|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Glasaj i ostavi komentar

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Manje od 1 godine.
1-2 godine.
2-3 godine.
3-4 godine.
4-5 godine.


Komentari:
Za sada još nema komentara!
Komentiraj!



Rezultati ankete

Doktori
frenkoza

Kada je u pitanju vase djete, da li slijepo slusate savjete doktora ili ipak uradite nesto na svoju ruku???

Samo slusam sta mi doktori kazu (23%)

80% savjeta doktora poslusam (40%)

pola - pola (29%)

rijetko kad poslusam doktore (1%)

sve radim kako ja mislim da treba (7%)


Broj svih glasova: 197
Komentari:

anoniman, 2.4.2010
pa poslusam doktora naravno


škorpija, 2.4.2010
pola-pola, nisu ni oni sveznajući


milenium, 5.4.2010
90% doktora


Sulty, 5.4.2010
Ja vecinom slusam sta mi doktori kazu, mada je uvijek dobro i procitati nesto, a i razgovarati sa jos jednim doktorom, jer nekad nasi doktori znaju i lupiti neke stvari.


sike, 5.4.2010
moja su bila 3oo KM za dvojke,nije neka marka ali sluze.Jeftinija nismo nasli.


hanabanana, 5.4.2010
Ja da sam slijepo slušala ljekare moja starija kći bi svaki mjesec pila antibiotik, a ovako ga je prvi put popila sa 4 i pol godine. Dobila si sumamed sa 2,5 godine radi upale pluće koju NIJE imala. Ili bi joj liječila stomačnu virozu za Xeclor sirupom na bazi jagode....Toliko o pojedinim ljekarima.


bebacha, 5.4.2010
ne vodim je doktoru svaku put kad ima neki problem.ako mislim da je ozbiljnij odvedem je al i tad ih ne poslusam uvjek.jer nikad nismo otisli a da nije dobila neki antibiotik,sa 4 mjesca je dobila neki sirup jer je bila anemicna a znamo svi da samo dojene bebe moraju bit anemicne dok ne pocnu jesti drugu hranu.njima je glavno samo dati recept za neki lijek i da te skinu s vrata.jednom se pedijatar posteno izgalamio na mene i reko da sam naporna samo zato sto je reko da joj dajem aqva maris a ja ga pitala jel baby ili moze preci na ovaj za odrasle.njegov odg je bio kako sam naporna jer svi znaju kako su jedne te iste kapi samo imaju drugo pakiranju.mozda sam glupa al sam ja mislila da su ove baby blaze.


bebbe RR, 5.4.2010
Draga Bebacha, od kuda tebi taj cudni podatak da bebe moraju biti anemicne?! Bebe, dok ne pocnu jesti drugu hranu, do sest mjeseci starosti, imaju zalihe zeljeza od majke i anemija je stanje koje uvijek, ali uvijek treba tretirati, jer je preduvijet za mnoge bolesti, a zapustena se tesko rijesava. Sorry za OT. A doktori i ja... Hm... Do sada mi nisu dali nijedan idiotski savjet, pa ne znam sta bi rekla... Po zdravom razumu se ravnam, valjda...


bebacha, 6.4.2010
malo off topic.taj podatak sam nasla na internetu,i to nije bila neka strasna anemija nego malo sasvim ispod granice i bas tad smo uveli dohranu i nakon mjesec dana ponovljeni nalazi,zeljezo super.kaze doktor:sirup je pomogao a Ajla ga nije popila ni kapi.


bebbe RR, 6.4.2010
Podatak sigurno, sigurno nije tačan. Ali, hB, kod tvoje je curice bila granična anemija, pa se sve lijepo riješilo. Pozz


smajli80, 9.4.2010
Strašno je kad roditelji sami liječe svoju djecu čitajući dijagnoze i čudesne recepte sa interneta a ignorišu savjete doktora jer tako ugrožavaju zdravlje svog djeteta.Ja sam se uvijek pridržavala doktorskih savjeta i nakad se nisam pokajala zbog tog.Ljekari su ljudi koji su edukovani za to i ne sjede džaba u svojim ordinacijama.Ako želite svojoj djeci dobro a vjerujem da želite odvedite svoje djete doktoru,a ako pak niste zadovoljni njegovim mišljenjem potražite mišljenje drugog ljekara i ne uspostavljajte dijagnoze same ili još gore preko interneta jer tako možete naškodidi svom djetetu.


bebbe RR, 11.4.2010
Slažem se s tobom, Smajli80


frenkoza, 12.4.2010
to OK... ali imas ti savjeta koji nisu direktno vezani za dijagnozu.... npr. meni je dok savjetovo da kao AD uzimam Humanu jer je najbolja, jer je ovo jer je ono.... dok je patronazna hvalila Hipp na sav mah.... u savjetima tog tipa nisam sigurna da cu uvijek poslusati to sto mi oni kazu....


hanabanana, 13.4.2010
Meni je doktorica rekla da popustim pelenu bebi, jer testiti moraju disati!!!! Ja imam dvije curice. Toliko o doktorima i posvećenosti.


sara.at, 13.4.2010
hanabanana, 13.4.2010 Meni je doktorica rekla da popustim pelenu bebi, jer testiti moraju disati!!!! Ja imam dvije curice. Toliko o doktorima i posvećenosti. uhh draga sto se nasmija hahahah.... frenkoza to su bili samo savjeti a mom djetetu ako nepase to mlijeko moze ga doktor dalje piti ja probam sljedece al vezano za neku bolest vjerujem da cu poslusati bas kao sto kaze Smajli80


hanabanana, 13.4.2010
Ja bih još dodala jedno, iako često ljekare ne poslušam - nikada ne bih dala lijek na svoju ruku. Nikada. Pa ni paracetamol.


smajli80, 13.4.2010
Htjela bih da se nadovežem na svoju izjavu od ranije i da kažem koliko je štetno vjerovati internetu a ne ljekarima.Moja poznanica je svoje zdravo dijete ostavila u bolnici 5dana jer nije vjerovala ljekarima.Njen dječak je dobio temperaturu i nikako je nisu mogli skinuti 2dana.Odvela ga je ljekaru koji ga je pregledao i rekao joj da mu nije i da je posrijedi manja upalica ida će proći za 2dana.Međutim ona i njen "pametni"mnuž su na intern.našli podatak da djete vjerovatno pati od neke teške bolesti i insistirali su da malog ostave u bolnici.Malom su uradili brojne pretrage :vadili mu nekoliko puta krv i sve ostalo i da bi ustanovili da mu nije ništa.Otpušten je kući bez jasne dijagnoze.Ustvari djetetu su istovremeno rasle sve 4-orke i otuda je temperatura.Ona je nepotrebno držala dijete u bolnici jer nije vjerovala ljekarima.


frenkoza, 13.4.2010
pa anketa i jeste o "savjetima" doktora... nije receno o dijagnozama ili terapijama... ne bih nikada postavila dijagnoze niti lijecila svoje dijete preko interneta...


Nanica Sarajevo, 17.4.2010
Hm, slusam doktora, citam internet stranice, slusam mamu, prijatelje, komsije.... a opet uradim po svom nahodjenju :)



Komentiraj!




Preskoči ovu anketu i prikaži sljedeću >>
Napravi svoju anketu >>




Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *