|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Snimak sa carskog reza obišao je svijet: Ovako to izgleda kada je beba nezgodno okrenuta.

Uredništvo Ringeraja.ba, 12.11.2021
Danas je porođaj carskim rezom veoma čest. Međutim, rijetko ko zna kako to zaista izgleda iz prve ruke, a sada imamo priliku da to i provjerimo.

image
/11


Na Instagram profilu "Doula Science" nalazi se detaljan snimak carskog reza. Vidi se kako lekar vrlo nežno izvlači bebu iz majčine utrobe.


- Kada je beba u ovom položaju, može izazvati velike probleme pri vaginalnom porodu, ali carskim rezom smo bebu izvadili bez poteškoća.


Na ovom snimku vidimo rođenje bebe, pri čemu ljekar vrlo pažljivo postupa kako bi i mama i beba bile apsolutno sigurne. Strpljivo, uz umirujuću muziku i podršku babice, majka bez stresa prolazi kroz porođaj, a nakon toga dobija bebu direktno u ruke.

 

 

 


Kada ljekar i porodilja rade timski i sinhrono, sve se može postići - poručuju na ovom snimku.

 

Eto, tako izgleda čista sreća. Tako izgleda rađanje. Uz anesteziju porođaj ne boli, ali to je samo prvi korak na putu na kome žena postaje mama. Ona sarađuje sa ljekarima, čak i kada joj nije do toga, da bi malo biće, koje je nosila devet mjeseci, na najljepši mogući način stiglo na ovaj svijet.


Izvor: Zena.blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2
Začeće - 1. dio
Pogledajmo kako se odvija kompletan proces začeća.
2
Mučnina u trudnoći!
Mučninu u trudnoći? (video)
2
Prvi znaci trudnoće
Da li sam trudna? Koji su prvi znaci trudnoće? (engleski video)
2






Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *