|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Vita 34 poklanja 10 godina pohranjivanja MĆ!

Vita 34 - Bio Save, 3.9.2015
Vita 34 je obezbjedila 10 godina dodatnog pohranjivanja.

image
/11


Najveća njemačka banka matičnih ćelija, Vita 34, je ubjedljivi lider u Evropi kad su u pitanju transplatacije i lječenje matičnim ćelijama. Ova banka čuva cjelokupnu pupčanu krv i koristi najsavremenije tehnologije za krioprezervaciju matičnih ćelija. Kako bi olakšali roditeljima čuvanja matičnih ćelija, Vita 34 je obezbjedila 10 godina dodatnog pohranjivanja. 

 

http://www.dodaj.rs/f/1n/9K/36qQRN05/vanja-biosave.jpg

Prva i vodeća evropska banka matičnih ćelija, Vita 34 Vam poklanja 10 godina pohranjivanja matičnih ćelija!

Pioniri u Evropi -  Vita 34, je ujedno i banka sa najvećim iskustvom u čuvanju i lječenju matičnim ćelijama. Kao biomedicinski centar, svakodnevnim dostignućima u polju regenerativne medicine, Vita 34 potvrđuje svoju lidersku poziciju.

S obzirom da je u pitanju jedno od najvećih dostignuća savremene medicine, za postupak bezbjednog skladištenja matičnih ćelija iz krvi pupčane vrpce, svakako su neophodni visoki standardi, savremena tehnologija, te inovacije i iskustvo.  Uzorci sačuvani u ovoj banci omogućili su liječenje velikog  broja djece, a čak su korišteni i za lječenje odraslih pacijenata.  Kao potvrda posvećenosti kvaliteti, te najviših standarda i najsavremenije tehnologije, Vita 34 ima najveći broj uspješnih transplatacija matičnim ćelijama.

 

Istraživanja i otkrića na polju regenerativne medicine potvrđuju da su matične ćelije budućnost medicine. Zemlje koje prednjače u davanju značaja ćelijskoj terapiji i liječenju matičnim ćelijama su svakako Njemačka, Španija i Italija. O tome svaka svjedoči i prisustvo najznačajnijih naučnih institucija upravo u tim državama.

Metoda pohranjivanja koju koristimo je višestruko skuplja, ali zbog budućeg potencijala čuva se cjelokupna krv, a samim tim i svi tipovi matičnih ćelija koje se sadrže u krvi pupkovine. Većina drugih banaka vrši redukciju, izdvaja i čuva  samo jedan tip matičnih ćelija iz pupčane krvi. Time se gubi mogućnost korištenja ostalih tipova ćelija te liječenja nekrvnih oboljenja.

 http://www.dodaj.rs/f/3P/jj/1zEocjvQ/porodica-ii.jpg

 

Za pohranjivanje matičnih ćelija u Viti 34 se odlučile mnoge poznate ličnosti,među njima i  španska kraljevska porodica

Vita 34 se razlikuje i po jedinstvenim dozvolama koje posjeduje. Kako bi se uzorak nesmetano mogao upotrijebiti u bilo kojoj klinici u svijetu, potrebne su dozvole za primjenu. Vita 34 je jedina porodična banka koja posjeduje Paul Ehrlich dozvolu, kako za autologne (sopstvene), tako i za alogene (za bliže srodnike) transplantacije.

 

Metodu koju koristi Vita 34 preporučuju i vodeći svjetski stručnjaci iz ove oblasti, a potvrda najviših standarda i tehnologije jesu mnoge uspješne terapijske primjene. Ova banka je do sada omogućila liječenje više djece, nego bilo koja druga banke matičnih ćelija u Evropi.

 

Jedinstvena Vita 34

Mobilni transplantacioni tim je jedinstven servis Vite 34. Radi se o timu stručnjaka koji u slučaju potrebe za lječenjem, ide na lice mjesta u kliniku u kojoj će se obaviti transplatacija, te priprema uzorak za upotrebu. Ovaj tim je uz pacijenta od samog početka transplantacije, te je od ključnog značaja za cjelokupno lječenje.

 

Njemačka tehnologija i inovacije, jedinstvene dozvole i akreditacije omogućili su Viti 34 da se izdvoji od ostalih banaka.  Ovo je jedina banka u Evropi koja je ispunila stroge uslove za pohranjivanje matičnih ćelija na period od 50 godina što znači čak pola stoljeća. Roditelji koji se odluče za pohranjivanje matičnih ćelija svoga djeteta u Viti 34, mogu odabrati čuvanje matičnih ćelija na 20, 30, 40 ili 50 godina a da pri tome imaju garanciju kvaliteta izdatu od strane njemačkog HDI Gerling.

 

'' Sigurnost i zdravlje djece je na prvom mjestu, a pohrana matičnih ćelija predstavlja jedinstvenu mogućnost zaštite porodice. Na području Evrope posluje veliki broj banaka matičnih ćelija, međutim Vita 34 se izdvaja od ostalih po najstrožijim standardima krioprezervacije, sofisticiranoj tehnologiji i jedinstvenoj metodi skladištenja koju su prepoznale mnoge poznate svjetske ličnosti među kojima su i pojedine kraljevske porodice. Svim roditeljima koji potpišu ugovor sa našom bankom u periodu od 01.09. do 01.11, poklanjamo 10 godina pohranjivanja matičnih ćelija! '' poručuju iz Bio Save –a.

 

Za sve informacije, posjetite našu web stranicu www.biosave.ba ili nas kontaktirajte putem mail adrese info@biosave.ba ili putem telefona 033 200 800 ; 061 998 772.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da li ste spremni za još jedno dijete?
Kako donijeti odluku kada biološki sat otkucava, a vi razmišljate o novoj bebi? Postavite si 10 pitanja?
4
Šta je dijastaza i zašto se javlja u trudn...
Šta je dijastaza? Zašto se javlja u trudnoći? Kako, na koji način i kojim vježbama ojačati trbušne mišiće?
4
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2
Začeće - 1. dio
Pogledajmo kako se odvija kompletan proces začeća.
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *