|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Nikada ne prekrivajte dječja kolica na suncu!

Uredništvo Ringeraja.ba, 25.7.2016
Iako možda mislite da ćete na taj način zaštititi bebu od sunca i toplote, nikada ne biste smjeli ljeti da prekrivate dječija kolica dekicom, pelenom ili nečim sličnim.

image
/11


Eksperti kažu da to može imati fatalne posljedice!

Čak i veoma tanak pokrivač, poput onog od providnog muslina, može dramatično da povisi temperaturu u kolicima i poveća rizik od sindroma iznenadne smrti kod beba.

Švedski istraživači na čelu s pedijatrom Svanteom Norgenom, otkrili su da pokrivač od muslina ili dekica u velikoj mjeri usporavaju cirkulaciju i stvaraju nepodnošljivu vrućinu.

Oni su testirali svoje tvrdnje i otkrili da je u prekrivenim kolicima koja su ostavljena na suncu, temperatura za 15 stepeni viša od onih koja nisu pokrivena.

Pored toga što prekrivač stvara ekstremnu vrućinu, piše Blic, jako je teško vidjeti šta beba radi u svakom trenutku.

Roditeljima se preporučuje da ne izvode bebu napolje između 11 i 17 časova i naravno, da nikada ne prekrivaju kolica.

 

Izvor: radiosarajevo.ba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
12
Gnojna angina grla
Simptomi kod odraslih i djece
4
Zdravo kretanje dojenčeta
Ne preporučuje se stavljanje djeteta u hodalice, pogotovo ne u one kojima pod dotiče samo vrhovima prstiju. Hodalice mog...
2
Masaža bebe i malo starijeg djeteta
Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban z...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *