|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Trikovi za skidanje fleka sa odjeće

DEPO portal, 9.6.2013
Kisela voda briše tragove sladoleda na odjeći, glicerin pomaže u uklanjanju fleka od krema za sunčanje kao i onih od kečapa, a deterdžent otklanja masne mrlje...
Ključne riječi:

image
/11


Neprijatne fleke na odjeći možete očistiti prirodnim putem. Tako su za mrlje od trave najbolje rješenje sirće i bjelance. Bjelance umutite, nanesite na mrlju, utrljajte pa isperite. Najbolje čisti mrlje na bijeloj tkanini, a sirće je odličan za one tvrdokorne. Dovoljno je na isflekani dio tkanine utrljati mješavinu alkoholnog sirćeta i vode te ostaviti da djeluje 15 minuta. Potom operite odjeću deterdžentom s enzimima koji razgrađuju proteine i čisti mrlje. 

Bebi puder i glicerin čiste fleke od kečapa 

Na mrlje od kečapa nabolje je odmah nanijeti dječji puder i pustiti da se osuši. Nakon toga odjeću treba iščetkati i oprati na uobičajenoj temperaturi za tu tkaninu. Kod mrlja od paradajza i kečapa takođe pomaže mješavina vode i glicerina u odnosu 1:1. Odjeću nakvasite i pustite da odstoji pa operite. Odlično rješenje je i deterdžent za pranje sudova. Nanesite ga direktno na mrlju, utrljajte i operite u mašini. 

Sladoled se čisti kiselom vodom 

Odjeću isflekanu sladoledom treba odmah natopiti mineralnom vodom ili običnom hladnom vodom i oprati u mašini. 

Glicerinom i deterdžentom za pranje sudova protiv mrlja od krema za sunčanje 

Mješavina deterdženta za pranje sudova i glicerina uklanja mrlje od kreme za sunčanje. Treba je nanijeti na fleku, lagano utrljati i potom oprati u mašini na temperaturi preporučenoj za tu vrstu tkanine. 

Hladna voda skida krv 

Svježu krv na odjeći ukloniće hladna voda, ali ako je mrlja već suva najbolje je odjeću nakvasiti u rastvor soda bikarbone i hladne vode. 

Masne mrlje i voda ne idu zajedno 

U uklanjanju masnih mrlja treba izbjegavati vodu zato što će fleka postati još tvrdokornija. Dovoljno je odjeću okrenuti naopačke i na mrlju nanijeti sredstvo za uklanjanje fleka ili obični deterdžent za pranje sudova. 

Mrlje od dezodoransa 

Žute mrlje od dezodoransa će ukloniti topla voda pomiješana s dvije tablete za čišćenje zubne proteze. Nakon 30 minuta natapanja odjeću treba isprati i oprati u veš mašini. Suve tragove dezodoransa na odjeći uklanjanju vlažne maramice, ali i klupko najlonki. Sitna vlakna iz najlonki brišu mrlje i sakupljaju ostatke dezodoransa.

(24sata.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znate li šta sve možete praviti u aparatu ...
S ovim praktičnim uređajem nikada nećete morati ponavljati jela. U njemu možete napraviti zdrav smoothie, ukusnu kašu pa...
32
Emocionalno vezivanje u djetinjstvu
Emocionalno vezivanje je primarna potreba, javlja se još na samom rođenju, već prvim kontaktom sa majkom, a ostvaruje sv...
2
Majčinstvo bez partnera!
Biti samohrana majka je izazov koji traži mnogo strpljenja, izdržljivosti, odricanja i hrabrosti.
2
Razvodite se! Kako reći djeci?
Znamo da je razvod stresan događaj za muškarca i ženu koji više ne mogu zajedno. Još je stresniji ukoliko je u braku bil...
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *