|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Izbjegnite najčešće greške pri kuhanju kafe

DEPO portal, 9.6.2013
Svi vjeruju da mogu skuhati dobru kafu. Uostalom, na gotovo svakom uglu možete kupiti kafu za ponijeti. No kada ste stvarno popili odličnu kafu i uistinu uživali u punoći okusa
Ključne riječi:

image
/11


Zagorena, preslaba, jaka, preslatka kafa - ima li šta gore kad taj jutarnji razbuđujući napitak razočara već pri prvom gutljaju. Kad je naručite negdje vani, ne možete učiniti ništa da biste popravili grešku, ali zato kod kuće možete izbjeći neke uobičajene zamke i skuhati kafu iz snova.

Evo na šta trebate pripaziti:

Temperatura vode

Određena temperatura jako je važna za neke vrste kafe jer utiče na otpuštanje aroma i okus, a idealna temperatura je između 90 i 95 stupnjeva Celzijusovih. Ova temperatura uzrokuje otpuštanje aroma koje volimo, a sprečava kiselost.

Pravilno doziranje

Optimalna doza na dva decilitra vode su dvije male žlice kafe. Naravno, ako želite i volite jaču kafu, možete dodati malo više, ali probajte se držati optimalne količine i nemojte baš pretjerivati.

Sameljite sami svoju kafu

Iako za to mnogi nemaju vremena i rijetko ko to uopće radi, zašto ne biste taj mali ritual pokušali uvrstiti u jutarnju rutinu i otkrit ćete pravo bogatstvo okusa netom samljevene kafe.

Kako čuvati kafu

Ako želite da vaša kafa zadrži svježinu, stavite je u posudu za hranu koja ne propušta zrak i čuvajte je na hladnom i tamnom mjestu. Staklene i keramičke posude idealne su za čuvanje hrane.

Stara kafa

Potražite svježe prepržena zrna kafe i kupujte je u malim količinama. U specijaliziranim dućanima probajte naći što svježiju kafu, a kada otkrijete njezin okus, nećete htjeti pristati ni na što manje.

Tvrdoća vode

Pri kuhanju kafe trebate imati na umu i da tvrdoća vode može uništiti okus i arome. Što je tvrđa voda, to je lošiji okus.

Mlijeko

Kakvog će okusa biti vaša kafa, ovisi i o kvaliteti mlijeka. Mlijeko s manjim udjelom masnoće može je dodatno razrijediti, a i trajno mlijeko također bitno mijenja okus. Probajte je popiti sa svježim punomasnim mlijekom. Možda je to baš vaš idealan okus.

(Tportal.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
35
Uz Elmu njene RR drugarice
Potrebni smo našoj Elmi, njenoj kćerki koja je zadobila teške povrede nakon što ju je na pješačkom prijelazu udario moto...
3
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *