|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

SUANPAN mentalna aritmetika

Uredništvo Ringeraja.ba, 24.8.2016
Međunarodni program razvijanja mentalnih potencijala koji se zasniva na radu na abakusu, posebno kreiran za djecu uzrasta 5 – 14 godina

image
/21


 

Mentalna aritmetika je razvojni program za djecu koji  dokazano doprinosi razvoju matematičkih i logičkih vještina, pažnji, koncentraciji i kreativnosti kod djece. U velikom broju zemalja, mentalna aritmetika je postala dio standardnog obrazovanja u osnovnim školama.


Predškolska ustanova “Bonum” Sarajevo je prva obrazovna ustanova u FBIH koja je licencirani predstavnik PRO-MENS-a iz Niša, ovlaštenog centra i vlasnika programa SuanPan mentalne aritmetike za područje Balkana. Od početka realizacije programa u aprilu 2015. godine do danas, u obrazovnoj ustanovi “Bonum” Sarajevo, školu Mentalne aritmetike SuanPan je uspješno završilo preko 50 djece uzrasta od 5-14 godina.


Nakon završenog osmomjesečnog programa obuke, polaznici mentalne aritmetike su razvili ili unaprijedili vještine kao što su:

- bolja pažnja I koncentracija,
- brže čitanje  i pisanje,
- brže pamćenje i bolji refleksi,
- veće samopouzdanje,
- bolje logičke i analitičke vještine,
- viši nivo kreativnosti,

te stekli novu vještinu tzv. odvojene ili dualne pažnje koja se ogleda u istovremenom obavljanju dvije ili više radnji kao npr. računanje I čitanje, pjevanje I računanje, crtanje, sportske aktivnosti isl.


Pohađanjem programa Mentalne aritmetike SuanPan, djeca su ovladala sposobnošću rješavajnja aritmetičkih operacija kao što su 148+57+325-29+72-43=...   bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za 3-5 sekundi, brže i od digitrona!!!

 


Detaljnjije informacije o programu možete pronaći na Fb stranici:

Mentalna aritmetika SuanPan Sarajevo, 

tel. 033 565 255; 565 247 ili na e-mail: info@vrticbonum.org

 

http://www4.slikomat.com/13/0824/bnz-6666.jpg


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mamina mama je više vezana za unuke od tat...
Mamina mama obično ima jaču vezu sa svojim unucima, naučnici vjeruju zato što je ona rodila kćerku koja je rodila to unu...
5
Radite li ovih 7 stvari? Vi ste dobar rodi...
Za vrijeme roditeljstva ćete naučiti mnoge vještine, svladate li ovih nekoliko, slobodno možete reći da ste (na putu da ...
3
Razvoj govora
S govorom dijete razvija intelektualne sposobnosti – kad nešto kaže, ono pokušava riječima izraziti misli. Tako misli po...
2
Volim kretanje uz ritam
Vaši mališani vole da vas imitiraju! "Kad si sretan" je svima draga I poznata pjesmica.
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *