|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   pogrešno određen spol
29.7.2008 13:08:39   
Anoniman
Drage mame, evo čitam iskustvo jedne od nas kojoj je doktor prvo rekao da nosi dječaka, da bi sad ispalo da nosi djevojčicu. Isto se desilo mojoj prijateljici kojoj je rekao da je djevojčica a rodio se mali. Kod mene par zadnjih puta doktoru je bilo malo nejasno zbog položaja bebe, ali je ostao pri tome da je djevojčica. Tada mi se prvi put javila misao:Šta ako je pogriješio? Imam nekako osjećaj da bi mi se sve pobrkalo, sve roza i to.. Je li se to nekoj od vas desilo i šta biste uradile da vam se desi?
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: pogrešno određen spol
29.7.2008 15:04:28   
abh
E i meni su rekli onako stidljivo da je djecak, ali ja to ne uzimam za ozbiljno. Sigurno je tek kad se rodi. Ja zato necu nista kupovati za bebu dok se ne rodi, a za iznijeti iz bolnice su izabrati zutu ili bijelu boju. :-)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: pogrešno određen spol
29.7.2008 15:06:18   
idana_85
Cula sam i ja da se desava to, desilo se mojoj tetki. Mi znamo da je pisonja, tu nema sumnje,vazda nam fino pokaze sta ima, ali ja ipak izbjegavam kupovati plavo, imam par plavih stvari, uzela sam uglavnom zeleno, te posteljinicu, navlake, bodici su mi nekako svi ili bijeli ili na pruge,njezno narandzasti, zeleni, dekica mi je jedna plava,druga narandzasta.....uzimaj tako neku neutralnu boju, zuto ili zeleno. Zuto mi djeluje malo bolesnicki i blijedo, pa ja uzimam zelenu, ona je svakako kazu boja za odmor. A na kraju nek se rodi sta Bog dragi da i odluci, nase je, voljet cemo ga isto.

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: pogrešno određen spol
29.7.2008 16:04:19   
emma.L
Dva puta mi je dr. Divanovic rekao da misli da je curica. Cak i kad sam na drugom pregledu pitala je li ista naraslo u medjuvremenu, jer sam uvijem mislila da cu roditi sina- nekako imam vise iskustva sa djecacima i super se slazemo. Sada, kad sam se malo navikla na ideju i pocela spontano govoriti u zenskom rodu (NAPOKONuser posted image ), super mi je.
Ali je moja rodica na porodu cekala curicu i kad se pojavio decko i ona i njen doktor umalo nisu pali u nesvijest od iznenadjenja, hehe. I bio je kao izbjeglica u pocetku, jadnicak, sav kao da je u posudjenoj odjeci, LOL.
S obzirom da ne volim bas roza boju, i ja sam planirala kupovati zeleno i narancasto, pa kako god ispadne (samo da vec jednom ispadne!).

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: pogrešno određen spol
29.7.2008 16:19:35   
Happy
Mojoj sestri su tri puta rekli da je dječak.... MI bili presretni, jer sada ima curicu /7 god.. I na zadnjem UZ (mislim 7 mj) su rekli da je curica... I sigurno je cirica, mada je i tada se lopuža krila, ne da da se vidi, stidna.... 

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: pogrešno određen spol
29.7.2008 18:36:08   
Bosanka
ma kome vjerovat vise???ne znam ,eto vidjela si sta meni rekose...a najgore je kad pripremis sobu u boji,,,kad ono.hiihih

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: pogrešno određen spol
30.7.2008 1:53:10   
stella
meni je doktorica svaki put rekla da je curica i rodi se curica,a da je kojim slucajem ispao djecak bio bi roze djecak.ja sam vecinu stvari kupovala u roze boji.nekako mi se uvijek vise svidi u roze boji svaki odjevni predmet

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu Bosanka)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: pogrešno određen spol
30.7.2008 2:24:13   
triplemama
U sve tri trudnoće Doktorica od prve pogodila user posted image    user posted image    user posted image

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: pogrešno određen spol
30.7.2008 5:48:56   
ebru
Meni je doktor rekao da je curica i pogodio je!
Dok je moja prijateljica isla kod drugog doktora i kazu joj da je djecak,njen muz se rastopio,a ona bi volila curicu,da bi krajem 7.mjeseca imala neke komplikacije u trudnoci i ode u bolnicu drugi doktor joj kaze da je djevojcicauser posted image ...eh tad se ona rastopila...ali opet ode svom doktoru i on joj kaze ma ne djecak je,i na kraju je i rodila djecaka...

_____________________________

MONIKA 11.12.2007
Jeder Mensch begegnet einmal dem Menschen seines lebens,aber nur wenige erkennen ihn rechzeitg!
http://www.youtube.com/watch?v=P6WlXmHrnyU

(odgovor članu triplemama)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: pogrešno određen spol
30.7.2008 7:51:34   
bubamara80
neka samo zdravo izađe napolje, a šta je nije bitno, a i ako doktor pogriješi nema veze user posted image  svejedno koju boje nosi odjeće dok ima hapeuser posted image  ja sam navijala za curicu i dr. se do 7.mjesecase nije htjeo izjasniti ali kada je rekao, rekao je evo ga  100% dječak i to nedavno na UZ ponovo potvrdio.

_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: pogrešno određen spol
30.7.2008 8:47:31   
M kao Mama
Onog momenta kada sam saznala da sam trudna svima sam objelodanila da sam u blaženom stanju i da nosim MAšu, kako sam ja to kazala tako su počela padanja u nesvijest i razni komentari, do opet i po mjeseci nisu mi kazalai spol, a kako je moj dr. bio na godišnjem UVZ mi radila dr. Gutić, i veli ona meni kako se osječaš, ja kažem dobro, nego kako je moja curica, i pita ona mene ko mi je potvrdio da je curica, kažem moje srce i instikt, ona još malo onim protrlja po stomaku i kaže stvarno, pišulja. cijelo vrijeme sam vjerolava da je curica, ali pri kraju kada više nisam mogla spavati napamet mi je padalo sve i svašta pa tako i pomisao šta ako bude mušku, da li ću ga voljeti kako sam zavoljela moju Mašu, kako će u rozoj odjeći, imaćemo Dina Backovića u kući i slično, helem Lajla se rodila i svi smo presretni,
danas kada pomišljam da opet nekada budem trudna u mislima mi je opet curica, pa vidjećemo akobogda.
Najbitnije je da su samo živi i zdravi

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: pogrešno određen spol
30.7.2008 8:56:03   
ElmaB
Meni su odmah pogodili i za Teu i za blizance. Ali, kada sam prvi put bila trudna, potajno sam prizeljkivala sina, mada to nikome nisam htjela reci. I sada kada sam nosila dvojke isto sam zeljela da barem jedno bude sin i eto, zelja mi se ostvarila!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: pogrešno određen spol
30.7.2008 9:08:46   
lida
Naravno svaka majka želi živo i zdravo djete ali uvijek postoji želja zauser posted image iliuser posted image

U prvoj trudnoći sam toliko želila curicu da nisam smjela pitati šta je jer da su mi rekli da je djećak malo bi se razoćarala.Svi su stomak zvali Hana i stvarno bi Irhanica.

I sad sam kontala hajd još jedna cuja a kad mi je dok rekao da je djećak jednako sam mu se obradovala kao što bi i curici.Doktor je pogodio i eno ga pišonja spava.


_____________________________

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: pogrešno određen spol
30.7.2008 9:12:35   
Okarica
IZVORNA PORUKA: emma.L

S obzirom da ne volim bas roza boju, i ja sam planirala kupovati zeleno i narancasto, pa kako god ispadne (samo da vec jednom ispadne!).



Nisam ni ja baš neki ljubitelj roza boje. Kod mene je curica. Već tri puta sam pitala dr. i on mi je potvrdio da je curica. Naravno, uvijek su moguća iznenađenja, ali neko je već rekao, šta god da bude, voljećemo ga. Najbitnije je da se rodi normalno. Mi se jako radujemo curici, ali, to se nikad ne zna 100%. Kupila sam dva kompleta za novorođenče, jedan je u bijeloj boji sa nekim crvenim figurama, a drugi je roza (izabrao ga je MM). Kupila sam neke gegice, uglavnom bijele. Što se tiče posteljine ona je intenzivno žuta sa Mikijem, srculencima i nekim leptirićima. Za sada imam jednu, mislim da je univerzalna. Kasnije ćemo da vidimo. Nadam se da dr. nije pogriješio, ali i ako jeste, nema veze, bitno je da sve bude ok.

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: pogrešno određen spol
30.7.2008 12:09:20   
neki
E ja sam neki dan isla na kontrolu,kaze doktor,beba nam okrece guzu,ali mislim da je braco...A mi smislili samo zensko imeuser posted image user posted image user posted image Ma nek je samo zivo i zdravo

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: pogrešno određen spol
31.7.2008 15:55:35   
nely
moja prijeteljica je rodila sina a rekli da je curica..pa sve u rozom spremili,kad ono pisonja..
mada su joj rekli da se nevidi bas dobrouser posted image cula sam da kad kazu da je curica to moze desiti da se rodi musko,ali ne obrnuto...hmm ko zna..meni su pogodiliuser posted image savjet ipak da kupite neutral bojeuser posted image ja sam krem(bez)zute..itd..a sad po plavomuser posted image

_____________________________

...edvin...15/6/o8

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: pogrešno određen spol
1.8.2008 7:49:24   
aldi
Nely vjeruj mi može i obratno da se desi. Znam lično primjer da su ženi govorili daje muško a ono curica!!!



_____________________________

Druga beba nam dolazi 11.08.2011
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Naše zlato došlo 27.01.2009.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost

(odgovor članu nely)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: pogrešno određen spol
1.8.2008 12:36:43   
lejlašh
I meni je dr. pogodio iz prve,  doduše tek u 7. mjesecu, mada sam ja oduvijek znala da je pišulja, to mi je bila velika želja.
Mojoj kolegici su promašili, rekli da je dječak, ona je kupovala sve neutralno, samo se par dana pred porod zaletila i kupila par plavih stvarčica, kad ono rodila se pišuljica. Sreća pa su sačuvali račune i zamjenili odjeću.
Ja sam kupila uglavnom rozei rekla sam ako i bude dječak nema veze biće u rozom. Ako mi drugo dijete ,aBd, i bude muško nanosaće se sekinih stvarii, hihihi.

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: pogrešno određen spol
1.8.2008 13:02:00   
idana_85
Ma najbolje je kupovati neutralne boje. Kao sto rekoh, ja kupujem sve zelenkasto i narandzasto, ponesto plavo. Mislim i na drugo dijete akobogda ako bude curica da mogu koristiti. Logicno za svako se dijete kupi i nesto novo, tako da ako drugo bude curica bice u neutralnim bojama i ponesto roze, a ovaj mali prvenac je u neutralnim bojama i ponesto plavo. Mada smo dobili i rozih stvarcica. Sta fali, on ce da bude pepi i sve ce pepo da mu stoji. :D

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: pogrešno određen spol
1.8.2008 13:57:13   
Skvo RR
Meni je doktor rekao u 20 sedmici da je curka, pa opet u 25-toj....user posted image  Sada cekam da se vrati sa godisnjeg pa da opet malo virimo bebca.user posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: pogrešno određen spol
6.8.2008 13:29:59   
Mrka
Nama je za prvo dijete rekao prvi put da je 100% musko i tako je i bilo. Nikad nije rekao nista sto bi posumljali da je curica.
Sada nam je rekao prvi put da je "mozdamusko", ne vidi dobro. Drudi put da uopce ne vidi, jer beba sjedi. U Bosni nam rekli "mozda je cura, okrenula je guzu". I kada smo se vratili ovdje je moj ginic rekao da vidi dobro i da je curica.
E, sad mi imamo jednu sobu praznu i zelimo je urediti, ali nikako da krenemo, jer ako kupimo namjestaj crveno-rozi, a rodi se musko?! Odem u kupnju, kupiti stvari za prvu pomoc, (posebno sad moram kad znam da cu na carski), gledam, gledam i vratim se, nisam nista kupila, jer imam uzasnu sumnju sta je beba.
Stvarno je tesko i stalno se dvoumim sta god da hocu. Prijateljica mi kaze, da odem kod njenog ginica, neki Arapin i da kazem da mi niko do sada nije rekao spol i da zelim da mi on kaze.
 
Tako je ona isla kod neke Svicarke i svaki put joj kaze drugi pol, jednom musko, drugi put zensko i sve tako. Ona nazove tog Arapina, pita da li ce je primiti i on joj odmah kaze da je 100% curica, tako da je i ostala kod tog dr.

_____________________________

Adin 12.01.2007.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: pogrešno određen spol
6.8.2008 13:37:55   
mamyca
Meni su rekli da je najvjerovatnije zensko,jer se nije bas moglo vidjeti,a i ostale zene po tzv.obliku stomaka da je zensko,samo je moja sveki rekla da je musko i pogodila.Sve zavisi od polozaja djeteta u stomaku,nekad nece da se pomakne,ja sam sat vremena bila na pregledu i Hamza se nije htio pomaknuti,lopuza jedna.user posted image user posted image A kupovala sam u neutralnoj boji i to samo one neophodne stvari za pocetak.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Mrka)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: pogrešno određen spol
6.8.2008 13:50:45   
Daja_sa
I ja sam u dilemi...doktor je na jednom pregledu rekao da je mozda curica ali nije siguran 100%...poslije toga sam isla na jos dvije redovne kontrole i opet ista prica...ili se bebac okrenuo...ili se sakrije rukicama...tako da jos uvijek nismo sigurni jel curica ili djecak a vec sam u 31 sedmici i vrijeme je da se lagano pocne sa kupovanjem stvarcica za bebu...mislim da ce na kraju ipak biti sve u neutralnoj boji...user posted image

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: pogrešno određen spol
9.8.2008 13:27:19   
slono
aldi, ohrabrila si me ovim odgovorom iako i sama znam da ima raznih slucajeva u doktorskim greskama kad je procjena pola u pitanju.imam djecaka od 5 godina i sad cekamo drugo dijete.vec sam pregurala pola trudnoce i navodno je djecak, ali moja najblizi i posebno ja silno zelimo curicu.osjecam da bi mogla i biti, ali znas kad ti dr kaze suprotno.ruzno je reci ali pala sam u neku depresiju i stid me o tome i pricati.
voljela bih otici i drugom dr pa da vidim sta ce on reci.bas sam se opteretila i nije mi drago zbog toga.
prijateljica mi rece isti slucaj gdje je slavni dr mehmedbasic zeni govorio citavu trudnocu da je djecak i ljudi se bas istrosili na tu plavu boju, kad na kraju curica.a on ima odlican aparat, bila sam i vidjela, pa kad on moze pogrijesiti, onda sta reci.
ne znam, zbunjena sam i morala sam ovo s nekim podijeliti jer svojima sam dodijala i ne zelim da me pogresno shvate.

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: pogrešno određen spol
9.8.2008 13:32:50   
kana
Doktor je pogodio,mada sam ja znala da nosim musko dijete. I da...i dan- danas mu oblacim lila,ruzicasto,crveno,narandjasto i to intezivno-za mene nema problema ni djevojcici obući plavouser posted image ne volim sive i pastelne boje vidjeti na Tariku,svakako je bledunjav,jos samo fali siva boja ahhhuser posted image
Al opet ,to je stvar izbora.

_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu slono)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *