|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Haemophilus influenzae
18.7.2011 14:37:26   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Bambi09

Joj kraljice... ona se jos i sali user posted image user posted image user posted image user posted image


Ja tebeuser posted image user posted image

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Haemophilus influenzae
18.7.2011 15:54:45   
niki83
ah vidim Nedi jos bolesnica..dusa draga..user posted image je li to sve pokupio u vrticu?user posted image zalosno!
A ja mislila i vi zbrisali na more vec i uzivate..user posted image cuvajte se..
Ako ce ti pomoci info da je moja seka kao mala bila pravi bolesnik, stalno na injekcijama, i jedini lijek joj je bila kombinacija kozjeg mlijeka i mora naravno! pa eto sreca, vrijeme je godisnjih odmora...a znam da i vi idete, sigurno ce mu to pomoci aBd!


_____________________________

N&N

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Haemophilus influenzae
8.8.2011 3:29:32   
Bambi09
Hej drugarice, kako nam je drugar? Ima li kakvih promjena?

_____________________________

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Haemophilus influenzae
8.8.2011 12:36:09   
mišur

Joj draga Nedi, tek sad vidim šta se dešavalo...Kako je mali momak, je li ozdravio?
Vjerovatno ste već na moru, pa te zato nema.
Moj dječak je imao ovu bakteriju, pa onda Moraxellu, pa Streptococus...samo što jednu riješimo, on dobije drugu. Naravno, sve od vrtića, a još je išao u privatni. Bukvalno je bilo tako da je išao jednu sedmicu, a onda dvije pauzirao. Stalno bolestan i šmrcav!
Ali hajde, on bi se nekako i borio sa time, dok ne ojača, ali mi je problem bila curica koja je sve to sa njim preležala, a tad nije imala ni gorinu dana. već sam pisala da je kod nje na kraju bilo takvo stanje da je imala početka upala pluća i da smo zbog nje ispisali i njega iz vrtića.
I koliko god mi je žao što on ne ide u vrtić i ne druži se sa dječicom, čim se sjetim tog perioda, muka mi je od svega-doktora, lijekova, njih dvoje blijedih i izmučenih od raznoraznih terapija.

Ja svojima i sada dajem kozije mlijeko, guščiju mast u hranu ili mlijeko, cveklu i sve moguće ostale domaće sokove,...ma znaš sve i sama! Vodila sam ih svaki dan u slanu sobu, pa na Zlatibor...
Nadam se da je momak do sada ozdravio, a i ti...Ako ste na moru, sigurno će to popraviti stanje!

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Haemophilus influenzae
9.8.2011 16:21:42   
Nedi
Dosli smo sa odmora...sad nemamo nikakve bakterije ali se jos nismo oporavili od njih i od silnih injekcija i antibiotika koje je pio. Organizam je oslabio. Slabije jede i mršav je strašno. Možete samo zamisliti u kojoj sam fazi očaja kad sam sretna i presretna što jede hrenovke. Bezvezne hrenovke i pašteta a ja sam sretna jer je nesto pojeo. Zadnja 4 dana jede i pojede bar jedan pravi obrok i voće a u međuvremenu jede šta god poželi. I monte i sve te užasne stvari. Sinoć sam u 21:45 išla u Konzum po eurokrem.
Uf...kako ga poslati opet u vrtić u kojem svakako nije sretan?

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Haemophilus influenzae
9.8.2011 21:58:32   
Bambi09
Hvala dragom Bogu pa je djecak ozdravio, a sto se tice jela, sasvim je normalno da je tako oslabio i da ce mu trebati malo vremena da se opet vrati u normalu i da opet fino rucki... A ti mama, nemoj da se sikiras, bit ce ako Bog da djecak opet super bucko i sve ce biti ok, samo da se malo djecak rashaviza... Nema veze i ako su to hrenovke i pasteta i eurokrem i salama i sta ja znam sve, bitno je da on ruca i da ponovo navikava svoj mali zeludac na hranu... A kad ustabili redovne obroke, nece biti problem, lagano da izbacite sve ono sto smatrate bezveznim a ubacite pravu hranu... Tako mi je drago sto ste se rijesili baja user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Haemophilus influenzae
10.8.2011 10:26:04   
Nedi
Bambiuser posted image user posted image

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Haemophilus influenzae
10.8.2011 12:00:33   
mišur

I moji su oboje bili mršavi ko grančice, blijedi sa podočnjacima, duša me bolila za njima.
I isto sam kao Nedi davala da jedu bilo šta, samo da nešto jedu.
Oni su se vratili u normalno stanje kad smo Luku ispisali iz vrtića i kad ih je baka preuzela. To je bilo krajem maja i od tada nijednom nisu ni šmrcali, hB, a ubucili su se pravo.
Nedi, ako imaš tu tetu koja ga je prije čuvala, nemoj je poptuno otkazivati. Možda da opet momak krene, pa ako vidiš da ponovo počnu prehlade i bakterije, nije ni kraj svijeta da ga ispišeš iz vrtića. Pogotovo ako kažeš da tamo nije ni sretan, a od jeseni svakako počinje sezona virusa i gripa.
Ja sam mislila i razmišljala se da Luku opet upišem od septembra, a Ana da ostane kod sveki, ali onda opet nisam ništa dobila. On će više biti kod bake zbog prehlada, a i Ana će pokupiti od njega.A žao mi ga je, jer mu je dosadno sa njima i što stalno pita za vrtić.
Mm me naveo na odluku kad je rekao da mu ni sa 4g. koliko će imati na proljeće neće biti kasno, jer svakako ga cijeli život čeka prvo vrtić, pa škola itd. Tako da smo ostali na odluci da opet pokušamo od proljeća.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Haemophilus influenzae
10.8.2011 13:22:40   
Nedi
mišuruser posted image

I kod nas je vrtic sada u fazi mirovanja do 01.09., teta će ga preuzeti od ponedjeljka pa cemo vidjeti kakvo ce stanje biti za 20 dana.
Dok sam ja sa njim kod kuce niti je bolestan, niti šmrcav, dobro jede i veseo i razdragan a ni djece mu ne fali!

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Haemophilus influenzae
10.8.2011 18:03:46   
mamina princeza
Nedi i ja sam misljenja kao i misur. Ako mozes tetu drzi jedno vrijeme u rezervi ja sam sad bas sretna sto svoju imam i dalje. Prvo sto Dz nece vise u vrtic pa ce je teta opet cuvati a i zato sto dolazi aBd druga bebica pa ce svakako i imati koga cuvati ako ona opet krene.

Nama je bris uredan iako sam zaista mislila da ima bakteriju jer predugo slini i kaslje sa pauzama od maksimalno sedam dana. Znacv samo imunitet preslab sta ja tu mogu. Dajem sve sto sam ikad cula i sve sam mislila prestace al nista. Sad ide septembar i oktobar koji su uvijek najgori i ja nsiam mogla da rizikujem. Onda zima vjerovatno nase skidanje sa pumpice pa aBd nova beba tako da s emi vjerovatno necemo druziti s vrticem do iduceg aprila - maja! Meni je bas zao i plakla sam za to al bolje da ojacamo zdrvalje. etu ili nekog trecg uvijek cuvati prvih mjeseci vrtica!

HB pa tetu imamo. Jeste da sad opet ide faza razmazivanja i gubitak one discipline koju je koliko toliko stekla u vrticu al sta je tu je! Zato t


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 60
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *