|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Senzacionalno izlječenje

Vita 34 - Bio Save, 28.2.2014
Matične ćelije iz pupčanika spasile 60-godišnjaka!

image
/21


Umjesto 18 mjeseci, koliko su mu ljekari prognozirali, David Pyne novom metodom liječenja ponovo vraćen među zdrave ljude. 

Šezdesetogodišnji David Pyne s pravom može reći da se ponovo rodio. Medicina u ovom slučaju nije mogla ništa učiniti, a ljekari su mu prognozirali najviše 18 mjeseci života. A onda je stigao spas u posljednji čas! 

Ponuđeno mi je da pokušam sa revolucionarnom metodom, koja je nudila šansu za produžetak života. Radilo se o transplantaciji doniranih matičnih ćelija iz pupčane vrpce novorođenih beba. Jedna je bila iz Amerike, a druga iz Francuske“, kaže Pyne. 

Računao je da time nema šta da izgubi, jer ni hemoterapija ni druge klasične metode nisu davale rezultat. Zahvat je obavljen potpuno uspješno. Pyne se danas osjeća jako dobro. 

“Misao da dvoje novorođenčadi može spasiti život jedne starije osobe zvučala mi je čudno. Srećom, ljekari su me razuvjerili. Dobio sam dodatne životne godine, koja će mi omogućiti još vremena da ga provodim sa mojim unucima”, rekao je Pyne.

Slučajevi poput ovog potvrđuju veliki optimizam koji je, upotrebom matičnih ćelija novorođenčadi izazvala savremena medicina, udružena sa bankama matičnih ćelija. One na višedecenijski rok pohranjuju uzorke tih ćelija.


“Pupčana krv je veoma bogata matičnim ćelijama, koje su jako mlade i imaju fenomenalnu moć za regeneraciju. Ovo je bio sjajan alternativni izvor ćelija za Davida, ustvari jedina njegova opcija. Svi smo srećni zbog ovog uspjeha“, izjavio je dr. Mike Dennis, direktor Odjela hematologije i transplantacija “Christie NHS fondacije”, bolnice u kojoj je Pyne liječen.

 

Matične ćelije – lijek sadašnjosti i budućnosti 

Broj studija koje se tiču primjene matičnih ćelija pupčane krvi u svrhu liječenja različitih bolesti značajno se povećao u posljednjih 10 godina. Ranije se matičnim ćelijama moglo tretirati samo jedno oboljenje, a danas već postoji preko 70 oboljenja koja su izlječiva matičnim ćelijama. Veliki napredak je ustanovljen i kod liječenja moždanih oštećenja, srčanih oboljenja, dijabetesa i mnogih drugih. Međutim, ono što donosi budućnost i istraživanja koja se intenzivno provode, mnogi ne mogu ni zamisliti.

Od marta ove godine, Bio Save, predstavnik vodeće evropske i najveće njemačke banke matičnih ćelija Vita 34, svim budućim roditeljima omogućio je dodatne pogodnosti za čuvanje matičnih ćelija.

 

Moms & Moms


http://www.dodaj.rs/f/P/IT/2OyQh8Lr/1/pregnancy-mom.jpg

Buduće mame, koje žele pohraniti matične ćelije se mogu udružiti i tako ostvariti dodatne pogodnosti. Ukoliko ste Vi i Vaša prijateljica trudne, a želite sačuvati matične ćelije posjetite nas zajedno, preuzmite set i ostvarit ćete popuste na naše usluge.

- 2 MAME OSTVARUJU POPUST OD PO 100 EUR
- 3 MAME OSTVARUJU POPUST OD PO 150 EUR
- 4 MAME OSTVARUJU POPUST OD PO 200 EUR

 

Vita Early Decision Storage

Već od početka svoje trudnoće ste se odlučili sačuvati matične ćelije svoje bebe? Posjetite nas u drugom trimestru trudnoće i preuzimite set za čuvanje matičnih ćelija na vrijeme!
Sve porodice koje potpišu ugovor sa Bio Save-om u drugom trimestru (četvrti, peti i šesti mjesec trudnoće) ostvaruju popust od 125 EUR ili Paket iznenađenja.


Vita 34 – sigurnost za porodice

Buduća terapijska primjena u liječenjima raznih oboljenja uveliko ovisi o standardima skladištenja kao i tehnologijama koje banke matičnih ćelija posjeduju. Važno je sačuvati matične ćelije, ali je mnogo važnije da se te ćelije mogu koristiti za liječenje.

Vita 34 je jedina evropska banka koja se nalazi među 8 porodičnih banaka u svijetu po broju korištenih matičnih ćelije za liječenje. Uzorci sačuvani u Vita 34 koristili su se za liječenje različitih oboljenja, poput leukemije, anemije, cerebralne paralize, dijabetesa tipa 1 i mnogih drugih.

Visoko sofisticirana tehnologija i najveći standardi skladištenja matičnih ćelija izdvojili su Vita 34 od ostalih. Ovo je jedina banka u Evropi koja je bila izbor mnogih kraljevskih porodica koje su matične ćelije svoje djece sačuvali u Vita 34.


Bio Save, ekskluzivni i ovlašteni partner Vita 34


www.biosave.ba 

www.vita34.com

+387 33 200 800

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Najčešći simptomi trudnoće
Neke žene »znaju« da su trudne od trenutka kad je dijete začeto. Drugim pak trebaju brojni simptomi, brojni pozitivni te...
4
Trudni? Deset stvari koje morate kupiti!
Trbuščić vam već vidno raste i došlo je vrijeme za šetnju po trgovinama odjeće za trudnice? Deset stvari koje morate kup...
4
Kako pravilno očitati kućni test za trudnoću
Najranije što možete dobiti pozitivan rezultat na najosjetljivijim testovima na trudnoću jest 7 dana nakon ovulacije.
3
Malo o debljanju…
Prije trudnoće ste možda (tek) brojali kalorije, a sada morate i jako paziti na to što jedete.
3






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *