Ringerajin kuvar: Amelaa RR

- Jabuke 600g
- Sećer 50g
- Grožđice 30g
- Limun korica 30g
- Cimet 2g
- Maslac za premazivanje
- Ohrah 30g
- Šećer u prahu za posipanje

- Priprema nadijeva
- Jabuke operite, ogulite i narežite na sitne komade. Dodajte grožđice, sećer, cimet, limunovu koru i sve dobro promiješajte. Za ovaj recept za savijaču od jabuka, jabuke su narezne na sitne komadiće. U protivnom ako se jabuke jako usitne pustit će sok koji pretjerano navlaži kore. Mozete i razvijati sami jufku jos bolje.
- Vučeno tijesto se razvlači na platnenoj tkanini koja služi kao podloga. Nakon što je tijesto razvučeno dobro ga je poprskati s maslacem. Maslac daje odgovarajuću vlažnost i obogaćuje cijelokupni okus savijače. Nadijev se položi na tijesto po cijeloj dužini tijesta, kao jedna linija. Nakon što je nadijev položen tijesto je spremno za rolanje. Tijesto se mota pomoću tkanine na kojoj se nalazi. Krajevi tkanine se uhvate i tkanina se zajedno s tijestom lagano preklopi, tako da formira savijutak. Kada je tijesto zavijeno, posloži se u odgovarajuću posudu za pečenje. Prije samog pečenja poželjno je gornju stranu savijutka premazati maslacem. Savijača od jabuka se peče na 200°C 35-40 minuta, dok na vrhu ne dobije zlatno žutu boju. Nako pečenja, savijutak je dobro ohladiti prije serviranja. Prilikom serviranja možete sve posipati sa šećerom u prahu.
U receptu spominju se jufke koje sami razvijamo, a isto tako mozete koristi i kupovne.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični sadržaji, koje čitaju drugi korisnici
Punjena jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Kraljevska jaja
Ringerajin kuvar: Hanady RR
2
Pizza muffini
Ringerajin kuvar: Maja78 RR
2
Punjena jaja
Svima drago predjelo
2