|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Matične ćelije mogu spasiti život – LISTA NADE

KriOvum, BiH, 18.11.2014
Pogledajte LISTU NADE - mogućnost liječenja 121 različitih oboljenja

image
/21


Epidermolysis bullosa (EB), je posljednja u nizu do sada neizlječivih bolesti za koju se smatra da se može tretirati matičnim stanicama – iz koštane srži, krvi pupkovine ili drugog izvora.

2000. g. vodeći medicinski magazini objavili su popis od 121 bolesti koje se mogu liječiti matičnim stanicama. Popis uključuje određene vrste raka krvi, bolesti limfa (kao što je Hodgkinsova bolest), tumore (rak dojke i jajnika), bolest imunološkog sustava, te tretmane nakon moždanog udara i kemoterapije kako bi regenerirale koštanu srž.


Matične stanice su korištene u medicini za sljedeće svrhe:

 

Za bolesti poput leukemije, već se desetljećima vrše transplantacije alogenih stanica koštane srži koje pacijentu zamjenjuju oboljelu koštanu srž sa zdravom. Napokon, koštana srž sadrži mnogo stanica koje formiraju krv. Od 1998. god., također se koriste i matične stanice iz pupkovine, pa se procjenjuje da ih je izvršeno oko 2000, a njihov je uspjeh mjerljiv sa koštanom srži.

Navedena lista bolesti, danas mogu biti liječene s različitim stupnjem uspjeha u nekoliko zemalja od strane najvećih svjetski profesionalaca u istraživanju i medicini.

 

Potrebno je uzeti u obzir:

Ovisno o bolesti, normalno je 60% do 80% uspjeha. Ponekad je uspjeh vidljiv tek nakon godinu dana ili ponovljenog tretmana.

Uspjeh može biti definiran na više načina. Dr. Maragolis kaže: “izlječenja matičnim stanicama” su rijetka. No, što je zajedničko tretmanima, jeste da prosječno pacijent osjeća manje bolne i rijeđe simptome, usporava se ili zaustavlja napredovanje bolesti, a popravlja se kvaliteta života, njihovim riječima, od “jasno poboljšana” do “nevjerovatno bolja”.

 

LISTU NADE - mogućnost liječenja 121 različitih oboljenja, pogledajte na linku:


http://bih.kriovum.com/index.php/maticne-celije-mogu-spasiti-zivot-lista-nade/

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Sperma ima mnogo pozitivnih učinaka na tru...
Znanstvenici su došli do izuzetno zanimljivih saznanja o tome kako sperma može pozitivno utjecati na trudnoću. Pa čak po...
3
Transplantacijom protiv akutne leukemije
Bratove ćelije suzbijaju bolest... Dječak, kojem je urađena transplantacija matičnih ćelija njegovog brata, uspješno se ...
3
Proljetni popust u CryoSave-u
Drage trudnice, prijavite se za uslugu čuvanja matičnih ćelija Vaše bebe, u periodu od 22. do 31. marta 2018. i iskorist...
3
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *