|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
18.12.2007 22:35:00   
Suncica*
TRINAEST MESECI

Vecina dece vec moze da kaze 2 reci kao "mama daj",saginje se da uzme predmet sa poda i cvrsto stoji. Neka deca vec piju iz case i pocinju aktivno da se igraju. Mali broj dece kombinuje govor uz gestikulaciju u komunikaciji sa odraslima,pokusava dizati teze predmete sa poda i ume da kotrlja lpotu napred-nazad.

CETRNAEST MESECI

Dete vec po malo samostalno jede prstima,imitira ostale u njihovim akcijama. Veliki broj dece hoda,igra se i pokazuje prstima delove tela kada ih neko upita. Mali broj dece moze da koristi kasiku ili viljusku,uspesno spaja razlicite oblike,moze da gura,nosi i vuce dok hoda.

PETNAEST MESECI

Sva deca,uglavnom,umeju da se igraju sa loptom,da hodaju unazad i recnik im se prisirio za jos nekoliko reci. Neka deca umeju da nacrtaju liniju ako ima damo olovku,trce i jako dobro znaju sta znaci rec "ne". Mali broj dece moze da se penje uz stepenice,imitira mamu u spremanju kuce.

SESNAEST MESECI

Umeju da listaju knjigu,imaju napade besa i vezuju se za odredjne igracke ili premete. Neka deca pocinju da se penju i silaze,umeju da sloze nekoliko kockica jednu na drugu i uocavaju kako se koriste odredjeni predmeti u kuci (daljinski upravljaci). Samo neka deca ce u ovom uzrastu umeti da skinu komad odece sa sebe. Pocece da biraju hranu i da spavaju samo jednom dnevno.

SEDAMNAEST MESECI

Vecina dece ce svakodnevno koristiti veci broj reci,igrati se imitacija odraslih i voleti igracke koje se pomeraju. Neka deca ce odgovarati na ono sto im roditelji kazu i uzivace u igri hranjenja lutki ili zivotinja. Mali broj dece ce djuskati uz muziku,sutirati loptu i razvrstavati igracke prema oblicima i bojama.

OSAMNAEST MESECI

U ovom uzrastu ce okretati pedale na biciklu,listati knjigu i umece da sara sa bojicama. Neka deca ce poceti da povezuju reci u manje recenice a mali broj njih ce umeti da baca loptu,rastavlja i sastavlja igracke i da pokazuje spremnost za skidanje pelena.

DEVETNAEST MESECI

Dete vec moze koristiti kasiku i viljusku,igrati razne igrice sa loptom i trcati vrlo spretno. Veci deo govora je potpuno razumljiv i pocinje uocavati razlike u govoru ako nesto pogresno imenujemo. Samo neka deca ce umeti da samostalno peru ruke i zube,da pokazuju na premet ili osobu koju imenujete i da znaju da im se piski.

DVADESET MESECI

Ume da se skida uz malu pomoc,baca stvari u djubre. Neka deca povecavaju svoj fond reci za nekoliko reci dnevno,uspesno se penju uz stepenice i trze skrivene predmete. Mali broj dece ume da imenuje delove tela,otkriva svoje polne organe i igra se njima.

DVADESET JEDAN MESEC

U ovom uzrastu idu uz stepenice sa vecom sigurnoscu,pomazu roditelju u kucnim poslovima i umeju da odredjenu igracku stave ne odredjeno mesto. Neka deca su vesta u igri sa loptom da je sutiraju,bacaju,hvataju a mali broj dece vec prpoznaje likove na slikama,slaze jednostavne recenice i silazi niz stepenice uz malu pomoc.

DVADESET DVA MESECA

Jako dobro imitira odrasle,izvrsava naloge iz 2 dela(uzmi loptu i stavi je na mesto). Neka deca vec mogu da sloze i jednostavnije slagalice a mali broj njih i da se obuce i spremno je za spavanje u velikom krevetu. Pocinju da razumeju i suprotnosi (malo-veliko).

DVADESET TRI MESECA

Vec slazu kule od kockica,imenuju jednostavnije slike iz knjiga i aktivno koriste oko pedesetak reci. Neka od dece ce slagati recenice od nekoliko reci i pokazivati interes za igru sa vrsnjacima. Mali broj njih ce poceti i da zapitkuje,prica o sebi i da se samostalno spusta niz stepenice.

DVADESET CETIRI MESECA

U ovom uzrastu vecina dece prepoznaje stvari oko sebe,pola govora je razumljivo i razgovetno,spusta se niz stepenice. Mali broj dece ce razumeti i pojmove kao pre i posle,moci ce da skace in da uocava rzliku medju polovima.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
23.3.2010 23:57:11   
sike
Draga Suncice,
imam veliki problem ko svojih dvojki-nece samostalno da drze flasice i piju mlijeko(sok caj...).Svu ostalu hranu uglavnom jedu samostalno ali flasicu uvijek moram ja drzati,sto mi otezava i pri uspavljivanju.Imaju 13 mjeseci

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
3.5.2010 22:24:13   
Mostarka*
Moj deckic ima 16mj i jos ne prica, sta da radim da ubrzam

_____________________________

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
3.5.2010 22:25:07   
Mostarka*
moj malac sa 16mj jos ne prica user posted image

_____________________________

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
3.5.2010 22:34:42   
Hanady RR
Mostarko...ništa.
naime ako je upio složiti bar jedan slog ili dva tipa mama, tata, itd...sve je ok.
neka djeca šute mudro a onda kad razvežu sa 2 godine molš ih da ušute.

Nadam se da bar nešto govori...zove li tebe?


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
3.5.2010 23:12:49   
sporty mamaa
Ja kad ovo sve citam vidim da moja malena zna i ovo od 24 mjeseca... Ima 20 mjeseci, prica vec odavno na veliko, od prije dva mjeseca sastavlja recenice, sada recimo govori "nemoj mama gujati", idemo kod bake, mama paji citani o ostalo... I zna jako puno pjesmic, naravno ja joj pomazem u tome, ali jako puno rijeci u pjesmama zna sama, recom ja kazem bila mama a ona nastavi "kukunka" i bio tata tajata... onda pjeva imaji su, ja kazem maloga i ona "juju"... i tako mozda desetak, sad ucimo navijacke i dobro nam ideuser posted image user posted image user posted image Da je pustim popela bi se na televizor....user posted image Zna vec odavno pokupiti igracke, odnjeti recimo ves u kantu, pomaze mami stavljati ves na strik da se susi... Al je jako jako nestasna, na cesti svako dijete grli, ljubi, ne mozes je kontrolirati... al samo da su oni nama zivi i zdraviuser posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
4.5.2010 7:40:15   
Mostarka*
[Odgovori na poruku]
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Mostarko...ništa.
naime ako je upio složiti bar jedan slog ili dva tipa mama, tata, itd...sve je ok.
neka djeca šute mudro a onda kad razvežu sa 2 godine molš ih da ušute.

Nadam se da bar nešto govori...zove li tebe?




Kada je imao 9mj poceo je da prica mama, tata, teka i odjednom prestao user posted image
Sada mi se cini kao da kaze nekada tata, pa kada mene hoce da dozove sve vise lici kao da kaze Slađa (kako se i zovem) ali sve je to ono nagadjanje. Najjasnije kaze "daj" jer istovremeno ispruzi ruku i otvara i zatvara saku tako da je to to.


_____________________________

Najvazniji dani u zivotu 11.01.2009. god- rodjenje mog prvog malog bebaca i drugog bebaca 31.07.2014, god,

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
4.5.2010 9:14:14   
R&T@
Mozes mu pomoci jedino da imenujes imenujes sve sto radis....
Tipa:Oblacimo cipele, bacamo loptu, drzimo kasiku....

Ali on ce progovoriti kad osjeti potrebu. Sigurno mnogo koristi geste, kao to sa sakom. Kad pruzi ruku i kaze daj, ti imenuj ono sto mu dajes i ponovi nekoliko puta..

Moja mladja sve radi "ranije nego je predviđeno", ali ona ima divnu mentorku koja je sve poduci-svoju sestru....user posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
4.5.2010 12:52:43   
milenium
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Ja kad ovo sve citam vidim da moja malena zna i ovo od 24 mjeseca... Ima 20 mjeseci, prica vec odavno na veliko, od prije dva mjeseca sastavlja recenice, sada recimo govori "nemoj mama gujati", idemo kod bake, mama paji citani o ostalo... I zna jako puno pjesmic, naravno ja joj pomazem u tome, ali jako puno rijeci u pjesmama zna sama, recom ja kazem bila mama a ona nastavi "kukunka" i bio tata tajata... onda pjeva imaji su, ja kazem maloga i ona "juju"... i tako mozda deset_ak, sad ucimo navijacke i dobro nam ideuser posted image user posted image user posted image Da je pustim popela bi se na televizor....user posted image Zna vec odavno pokupiti igracke, odnjeti recimo ves u kantu, pomaze mami stavljati ves na strik da se susi... Al je jako jako nestasna, na cesti svako dijete grli, ljubi, ne mozes je kontrolirati... al samo da su oni nama zivi i zdraviuser posted image user posted image

user posted image

uh što su nam napredni mašalauser posted image
moj ne sastavlja još neke duge rečenice a ima 20 mjeseci.al govori npr ostaji ode-ostavi ovdje...itd sam se penje uz stepenice bez pridržavanja uz mene ili uz ogradu.djelove tjela sve zna,na pitanje di je oko on pokaže na sebi,tako isto za usta,nos,lice,uši,bradauser posted image ,trepavicauser posted image ,zubi,noga.
i zna brojit do 9.samo što još ne govori čisto pa ne kaže devet nego ''''devo'''',''''osa'''',seda'''',pet.šest itd
najsmješniji mi je kad se naljuti na mene pa prekriži ruke kao protestira onuser posted image i našunji seuser posted image


< Poruku je uredio milenium -- 4.5.2010 12:53:29 >

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
4.5.2010 13:54:33   
sporty mamaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Jakova, pametan je on momak... I mi znamo dijelove tijela, od oka do prsticauser posted image user posted image user posted image A brojimo jedan, cetri, pet, sedam, omas, deset...  Najsmjesnija mi je kad kaze za ponedjeljak - megan, a utorak - omak... A moja lopuza je pocela sama sebi tepati kad je pitas kako se zove kaze "Nikica" umjesto Nika, stvarno ne znam odakle joj to jer je niko nije ucio... To vam je ono "Ja volim samo sebe"user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
4.5.2010 13:57:52   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Mostarka*

[Odgovori na poruku]
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Mostarko...ništa.
naime ako je upio složiti bar jedan slog ili dva tipa mama, tata, itd...sve je ok.
neka djeca šute mudro a onda kad razvežu sa 2 godine molš ih da ušute.

Nadam se da bar nešto govori...zove li tebe?




Kada je imao 9mj poceo je da prica mama, tata, teka i odjednom prestao user posted image
Sada mi se cini kao da kaze nekada tata, pa kada mene hoce da dozove sve vise lici kao da kaze Slađa (kako se i zovem) ali sve je to ono nagadjanje. Najjasnije kaze "daj" jer istovremeno ispruzi ruku i otvara i zatvara saku tako da je to to.




Mostarko ne brini se, moja frendica ima malog kojem je 19 mj. on isto ne prica puno, kaze kad je bio manji pricao i onda odjednom prestao... kako se meni cini to se vise desava kod djecaka, jer ih dosta znam koji su stariji od moje curice, a skoro nista ne pricaju... mislim da to razdoblje traje do dvije godine, jednostavno ne zele da pricaju...

(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
4.5.2010 17:50:23   
Anushka
mostarka, moj je sa 6 mjeseci rekao mam mam i druge slogove je rano sastavljao, ali rijec ni naopako, uopste nema tendenciju ponavljanja i imenovanja stvari, ponavlja intonaciju pjevanja i razumije slozene upute ali vrlo rijetko radi sto mu se kaze tipa daj mi nesto, uzmi, ponesi, dodji isl mm do 2 rodjendana nije progovorio nista osim mnjmnj i onda sto hanady kaze razvezao pricu i do danas nije usutiouser posted image
i kaze svekrva nikad nije tepao. ovaj moj ima neki svoj jezik i naprica se on nesto sto niko ne razumije.. okolina pokusava odgonetnuti  koga zove sta govori ali on osim sto povremeno zovne mene i mma svjesno i jasno nista ne progovara bar ne na nasim jezicima hehe

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
5.5.2010 8:15:25   
ebru
Drraga Mostarko,
neko je vec spomenuo,kad nesto radis sve djetetu objasnjavaj,pricaj sa njim kao da je odrasla osoba.
Kad idete vani,kad ga oblacis,kupas i sl.
Igraj se sa njim nekih igrica za razvoj motorike ruku.Mi smo npr.skinuli one bobcice sa brojalice(to je ona brojalica za djecu kad krenu u skolu)i stavljalli ih u plasticnu flasu.Bas joj je bilo zabavno a jos je user posted image
Moja djevojcica je isto imala "periode pricanja",pa onda "periode nepricanja"...evo je sad sa nepunih 29 mjeseci ne gasi se odkad ustane pa sve do mraka.Jedino suti kad spavauser posted image
Sretni javi kako napredujete,i naravno pitaj sve sto te zanimauser posted image



_____________________________

MONIKA 11.12.2007
Jeder Mensch begegnet einmal dem Menschen seines lebens,aber nur wenige erkennen ihn rechzeitg!
http://www.youtube.com/watch?v=P6WlXmHrnyU

(odgovor članu Mostarka*)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
5.5.2010 9:28:12   
Sonja
Adin je tek napunio godinu dana a stvarno je prepametan...sve razumije sta mu govorimo..ovdje sve sto pise od trinaest mjeseci on vec radi, takodjer od 10mj je znao gdje je kosa prst zubi stomak noga a i cunauser posted image ...sa 11m je prohodao.
vidim da ovdje pise da dijete sa sedamnaest mjeseci djuska uz muziku i suta loptu, Adin plese uz muziku od 9m,prvo se samo ljuljao a sad bas slatko poskakuje i pokusava pucketati prstima,stvarno obozava muziku...
najvise voli da nas "prepada" pa stalno nam govori BUuser posted image
zna rec mama, tata ,dede, baba, dadn dajda˙(Dado dajdzauser posted image ), ama (amra kuma)
kad vidi cuku kaze aj aj a macu auuuuuuser posted image
pokazuje kad je gladan i govori ham..
ma svasta nesto...ljubi mama pametnicu svojuuser posted image

_____________________________

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
5.5.2010 10:13:28   
R&T@
Ja sam jucer shvatila da mi kuca izgleda kao poligon.
Sve barikada do barikade.
Da ne dira pec, da se ne penje na televizor, na policu, da ne baca cd, da ne otvara latice koje su veoma teske....

A sa starijom to nikada nisam radila...

Pa onda lijepo jucer sve sklonim i naoruzam se strpljenjem da joj objasnim da se neke stvari ne diraju...
Sinoc sam je sto puta odmakla od police i na kraju se ona sama okrenu i odmahuje glavom ne,ne,ne user posted image



_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
5.5.2010 10:18:15   
malaaaa
moj mali kada mu nedam da dira nesto naljuti se i udara glavom od tepih neznam dali je to ok bas mi cudnouser posted image

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
5.5.2010 10:37:59   
R&T@
A moja nas grebe ili ujeda.
Svi smo puni ogrebotina.

I mislim da im to "odnekud" dođe, kao filter za izlazak bijesa.

Ni tvoji ukucani ne udaraju u tepih, ni moji se ne ujedaju(kunem se user posted image )...

Iako ja mislim da mi je to Bog dao, jer sam uvijek mrzila kad djeca to rade.


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
5.5.2010 11:24:59   
Sonja
i kod mene su sve barikade i uljepljene uticnice , rerna, a svaki dan cekam kad ce izvrnut tv...
a kad mu nesto nedam toliko se rasplace i cupa me.
kad kazem ne ne onda jos gore..isto ko da namjerno radiuser posted image

_____________________________

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
5.5.2010 12:05:31   
ebru
IZVORNA PORUKA: malaaaa

moj mali kada mu nedam da dira nesto naljuti se i udara glavom od tepih neznam dali je to ok bas mi cudnouser posted image


Faza,samo zivce postroj i pazi da se ne ozlijedi user posted image


_____________________________

MONIKA 11.12.2007
Jeder Mensch begegnet einmal dem Menschen seines lebens,aber nur wenige erkennen ihn rechzeitg!
http://www.youtube.com/watch?v=P6WlXmHrnyU

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
5.5.2010 12:57:03   
Hanady RR
mostarko bez brige...
sa djetetom je sve ok, dječaci inače malo kasnije porpičaju u odnosu na djevojčice a pored toga češće pravilno izgovrajau nego one. Moja je do nedavno mješla Č i Ć, R  joj je bio porblem ali zato od zaove mali šutio šutio pa kad se razvezao sva slova i sve riječi pravilno izgovara. ne brini sve OK.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
7.5.2010 23:21:55   
sike
A zamislite tek blizancima koliko ese mora govoriti NE,NE.Imam osjecaj da i u snu to ponavljam.Bez obzira sto su po kuci same barikade opet nadju bruku stvari koje ne smiju dirati a sve oponasaju jedno drugo.Najgora je kanta za smece jer mi treba u kuhinji a vala ne mogu je staviti ni na radni sto.A nedaj boze da sama izadjem s njima vani...e to je vec Sizifov posaouser posted image Kad li to NE,NE zaista to i pocinje znaciti?

_____________________________

Duboko u srcu,znam kako zivot treba da tece...
Sanjin i Ines,9.februar 2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
7.5.2010 23:30:48   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: sike

A zamislite tek blizancima koliko ese mora govoriti NE,NE.Imam osjecaj da i u snu to ponavljam.Bez obzira sto su po kuci same barikade opet nadju bruku stvari koje ne smiju dirati a sve oponasaju jedno drugo.Najgora je kanta za smece jer mi treba u kuhinji a vala ne mogu je staviti ni na radni sto.A nedaj boze da sama izadjem s njima vani...e to je vec Sizifov posaouser posted image Kad li to NE,NE zaista to i pocinje znaciti?


Možda nikaduser posted image Šalim se ali je zaista tako, djeci jednostavno dosadi stalno slušati to "ne"... Jednostavno ogluše na to. Zato je bolje upotrijebiti neku drugu riječ kao "Ostavi" i izgovoriti je onako ozbiljno i dosljedno... I vrlo bitno ne može danas "ostavi", sutra značiti "uzmi"! Ono što ne smiju raditi, to im se ne smije ponekad popustati, jer ce ih to zbuniti...


(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
8.5.2010 11:16:25   
škorpija
moj dječak ima 12,5 mjeseci i ne zna ništa reći, ustvari priča on nešto ko onaj java iz marti misterije, uuu, hgrkkk, uh itduser posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
8.5.2010 11:29:55   
Anoniman
Moja curica ima 12 mjeseci, zna reći mama, tata, daj-daj i pruži ruku kad nešto traži, kad vidi psa i uopšte bilo koju životinju, kaže vau-vau, a za sve ostalo što ne zna kako bi nazvala kaže dada-tako se obraća sestri, drugoj djeci, prolaznicima...
Pleše uz muziku, uživa igrajući se loptom, još ne hoda, ali pomalo stoji, hoda uz namještaj, kad joj naumpadne da ide vani, obuče kapu, dođe do mene i maše- to znači hajdemo.
Ono što me malo brine je to što ona već pokazuje svoju ljutnju, ako joj se nešto zabrani, uzme odmah se ona kao svađa, gunđa,vrišti, čak je jednom stariju curicu počela čupati i grizti jer je sjela na njenu omiljenu stolicu.
Je li to normalno?

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 24
   RE: razvoj dece od 12 meseci do 24 meseca
5.6.2010 20:55:20   
sike
Drage mame,brobala sam i sa NE i sa OSTAVI i sa NE DIRAJ... ali nista ne pomaze.Kada odemo u goste divni su i samo jedno NE to i znaci ali kuci su katasrofa.Kuhinjski elementi su mi povezani krpama i je l' odvezem da poslazem sudje ili nesto uzmem u sekundi se stvore i hoce da vade.Kako ih malo i kuci urazumiti jer mislim da mi ponestaje snage.U pocetku su se muza kao pribojavali ali sad ni on vise ne pali.Sta mislite o laganom puc,puc po guzi jer cini mi se da mi nista drugo ne preostaje.


_____________________________

Duboko u srcu,znam kako zivot treba da tece...
Sanjin i Ines,9.februar 2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *