|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Glasaj i ostavi komentar

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Manje od 1 godine.
1-2 godine.
2-3 godine.
3-4 godine.
4-5 godine.


Komentari:
Za sada još nema komentara!
Komentiraj!



Rezultati ankete

zapošljenje
š t a

Da li bi se javile na oglas za posao čistačice u državnoj službi iako imate višu školu.

da (55%)

ne nikad (9%)

možda (30%)

bih jer možda je to prilika ... (6%)


Broj svih glasova: 226
Komentari:

klemzi, 2.2.2012
Zavisi od milion faktora...


M kao Mama, 2.2.2012
Draga moja čistačica u državnovnoj službi ima latu 1.200 KM, na današnjem vremenu, one su gospođe, a ja lično smatram da je svaki posao koji je pošten ok posao


rose 87, 2.2.2012
da,na danasnjem vremenu dobar je bilo koji ako je posten,naravno dok se ne pojavi nesto bolje


Rabi, 2.2.2012
sve sto je posteno nije ni sramota:)))


felix, 2.2.2012
bi ako je plata dobra .


milenium, 2.2.2012
1200???da mi je znat koja čistačica tolko ima,odma bi prestala ić na faks i prijavila bi se za čistačice! možda kod vas,al ovdje žene koje čiste po bolnicama i domovima zdravlja imaju oko 6 stoja.


Medić*, 2.2.2012
Ja licno ne bih. Iako je posten posao, drzavna sluzba, dobra plata i sl ne bih se prijavila.... Takva sam. Respekt onima koji bi :)


anoniman, 2.2.2012
Da me nuzda natjera bih.


veeseelaa, 2.2.2012
da me nužda natjera bi, ako nema ništa bolje šta da se radi....


Visnja RR, 2.2.2012
sta znaci visa skola ako sjedis kuci bez posla...naravno da bih radila bilo sta dok ne uleti posao koji "zelim" ... cistacica u drzavnoj sluzbi je "gospodski posao"


M kao Mama, 2.2.2012
milenium, vjeruj mi, govorim za državnu slubu tipa ministarstava, a ove možda u Vijeću ministara i na BiH nivou i više, i u bolnicama su dobre plate kod naših teta koje održavaju higijenu, jja opet kažem, nije me sramota poštenog posla, takva su vremena besparica, kriza, naroda gladnog na svakom koraku, i jop kad bi se ukazala prilika za državni posao, ne znam, ne bih se dvojbila, koliko je našeg svijeta otišlo trbuhom za kruhom po bijelom svijetu, pare su zaradile čišteći, i nikoga nije sramota tamo negdje, ali ovdje jeste, jer je balkasnki sindrom čudo jedno. A tek navika sjediti kući, kukati i čekati da padne s neba, e to je nešto što se lako ne mijenja


Galicia, 2.2.2012
Bolje bilo kakav posao nego diploma u dzepu...


Hanady RR, 2.2.2012
Alm 1200 je pretjerana cifra...star nije toliki kod čistačice u državnoj službi...kada na start dodaš kartu za prevoz i topli obrok i ventualno dio novaca na duži radni star opet ne dobiješ tu cifru...no nije mala plata...istina zaista da za ovu vrstu posla u državnoj službi je plćaeno bolje nego neko sa VSS kod privatnika . ja bih radila svaki posao da nemama ovaj...molila boga da moje zvanje konačno stekne mjesto pod suncem a poštenor adila ono što mogu. No u većini slučajeva za ove vrste poslova se uzmaju namještenici nisko kvalifikovani tako da moja šta ako se i javiš dobit ćeš odbijenuci da si prekfalifikovana za taj posao. A raditi pošteno sve bih mogla...moja škola i stečeno zvanje meni jeste dala hljeb u ruke...ali d anije i d agodinama sjedim i čekam...nebih s elibila..posao čistačice je sasvim dobar posao i meni je svako u svom poslu ko je vrijedan dobra radnik bez obzira na ono što obavlja i kakvo zvanje ima. Nit je sramota nit je ispod časti radoto pošteno.


mamine oci, 2.2.2012
svaka zena je cistacica bez obzira na diplomu i casno i posteno ne treba nikog da je stid jos ako nuzda natera sto da ne i nevidim razlog da su te zene manje vrijedne


fatimica09, 3.2.2012
Brena je Brena, al dvaput je dvaput :)) Naravno da bih, ja sam u državnoj firmi i kod nas higjeničarka ima oko 1000 km, gore dole, topli varira, regres...ih nekad je i bajramluka bilo i zimnice....a žena garant ne zna ni subjekat i predikat u rečenici naći.....ma hajd to nema veze...al steleksom wc šolju čistiti, pa mogla se bar malo potruditi :))


maja78 RR, 3.2.2012
Alma malo si napuhala cirfru :) izadje u bh institucijama oko 800-900 sa svim, znaci na ruke. A prijavila bih naravno, svaki posao koji posteno zaradis paru je ok, a drzavna sluzba je ipak stalan posao, sa svim benificijama. i mislim da je puno bolje to raditi nego sa svojom skolom kod nekog privatnika koji ce zivot isisati iz tebe sa svaki dinar (iz iskustva govorim)


hampsi, 3.2.2012
Hanady RR plata dodje tako negdje ali uposlenima u VM i ParlS iz RS. Njima su vece plate i sa svim budu oko 1100/1200. Da i ja bih prihvatila jer sam gledala sta te zene rade i kako, sto neko rece gospodje. Posten posao na kraju krajeva. Evo sjedim kuci sa diplomom i nemam ni feninga od nje. Moj odgovor je da


scarlett, 3.2.2012
Javila bih se, pa čak i za duplo manju platu od navedene... Šta mi vrijedi diploma, ako stoji za ukras...


Ilhana RR, 3.2.2012
Bez razmisljanja... samo kod nas je sramota raditi kao cistacica, kuharica itd itd... a u svijetu su to poslovi koji su hem cijenjeni hem dobro placeni... a u drzavnoj sluzbi znas da si osiguran i posao je stalan.


Miimy, 3.2.2012
prijavila nego sta al sigurno nebih bila primjena jer bi ti rekli da si nazalost prekvalifikovana... ja sam Mr. prijavila se u Macdonals,za prodavacicu, svugdje jao sory imate previse skole mi trazime obicne trgovce itd . nedaju da posteno i casno radis ... a odbijenica imam preko 60 za 4 godine


Vinetu, 3.2.2012
Zašto da ne! Da nemam drugog izbora, svako bih radila bilo kakav pošten posao, bez obzira na diplomu. Dok sam bila mlađa, radila sam u restoranu i čuvala djecu, tako da mi ni to nije strano.


Vinetu, 3.2.2012
Što reče Alma, čistačice imaju veću platu nego ja profesorica : ))


š t a, 3.2.2012
ok cure hvala vam, htjela sam predati baš da vidim jer mi svi tvrde da me nebi primili ali nažalost nisam prikupila dokumenta a danas je zadnji dan. Naime radi se o agenciji za školovanje kadrova gdje su tražili jednog djelatnika za arhivu i drugog za čistoću i svi u mom okruženju tvrde da nema nikakve šanse da me bez štele prime mislim ono za arhivu a ni za čistaticu jer tvrde treba štela jer je ponižavajuće da ja sa višom budem čistačica kad pola teta tamo što duže fotelju jedva imaju srednju.................


pipi_duga_capara, 3.2.2012
jao 1000 - 1200km pa o cemu se ovdje prica? ja licno znam zenu koja radi u "kantonu" i plata joj ne prelazi 700-800km, skupa s toplom i svim ostalim..pa dajte molim vas gore sekretarice ministara imaju te plate..


teacher75, 3.2.2012
i ja sam se sokirala ovom cifrom koju je mama alma navela jer moja profesorska plata sa toplim obrokom i 12 godina staza ne izadje na toliko :((


Hanady RR, 3.2.2012
bezveze se držite za cifru koja je napisna...nije istinita. Šta...nebih ulazila u pitanje štele zaista...ali ir edovnim putem bila bi odbijena jer si prekvalifikovana za tu vrstu namješteničkoga mjesta. ja znam da posao je posao...al želim ti sreću d au svojoj struci što prije nađeš mjesto pod suncem.


veeseelaa, 3.2.2012
ma kakva čistačica i 1200 hahaha đe to ima, imam raje po raznim službama pa ni njima u administraciji i na šefovskim pozicijama nisu neke plate a ne čistačicama


M kao Mama, 3.2.2012
ja zaista znam žene koje rade polovo higijeni, i imaju ovu platu, ja kada kažem plata tu ukalkulišem sve i osnovicu i topli i kartu, ne bih na pamet pričala, a nije javnatajna da se za posao čistačice u bolnicama, hirnoj , telekomu traži do 15 hiljada, pa vi skontaj te


mama75, 4.2.2012
JA znam da u jednoj drzavnoj firmi kao kafe kuharica radi zena koja ima zavrsen fax i sada treba da magistrira. I plata joj je oko ove cifre koju je mama alma spomenula.Pa vi vidite hocete li se prijaviti ili necete :-)


Dida79, 4.2.2012
Bi zasto ne bi.Neki dan je bio konkurs za cistacicu u minastarstvu ja fino svu potrebnu dokumentaciju prikupim i lijepo predam..sad molim Boga da imam neku ludu srecu i da me prime ali cisto sumnjam kako kazu u narodu nece mene ta zmija ujesti:(


mamabb, 4.2.2012
Ima, ima...poznajem tetu što je čistačica u državnoj službi i ima primanja 1200KM mjesečno..pa TO vam ja po opštinama 16KM dnevno, šta vam je...


bosss, 4.2.2012
bolje ista nego nista, radije bi sa diplomom radila ko cistacica nego sjedila na birou ko tehnoloski visak. a i znam par cura koje su sa diplomom pocele da rade ko cistacice u zgradi vlade pa nakon godinu dana lijepo ih prebacili u kancelarije da rade posao za koji su i strucne.


škorpija, 4.2.2012
ne bih, mrtim i sebi čistitit :-))))ali ko zna kad boih godinama bila bez posla možda i bih,


teacher75, 4.2.2012
eh kome sam ja zavrsavala fakultet kad imam platu kao cistacica:(( zalosno


SdZ, 4.2.2012
Ja bih se prijavila ako nema nista drugo, pa bolje ista nego nista-davno je neko to rekao. A bitno je da novac zaradis posteno, a koji je posao u pitanju danas uopce nije vazno. Zalosno je sto ne mozes naci posao za koji si se godinama patila, ali takav je zivot.


Mirkica, 4.2.2012
teacher bas je zalosno :(((((


koka i po, 4.2.2012
naravno.diploma o zavrsenoj skoli ce uvijek biti validna i niko je ne moze nikome oduzeti. a gospodju ne cini diploma i posao koji radi nego nesto drugo.


hatepsut, 4.2.2012
Naravno da bi se prijavila,samo pitanje je dal' bi bila primljena! Znam kad je kod nas izisao konkur za cistacicu u sudu..djevojke s faxom su se prijavljivale,ali na zalost primljenja je druga s stelom.Zena radi od 14-20h,vikende ne radi,ima topli,regres,placen godisnji,platu nece reci kolika je al' ispod milje nije.ama primljena za stalno,kad malo kihne ide na bolovanje i sl. ja s stomakom do zuba isla na posao,kazu mi "ako hoces radi,ako neces ima ko hoce"


sabinos, 5.2.2012
ako je istina a vjerujem da jeste da imaju oko 700-800km ni to nije lose uopste.moj muz sa VSS ima 800,u tome i plata i topli.a ja sjedim kod kuce sa diplomom i sta mi vrijedi,odradila pripravnicki polozila sve strucne koje je trebalo,dva strana jezika,kurs racunara..sve dzaba.da bogdom mogu dobiti kao cistacica ali nema sanseeeee


Super Beba, 5.2.2012
Vezano za iznos - u institucijama BiH, kafe kuharice/čistačice imaju plaću max 900 KM (ukalkulisan topli i prijevoz)...tu nema šta da bude odokativno, plaće su javne i uz svaki oglas mora da stoji kolika je osnovna plaća... Vezano za sam posao - nažalost, za te pozicije je u 90% slučajeva u pitanju štela..ustvari, vjerujem da je najveći broj štela upravo za ta radna mjesta, veći nego na VSS pozicijama...Al' ko ne pokuša, neće ni znati...u svakom slučaju sretno!


hanabanana, 5.2.2012
da nemam posao, konkurisala bih za bilo kakav posao. I za platu od koje mi može osatati barem da platim režije. ( kad izbacim prevoz i svoju hranu )


lepetetka, 7.2.2012
Za ovu cifru bih radila i pored svoje diplome ako mi je to neophodno ..Ali za 500 KM, odakle bih morala izdvojiti za vrtić za dvoje djece, i da imam jesti na poslu i kartu...tu mislim da bi bila na gubitku tako da nikada na bi pristala da radim za 0 KM i da mi djeca bez potrebe budu uskraćena mame ..


lepetetka, 7.2.2012
Ali kada vidim da štrajkuju ljudi koji imaju 1500-2000 platu dok su pojedini na birou godinama, kao što sam i sama, onda im dobro i kažu "ima ko raditi", jer ja bih u svojoj struci radila za upola manju platu, radije nego bila na birou i bez ikakvih primanja....Onaj ko to nije iskusio ne zna koja je to depra....slagati odbijenice iz dana u dan...još ljudi neki kažu vidi ga neće da radi, a ne konta može li ta osoba doći do posla..Naime neki od nas su jako lahko došli do posla, a neki redaju odbijenice godinama...Kada vidim da neko mlađi od mene 10 god.dođe do posla prije mene, u istoj struci muka mi, ali takav nam je jadni sistem...


sabinos, 7.2.2012
joj lepetetka razumijem te ja.nazalost


mimh, 8.2.2012
prijavi se, al neće te primiti, jer nemaš potrebnu kvalifikaciju, tako da ni slučajno ne predaješ diplomu, već onu od osmog razreda ili srednje koja se već traži.plus što ti treba štela. ja sam se prijavila za posao namještenika i odbijena sa obrazloženjem da nemam potrebnu kvalifikaciju jer se traži osoba sa srednjom stručnom spremom. toliko o našoj državnoj službi


rose, 8.2.2012
problem moze nastati i kad budu trazili radnu knjizicu (npr preda diplomu srednje skole a u RK ima upisano VSS)....a i ja bih se prijavila na to kad ne bi bilo druge opcije, dodjem, odradim posao i rayligu kuci...yavisi i od dmjene u mojoj formi dolaze u 17,30 a odlaze oko 22...cijeli dan su slobodne ili da budu kuci s porodicom/djecom ili da rade nesto drugo ako imaju opciju


vila_7, 11.2.2012
prijavila bih se, a najlakse je dati otkaz ako ti se ne svidi ili nadjes posao koji ti bolje odgovara! ;-)



Komentiraj!




Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >>
Napravi svoju anketu >>




Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *