|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Koračanje u stilu

Pampers.ba, 15.1.2018
Kako napreduje vježbanje hodanja? Da li je Vaše dijete ovladalo vještinom ili još uvijek korača prema naprijed sa razmaknutim nogama, naginjući se na stranu kao da je malo pijano i dobro koristi pelene sa mnogo slojeva pri čestim padovima na guzu?
Ključne riječi:

image
/11


 

 

Postati dvonožac nije jednostavno i  zahtijeva mnogo više koordinacije nego što možete zamisliti!


Beba se dosta više kreće nakon šestog mjeseca života i pojavljuju se prvi znakovi pokušaja hodanja. Ovo je savršeno vrijeme da pelene sa trakom zamijenita sa Pampers Pants! Pampers Pants je lakše obući na aktivnu bebu u poređenju sa pelenama sa trakicama, a u dodatku još i savršeno odgovaraju i obezbjeđuju do 12 sati suhoće. Bebe ne trebaju ležati i potrebna su samo dva koraka da se obuku!


Kada je beba u šestom mjesecu razvoja ona se više kreće kako bi istražila svijet oko sebe. Bebe se polako počinju podizati, ustajati, puzati, klimati se na koljenima ili pokušavati da se kreću u bilo kojem pravcu. Značajna napomena za roditelje je da ne pokušavaju staviti bebu u položaj o kojem su čitali da bi trebao biti ispravan za određenu dob. Razvoj je vrlo individualna stvar i svaki roditelj samo treba da prati svoju bebu i obezbijedi podršku i podsticaj za daljnje avanture koje su on ili ona već započeli.


Kada jeVaša beba prohodala prvi put, vjerovatno je koračala okolo sa širokim, čudnim korakom, izvijenim leđima i stomakom koji strši prema vani. Kako joj hodanje i održavanje ravnoteže postaju sve poznatiji,  razdaljina između stopala će se smanjiti  i umjesto prema vani, ona će biti usmjerena pravo prema naprijed.  Dijete će biti u stanju da radi druge stvari dok hoda tek nakon što prođe određeni period hodanja. Do drugog ili trećeg mjeseca iskustva u hodanju, ono će biti u stanju ne samo da nosi igračku u ruci, nego i da dopire rukama iznad glave i gleda prema gore, ali isto tako će moći da se okreće i čuči.


Učenje hodanja dok je dijete boso je idealno. Kako dijete uči da hoda, njegovi goli prstići će se hvatati za tlo i izgraditi lukove stopala. Obuća je neophodna jedino da ih zaštiti od hladnoće ili oštrih površina.

 

 

 

Zanimljive teme o prohodavanju:

PRVI KORACI

OBIČAJI KOD PROHODAVANJA BEBE

KADA KUPITI PRVE CIPELICE I KAKVE

 

Još više zanimljivih tekstova pročitajte u Pampers zajednici roditelja!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako pametni telefoni i tableti izgladnjuj...
Jesper Juul, poznati danski pedagog i porodični terapeut objašnjava kako korištenje pametnih telefona djeluje na naše od...
4
Hoki-Poki
Pjevajmo i plešimo s našom dječicom!
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *