|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Pravila korištenja


Opšti uslovi korištenja (Pravilnik) određuju pravila korištenja sadržaja i usluga portala Ringeraja.ba, kojeg je vlasnik kompanija Danu doo (Slovenija). Upotrebom portala i njegovih usluga u potpunosti prihvatate ove uslove korištenja i obavezni ste da ih poštujete. Vlasnik portala može da promjeni Pravilnik u bilo kom datom trenutku, a to će učiniti objavljivanjem promjena na ovoj stranici. O promjenama uslova korištenja vlasnik nije obavezan da obavjesti korisnike portala. Ukoliko nastavite sa upotrebom portala, smatra se da ste pristali na sadržaj poslednje revizije Pravilnika. Ukoliko se ne slažete sa uslovima korištenja i politikom privatnosti, molimo vas da odmah napustite portal. 


Definicija korištenih izraza
• Vi, korisnik: registrovani korisnik ili svaki posjetilac koji pretražuje po sadržaju portala Ringeraja.ba
• mi, kompanija, vlasnik portala: portal Ringeraja.ba ili kompanija Danu doo
• partner: pravno ili fizičko lice koje plaća korisnički servis portala Ringeraja.ba
• usluge: sve usluge koje nudi portal Ringeraja.ba, koje obuhvataju:
o sve vrste oglašavanja na portalu
o upotrebu alata i aplikacija portala,
o ostale usluge.


1. SADRŽAJ PORTALA
Cjelokupan sadržaj portala (uključujući tekst, grafiku, slike, logotipe, ikone, softver i druge sadržaje) -  vlasništvo je kompanije Danu doo, naših partnera ili autora sadržaja. Zabranjena je prodaja ili nadogradnja sadržaja portala Ringeraja.ba bez pismene dozvole autora ili ovlaštenog lica. Zabranjeno je i djelimično ili u cjelosti kopirati, reprodukovati, objavljivati, mijenjati, dodavati, štampati i distribuirati sadržaje portala Ringeraja.ba. Neovlašteno korištenje sadržaja portala Ringeraja.ba predstavlja kršenje autorskog prava i drugih zakona.

Korisnicima je dozvoljeno da koriste i pretražuju sadržaj portala Ringeraja.ba, dok se ne krše autorska prava. Dozvoljeno je preuzimanje i štampanje informacija i materijala sa portala za potrebe gledanja i čitanja u nekomercijalne svrhe. Autori i kompanija nisu odgovorni za bilo kakve negativne posljedice korištenja sadržaja portala Ringeraja.ba. U slučaju neovlaštenog objavljivanja autorskih sadržaja na portalu, autor je u obavezi da nas obavjesti na adresu pomoc@ringeraja.ba . U roku od 24 časa od upozorenja, objava će biti obrisana sa portala.

Zajedno sa autorima sadržaja portala brinućemo za tačnost, ažurnost i potpunost podataka i sadržaja na sajtu. Kao kompanija ne preuzimamo nikakvu odgovornost ukoliko podaci nisu tačni, potpuni i ažurni.

Sadržaj portala Ringeraja.ba namjenjen je samo za potrebe informisanja, a ne kao zamjena za lični stručni savjet, na primer ljekara. Dakle, korisnik se oslanja na sadržaj i informacije na portalu Ringeraja.ba uz sopstveni rizik.


2. OBAVEZE KORISNIKA
Porodični portal Ringeraja.ba je namjenjen pojedincima koji traže informacije o zatrudnjivanju, trudnoći, roditeljstvu i podizanju djece, kao i razne informacije vezane za porodicu. Naši forumi su javni i dostupni svima koji žele da razmjenjuju svoje stavove i iskustva sa drugim korisnicima, ili samo na taj način traže željene informacije. Određeni djelovi portala su dostupni samo registrovanim korisnicima, kao što su na primjer postavljanje komentara na forumu i gledanje pojedinih foto albuma.

Korisnici u potpunosti odgovaraju za sve informacije objavljene na portalu i za sve aktivnosti koje obavljaju pod svojim korisničkim imenom i ličnom lozinkom. Sadržaji koje korisnici objavljuju na portalu Ringeraja.ba ne odražavaju stavove redakcije portala Ringeraja.ba.

Korisnik je saglasan da su sve informacije koje je objavio na portalu Ringeraja.ba tačne, i odgovoran je za njihovu autentičnost. Kompanija Danu doo nije odgovorna za netačne informacije koje navode korisnici portala.

Korisnici moraju čuvati lozinku za pristup zatvorenim djelovima portala, morate lozinku čuvati i ne smijete je zloupotrebljavati ili proslijediti trećem licu. U slučaju da se utvrdi da je došlo do neovlaštenog korištenja vašeg korisničkog naloga, dužni ste da nas odmah obavjestite na adresu: pomoc@ringeraja.ba
Zabranjuje se kršenje ili pokušaj kršenja privatnosti drugih korisnika i bezbjednosti portala Ringeraja.ba, što podrazumjeva:

• Pristup podacima koje nisu namjenjene korisniku ili neovlašteno prijavljivanje u ime drugog korisnika;
• Pokušaj da se provjeri ranjivost sistema;
• Pokušaj prekida rada i usluga portala Ringeraja.ba, kao što je širenje virusa na portalu Ringeraja.ba, "spamming", itd. 

Kršenje sigurnosti i bezbjednosti portala znači civilnu i krivičnu odgovornost.

Korisnicima su takođe zabranjene radnje, koje mogu da: utiču na ljudsko dostojanstvo, promovišu rasnu, seksualnu ili etničku diskriminaciju i vjersku ili političku netrpeljivost.
Kao i djela i sadržaji štetni po zdravlje i bezbednost ljudi, zaštitu životne sredine i kulturnog naslijeđa.
Zabranjene su uvrede vezane za vjerska ili politička ubjeđenja, kao i propagiranje tj. promovisanje istih (ovo nije ni vjerski ni politički portal).
Zabranjuju se radnje koje bi mogle biti štetne po interese drugim korisnicima portala Ringeraja.ba, radnje koje bi na bilo koji način narušavale mir i sklad forumskog druženja kako javno tako i putem privatnih poruka.

Takođe je zabranjeno svako besplatno oglašavanje na portalu bez prethodne saglasnosti vlasnika portala. Ovo obuhvata direktno reklamiranje na forumu, kao i slanje privatnih poruka u svrhu oglašavanja (spam). Zabranjeno oglašavanje na forumu obuhvata:

• Sve objave i aktivnosti korisnika, koje direktno ili indirektno reklamiraju web sajtove koji nisu sastavni dio portala Ringeraja.ba;
• Direktno oglašavanje bilo kakvih aktivnosti, proizvoda ili usluga.

Kao reklamiranje smatra se i svaka aktivnost pojedinca ili grupe pojedinaca izložena sloganom, linkom na drugi web sajt, usluga ili usluga u porukama, potpisima, komentarima.
Administrator portala je taj koji odlučuje da li konkretni sadržaj sadrži elemente oglasa i pridržava pravo da takav sadržaj obriše sa portala. Administrator portala može po vlastitoj procjeni i bez obrazloženja da obriše poruku za koju pretpostavlja da je korisnik iskorištava u svrhu promocije i reklamiranja. Ukoliko je korisnik prije objavljivanja poruke u dilemi da li da poruku objavi ili ne, može kontaktirati administratora ili moderatora portala, koji će mu rado pomoći.

Operator zadržava pravo da korisniku zabrani pristup ili ga obriše sa portala Ringeraja.ba ukoliko utvrdi ili sumnja da je korisnik prekršio bilo koju od navedenih zabrana ili na bilo koji način postupio nezakonito ili svojim aktivnostima izazvao finansijsku štetu kompaniji Danu doo .


3. PRISTUP
Vlasnik će nastojati da pruži korisnicima nesmetano korištenje portala - pod normalnim uslovima 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Iz tehničkih razloga, zbog održavanja ili zamjene hardvera ili softvera, može doći do kratkih prekida u radu portala ili smetnji sa pristupom. U slučaju većih promjena sistema koje će biti obavljene nedeljom ili praznikom, zadržavamo pravo većeg ispada u korišćenju portala.


4. OBAVEZE PARTNERA
Partner je u potpunosti odgovoran za sadržaj svoje reklame. Obavezuje se da njegova reklama ili oglas ne krše aktuelne zakone o oglašavanju ili nisu u sukobu sa postojećim kodeksom oglašavanja. Također, partner se obavezuje da neće objavljivati oglase koji mogu da utiču na povredu ljudskog dostojanstva, koji promovišu rasnu, seksualnu ili etničku i vjersku diskriminaciju ili političku netoleranciju, i sadržaje štetne po zdravlje i bezbjednost ljudi i zaštitu životne sredine i kulturnog nasljeđa, koji vrijeđaju vjerska ili politička ubjeđenja ili štete interesima korisnika portala Ringeraja.ba. Ali i nepotrebno propagiranje i promovisanje istih jer ovo nije ni vjerski ni politički portal. Vlasnik zadržava pravo da odbije ili povuče reklamu, koja ne ispunjava navedene uslove. U tom slučaju vlasnik nije dužan da nadoknadi cjenu objavljivanja oglasa, da o tome obavjesti partnera ili da za brisanje takvog oglasa traži dozvolu.

Partner je dužan da plati fakturu u na njoj navedenom roku plaćanja.


5. NAPLATIVE USLUGE
Ringeraja.ba nudi razne naplative usluge. Korištenje tih usluga se naplaćuje prema aktuelnom cjenovniku koji vam može proslijediti naš marketing manager. Kontaktirajte nas na adresu: visnja.tomic@danu.biz.


6. MALI OGLASI

Mali oglasi portala Ringeraja.ba djeluju isključivo kao posrednički sistem između oglašivača i potencijalnih kupaca. Svi mogući nesporazumi između te dvije strane rješavaju se sporazumno ili sudskim putem kod nadležnog suda.

Korisnici su odgovorni za sadržaj svojih malih oglasa. Objavljivanje oglasa sa neprikladnim sadržajem je strogo zabranjeno. Kontakt u slučaju bilo kakvog kršenja Pravilnika: pomoc@ringeraja.ba.


7. PRIVATNOST KORISNIKA

Portal Ringeraja.ba se obavezuje štititi privatnost svojih korisnika. Obavezujemo se da pri obradi podataka, čuvanju zbirke podataka i upotrebi takve zbirke nećemo kršiti odredbe Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Registracija i objava sadržaja na portalu Ringeraja.ba su dobrovoljni. Korisnici naših usluga imaju pravo da pristupe do svojih ličnih podataka, ažuriraju ih i brišu na način koji je dozvoljen na tim stranicama. Podaci korisnika biće sačuvani dok su relevantni ili dok ih korisnici ne obrišu sami.

Lične podatke o korisnicima prikupljamo i koristimo u svrhu vođenja baze podataka o registrovanim korisnicima, poboljšanje korisničkog iskustva, praćenje statistike korištenja portala i za obavljanje usluga ovih sajtova, o čemu su korisnici jasno i nedvosmisleno obavješteni na ovoj stranici.

Automatski bilježimo i određene anonimne informacije koje se ne odnose na pojedinačne korisnike i zavise od načina na koji pretražujete portal. Ove informacije se koriste za interna istraživanja sa ciljem poboljšanja naših usluga, za statističku obradu i iz bezbjednosnih razloga. Te informacije obuhvataju: adresu i ime stranice sa koje korisnik ulazi na portal Ringeraja.ba, verziju korištenog pretraživača i trenutna IP adresu korištenog računara.

Korisnicima portala garantujemo njihovu anonimnost. Obavezujemo se da trećim licima nećemo proslijeđivati imena i kontakt podatke (adresu, telefon, e-mail adresu) korisnika, bez njihovog eksplicitnog odobrenja.

Zadržavamo pravo da korisnike portala putem elektronske pošte obavještavamo o novostima i značajnim promjenama u sadržaju portala.

Nakon registracije, korisnik se automatski dodaje u spisak primaoca Ringerajinih e-novosti, koje mogu da sadrže i reklamne poruke naših poslovnih partnera. Korisnik može u svakom trenutku da se odjavi sa liste primaoca poruke preko linka za odjavu koji se nalazi na kraju svakih  primljenih e-novosti.

Ukoliko korisnik želi naše usluge preporučiti prijatelju može to učiniti pomoću posebnog alata na portalu. Za preporuku korisnik mora upisati ime i e-mail adresu primaoca koji će primiti jednu e-mail poruku sa preporukom portala Ringeraja.ba. Ti podaci neće biti sačuvani i korišteni u druge svrhe.

Pristup informacijama koje su u ličnom profilu korisnika dostupan je samo ovlaštenim osobama kompanije Danu doo. Kompanija ne garantuje da ne može doći do neovlaštenih upada u lične profile korisnika.

8. LINKOVI NA DRUGE STRANICE
U sadržaju portala Ringeraja.ba nalaze se i linkovi ka spoljašnjim web sajtovima koji nisu održavani od strane vlasnika portala i njegovog administratora. Na te stranice nemamo uticaj i ne odgovaramo za njihov sadržaj, politiku bezbjednosti i drugo.


9. KOLAČIĆI (COOKIES) I JAVASCRIPT
Kao i većina sajtova, portal Ringeraja.ba koristi kolačiće. Kolačići su male datoteke koje se bilježe u memoriju računara. Korisnicima garantujemo da ih koristimo samo zato da im olakšamo pretraživanje po portalu i na način koji ni u kom slučaju ne ugrožava njihovu bezbjednost ili krši prava na privatnost. Ako korisnik onemogući kolačiće, korištenje određenih funkcija portala neće biti omogućeno, uključujući prijavu u lični profil korisnika.

Za prijavu na portal Ringeraja.ba mora korisnik imati omogućenu upotrebu JavaScript-a.


10. ODGOVORNOST VLASNIKA

Kompanija Danu doo ne odgovora za:

• Negativne efekte upotrebe sadržaja portala Ringeraja.ba i za ispravnost, tačnost, potpunost i ažurnost informacija;
• Svako oštećenje ili gubitak podataka usljed korištenja portala Ringeraja.ba;
• Moguće štete programske ili računarske opreme koja omogućava korisnicima ili pretplatnicima korištenje portala Ringeraja.ba;
• Loše performanse ili nedostupnost ili ograničenu funkcionalnost portala Ringeraja.ba zbog poremećaja ili smetnji internet mreže;
• Nedostupnost ili ograničenu funkcionalnost portala Ringeraja.ba prouzrokovanih od više sile;
• Gubitak poslovne dobiti ili poslovnu štetu koja bi mogla nastati ili je nastala kao rezultat pogrešnog djelovanja i prikazivanja portala Ringeraja.ba;
• Netačne podatke korisnika koji su objavljeni na portalu Ringeraja.ba;
• Netačne informacije koje partneri objave na portalu Ringeraja.ba;
• Potencijalne nezakonite aktivnosti korisnika ili partnera na portalu Ringeraja.ba;
• Svaku vrstu diskriminacije ili uznemiravanja korisnika Ringeraja.ba od strane drugih korisnika ili partnera;
• Prikupljanje i/ili čuvanje bilo kojih informacija o korisnicima od strane drugih korisnika ili partnera portala Ringeraja.ba;
• Nesmetano obezbjeđivanje komunikacije između korisnika;
• Pregled komunikacije između dva ili više korisnika, ali si pridržava pravo da pristupi bilo kom obliku komunikacije korisnika u slučaju sumnje kršenja Pravila ili u slučaju drugih problema.


11. RJEŠAVANJE SPOROVA
Sve komentare i pitanja u vezi korištenja portala Ringeraja.ba možete poslati na e-mail adresu: pomoc@ringeraja.ba.

Anketa

Fudbal.
Admin

Ko će osvojiti EURO 2024?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *