|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!

Put do bezbrižnog sna

NIFTY test, 4.10.2018
Oba puta kada sam ugledala onaj »magični plusić« , uzimala sam ga nekako sa zadrškom. Svi te plaše da još uvijek postoji mogućnost da nešto pođe po zlu. A kad u Google upišeš taj »NEŠTO« zasipaju te sa brdom informacija zbog kojih dobro raspoloženje vrlo brzo splasne.
Ključne riječi:

image
/11


 

Već sa Julijom su mi na pregledu i mjerenju nuhalnog nabora spomenuli da postoji test NIFTY, neinvazivni prenatalni kromosomski test koji može otkriti cijeli spektar kromosomskih oboljenja, između ostalog i Downov sindrom, a može detektirati i spol djeteta. No međutim, za tu se opciju tada nismo odlučili. Zašto? Iskreno, nije mi se činilo da mi treba ova vrsta testa jer je između ostalog i veličina nuhalnog nabora bila normalna. Na sreću tada je sve ispalo super ali sam u međuvremenu čula priče od drugih majki gdje je nuhalni nabor bio u granicama normale, a ipak su rodile djecu sa raznim poteškoćama. To je zapravo i bio razlog zašto smo se u drugoj trudnoći odlučili za NIFTY. Naime, željeli smo bezbrižno planiranje naše budućnosti te da čim prije podijelimo veselu vijest i to bez knedle u grlu. NIFTY me je uvjerio jer je neinvazivan, bez rizika za pobačaj, više od 99% pouzdan i možeš ga napraviti već od 10. tjedna trudnoće.


Kako sve to zapravo ide? Vrlo jednostavno. Uputila sam se na pregled kod svog ginekologa gdje mi je doktorica najprije objasnila cijeli postupak. Najprije smo napravili UZV pregled gdje sam promatrala lupanje malenih ručica i nožica, a nakon toga izvadili su mi epruvetu krvi i poslali je u laboratorij na analizu. Vjerovatno ne znate ali na smrt se bojim igala, međutim ovaj su puta vađenje krvi izveli toliko brzo i elegantno da nisam ni primjetila. Najteži je dio zapravo čekanje rezultata, kroz tjedan dana dobiješ poziv od svoje doktorice koji ti otkrije sudbinu i spol još nerođenog bića, a osjećaj kad saznaš da je sa tvojim djetetom sve u redu nešto je neprocijenjivo!


U prvoj sam trudnoći silno željela curicu, praktički sam se psihički pripremala da ne pokažem razočaranje ukoliko mi kažu da je dečko (znam, grozna sam). Ovaj mi je puta, iskreno, bilo svejedno. Ako će biti curica onda će Julija imati najbolju prijateljicu, a i robicu ćemo svu iskoristiti, a i ako bude dečko sreći neće biti kraja. Taj sam tjedan imala vremena da razmislim o prioritetima... nije važno jel dečko ili cura, važno je da sve bude u redu i da je zdravo! U konačnici, test NIFTY nije samo laboratorijska pretraga, to je put do mirnije trudnoće i bezbrižnog sna.


Više o NIFTY testu možete pročitati na: www.nifty-test.ba

 

Još zanimljivih tekstova o Nifty testu:


Koji tipovi prenatalnih testiranja postoje?

Otkrivanje mogućih kromosomskih poremećaja

Da sam znala za neinvazivne prenatalne testove, imala bih bezbrižnu trudnoću

Moje drugo dijete i Nifty test

Nifty test - Ne pobačaj nego snaga spoznaje

Trudnice izabrale najbolji test na svijetu - Nifty

Zdravlje tvoje bebe počinje već u tvom trbuščiću

Trudna sam i što sad?

Saznaj više o zdravlju svoje nerođene bebe

Iskustvo jednog budućeg tate

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 kriterijuma koji svaki prenatalni test m...
Vodič za odabir prenatalnog testa
4
Zašto toliko trudnica bira Veritas prenata...
VeritasTest myPrenatal je, zahvaljujući svom kvalitetu, postao sinonim za prenatalni test koji potiče direktno iz nauke,...
4
Može li tvoj psić da "nanjuši" da ...
Neki stručnjaci vjeruju da psi mogu postati zaštitnički nastrojeni kada primjete suptilne signale koji pokazuju da je nj...
4
Magnezij za zdravu trudnoću
Magnezij je u trudnoći vrlo važan. Nazivamo ga i mineralom za novi život. Zašto je magnezij tako vrlo važan u trudnoći?
4






Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *