|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Zašto je trbuh veći u drugoj trudnoći?

Uredništvo Ringeraja, 19.8.2021
Abdominalne mišiće na jednoj i drugoj strani trbuha spaja vezivno tkivo, koje pod utjecajem hormona relaksina slabi u trudnoći i kako beba gura trbuh iznutra tako se mišići lagano razmiču.
Ključne riječi:

image
/11


Zašto neke žene imaju veći trbuh i zašto se trbuh ranije poznaje u drugoj trudnoći?

 

Izgleda da nitko nije ispitivao ovu pojavu, mada je općepoznato da žena u drugoj ili trećoj trudnoći obično ranije mora iskopavati trudničke traperice jer djeluje mjesec dana „krupnije“ od prvorotkinje u istom tjednu trudnoće.

 

Abdominalne mišiće na jednoj i drugoj strani trbuha spaja vezivno tkivo, koje pod utjecajem hormona relaksina slabi u trudnoći i kako beba gura trbuh iznutra tako se mišići lagano razmiču.

 

Pročitaj! > Sigurni znaci početka porođaja i 4 porođajna doba

 

Endru Setin, profesor na Sveučilištu „Jones Hopkins“ u Baltimoru u Merilandu, iz svog iskustva kaže da žene s jačim trbušnim mišićima uglavnom imaju manji trbuh i rjeđe im se u trudnoći razmaknu mišići. A i kod žena sitnije građe trbuh djeluje veće u usporedbi s trbusima visokih, krupnijih žena.

 

Fizioterapeutkinja iz Centra za zdravlje i rehabilitaciju zdjelice u San Francisku Stefani Predergast, koja se specijalizirala za postnatalnu njegu, dodaje da se drugorotkinjama trbuh vjerojatno brže poznaje zato što su im u prethodnoj trudnoći abdominalni mišići već oslabili i razvukli se, pa se manje odupiru gladnoj bebi, koja iznutra raste.

„Općenito gledano, većina žena je u lošijoj formi nego prije prve trudnoće, zato što se već brinu o jednoj bebi i nemaju vremena da vježbanje kao ranije“, kaže ona.

 

 

 

 

Trudnice razvoj svoje bebice u tibi mogu pratiti ako se prijave na Kalendar trudnoće

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba 

I još mnogo zanimljivih tekstova o trudnoći čitajte u rubrici TRUDNOĆA.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2
Začeće - 1. dio
Pogledajmo kako se odvija kompletan proces začeća.
2
Mučnina u trudnoći!
Mučninu u trudnoći? (video)
2
Prvi znaci trudnoće
Da li sam trudna? Koji su prvi znaci trudnoće? (engleski video)
2






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *