|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
O čemu li trudnice razmišljaju na porođaju?
Ključne riječi:

image
/11


Da li mi je pukao vodenjak ili sam se pomokrila?!

Ups! Osjećaš nešto mokro. Odmah ćeš pogledati donji veš da vidiš što se događa. Od prevelikog uzbuđenja nećeš ni znati je li voda iscurila ili si samo pišnula. Ali to uopće nije važno. Diši!

 

Kada sam se posljednji put depilirala?

Kontrakcije su počele, a nisi se izdepilirala. Čupanje dlaka odgađaš iz dana u dan. Ogroman trbuh je razlog. Ali, ne brini, nema veze! Diši!

 

Kada će krenuti porođaj?!

I to pitanje ti se sigurno mota po glavi. Tvoja beba će odlučiti doći na svijet baš onda kada isplaniraš nešto lijepo za sljedeći dan ili kada ne budeš oprala kosu.

 

Sramota, što ako se uneredim na porođajnom stolu?!

Ta misao ti se sve vrijeme vrti po glavi. Pogotovo ako nisi imala klistir. Svi kažu da potiskuješ jako, a sve što ti osjećaš je da ćeš se ukakiti. Ali, vjeruj, ne bi bila ni prva ni posljednja. U rodilištu je to sasvim normalno.

 

Uh, ovo uopće nije tako teško!

Slušala si užasne priče o porođaju, a sada kada su počele kontrakcije, shvaćaš da to možda i nije tako strašno kako pričaju!

 

Moja vagina je postala turistička destinacija!

Medicinske sestre i braća, babice, ginekolozi, možda i po neka čistačica, apsolutno svi gledaju u tvoju vaginu. Ali, zanimljivo je da ti uopće nije neugodno!

 

Ako mi neko kaže da mi ide odlično...

"Možete li pojasniti "odlično", molim vas? Znam kako mi je. Ne ohrabrujte me kao da sam malo dijete, nemojte me smatrati budalom. Boooooliiiii! Ne mogu više!"

Diši. Uspjet ćeš. Svaka trudnica je rodila, tako ćeš i ti. Diši!

 

Ne mogu više!

Dođe vrijeme kada ti je dosta svega. Samo želiš leći, dignut sve četiri uvis, zatvorit oči, zamislit si da ležiš na pješčanoj plaži, naravno s lijepo zategnutim i mišićavim trbuhom! Samo me pustite! Kasnije ću. Ne mogu sada ... mogu! Diši i sudjeluj!

 

Nikad više neću imati seks!

Kako se porođaj bliži kraju, sve više proklinješ partnera. Imaš pogled ubojice i, naravno, kroz zube izgovaraš: "Nikad se više nećemo seksat!"

 

Guraj ili će se zaglaviti!

Svi te ohrabruju, vaš dragi skače okolo s kamerom i smješka se, glava je vani, napetost je na vrhuncu. Ti ležiš, mokra od znoja, lice ti je otečeno, slina ti curi, ruke i noge se tresu, na ivici si da zaplačeš, na izmaku si snaga. Samo neka neko još jednom kaže da sam divna!

 

Oh, znam, ti bi sve ovo ponovo. Vrijedilo je svakog truda! Najljepša beba na svijetu spava u tvom krilu. Sve je zaboravljeno, više ništa ne boli. Najljepši trenutak u tvom životu ...

 

A kontrakcije i porođaj?

Ha! Mačji kašalj!

 

 

 

Trudnice o razvoju svojih bebica u tibi mogu pratiti ako se prijave na Kalendar trudnoće

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba 

I još mnogo zanimljivih tekstova o trudnoći čitajte u rubrici TRUDNOĆA.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dobijanje na težini po nedjeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
4
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2
Začeće - 1. dio
Pogledajmo kako se odvija kompletan proces začeća.
2
Mučnina u trudnoći!
Mučninu u trudnoći? (video)
2






Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *