|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Zašto NIFTY slovi za najbolji neinvazivni prenatalni test na svijetu?

Uredništvo Ringeraja.ba, 24.1.2019
U međuvremenu, kako na svjetskom tržištu postoji više različitih vrsta prenatalnih testova, NIFTY test je broj jedan – kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu.

image
/11


Nifty test je prisutan u više od 60 svjetskih država, samo do studenog 2018. napravljeno je više od 3.500.000 uzoraka! NIFTY je najkompletniji test, uključuje testiranje na  sve kromosomske trisomije, aneuploidije spolnih kromosoma, te 60 kromosomskih delecija i duplikacija. Budući roditelji tako mogu pouzdano znati da je njihova bebica zdrava i mogu se mirno pripremiti na dolazak novog člana obitelji.

Siguran

NIFTY test je u usporedbi sa amniocentezom ili drugim invazivnim postupcima potpuno siguran test, kako za trudnicu tako i za dijete. Zbog neinvazivnog postupka testiranja ne postoji rizik od pobačaja ili drugih neugodnosti u trudnoći. Pozato je da invazivni postupci nose sa sobom rizik od spontanog pobačaja, ranijeg poroda, krvarenja…, NIFTY test je u potpunosti siguran bez nuspojava.

Točan

NIFTY test je izuzetno točan prenatalni test, osjetljivost u detektiranju trisomija, kao što je na primjer Downov sindrom veća je od 99%. NIFTY test je točan u otkrivanju svih kromosomskih nepravilnosti, već od 10. tjedna trudnoće, također detektira i spol djeteta.

Pouzdan

Samo do studenoga 2018. Napravljeno je više od 3.500.000 Nifty testova po cijelom svijetu. Lažno pozitivni rezultati su bili prisutni u svega 0.05% učinjenih testova, to govori u prilog visokoj pouzdanosti prenatalnog testa, zato ga preporučaju brojni liječnici i ginekolozi.

Jednostavan

Postupak testiranja je neinvazivan, što znači da se ne intervenira u tijelo trudnice. Izvodi se jednostavnim uzimanjem uzorka 10 mL venske krvi trudnice, kao i kod uobičajenog laboratorijskog postupka vađenja krvi. Krv trudnice sadrži u sebi DNA ploda. Pomoću najmodernije tehnologije genetskog sekvenciranja i najnaprednijih bioinformatičkih algoritama radi se analiza DNA ploda. Rezultat je kromosomsku analizu ploda u kojoj možemo detektirati moguće nepravilnosti.

NIFTY test omogućava budućim roditeljima da utvrde zdravlje svoje bebice dok je još u trbuhu i tako mogu mirno preživjeti trudnoću i pripremu na porođaj. Istovremeno trudnicama omogućuje da izbjegnu nepotreban invazivni postupak, kao što je amniocenteza, ali i ostalim rizicima i neugodnostima koje mogu uz to doći.

Trudnice, koje su do sada napravile NIFTY, bile su zadovoljne brzim i jednostavnim postupkom koji NIFTY omogućuje I brzim rezultatima koji su dostupni u roku od 6-8 dana.

NIFTY je najsigurniji izbor kada odlučujete o prenatalnom testiranju i investicija u miran san. Informacija o zdravlju vašeg nerođenog djeteta ima neprocjenjivu vrijednost za vas vaše dijete. Kada su rezultati odlični, mirno prolazite kroz trunoću, u slučaju ustanovljenog kromosomskog poremećaja imate vremena za psihičku i fizičku pripremu kao i priliku da istražite mogućnosti koje moderna medicina može ponuditi za vaše dijete.


Više informacija o NIFTY testu možete pronaći i na našoj web stranici https://www.nifty-test.ba

 

 

Još zanimljivih tekstova o Nifty testu:


Koji tipovi prenatalnih testiranja postoje?

Otkrivanje mogućih kromosomskih poremećaja

Da sam znala za neinvazivne prenatalne testove, imala bih bezbrižnu trudnoću

Moje drugo dijete i Nifty test

Nifty test - Ne pobačaj nego snaga spoznaje

Trudnice izabrale najbolji test na svijetu - Nifty

Zdravlje tvoje bebe počinje već u tvom trbuščiću

Trudna sam i što sad?

Saznaj više o zdravlju svoje nerođene bebe

Iskustvo jednog budućeg tate

Put do bezbrižnog sna

Istine i mitovi o trudnoći

Kada ću saznati nosim li dečka ili curicu?

Nakon mjerenje nuhalnog nabora

Zašto sam se nakon mjerenja nuhalnog nabora i ranog probira odličila na test NIFTY

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pobačaj: Ne morate čekati 3 mjeseca da ope...
Najnovija istraživanja otkrivaju da ponovno začeće nije potrebno odgađati tri mjeseca nakon pobačaja. Zatrudnjeti unutar...
6
Znakovi višeplodne trudnoće
Znači li višeplodna trudnoća i posebne znakove trudnoće? Da, .... i ne.
2
Začeće - 1. dio
Pogledajmo kako se odvija kompletan proces začeća.
2
Mučnina u trudnoći!
Mučninu u trudnoći? (video)
2






Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *