|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Gibanica od piletine i gljiva

Uredništvo Ringeraja.ba, 17.3.2015
Ringerajin kuvar: Hanady RR
Ključne riječi:

image
/11


  • jedna veća jufka razvijena ili pakovanje do 500 gr kupovne
  • pile
  • začini, vegata so, biber
  • 2-3 glavice crenog luka
  • 1-2 čehna bijeloga luka
  • 1 pakovanje gljiva šampinjona ( a može i do 500 gr na jedno pile)
  • malo mlijeka, putera i soli
  • 5 jaja
  • 4-5 kašika pavlake
  • malo vrhnja za kuhanje
  • 100-200 ml kisele vode


  1. jufku veliku razvijem pa se suši user posted image
  2. kad tu jufku za sušenje potkuhavama stavim mal praška za pecivo prilikom potkuhavanja
  3. a pomažem se fenom prilikom sušenjauser posted image izrežem na 12 kocki :))) kad se suhne
  4. onda skuham sa začinim pile može proprižiti filete al ja više volim pile komlet sočnije je...
  5. sa njega očerupam meso i propržim sa lukom...2-3 glavice crvenog jedno čehno bijelog, i jednim pakovanjem gljiva...il kupim šampinjone pa i jače oko po kile ako ću veći plehuser posted image
  6. elem otopim malo mlijeka, ulja, putera i soli, sa kašike po jufkama bacam..
  7. jufrku na tri dijela podijelim, nadijev na dva
  8. složi u četvrtast pleh iz rerne...
  9. izrežem na kocke pa zalijem sa 5 umućenih jaja, 4-5 kašika pavlake, jedno dvije kašike vrhanj za kuhanje, jedno 150 ml kisele vode, soli..i na pečenje na 200 stepeni oko 30-40 minuta dok kora ne porumeni fino...
  10. iz rerne poprskam sa ruke


Serviraj uz puno ljubavi i preporuči ovaj recept prijateljima!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Krem supa od krompira
Ringerajin kuvar: Hanady RR
6
Kiflice!
Za nas fotokuhala Hanady RR
4
Uštipci od tunjevine
Ringerajin kuvar: ivana st
3
Kuglice od sira
Ringerajin kuvar: Hanady RR
3






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *