|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Kromosomske nepravilnosti ploda moguće je ustanoviti već u 10. tjednu trudnoće

Uredništvo Ringeraja.ba, 17.6.2017
Sve više budućih roditelja u ranoj trudnoći odlučuje se za neinvazivno prenatalno - NIPT testiranje, koje je dostupno kod nas već od 2012. godine.

image
/11


Sve više budućih roditelja u ranoj trudnoći odlučuje se za neinvazivno prenatalno - NIPT testiranje, koje je dostupno kod nas već od 2012. godine. U nekoliko vodećih svjetskih laboratorija uspjelo je otkriće profesora Denisa Loa, koji je dokazao, da u krvi trudnice kruže mali fragmenti plodove slobodne DNK, te se to uspjelo prenijeti u kliničku praksu.

 

Zahvaljujući najnaprednijoj tehnologiji za genetsko sekvenciranje, točnost testa NIFTY iznosi > 99 % za detekciju 3 najčešće trisomije: Downovog sindroma, Edwardsovog sindroma i Patauovog sindroma i još neke druge najučestalije kromosomske nepravilnosti. Na ovaj način budućim roditeljima omogućeno je da mogu već vrlo rano isključiti brigu i bolje se  pripremiti na moguće komplikacije u trudnoći. Prenatalna testiranja za pojedine teže oblike kromosomske nepravilnosti (trisomija) prakticiraju se već duže vremena, naročito kod onih trudnica, kod kojih su prijašnji probir testovi pokazali povećan rizik za prisutnosti trisomija, kod trudnica starijih od 35 godina i onih, koje imaju u obitelji poznate primjere kromosomske nepravilnosti. Za testiranje se upotrebljava dijagnostička metoda amniocenteza, koja ne predstavlja jedino rizik za pobačaj, nego je i vrlo neugodna i stresna za trudnicu.

 

Buduća majka, koja se odlučila za NIPT testiranje, s nama je podijelila svoje mišljenje: „Trudnicama s lošim rezultatima na mjerenju nuhalnog nabora bih svakako preporučila izvođenje neinvazivnog testa. S obzirom na viši stupanj sigurnosti nikako se nije potrebno odlučiti za invazivnu i neugodnu intervenciju kao što je amnioceteza, jer se nuhalna često pokaže kao lažan alarm. Isto tako i cijena neinvazivnih testova stalno se snižava, među ostalim, sad ih je moguće platiti i na rate.“

 

S novim tehnologijama analize DNK testiranje je jednostavno i sigurno.

S novim tehnologijama analize DNK testiranje je jednostavnije i sigurnije. NIPT test temelji se na određivanju kromosoma ploda u perifernoj krvi trudnice, neinvazivan je i siguran za trudnicu kao i za dijete. Napredan je i visoko siguran probir test, kojeg je moguće napraviti već od 10. tjedna trudnoće pa nadalje. Trudnici se uzme uzorak krvi i na osnovu analize slobodne stanične DNA u krvi odredi se rizik za prisutnost najučestalijih kromosomski nepravilnosti kod ploda, istovremeno test omogućuje i otkrivanje spola djeteta. Rezultati su dostupni u manje od 10 dana od uzimanja uzorka krvi, a stupanj lažno pozitivnih rezultata je manji od 0,1%. Uslugu je trenutno još uvijek moguće samostalno platiti, za nju je potrebno izdvojiti između 490 i 650 eura ovisno od broja testiranih nepravilnosti. Laboratorijska analiza je izuzetno skupa, zato je izvode najnapredniji laboratoriji u svijetu.

 

Među vodeće neinvazivne prenatalne testove se ubraja Nifty test, koji je na raspolaganju i kod nas. Do danas je bilo analiziranih više od 1.800.000 uzorka, test je jednostavan, pouzdan, siguran i točan. 

 

Više o testu NIFTY možete pročitati OVDJE ili na našoj Facebook stranici.

 

PROČITAJ JOŠ:

 

Kako mogu biti sigurna je li moja beba zdrava?

Upoznajte se s testom NIFTY

Koji tipovi prenatalnih testiranja postoje?

Otkrivanje mogućih kromosomskih poremećaja

Da sam znala za neinvazivne prenatalne testove, imala bih bezbrižnu trudnoću


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Implantacijsko krvarenje
Implantacijsko krvarenje se javlja kao posledica usađivanja oplođene jajne ćelije u zid materice (implantacije).
4
Narodna vjerovanja: Dječak ili djevojčica!?
Iščekivanje djeteta je zasigurno jedan od najljepših osjećaja na svijetu. I dok neki ne žele znati njegov spol, drugi tu...
3
Prekrasna i u trudnoći
U trudnoći možete izgledati prekrasno unatoč fizičkim promjenama.
3
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2






Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *