|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vitamini za trudnoću
27.6.2008 14:46:33   
Rabi
Ssaannjjaa, valjda napisah dobro, hehehe..
Ne sikiraj se oko toga, bice to aBd dobro! A ne znam znas li da ti u prenatal tabletama ima folne kiseline? Samo jos od kad ih pijes?
Kazes da si jela dosta spinata, ma i to ti je plus....
Samo se ne sikiraj zbog toga, ni roditelji nasih roditelja nisu pili folacin, pa su se i razvili , a i rodili normalno. Od sikiranja svakako nemas nista!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.1.2011 10:27:35 >

(odgovor članu ssaannjjaa)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: vitamini za trudnocu
1.7.2008 9:30:56   
Skvo RR
Ja pijem prenatal i udebljala sam se 10 kg, a usla u 26 sedmicu.... :(, moram da priznam da ga i ja pijem po raspolozenju,,,tj svaki drugi dan...user posted image user posted image user posted image
Medjutim na posljednjem pregledu ginekolog mi je rekao da kada zavrsim sa prenatalom da krenem sa vitaminima Centrum Materna...
Naravno, pijem uz vitamine i magnezij 300 i caj od brusnice (Zein Pharma).


(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: vitamini za trudnocu
1.7.2008 13:45:04   
majahodzic
Ma ja mislim da je to svejedno,da svaki doktor ima svoje vitamine koje preporuči svojim trudnicama.Ja sam pila folacin i prenatal,a sad samo željezo.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: vitamini za trudnocu
1.7.2008 13:56:41   
leka
koliko vidim niko od vas nije pio Pregnacare (mislim da je britanski proizvod) ja sam ga pila kao što sam već rekla od prvog dana do poroda i udebljala sam se samo 10 kg a beba je bila teška 3,900, što znači da kapsule nisu utjecale na kilažu pa eto ako taj Prenatal deblja možda da probate s ovim SRETNO

(odgovor članu majahodzic)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: vitamini za trudnocu
1.7.2008 15:52:37   
nova mama
hallo ja sam ovdje nova.
zelim samo reci da sam ja u tridesetom tjednu trudnoce i da nikada nisam pila nikakve lijekove. doktor mi uvjek kaze da je sve u redu. tako da mislim da se netrebate zabrinjavati oko toga.
a ja imam jedno pitanje jel zna itko jeli normalno da te uzasno bilo kicma?
ja radim sve poslove kucanske.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: vitamini za trudnocu
1.7.2008 23:03:10   
majahodzic
Ćao nova mama!Naravno da te boli kičma jer ipak si dobila na kilaži i to večinom u predjelu stomaka.Vjerovatno ne osjetis,ali težina te vuče naprijed i tako savijaš kičmu non stop.Naravno i ti kučanski poslovi idu u prilog bolovima.Ali sve je to popratna pojava trudnoće i ne brini se.Sretno!

(odgovor članu nova mama)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: vitamini za trudnocu
2.7.2008 9:12:59   
medolina
hmm ja sam do sad pila prenatal sad sam kupila hipp i nije loš,ima ukus ko multivitaminski sok......ali te tabletice su preskupe....bilo bi nam pametnije da jedemo više povrćauser posted image

(odgovor članu majahodzic)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: vitamini za trudnocu
2.7.2008 10:07:26   
ssaannjjaa
Ma hajd to za vitamine, al stvarno mi smeta to sto zena samnom nije razgovarala. Nisam  razmažena, ali smatram da kad je prva trudnoća u pitanju potrebno je posvetiti malo vise vremena.

(odgovor članu medolina)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: vitamini za trudnocu
2.7.2008 10:12:08   
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: Amela V.

IZVORNA PORUKA: semi83

Ja sam pila folnu kisalinu od prvog dana kad sam saznala. I to bi trebala svaka trudnica i one koje hocu da ostanu trudne.Ima dosta informacija o folnoj kiselini na internetu. Ima i u kombinaciji s Jodom. Uz to sam pila magnesijum 3x 800µg zbog grceva u nogama (al ne cijelu trudnocu, jer usprijecava trudnocu (bolove)). i uzimala sam zeljezo zbog nedostatka. (Zeljezo i magnezium to zna doktor, dali je potrebno koristit) Inace nisam vise nista pila, jer mi je rekla doktorica da ako dovoljno voca i povrca jedem, da unosim dovoljno vitamina i da nisu preparati potrebni.


Ista sam ti takva user posted image




user posted image puno pozdrava za tebe

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: vitamini za trudnocu
8.7.2008 13:34:25   
melly
hvala vam na sjajnim savjetima.....i ja pijem evo nekoliko vec folnu kiselinu....sad sam u 11 sedmici i pijem taj sirup i dalje hipp natal aktiv.....pitat cu dok za taj sirup da nisam rano pocela .... al sve me strah da nemam dovoljno vitamina...jedem voce al povrca ne mogu samo kad pomislim mucnina mi....jedem na dan 2 kifle i supe i voce....nekad vocne jogurte.....ne mogu da vjerujem da ovako ne mogu jesti.....i kolika mi je muka.....

sve me strah za plod....a kad jedem moram malo lec da se stomak smiri al za doručak to ne mogu jer sam na poslu i tako nikad ne doručkujem kako treba....


(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: vitamini za trudnocu
8.7.2008 14:34:04   
Happy
Ja sam sama sebi uvel folnu (po preporuci sestre i kolegice izaoveuser posted image ) čim sam vidjela user posted image . Nemam još nikakvih mučnina, povraćanja i sl,ali ima vremena user posted image .
Sutra idem kod doktora... Koliko sam shvatila od Prenatal-a (je li to isto kao pregnacare-se deblja), od kojih s ene deblja??? Inače sam jako sklona debljanju i sada se "pazim" ( ne jedem slatko user posted image user posted image user posted image ) puno voća jedem, povrće..... Možete li raći od kojih se ne deblja?
Hvala puno

(odgovor članu melly)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: vitamini za trudnocu
24.7.2008 22:50:48   
Dea_
draga Neira
ne deblja se od Prenatal tableta niti od bil9o kojih vitamnskih dodataka,..,deblja se od prekomjernog uzimanja hrane..koja je kaloricna ,,slatkisi.unosenje puno secera,tjestenina,,jedenje za dvoje...Evo ja sam u 6-tom mjesecu trudnoce i dobila sam samo 5kg,fakticki sam ista,i jedem isto kao i prije trudnoce,nocu kad me probudi glad,uzmem kasiku meda,ili popijem sokić,a ne kao recimo moja drugarica  ustane u 4h nocu i przi jaja ili virsle..hehe i jede sve kao mecava je .sad je u 7 mjesecu i ugojila se 20kg,,znaci samokontrola.jedi zdravo,izbaci slatkise, unosi vitamine,povrce ,voce,i vodu,i setnje sto vise....
mada,postoje trudnice koje nemogu da kontrolisu apetit,pa prosire zeludac i onda nema kraja kiogramima... opet je mozda sve stvar organizma...hm..user posted image

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: vitamini za trudnocu
25.7.2008 8:59:08   
lida
Draga Neira ja sam ćitavu trudnoću pila Prenatal a udebljala sam se 7 kila,mislim da prenatal ne deblja.

_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu Dea_)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: vitamini za trudnocu
25.7.2008 9:02:38   
Happy
user posted image user posted image user posted image user posted image Ja se ne budim noću i ne jedem user posted image user posted image user posted image ; to mi je super što si napisala...
Zaista i ja pazim šta jedem, da su manji i češći obroci.... Slatkiše sam izbacila 80% (još malo user posted image ).... ALi me strah jer sam inače jako sklona debljanju i zato sam pitala, a čini mi se i da sam negdje čitala, ali eto ako nije istina .....
Hvala

(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: vitamini za trudnocu
16.9.2008 17:05:43   
Anoniman
Vaznost vitamina D u trudnoci

Istraživanje provedeno na University of Manitoba je utemeljeno na praćenju razine vitamina D kod 206 ispitanica koje su bile u drugom tromjesečju trudnoće.Samo je 21 žena imala adekvatnu razinu vitamina D, ponajviše zbog nedovoljne konzumacije mlijeka i prenatalnog uzimanja dodatnih vitamina, kažu istraživači.Daljnja je analiza pokazala kako je snižena razina vitamina D kod majki izravno povezana s većim izgledima za oštećenja zubne cakline kod njihove djece i općenito vrlo lošim zdravljem zubi već u ranom djetinjstvu.
Izvor: www.dnevnik.hr




(odgovor članu Happy)
  Neposredna veza do poruke: 40
   RE: vitamini za trudnocu
3.10.2008 17:27:21   
malenaa
cao drage moje...
interesuje me jel iko pio tablete folic plus, ali bas da se tako zovu, bijela kutija roza slova. naslikana majka i beba, interesuje me iz razloga zato sto pise tri tablete odjednom da popijem, i to evo radim vec 5 dana od kako sam saznala za trudnocu... ali mi nekako djeluje bas puno?
jel moguce pretjerati?
ali bas tako pise, ili odmah ili rasporediti tokom dana tri tablete

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: vitamini za trudnocu
3.10.2008 22:08:37   
Enni
malenaa, ja sam pila folic plus dok sam bila trudna i prije trudnoće. Pila sam odjednom 3 tablete, jer je to preporučena količina. Možeš ih i rasporedi , kako ti paše. Dobre su, imaju d vitamin i kalcij.Sad pijem folacin to ti je čista folna. Možda je folic bolji jer ima d vitamin, ne znam , sve je to u priliku isto, ak se zdravo hraniš. Baš lijepo što si trudna, čestitam i ugodnu trudnoću želim ti!!user posted image user posted image user posted image .
Ja bih isto trebala idući mjesec postati ponovnouser posted image .

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: vitamini za trudnocu
3.10.2008 22:20:22   
Skvo RR
Ja sam pila folic plus prva tri mjeseca po 2 tablete dnevno.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: vitamini za trudnocu
5.10.2008 19:52:45   
Dinkica
I ja sam pila do 12 sedmice folic plus po 3 tablete dnevno ali ja sam rasporedila na tri obroka jer desavalo mi se da sam povracala pa bila bi steta da povrtaim sve tri tablete odjednom. Sada pijem Pregnital po jednu na dan. Doktorica kaze da je to isto kao i Prenatal samo sto jos ima dodatak omega 3 i 6, koliko sam ja skontala da je to za regulaciju pristiska koji kod trudnica varira.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: vitamini za trudnocu
6.10.2008 15:07:18   
tresnjicaaa
Ja sam i u prvo trudnoci a evo i u drugoj pila folic plus do 12 sedmice a onda prenatal. U prvoj sam se udebljala 15 kg, a sad sam 18. sedmica i udebljala sam se 4 kile. Mislim da je sve u samokontroli. Ja sam se do 16 sedmice udebljala 4 kile i mislila sam da necu stati nikako. Ali sam sada izbacila slatko ne skroz ali u dobroj mjeri( naravno kad mi naumpadne uzmem) i izbjegavam da jedem iza 7 sati navecer. Neku noc mi se mm smijao. Naumpalo mi da nesto grickam i sad on konta kako cu donijeti cips iz kuhinje kad ja sa mrkvicama user posted image

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: vitamini za trudnocu
25.7.2009 15:59:43   
Amrino
Ja sam u prvoj trudnoci pila Natal activ sokice od Hippa po preporuci jedne doktorice a dala mi je isto objasnjenje - Od Prenatala se deblja. Ja se nisam mnogo udebljala dok dvije prijateljice koje su pile Prenatal jesu i to bas...Jeli to neki pokazatelj- ne znam...
Sada sam ponovo trudna a i jos uvijek dojim tako da mislim da su mi dodatni vitamini potrebni. Ponovo sam kupila Natal sokice ali kako god skontam ta mi je varijanta mnoooogo skupa.
Nedavno sam na satelitu gledala reklamu za ELEVIT PRONATAL koji proizvodi Bayer...Pitala sam u par apoteka i nikad culi. Zanima me ime li iko iskustva sa ovim vitaminima i zna li neko gdje se mogu kupiti?

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: vitamini za trudnocu
21.9.2009 17:28:01   
admiraa
cao drage trudnice ja imam jedno pitanje,prije neki dan sam saznala da sam trudna s obzirom na to prije neg sto sam saznala da sam u drugom stanju pila sam a,b,c plus vitamine jer sam s kilazom katastrofa i to mi je pomoglo da se pocnem debljati ali kad sam saznala za trudnocu odmah sam prekinula piti pa me zanima da li smijem i dalje uzimati te vitamine.ako neko zna molim vas da mi odgovorite 

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: vitamini za trudnocu
21.9.2009 18:02:39   
leona81
i ja bi da prestanem s prenatalom nakon trudnoce, ali kazu da se pije i kod dojenja...da li je moguce zamijeniti prenatal necim drugim?

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu admiraa)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: vitamini za trudnocu
30.9.2009 14:46:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ela35

Cao trudnice, sorry ako postoji ova tema ali evo ja sam pregledala po forumu pa ne vidim nijednu. Interesuje me sta vi uzimate od multivitamina? Ja sam kupila Natural Wealth Prenatal i neko mi rece da nije bas najbolji pogotovo od tog proizvodaca. Takodje u Prenatalu nema ni Omege ni Magnezijuma, da li to uzimati posebno?

Eh onda me interesuje posto imam hormone koji divljaju pa ponekad totalno poludim, je li ok popiti apaurin s vremena na vrijeme?


IZVORNA PORUKA: Happy

Draga Ela35, ja pijem pregnacare ima mg, ali ga ja uzimam jos i dodatno, sumeci,  na svoju ruku, ne moze da mi steti... Apaurin slobodno smijes po potrebi uzimam ga i ja... To je sto ja uzimam... A omege imas u lanenom sjmemnu i orasastim plodovima (posebno orasi, pa mozes i to grickati)........



IZVORNA PORUKA: aazra

Ja sam pila Natural Welth Prenatal u trudnoci i prvih pola godine s bebom - jer sam iskljucivo dojila.
Inace ne znam zasto nije u redu od tog proizvodjaca prvi put za to cujemuser posted image
MM je imao nekih problema s prosirenim venama i uzimao je neke vitamine od kojih mu nije bilo dobro imao je pritisak u zeludcu, a onda je uzeo N. welth divlji kesten i pomoglo mu je..
A sto se tice omega i magnezija pa to nisu stavili jer se unosi u organizam putem hrane - za magnezij imas sumece a omega 3 imas ulje koje je najbolje i ako ga koristis kod kuhanja onda osiguravas sebi svakodnevno dovoljne kolicine i tog minerala.
Mislim da ti je kod vitamina za trudnice najbitnija folna kiselina

A inace ja sam u trudnoci pila "ferum lek" jer sam imala izrazenu anemiju, to mi je propisala dr u Skerlicevoj i dr. Masicuser posted image


IZVORNA PORUKA: gvendolina

Ja sam po preporuci dr u trudnoci pila Pregnital i jos uvijek ga pijem po nekad jer dojim.U njemu ima vitamina B,Mg,zeljezo... Meni je puno bolji od Prenatala, lakse ga je piti. A sto se tice apaurina,meni je zbog kontrakcija propisan apaurin 2 mg.Ja sam ga pila po potrebi jer pise da nije preporucljiv u trudnoc,osim ako je bas neophodno.tako da ti je moj savjet da prvo provjeris sa dr.nemoj ptiti na svoju ruku.Pila sam i sumeci Mg zbog kontrakcija,ali ni sa njima nisam pretjerivala.
Ugodnu trudnocu ti zelimuser posted image




IZVORNA PORUKA: Adana

Ja sam u trudnoci pila, i jos uvijek pijem, Prenatal od N.W. I prva tri mjeseca sam pila tablete folne kiseline.
Uz to sam pred kraj trudnoce uzimala Feroglobin sirup i tablete C vitamina, kao i magnezij tablete. Ali ne one sumece, jer mi se gade, vec bas tablete.
I ponekad sam pila sumece tablete kalcijuma. Mada sad nesto kada razmislim, mozda su ove tablete Mg bile sa Ca... user posted image
A sto se tice Omega kiselina, imas isto od N.W. tablete Omege, a imaju i neki vitamini/minerali za trudnice koji ih sadrze. Nisam sigurna za naziv, mozda Pregnital ili tako nesto.
I kao sto je nesto rekao dosta zavisi i od ishrane. Ja sam jela jako puno citrusa i kiwia, pila sok od cvekle, jela grozdjice i susene marelice, i susenu brusnicu.



IZVORNA PORUKA: Ela35

Hvala na odgovorima. I ja sam prva tri mjeseca pila Folnu kiselinu i Dabrostan. Sada pijem samo taj Prenatal i razmisljam da li je to dovoljno. Spomenuo mi je dr taj sumeci Magnezij, danas cu da ga kupim. On je takodje rekao da nema dokazanih efekata Omege, pricao o njoj jeste, ali nije rekao da je obavezna....



IZVORNA PORUKA: pocahontas

ja sam prije trudnoce i za vrijeme trucnoce kao i sada dok dojim pila pregnacare i super mi je..lako se guta jer su kapsule..nemas povecan apetit kao sto mi se desavalo od drugih vitamina...toplo ga preporucujem a i cijena mu nije neka...
mg sam uzimala posebno jer sam imala grceve u nogama a omegu nisam nikad...rodila zivo i zrdravo diejte hB :)


(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 49
   Vitamini za trudnoću
16.1.2010 15:35:04   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Yuna

meni je prvo dala folnu kiselinu i magnezij (jer me bolio trbuh u početku).
sada pijem neke vitamine koji sadrže folnu k, željezo i c vitamin- zovu se fersen.
ne čine mi se baš neke, pa ću slijedeću put kupiti neke druge...najvjerojatnije multivitaminske.




IZVORNA PORUKA: Lejla K

Ja sam pila FolicPlus na 3 mjeseca prije trudnoće pa sve do, čini mi se 7-8 mjeseca (ovo prije trudnoće zbog nekih ranijih problema). Takođe sam uzimala magnezij zbog opuštanja mišića od početka trudnoće, isto do 7-8 mjeseca. U tećem tromjesećju mi je doktor dao neki preparat sa željezom, više se ne sjećam koji. Inače nisam uzimala nikave dodatne multivitaminske preparate. Kako je veći dio moje trudnoće prošao za vrijeme proljeća i ljeta trudila sam se da jedem voće i povrće u izobilju. Ne bih vam preporučila da uzimate bilo šta bez konsultacije sa ljekarom, i vjerujte im kad vam kažu da vam možda ništa i ne treba.




IZVORNA PORUKA: nina

Ja pijem Folacin (i Dabroston) kao i šumeće tablete Magnezijum i Kalcijum . Otkad pijem magnezijum  uopšte se neosjećam umorno i nepokretno, baš sam puna života- doslovnouser posted image




IZVORNA PORUKA: Visnja RR

U 19 sam sedmici trudnoce...do prije tri sedmice sam pila folacinplus, magnezij300, sirup za zeljezo (jer mi je bio nisko zeljezo) i dabroston... od tada samo magnezij300 i prenatal ... ali se trudm da pravim sokice od voca koje se moze nabaviti sada...(obzirom da sam jako lijena da ga jedem)...



IZVORNA PORUKA: Maida*

A do koje sedmice se uzima folacin




IZVORNA PORUKA: jupajdi

U šestoj sam sedmici trudnoće . Mučnine su počele. Interesuje me da li je još nekoj trudnici muka od Folic plusa. Mislim da mi je od njega veća mučnina. To mi se desilo i sa prvom trudnoćom. Dok nisam uzimala Folic bilo je ok. Kada sam počela uzimati, počela je i mučnina. I bas kada sam ih prestala uzimati mučnine nije bilo.  Inače, sta poduzimate da smanjite mučninu? Ujutro i naveče su najjače.




IZVORNA PORUKA: lejlašh

Probaj ujutro odmah pojesti nešto čim progledaš, predlažem štapiće. Jedi manje a češće obroke a uveče popij kamilicu.
Što se tiče vitamina najbolji po meni je Pregnacare, ima sve vitamine i minerale za trudnice osim željeza. Ja predlažem i omega 3 jer pomaže razvoj bebinog mozga, a zimi je vrlo preporučljiv.
Što se tiče Calivite, ja imam vrlo negativna iskustva sa tom  firmom, pa je ne preporučujem nikome. Na tržištu ima puno preparata pa je najbolje se posavjetovati sa dobrim farmaceutom.
Sretno




IZVORNA PORUKA: baby

Ja pijem Pregnacare 16 mineala i vitamina i folne kiseline , po jednu dnevno tabletu , a pocela sam da pijem cim sam saznala da sam trudna.




IZVORNA PORUKA: hana

Meni je ginekolog preporucio Pregnacare jos prije zaceca, i nastavio kroz trudnocu.




IZVORNA PORUKA: Emina*

Ja sam prva tri mjeseca pila folnu kiselinu,a kako mi je pocelo drugo tromjesecje pijem Prenatal,i sad zasad nalazi krvi su mi odlicni..



IZVORNA PORUKA: stella

Ja sam popila jednu bocicu folacina, a posle prenatal cijelu trudnocu.A pijem i sada jer dojim bebu.Tu imaju skoro svi vitamini i zeljezo.Inace su to tablete za trudnice i dojilje.Imam jako fino iskustvo sa njima.


Sto se tice kiseline i mucnine dr.mi je propisala Renie.Mada je posle nekog vremena prestao koristiti pomagala mi je kisela voda.
pozdrav




IZVORNA PORUKA: rozi

Essy, koliko tabletica Ferum leka pijes dnevno ? Meni je doktorica danas prepisala po 1 ujutro, a u pakovanju pise 2-3 . Onako me zanima. Mozda mi nije skroz nisko. Na nalazu pise -105 g/L , nemam pojma sta to znaci.




IZVORNA PORUKA: eni_24

e imate isto u dm radnjama caj za trudnice od milupa , jako bogat vitaminima i mineralima , ja sam ga si bila kupila , medjutim koristila sam elevit , pronatal po jednu dnevno. U trudnoci nije dobro pretjerivati sa vitaminima , najbolje posavjetujte se sa svojim ljekarom POZZ





IZVORNA PORUKA: essy

ćao Rozi.evo kad već pitaš da ti odgovorim.meni je dr.propisao sirup i to 2 puta na dan sve do kraja trudnoće,a što se tiče nalaza ni ja nisam neki ekspert u tome.Znam da mi je dr.rekao da su mi nalazi opali za 10% i da beba crpi mnogo željeza te da mi je potrebna nadopuna.a ja se već umorila pijući..jučer bila na kontroli i bebano super napreduje!




IZVORNA PORUKA: SelmaK

Ja sam na pocetku trudnoce, cini mi se prva dva mjeseca pila folacin. Nakon toga negdje od treceg mjeseca pijem magnezijum 3 puta dnevno. To je vise zbog kontrakcija i grceva maternice koje sam imala.
Takodjer od 5. mjeseca pijem i Pregnital/dodatak vitamia za trudnice i dojilje, jednom dnevno.Licno mislim da su jako dobre jer u sebi sadrze omega6 i omega3, koji su bitni za razvoj zivcanog sistema.
Iako su mi svi nalazi do sada bili dobri, mislim da ovi dodatni vitamini nisu zgoreg, jer mogu samo doprinjeti boljem bebinom razvoju.







IZVORNA PORUKA: Dea_

zbog napetosti materice i grceva u nogama odlucila sam uzeti magnezijum(moja dr mi je naravno propisala ginipral,a sto bi drugo, i popizdila sam )MG i ne spominje, e sam drage moje,u dilemi sam dal smijem piti Magnezij 250mg od Natural Wealt, jer  pise za trudnice konsultacija sa dr?(hah al tako pise na svakom lijeku) pa sta sad?? negdje kazu nevaljaju sumece ,negdje kazu bolje su tablete.meni sumece ne prijaju zbog zgaravice...
molim vas ako neka ima iskustvo i odobrenje pravog dg,da mi preporuci koji Magnezijum da pijem????
unaprijed hvala,,  



IZVORNA PORUKA: maminka

IZVORNA PORUKA: nina

Ja pijem Folacin (i Dabroston) kao i šumeće tablete Magnezijum i Kalcijum . Otkad pijem magnezijum  uopšte se neosjećam umorno i nepokretno, baš sam puna života- doslovnouser posted image

Cao nina... mi kao da imamo istog dokora  i ja pijem Folacin i Dabroston. ja sam u 13 sedmici. nalazi su mi uvijek bili odlicni ali mi se eto sada zeljezo malko smanjilo :( pa mi je doktor prepisao Feroglobin, od kojeg zadnja dva dana imam strasne proljeve :( pa sam ga prestala piti

Nije mi jasno kako je moguce da mi se zeljezo smanjilo :( jer zaista nisam lijena na pravljenju raznoraznih sokova bogatih zeljeza. Pa onda onu cveklu... iako je ne volim, ne postoji dan da je DNEVNO ne koristim :( 

Evo primjer, za danas sam sebi pripremila zdjelicu kupina, zdjelicu visanja i malina da pojedem u toku dana... ma joj bas mi onako krivo eto sto mi ista fali u organizmu a mozda se ovako osjecam i zbog ove dosadne kise ...

pozdrav svim


< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.1.2011 10:27:56 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *