|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Režim saobraćaja tokom 5. i 6. juna

Uredništvo Ringeraja.ba, 2.6.2015
Dolazak pape Franje: Izmijenjen režim saobraćaja tokom 5. i 6. juna 2015. godine
Ključne riječi:

image
/11


Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo obavještava javnost da će dana 06. juna 2015. godine u vremenu  od 07:00 sati do  20:00 sati biti na snazi izmjenjeni  režim odvijanja saobraćaja, a povodom posjete   Svetog Oca Papa Franje  Bosni i Hercegovini i Sarajevu, prenosi bh. novinska agencija Patria.

 

Naime, navedenog dana  u terminu od 7 sati do 20 sati  u ulicama  na  trasi kretanja Svetog oca, a u obuhvatu štićene zone,  dolaziće do potpune obustave saobraćaja,  pri čemu  vrijeme,  dionice  i   realizaciju  iste  vršit će ovlašćeni organi i službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uz napomenu da će se saobraćaj  preusmjeravati u alternativne pravce kretanja na prvim raskrsnicama ispred   i  iza  dionice na kojoj se obustavlja saobraćaj, te u tom smislu  pozivaju se svi učesnici u saobraćaju na  strpljenje,  toleranciju  i  razumjevanje i da  prate  i poštuju naredbe ovlaštenih službenih lica MUP-a Kantona Sarajevo.  

 

Bitno je naglasiti da neće biti kontinuirane obustave saobraćaja, odnosno da će se isti nakon prolaska Svetog Oca i njegove pratnje sukcesivno uspostavljati, a sve  u zavisnosti od ulice, lokacije i satnice prolaska.

 

Ulice u kojima će dolaziti do obustave saobraćaja, gledano iz smjera Aerodroma u odnosu na trasu  kretanja u dolasku i povratku Svetog Oca i njegove pratnje su: ulica Kurta Schorka, Stupska petlja, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimović, Zmaja od Bosne, Hiseta, Reisa Džemaludina Čauševića, Mis Irbina, Musala, Maršala Tita, Alipašina, Obilazna saobraćajnica pored Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” (od ulice Patriotske lige do ulice Alipašina),Betanija, Obala Kulina Bana, Vilsonovo šetalište, Kotromanića, Kulovića, Dalmatinska, Mehmed paše Sokolovića, Pehlivanuša, Muse Ćazima Ćatića, Josipa Štadlera, Mula Mustafe Bašeskije, Telali, Čemaluša, Ferhadija - pješačka zona na dijelu  štićene zone kretanja Svetog Oca papa Franje,Vrbanja, Franje Račkog, Stjepana Tomića, Terezija, Zagrebačka, Hamdije Čemerlića, Prijedorska, Srđana Aleksića od raskrsnice sa ulicom Bulevar Meše Selimovića u smjeru prema Istiklal džamiji u dužini od „cca“ 300 metara, Brčanska, Žrtava fašizma, Gatačka.

 

U sklopu odobrene  izmjene režima saobraćaja obavještavaju se građani i o sljedećem:

 

Zabranjuje  se  kretanje svih teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg  na  području Kantona Sarajevo, dana 06. 06. 2015. godine u vremenskom terminu od  05:00  do 20:00 sati.

Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje svih vozila duž trase  gore navedenih ulica  u širini 30 metara štićene zone od krajnje ivice kolovoza sa obje strane.

Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na uličnim parkirališttima u ulicama Reisa Dž. Čauševića, Mis Irbina i Musala  dana 05.06.2015 godine  u vremenskom terminu od 16:00 sati do 24:00 sati i vremenskom terminu od  00:00 sati do 20:00 sati, dana  06.06.2015 godine.

U vremenskom terminu  od 07:00 sati   do 20:00 sati, dana  06.06.2015 godine, će se vršiti povremene preregulacije u odvijanju saobraćajnih tokova u ulicama Reisa  Džemaludina Čauševića, Maršala Tita, Stjepana Tomića  i Radićeva u jednosmjerni odnosno  dvosmjerni režim odvijanja saobraćaja.

Vrijeme preregulacije  saobraćaja u navedenim ulicama u naznačenom terminu utvrđuju Operativni organi MUP-a   Kantona Sarajevo  u zavisnosti od plana i programa kretanja kolone kao i situacije na terenu.

Dana 06.06.2015 godine u terminu od 00:00 sati do 05:00 sati, KJKP “GRAS” će uspostaviti tramvajski saobraćaja  na relaciji  Ilidža- Skenderija (okretnica), broj vozila prilagoditi će se zahtjevima za prevozom pristiglih  hodočasnika i ostalih korisnika javnog gradskog prevoza, osim u vremenskom terminu od  07:00 sati   do 20:00 sati istog dana, kada će prijevoznik KJKP “GRAS” putem nadležne službe, a u saradnji i dogovoru  sa Operativnim organima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prilagoditi održavanje i izmjene  svih vidova  Javnog gradskog prevoza putnika,

 

Dana 06.06. 2015 godine  u  vremenskom terminu  od  07:00 do 20:00 sati potrebno je dislocirati  taksi stajališta duž trase ulica u kojima se vrše izmjene režima saobraćaja, a  koja  su  smještena u  obuhvatu  30 metara od krajnjih ivica kolovoza sa obje  strane  puta, te ih   dislocirati  na lokacije susjednih taksi stajališta  koja su  van  štićene zone.

 

Ministarstvo saobraćaja je u saradnji sa Ministarsvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obezbjedilo prostor za parkiranje 684 autobusa, kojim će stići hodočasnici u Sarajevo na dan posjete pape Franje (organizovani prijevoz iz BIH i inostranstva).

 

Autobusi će biti smješteni na slijedeće lokacije: parking prostor Slatina, ulica Stjepana Tomića, parking prostor ispred porodilišta “Zehra Mujdović”, parking prostor “Opel-a” Alipašina ulica, parking prostor ispred Bosnalijeka, plato - parking ispred autobuske i željezničke stanice, parking u krugu “KAMPUSA-a”, ulice Vilsonovo šetalište, Kotromanića, Franje Račkog, parking Vrbanja, parking prostor ispred Aqvariusa i parking prostor kod Ambasade Republike Turske.    Obezbjeđeni su i rezervni parking prostori: kod stadiona Otoka, “Energoinvest”, TAS Vogošća i kod RTV doma.

 

Autobusi kojima će stići hodočasnici sa “posebnim potrebama” bit će obezbjeđen neposredan pristup stadionu Koševo.

 

Pripadnici MUP-a KS  na ulazu u grad iz pravca Vogošće, Ilidže i Pala usmjeravat će autobuse na parkinge.

 

Hodočasnici koji ne dolaze organizovano moći će koristiti ostale parkinge na području Kantona Sarajevo, kao i parkinge unutar naselja.

 

Očekuje se dolazak velikog broja motorista iz inostranstva i BIH , te je za njih određena lokacija za parkiranje u krugu školskog dvorišta OŠ “Nafija Sarajlić” u ulici Patriotske lige.

 

Vlada Kantona Sarajevo, odobrila je besplatno korištenje parkinga koji su u njenoj nadležnosti.

 

Privrednih društava, institucije i ambasada Republike Turske, dali su na raspolaganje svoje parking površine za parkiranje autobusa besplatno kao doprinos ovom značajnom događaju.

 

Vozila koja budu parkirana na trasi prolaska kolone, uklonit će se putem “PAUK SLUŽBE” KJKP “RAD” Sarajevo uz prisustvo nadležne policijske uprave na određene lokacije a to su:

 

- za općine Stari Grad Sarajevo i Centar Sarajevo – parking Skenderija u ulici Skenderija,         

 

- za općine Centar Sarajevo i Novo Sarajevo – parking u ulici Franca Lehara

 

- parking ispod SOS sela na Mojmilu za općinu Novi Grad Sarajevo.

 

Građani će moći dobiti informacije u slučaju premještanja vozila na dežurni telefon u KJKP “RAD” Sarajevo – 033 611-514.

 

UG BIHAMK obezbjediti će dežuru na terenu, tako da će se njihove mobilne ekipe nalaziti na tri lokacije i to: kod AVAZA u Neđarićima, na Otoci kod džamije i kod Muzeja. Mobilne ekipe se sastoje od šlep službe i vozila za hitnu opravku (kontakt tel. je 1282 i 033 282-122).

 

S obzirom da će na dan dolaska pape Franje biti odgođene sahrane i dženaze, pokopna društva KJKP “Pokop”, UG “Bakije” i UG “Jedileri” za prevoz umrlih, mogu se obratiti na telefon broj 033 286-748 – šefu smjene u MUP-u KS koji će obezbjediti pratnju ili dati detaljne upute za prevoz umrlih do prostorija pokopnog društva.

 

Na lokacijama gdje će biti najveća koncetracija autobusa, obezbjeđene su cisterne sa pitkom vodom za hodočasnike (parking Kampus – dvije cisterne i u ulici Kotromanića-jedna cisterna kod autopraone).

 

Na pet lokacija će biti raspoređeni i mobilni timovi Doma zdravlja Kantona Sarajevo.

 

Vrhbosanska nadbiskupija Sarajevo obezbjedila je preko 100 volontera koji će biti u službi pomoći hodočasnicima na terenu.

 

Obzirom na gore navedeno i činjenicu, da u subotu od ranih jutarnji sati očekuje se veoma veliki priliv autobusa sa hodočasnicima, prema procjenama organizatora  nešto više od 700 kao i PMV, resorno ministarstvo moli građane Kantona Sarajevo da dana 06.06.2015 godine u što manjoj  mjeri koriste svoja motorna vozila kako bi svi skupa dali lični doprinos, da posjeta  Svetog Oca  papa Franje protekne na najbolji mogući način i  odvijanje  saobraćaja.

 

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo poziva sva pravna i fizička lica sa sjedištem na području Kantona Sarajevo da svoje aktivnosti  za dan 06.06.02015 godine ( subota),  planiraju i usklade sa odobrenim režimom saobraćaja.

 

 

Izvor: www.nap.ba/new/vijest.php?id=12504

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
15
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2
Razvodite se! Kako reći djeci?
Znamo da je razvod stresan događaj za muškarca i ženu koji više ne mogu zajedno. Još je stresniji ukoliko je u braku bil...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *