim problemima ali isto sam svjesna da ima stvari koje mi i ne govori jjer jednostavno ima svoje prijateljice,nemozemo odjednom postati nerazdvojne i povjerljive do te mjere kao sto sam sa svojom sestrom..meni strasno smeta njeno ljencarenje,ponasanje kao djeteta malog,i mm joj je par puta rekao da se malo trzne jer nije vise dijete..meni je sreca pa zivimo odvojeno tako da ja to sve negledam svaki dan ali ono vremena dok sam dole dize mi se kosa na glavi..kontam ako je njoj ok da ja u 7.mjesecu trudnoce prva ustajem pravit kafu,oprat sudje jer mi zao svekrve a ona sjedi li sjedi,mislila sam da imam pravo reci i svekrvi onako na lijep nacin da malo mora nesto poduzet,sreca pa je ona dosaad se pokazala kao jako razumna zena i slozila se ali slabi su efekti..helem,svako treba znati da nas ima svakavih,svima razlicito smeta,neko negdje vidi problem gdje ga drugi ni ne nazire i svako ima pravo reci sta misli..medjutim kvariti odnos izmedju brata i sestre ili sl.stvarno nema smisla,uvijek treba pogledat sebe i kako bi reagovali davama muz za vase tako kaze..meni ne bi bilo pravo iako ja prva kad neka pogrijesi ili mi nesto nije pravo priznam tako da se ne ustrucavam ni za njegovu sestru ili nekog reci sta mislim na lijep nacin..ne vjerujem da njegova sestra mama,brat,otac i drugi nevaljaju a da moji svi i uvijek apsolutno su u pravu...



ne kontam mina odakle ti pravo da komentiraš da li i šta radi tvoja zaova u svojoj kući????? to što ti ustaneš jer ti je žao svekrve to je nešto drugo al i ne moraš ako nećeš!
ne kontam od kud snahama pravo da komentiraju zaovu šta i kako radi u svojoj kući i uz to da im to ide na živce
Uglavnom dobar broj mama svoju djecu razmaze i dok su kod njih rahat su, ima vremena kad će deverati, tako neke majke kažu
Razumijem donekle i ovo trudna sam al trudnoća nije bolest, ja sam radila i čistila i prala i nosila i kupovala nije mi palo na pamte da neko to treba umjesto mene i da se to uopće može tražiti odnosno očekivati Osim toga i ti si jela, pa operi sudje, šta ti fali

Nije mi namjera da otvaram raspravu, stvarno si mi mila al eto ovo mi nije jasno

Zaista ne bih voljela da se ovaj moj post pretvori u citavu pricu,napisala sam ga tek onako iako se inace ne javljam na ove teme..
Ako si procitala post mogla si vidjeti da ja sa svojoj zaovom imam normalan odnos i ta primjedba koju sam navela je nesto sto bih rekla da mi opcenito smeta pa makar da sma je primjetila kod svoje sestre,znaci to nema veze sa mojim stavom prema njoj kao zaovi..uostalom,ako je vec tema zaova mislila sam da mogu napisati svoje iskustvo bez pretjeranih reakcija jer kao sto sam rekla ne javljam se na ove teme upravo iz razloga sto ne zelim previse razglabati o slicnim stvarima..
Sto se tice moje trudnoce i rada,vjeruj mi da ni sekunde ne bjezim od toga niti ikad prigovaram kad nesto uradim a usput receno vjeruj mi na rijec da ona svoju kasiku ne pomjeri posloje rucka sa stola,al nezelim dublje zalaziti (ovdje ne brojim svoju kucu jer tu sam aktivna 24 sata )vec sam to navela kao primjer karaktera donekle..medjutim,u pravu si i ti,nije moje da mislim o tome sta i zasto drugi rade sto rade ili ne rade..mislim da sma na kraju posta i rekla nesto kako se svi razlikujemo i treba da razumijemo ili bar ne napadamo..
Evo samo cu jos jednom napomenuti da nisam htjela postom reci kako mi je nesto tesko ili mrsko ili da poslije prigovorim..ovo sam vise napisala kao opis moje zaove u jednom smjeru koji meni nije shvatljiv ne zato sto mi je zaova nego kao zenskoj osobi..
Nadam se da ces shvatiti sta pokusavam reci..

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Zaova
27.10.2010 14:41:00   
mamine oci
stvarno je rijetkost kad otvorim ove teme tipa svekrva-snaha-zauva-jetrva itd, jer nemam potrebe za istim zao mi je sto neke imaju problema ali ja nisam kompetentna da dam bilo kakav savjet jer niti su sve zauve iste ni snahe pa ni svekrve sve je to drugacije i do osobe ja se jedino vodim time da sam se udala za muza te da ako sa njim imam odlicnu komunikaciju ostali su sporedna uloga,ukoliko su dobri prema meni ja budem jos bolja,mogu da ih postujem,a ukoliko bi bili nedaj Boze losi drzala bi se distance nikad nebi ulazila u konflikt i primala k srcu jer su ipak oni dio mm, moje djece ali ja hvala Bogu nemam tih problema.ako imate podrsku ,razumevanje i ljubav od muza to je najbitnije sve ostalo dodje samo po sebi...

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Zaova
27.10.2010 14:44:19   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mamine oci

stvarno je rijetkost kad otvorim ove teme tipa svekrva-snaha-zauva-jetrva itd, jer nemam potrebe za istim zao mi je sto neke imaju problema ali ja nisam kompetentna da dam bilo kakav savjet jer niti su sve zauve iste ni snahe pa ni svekrve sve je to drugacije i do osobe ja se jedino vodim time da sam se udala za muza te da ako sa njim imam odlicnu komunikaciju ostali su sporedna uloga,ukoliko su dobri prema meni ja budem jos bolja,mogu da ih postujem,a ukoliko bi bili nedaj Boze losi drzala bi se distance nikad nebi ulazila u konflikt i primala k srcu jer su ipak oni dio mm, moje djece ali ja hvala Bogu nemam tih problema.ako imate podrsku ,razumevanje i ljubav od muza to je najbitnije sve ostalo dodje samo po sebi...


slažem se al eto čovjek malo da promahala, nije na odmet user posted image  mislim da svaka od nas ima napisati i nešto loše i nešto dobro o porodici svog muža, takodje vjerujem da i ispričane priče nisu toliko crne i da ima mnogo gorih neispičanim od strane naših forumašica itd


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Zaova
27.10.2010 14:54:18   
dacy
Nemam zaovu, niti sam zaova. Ali imam brata koji ima 19 god. i nema toga na svijetu šta ne bih za njega uradila, niti se može riječima opisati koliko ga volim. Ako i kad se oženi znam da ću njegovu ženu isto voliti i poštivati jer će ona voljeti njega, a meni je njegova sreća najbitnija.
Tako da mi sisqo123nisi jasna nikako. Pa šta ti ta žena radi user posted image Normalno je da se poželi svoga brata i da se voli ispričati s njim. Ja svoga zovem skoro svaki dan, da vidim šta ima, šta radi, kako je, naravno da mi koji put kaže da sam i dosadna user posted image , ali ako se koji put desi da se nismo čuli 3-4 dana, odmah on zove i napada me što ga ne zovem user posted image .
Ja mislim da bi ti malo trebala usporiti, razmislit, nemoj dušu griješiti i biti takva. Tvoj muž tamo nema nikog svoga i pusti ga da uživa u telefonskim razgovorima sa svojima. Mislim da bi i njemu bilo drago da vidi da ti nemaš ništa protiv toga


_____________________________

Soul of My Soul

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Zaova
27.10.2010 14:58:22   
veeseelaa
ja znam djevojku koja svom bratu ne smie kupiti komp na rate od svoje plate jer se s tim ne slaže njen suprug
I ona mi je govorila da bi sve za svog brata uradila al eto kad joj njen suprug stavi veto poklopi se
Ja isto tako nikad ne bi dozvolila da mm utiče na bilo koju vrstu odnosa sa mojim bratom a niti bi mi ljudskost dozvoljavala da se miješam u njegov odnos sa njegovima, sve dok se isti ne dotiče mene.... u smislu da ja nešto tu trebam uraditi, nositi, davati, pričati itd

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Zaova
27.10.2010 15:11:57   
dacy
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja znam djevojku koja svom bratu ne smie kupiti komp na rate od svoje plate jer se s tim ne slaže njen suprug
I ona mi je govorila da bi sve za svog brata uradila al eto kad joj njen suprug stavi veto poklopi se


to mi je van pameti. Ja nisam nikad ništa ružno rekla za svoga djevera, (naprotiv jako se dobro slažemo i puno mi je drag) jer znam da nemam pravo, to je brat od mog muža, njegova krv i sad se ja tu trebam pravit pametna i nešto sruser posted image t. Sutra se možemo razvest, ja ću mu biti bivša, a brat mu je i dalje brat.
Što se tiće mog muža, ni on nije nikad niošta rekao za mog brata, često ga nazove, i on mu sam nešto kupi, ili mene zove na mob i kaže, ej vidio sam to i to, šta misliš da uzmem I. hoće mu se svidjeti.



_____________________________

Soul of My Soul

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Zaova
27.10.2010 15:14:17   
veeseelaa
bravo dacyuser posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Zaova
27.10.2010 17:46:44   
ena249
draga sisqo, ja od ovog svega sto si navela ne nalazim nigdje problem, to je normalan odnos izmedju brata i sestre, svadjaju se i mire se, ali s druge strane cini mi se da ti imas problem sama sa sobom. bas te briga sta ona radi ili sta hoce ili nece, ti radi po svom, neka to nista ne utice na tebe, tebi muz zbog nje ne pravi problem. to sto oni imaju izmedju sebe neka sami rijese, ti gradi zdrav odnos sa svojim muzem, to je najbitnije, a ne da se zamaras njegovom sestrom, tj. njihovim odnosom. ti si sama kriva sto se petljas u to, ne obracaj paznju uopste na njih, vodi svoj zivot onako kako zelis i daj svima (njegovima) do znanja da te njihovi glupi komentari ne doticu, samo ih ignorisi i drzi na distanci!

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *