|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Porodilište po svjetskim standardima – Plava poliklinika Tuzla

Uredništvo Ringeraja.ba, 5.9.2016
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjetskim standardima, u nedjelju, 4. septembra 2016. godine je zvanično počelo sa radom. Taj dan je dobila svoju prvu bebu, djevojčicu.

/91


 

Željeli smo ringerajine trudnice i one koje će to tek biti,  obavjestiti o lijepim novostima iz Plave poliklinike Tuzla. Izjavu nam je dala, uvijek spremna na razgovor i suradnju, Mr.sci.dr. Dženita Kurtčehajić, specijalista ginekologije i akušerstva :


„Naše porodlište je opremljeno po svjetskim standardima, i obnovljeno novom sofisticiranom opremom te svim potrebnim aparatima,  ne liči na bolnicu već  ostavlja utisak kao da ste kod kuće!

Mi kažemo "malo ali slatko", kapcitet je za sada takav da  se dvije žene mogu poroditi dnevno.

Tretirat ćemo naše buduće roditelje kao VIP klijente!

Plava poliklinika postoji 19 godina na tržištu i mi zaista imamo prisan kontakt sa našim pacijentima.

Vjerujte da su oni pokretači ovog projekta.

Mi smo prvi u BiH imali otvoreno privatno porodlište ali tada nismo imali operativne zahvate i bio je manji broj stručnog kadra! Sada smo spremni na novi izazov."


 http://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/6a0a8d40497f42f027492f5ee0a034fd.jpg

 

Na pitanje po čemu  će se razlikovati i koji su planovi Plave poliklinike, odgovor je za Ringeraja.ba  dao, Prim. Dr. Džemil Hujdurović, spec. ginekologije i akušerstva, jedan od vlasnika  Plave poliklinike:


„Nećemo da obećavamo puno. U  planu su nam i epidruralna i spinalna anestezija ali želimo da startamo malim ali sigurnim koracima.

Ono sto je bitno napomeniti je da ćemo se potrudit da naši porodi budu prirodni a ne idukovani. Budući tata će biti svo vrijeme prisutan.  Birat će se muzika u porodlištu.  Čitav stručni tim će se baviti samo jednom porodiljom.

U odnosu na region cijene poroda su nam 50 % niže jer smo uzeli u obzir ekonomsku situaciju u BiH

Već imamo dogovorene termini za porod ! Budući roditelji se mogu najaviti na informativni razgovor sa našim stručnjacima.

U planu je i izgradnja nove dnevne bolnice koja bi se nalazila preko puta Plave poliklinike Tuzla. Nadamo se da ćemo to ostvariti u roku naredne dvije godine.“



Više od porodilištu Plava poliklinika :

 



„ Majke se rađaju u trenutku  kada i njihova djeca“


 Pred vama su jedinstveni programi usluga moderniziranog, savremenog privatnog  porodilišta ZU „Plava poliklinika“ Tuzla


  • Svojim stalnim angažiranjem na ovom polju, dokazaćemo da je zdravlje majke i djeteta naš imperativ. 
  • Uz najsavremeniju medicinsku opremu, tim stručnjaka „Plave poliklinke“ vrlo odgovorno pristupa kompletnoj dijagnostici  pacijenta, omogućavajući tako i najviši vid zdravstvene zaštite i njege.
  • Udobnost, i ljubaznost prilikom dolaska prilagođeni su visokim zahtjevima i različitim potrebama, te je sve podređeno pacijentima i diskreciji, a stručni nivo i savjesnost usklađeni sa svjetskim standardima.
  • U izuzetno prijatnom ambijentu, dočekuje vas licencirani tim medicinskih radnika koji imaju dugogodišnje iskustvo i zahvaljujući stalnom usavršavanju predstavljaju sigurnog partnera u brizi o vašem zdravlju. Stručno osoblje brine i o majkama i o bebama, pružajući pomoć pri dojenju i njezi, osposobljavajući tako majke za samostalnu brigu o djetetu, po izlasku iz porodilišta. 
  • Apartmanski smještaj, nastojali smo urediti, kako bi obezbijedili nadzor medicinskog osoblja 24h, a ipak pacijentu priuštili potreban, VIP komfor i udobnost (kupatilo, kuhinja, terasa, TV, internet ...). Predviđen je boravak do 3 dana, ukoliko je riječ o prirodnom porodu, a za carski rez boravak je svrsishodno prolongiran (u posjeku do 5 dana).
  • Sve je usmjereno na kvalitet, ugođaj,  sigurnost, relaksaciju i olakšanje poroda, zato smo uveli, psihofizičku njegu, vježbe, masaže za trudnice, kao i brojne edukacije i praktične, ali i kroz neformalan razgovor. Pacijenti su takođe u mogućnosti da izberu i relaksirano vježbanje na lopti, kao i preferirane muzičke sadržaje.
  • Porođajne sale uređene su po svim pravilima aktuelnih medicinskih standarda, sa prilagodljivim stolovima za rađanje, kako bi se porodilje osjećale što udobnije tokom poroda. Jedinica intenzivne njege uspostavljena je za porode carskim rezom.
  • Porodilište je opremljeno uređajima za kontinuirani nadzor stanja djeteta 
  • Svaki pojedinac našeg medicinskog tima na visokom stručnom nivou ima zadatak da pruži pravu informaciju i uslugu  budućim roditeljima.
  • Tokom  poroda  jedna od mogćnosti  je i prisustvo partnera ili članova porodice.
  • Naš motiv je da budućim majkama tokom iščekivanja, na samom porodu, te nakon njega boravak učinimo prijatnijim i manje stresnim.


Još više informacija možete dobti na linku Plava poliklinika

 

Fotografije iz prelijepog porodilišta pogledajte u nasoj galeriji fotografija!


Ringeraja, Plavoj poliklinici želi još mnogo uspješnog poslovanja a našim trudnicama ugodne trenetke kad na svijet donose svoje srećice.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2
Začeće - 1. dio
Pogledajmo kako se odvija kompletan proces začeća.
2
Mučnina u trudnoći!
Mučninu u trudnoći? (video)
2
Prvi znaci trudnoće
Da li sam trudna? Koji su prvi znaci trudnoće? (engleski video)
2






Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *