|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Glasaj i ostavi komentar

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Manje od 1 godine.
1-2 godine.
2-3 godine.
3-4 godine.
4-5 godine.


Komentari:
Za sada još nema komentara!
Komentiraj!



Rezultati ankete

Pilula za dan posle
LELA 77

Da li je neka od vas koristila pilulu koja sprečava trudnoću, a koja se koristi dan posle nezaštićenog seksualnog odnosa?.Molim da mi napišete vaša iskustva ako ste je upotrebili.

Da (43%)

Ne (57%)


Broj svih glasova: 279
Komentari:

anoniman, 4.1.2011
Ne.


veeseelaa, 4.1.2011
NE


Hanady RR, 5.1.2011
i to su izmislili....a ja jesam ja zaostala...nikad čula majkemi prije :(((


amaniamanic, 5.1.2011
Ne...


Niobe, 5.1.2011
Nisam koristila, al moja prijateljica je redovno koristi..Nista, ima sex bezzastute i ujutro kupi pilulu koja kosta 25 km kod nas u apotekama..ne znam kako se zove. uglavnom, nikad ju nije iznevjerila.


Niobe, 5.1.2011
bez zastite*


jasmin, 5.1.2011
Ne i ne bih koristila pilulu za dan poslije.


SdZ, 5.1.2011
Ne.


Nik Name, 5.1.2011
Da, popila jednom i nista mi se nije desilo. Nikakvih nezeljenih efekata nije bilo, samo sam ja bila mirna do menstruacije, znajuci da cu je dobiti. Pilula se pije samo u slucaju prijeke nuzde u roku od 72 sata od nezasticenih seksualnih odnosa. Ne preporucuje se kao svakodnevno sretstvo za kontracepciju jer moze izazavati hormonske poremecaje.


bebacha, 5.1.2011
ne,htjela sam jednom i hvala Bogu pa nisam.sad nebi imala mog miska od 6 mjesci


VVVV, 5.1.2011
ja sam popila par puta.Bilo mi je okej, i nista se nije dogodilo. Jedna drugrica je imala jaku reakciju na te pilule, krvarenja, blove i sl. Inace, NE SME se piti cesce od 1 godisnje, te pilile su jako agresivne


anoniman, 5.1.2011
Nisam nikad


tekja, 5.1.2011
...ta tableta se koristi samo u slucaju veeeelike nuzde, nije nimalo bezazlena i bas mi je nidje veze komenar da se neko redovno seksa bez zastite i onda drmne tu tabletu...svasta.


anidla, 5.1.2011
Nikad!


Niobe, 5.1.2011
Postupak je, valjda, niđe veze, a komentar je samo komentar.


myb@by, 5.1.2011
Ne.


Medić*, 6.1.2011
Ne!


mamich, 6.1.2011
Niobe i WWW jako mi je zao sto vidim da je mnogo neupucenosti kada je ta pilula u pitanju..."dan poslje " nikako ali nikako nije kontracepcisko sredstvo...to je pilula koja unistava plod ako je doslo ddo njega...prijateljica koja je imala jake bolove i krvarenje su ustvari posljedica ciscenja organizma...odnosno ploda...dakle jedan vid abortusa..niposto se ne treba osloniti na nju vec na vrjeme zastiti ako vec ne zelite trudnocu...


hatepsut, 7.1.2011
jednom da :( jbg,desilo se. nisam imala nikakvih tegoba.samo naredna "vjestica" nije bila na vrijeme.a inace mi se desi da zakasni.


SdZ, 7.1.2011
Mamich, i ja isto to cula.


VVVV, 7.1.2011
mamich, ne vidim sta sam rekla sto pokazuje 'neupucenost'. zena je pitala kavkva su iskustva i ja sam joj odgovorila. sasvim mi jesano sta pilila radi, ali tih par puta nisam htela da rizikujem. Naravno, da ona nie kontracepcija, ali je ipak bolja nego abortus


aida., 7.1.2011
Nisam, ali jest moja prijateljica... Nije imala nikakvih tegoba osim blage boli u stomaku, menstruaciju je dobila na vrijeme...


anoniman, 7.1.2011
nikad


anoniman, 7.1.2011
VVV, ta pilula dodje kao abortus nazalost, mamich je sve super objasnila


mamich, 7.1.2011
WW ja zaista nisam nikoga zeljela uvrjediti,samo sam stekla utisak da pojedine tu tabletu koriste kao kontracepciju poput prijateljice od Niobe...pa sam osjecala potrebu da iznesem svoje misljenje...razlika izmedju nje i abortusa jeste da ta tableta unistava plod star do tri dana naravno ukoliko je doslo do njega..a sto je plod stariji svi dobro znamo da je abortus sve tezi...ne zelim pametovati samo ono sto vam sigurno mogu reci da tableta dan poslje moze da donese jake hormonalne i zdravstvene promjene ...sa njima i razne posljedice...


tekja, 7.1.2011
niobe, potpuno si u pravu, postupak je nemres bolivit:)


LELA 77, 7.1.2011
Mamich ja vidim da ti nisi upućena šta je pilula za dan posle.Idi u apoteku pa kupi je, pa lepo pročitaj da ta pilula sprečava da dodje do začeća tako da nema govora da je reč o abortusu.Joj što ne volim kad neko o nečemu nema pojma a počne da pametuje drugima.Inače ta tableta spada u grupu agresivnije kontracepcije i ne treba je koristiti više od jednom godišnje.


LELA 77, 7.1.2011
Samo da dodam.Ako je žena već trudna pilula ne pomaže, tako da ne uništava plod.A ako neko ne veruje neka kupi tu tabletu zove se Escapele ili tako nešto slično, pa nek pročita i videće da nije tačno što je Mamich rekla da tableta može da uništi plod.Znači, pilula pomaže samo ako nije došlo do začeća.


anoniman, 8.1.2011
U čemu onda pomaže?Ako nije došlo do začeća kakvu ulogu ima pilula?? Istina,samo sam čula za tu pilulu,nisam kupovala,hB niti koristila,ali po nekoj logici,valjda se pije NAKON "sumnjivog" sexa,znači ako,onda je već došlo do začeća ili?


LELA 77, 8.1.2011
Koristi se da bi sprečila začeće tako što sprečava ovulaciju, a ako je došlo do ovulacije sprečava spermatozoide da oplode jajnu ćeliju, zato se i koristi u roku od 72 sata od nezaštićenog seksualnog odnosa koliko je potrebno da dodje do oplodnje.Ako se uzme recimo 5 dana posle nezaštićenog odnosa tableta nema efekta i žena može ostati trudna.


nina belucci, 8.1.2011
Ok je je ako se koristi 1, pa mozda i 2 put.. a vise puta..pa malo glupo!? Postoje druge stvari za nezeljenu trudnocu. Samo treba malo ranije o tome razmisliti..


mamich, 9.1.2011
Ne pravim se pametna draga Lela to mi je profesija...stojim iza svake rijeci koju sam napisala...haha slatko se nasmijah na sljedece" znaci pilula pomaze samo ako nije doslo do zaceca" dakle u tom slucaju drage moje ne bacajte 25 km uzalud...svaki daljni komentar bi bio suvisan :-))))


chantal, 11.1.2011
hahahaha,pilula pomaže samo ako nije došlo do začeća,hahah,da ne povjeruješ...da te onak malo pročisti,eto onako bezveze,ma dajte,to je abortus rani i to je jasno!Nikaaaad


Nik Name, 12.1.2011
Ja u ovom slucaju moram podrzati Lelu 77, jer sam jednom popila tu pilulu i procitala uputstvo od a do ž i nigdje nisam nasla da je to vrsta abortusa, nego samo da sprijecava zacece ukoliko do njega vec nije doslo i da nema efekta piti poslije 72 sata.


škorpija, 12.1.2011
naravno da proizvođači neće napisati da se radi o abbortativnoj metodi pa to je i spirala ali to niko ne spominje. ipak pilula je rejšenje za koje je dobro da postoji (npr ako pukne kondom), ali treba se nadati da je nikad nećete morati primijeniti


LELA 77, 12.1.2011
Ja po ovoj anketi vidim da pojedine žene ne znaju kako uopšte dolazi do oplodnje i koliko traje proces oplodnje.Hoću da kažem da mnoge misle da ostaješ trudan odmah nakon seksualnog čina i to mi je smešno.Uopšte nisam pobornik ove pilule, najbolje je da se nikada ne upotrebi, ali i dalje tvrdim da nije u pitanju abortus.Uostalom, svaka od vas može na internetu da pronadje šta misle ginekolozi o ovoj piluli da li je ona abortivna metoda ili ne, ili pak da pita svog ginekologa.


Nik Name, 13.1.2011
Ako je aborativna metoda zasto se mora popiti u roku od 72 sata od nezasticenih odnosa? Zasto se zene ne bi rijesavale nezeljenih trudnoca i nakon mjesec dana? Ne razumijem:(


ammyv, 13.1.2011
jednom sam popila ,kad sam se zabavljala sa sadasnjim muzem jer nam je pukao kondom i sve je bilo ok. a pilula za dan poslije nije abortivna metoda jer u toku prvih 72h tek treba doci do spajanja jajne celije i spermatozoida i ona to onemogucava


ammyv, 13.1.2011
neki komentari su glupi. pa zene znatel vi uopste sta je abortus a sta kontracepcija?


LELA 77, 13.1.2011
Tako je ammyv, Hvala Bogu da bar jedna žena zna da je za oplodnju jajne ćelije potrebno vreme.


INNIC, 14.1.2011
Potpisujem LELA 77. Koristila sam jedanput pilulu za dan poslije, ne sjecam se naziva znam samo da je tada kostala oko 31KM. Nisam imala nikakve popratne pojave, a menstruaciju sam dobila na vrijeme. I nikako, ali bas nikako se pilula za dan poslije ne moze svrstati u abortativne metode. Lijep pozz


Romali, 14.1.2011
Zar se mora neko uvrijediti da bi se istakao svoj stav?!


škorpija, 14.1.2011
Ammyv sine prouči malo čika google-a aevo šta ona kaže za pilula za dan poslije: Pilula djeluje tako što: - zaustavlja ovulaciju - odgađa ovulaciju - sprječava da se eventualno oplođeno jaje implementira u maternici.


škorpija, 14.1.2011
ja znam da je vama ljeope čuti da pilula za dna poslije ili kako je još ozvu hitna kontracepcija nije abortativna metoda, al et


LELA 77, 14.1.2011
Škorpija, molim te objasni ako je pilula kako ti kažeš abortus zašto se onda ne može koristiti i kad plod ima recimo mesec dana.Zar ne bi ženama bilo jednostavnije da popiju pilulu nego da idu na abortus?.Pilula se može koristiti samo 72 sata nakon nezaštićenog seksualnog odnosa.


LELA 77, 15.1.2011
Ako neku od forumašica zanima da li je ova pilula abortus ili ne neka na googlu ukuca sledeće:hitna kontracepcija video cybermed.hr i neka čuje kako specijalista ginekologije izričito naglašava da ova pilula sprečava trudnoću i da ne predstavlja abortus.Pozdrav.


nata86, 15.1.2011
slažem se sa škorpijom,vjerujem da vam je to utješna,ako će vam biti lakše onda stavite ružičaste naočare,ne zamjeramo :)


bucka73, 16.1.2011
Ova pilula nije abortus definitivno. Ja sam je popila (nije mjesto i vrijeme da objasnjavam zasto i kako), a nisam znala da sam bila trudna i nakon nje ostala sam trudna :) i rodila prekrasnog sina. Eto mislim da je svaka daljnja rasprava bezveze.


Mjeseceva Pratilja, 16.1.2011
Ne.


Nik Name, 16.1.2011
Eto volim sto se neko javio i sa takvim iskustvom kao bucka73. Zakljucak je jasan sta je pilula, cim je rodila.


LELA 77, 22.1.2011
Posle buckinih reči svaki komentar je suvišan.A osobu koja kaže da joj je u sklopu profesije da zna šta je ova pilula molim da malo bolje nauči svoj posao.


LELA 77, 22.1.2011
Doduše, ja joj nisam ni poverovala da je stručna u ovoj oblasti s obzirom da sam bacila oko na njen profil i utvrdila da se radi o vrlo mladoj osobi te da nikako ne može biti stručna u ovoj oblasti jer je vrlo mlada da bi do sada završila medicinu i specijalizirala ginekologiju. Jedino ako se radi o medicinskoj sestri na ginekologiji, a to ne priznajem kao dokaz stručnosti.


mamich, 22.1.2011
Draga Lelo vidim da me prozivas...jako je tuzno sto nicim izazvana "pljujes" po necijem radu ili godinama..vidim da si citavu deceniju starija od mene pa i iskusnija...ja vec ispunjena i kao majka i supruga,a i u poslu koji radim,iako se ti vidim necemu cudis!Odgojena sam da postujem sve vrste poslova,a ti ocigledno NE!Prije no sam diplomirala sam radila u apoteci 4 godine i ono cemu su mene ucili sam pokusala prenjeti,i vec svi znamo da tableta djeluje samo 72 casa koliko je potrebno da dodje do oplodnje..ukoliko je zena prije ostala trudna ili pak popila tabletu poslje 4-5 dana tableta ne moze stetno djelovati,odnosno uticati na trudnocu!Tableta je posljednja sansa i ne smije se uzimati vise od jednom godisnje! Niti jedan ginekolog je nece propisati kao kontracepciju sigurno!


LELA 77, 23.1.2011
Pa da ti kažem.Odgojena sam i ja da poštujem sve vrste poslova, moji roditelji su bili obični ljudi, imam dosta prijatela od kojih su neki na položajima, a neki su sasvim obični ljudi i ja ih volim, radi se o tome da si ti rekla da si stručna u ovoj oblasti.Za mene je jedino kompetentan specijalista ginekologije da za sebe kaže da je stručan u ovoj oblasti.Jedostavno kad sam videla koliko imaš godina jasno mi je bilo da nisi mogla do sada da specijaliziraš ginekologiju pa samim tim za mene nisi stručna u ovoj oblasti, a ti se ljuti koliko hoćeš.I ne znam zašto imaš potrebu da navodiš da si ispunjena kao supruga i majka kad se ja te oblasti tvog života uopšte nisam dotakla, odnosno nisam te prozivala kao suprugu i majku.


LELA 77, 23.1.2011
Ovo što si sad napisala o piluli potkrepljuje moj stav da pilula deluje dok ne dodje do začeća i da ne pomaže ako je žena ostala trudna, a u postu od 09.01.20011.godine si se smejala tom mom stavu.Šta reći više!.


lejla_r, 23.1.2011
Aktivna supstanca Escapelle tablete je Levonorgestrel, koji se inace nalazi u kontracepetivnim tabletama. U Escapelle tableti je u visestruko vecoj dozi. Kada se uzme u periodu ovulacije, najvise 72 sata nakon polnog odnosa, ucinice endometrijum maternice "neprijateljskim" prema oplodjenoj jajnoj celiji, dakle zametku. Endometrijum se stanji i ne moze da primi zametak, kojem od oplodnje teba 7 dana da stigne do endometrijuma, taman da levonogestrel odradi svoje. Dakle, to nije kontracepcija, to je abortivna metoda. Takodje, ista supstanca nalazi se u Mirena spirali, koja djeluje po istom principu, ne da zametku da se implantira. Pilula nema efekta nakon sto dodje do implantacije, koja se desava 7 dana nakon ovulacije, jer ima premalu snagu da oslabi vec dobro ojacan endometrijum.


lejla_r, 23.1.2011
*Pilula nema efekta ako se uzme nakon sto dodje do implantacije, ako se zakasni na taj interval od 72 sata od polnog odnosa,


lejla_r, 24.1.2011
Za mene trudnoca nastaje spajanjem muske i zenske polne celije, i tih 7 dana dok zametak putuje od jajovoda do endometrijuma gdje bi se trebao implantirati, su za mene njegovih prvih 7 dana zivota. Kontracepcija (lat. protiv začeća) je upotreba zaštitnih sredstava koja sprečavaju začeće. Escapelle ne sprijecava zacece, prema tome, nije kontracepcija.


Ella_H, 24.1.2011
ovo je opet krejzi i pre krejzi popisuem mamich svaku rijec.


mamich, 24.1.2011
Lela ocigledno je doslo do nesporazuma i zaista se ne bih zeljela vise raspravljati na ovoj temi,imas svoje misljenje ja ga postujem..kada sam napisala to mi je struka mislila sam na rad u apoteci pri kojem moram znati sve o svakom lijeku koji izdajem...spomenula si godine pa sam se nadovezala da je moguce da jedna mlada osoba postigne mnogo toga u 20 tim...Diplomirala sam na F.P.N. tako da nemam veze sa ginekologijom to si ti sama pomislila...po meni je ABORTIVNA metoda..ko zeli da i dalje vjeruje kako spada u kontracepcisku zastitu neka vjeruje....njegova stvar...podpisujem sve sto je lejla r napisala divno je objasnila !!!!!!


Skvo RR, 24.1.2011
Ja ne kontam ovoliku zelju za raspravu...zena pitala da li ste koristili i ako jeste da joj se napisu iskustva...a vi o tome jel abortivna metoda ili kontracepcijska. Kao da je vazno na ovoj anketi sto niste i zasto ne biste koristili ovu pilulu.


INNIC, 1.2.2011
Tako je @Skvo


Malenaaa..., 1.2.2011
Mislim da nije u redu sto se rasprawljate oko neceg bez potrebe slazem se sa owim przadnjim komentarem...U swakom slucaju koliko wam ta pilula pomaze toliko wam i odmaze...To je tako oduwjek bilo...


milkicc, 6.2.2011
dva puta sam je koristila i dva puta sam mjesečno dobijala,mislim da nije ok prečesto je koristiti albolje i nju uzeti jednom nego neđželjenu tr.


sporty mamaa, 11.2.2011
Nikad koristila. A sad kad sam procitala koliko je love radije kondome prije za par km, nego to poslije :-))


anoniman, 15.2.2011
heheheh sporta mama tvoj komentar bese naj cool jednostavan bez tenzija :)


anoniman, 15.2.2011
pardon sporty mama


chantal, 20.2.2011
ne


mianovak9, 11.7.2011
imam ciklus redovito svakih 32 dana. 11. dan imala sam nezašticeni odnos te nakon 36 sati uzela cilest 2x2. 15.dan ciklusa opet nezašticeni odnos...i ostala trudna...



Komentiraj!




Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >>
Napravi svoju anketu >>




Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *