|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Ringerajin kuvar: Amelaa RR
Ključne riječi:

image
/11


  • Jabuke 600g
  • Sećer 50g
  • Grožđice 30g
  • Limun korica 30g
  • Cimet 2g
  • Maslac za premazivanje
  • Ohrah 30g
  • Šećer u prahu za posipanje


  1. Priprema nadijeva
  2. Jabuke operite, ogulite i narežite na sitne komade. Dodajte grožđice, sećer, cimet, limunovu koru i sve dobro promiješajte. Za ovaj recept za savijaču od jabuka, jabuke su narezne na sitne komadiće. U protivnom ako se jabuke jako usitne pustit će sok koji pretjerano navlaži kore. Mozete i razvijati sami jufku jos bolje.
  3. Vučeno tijesto se razvlači na platnenoj tkanini koja služi kao podloga. Nakon što je tijesto razvučeno dobro ga je poprskati s maslacem. Maslac daje odgovarajuću vlažnost i obogaćuje cijelokupni okus savijače. Nadijev se položi na tijesto po cijeloj dužini tijesta, kao jedna linija. Nakon što je nadijev položen tijesto je spremno za rolanje. Tijesto se mota pomoću tkanine na kojoj se nalazi. Krajevi tkanine se uhvate i tkanina se zajedno s tijestom lagano preklopi, tako da formira savijutak. Kada je tijesto zavijeno, posloži se u odgovarajuću posudu za pečenje. Prije samog pečenja poželjno je gornju stranu savijutka premazati maslacem. Savijača od jabuka se peče na 200°C 35-40 minuta, dok na vrhu ne dobije zlatno žutu boju. Nako pečenja, savijutak je dobro ohladiti prije serviranja. Prilikom serviranja možete sve posipati sa šećerom u prahu.


U receptu spominju se jufke koje sami razvijamo, a isto tako mozete koristi i kupovne.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Toskanski grah
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
3
Pečena riječna pastrmka
Ringerajin kuvar: Visnja RR
3
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *