|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.3.2008 13:24:05   
mamabb
Drage moje,
nova sam ovdje među vama.
Spontani pobačaj sam imala prije dva mjeseca šestoj sedmici trudnoće. Vacum aspiratorium ( ako se tako piše?) su mi radili sa lokalnom anestezijom... bilo je užasno. Mislila sam da će me sve to brzo proći i da ću pokušati sa drugom bebom, međutim, nije lako. Strah me da će opet biti isto. Doktor mi je rekao da je sve u redu, da sam zdrava, da nema nikakvih prepreka za trudnoću ali...
Molila bih vas ako je neka od vas imala sličnog iskustva da mi kaže kako je to ona preprodila ili bez obzira šta već... treba mi malo podrške, ohrabrenja...
Svi kažu to je normalno (nije!) svakom se može desiti ( zašto meni?) biće djece,pij ovo, troši ono (nisam ništa osim što mije doktor rekao).
Koliko treba čekati sa novim pokušajem nakon spontanog - meni je doktor kazao da ako ja želim odmah mogu poslije prve menstruacije, ja sam malo sumnjičava po tom pitanju, jer neko kaže da se čeka tri mjeseca, neko šest. Nemam pojma. Uglavnom, unaprijed hvala.user posted image user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.3.2008 13:54:33   
almai
draga mamabb ja te mogu skroz razumijeti jer sam i sama prije 6god.imala spontani u 8sed.trudnoce i vjeru mi da i dan danas osjetim onu bol i struganje po stomaku.Za mene je to isto bio veliki sok ali sam i tada govorila hvala Bogu pa je sad se to desilo nego u podmukloj trudnoci jer bi bilo gore.Moj dr. mi je rekao da sacekam min 4mj.da dam vremena maternici da se oporavi sto sam i ucinila.Nakon 5mj.sam zatrudnila i sve je bilo ok.Sada ih imam 3je i sve trudnoce su protekle u najboljem redu.
Stoga bih i tebi preporucila da sacekas bar jos koji mjesec a u tom periodu da pijes caj od macine trave i trosis folnu kiselinu.Glavu gore i SRETNO!!!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.3.2008 15:02:12   
moja malena
Pozdrav mamabb

Imala sam potpuno isto iskustvo kao ti.
Moj doktor (jako optimisticna osoba) mi je predlozio da ne cekam ni tren
nago da pijem redovno prenatal i radim na bebi.
Nakon prve user posted image  ja i MM smo se bacili na posao i bi trudnoca i bebica bez ikakvih problema i posljedica.
Sada je mojoj dragoj skoro 2 godine.
Samo naprijed bez straha i mnogo razmisljanja
user posted image

(odgovor članu almai)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
21.3.2008 19:38:03   
mamabb
Hvala vam, mnogo mi znači.user posted image

(odgovor članu moja malena)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
23.3.2008 10:30:13   
M kao Mama
Draga mamabb i sve ostale koje ste imale ovakve nesretne trenutke u životu, iskreno mi  je žao zbog toga, ja lično bogu hvala nisam imala takvih trenutaka, imala sam jednu trudnoću koja je dobro prošla, imam curicu od 14 mjeseci, ali nedavno, tačnije prije osam dana moja najbolja prijateljica je u 18 sedmici izgubila bebu, kada mi je pričala kako joj sesve to desilo, ja sam vrištala, ali bukvalno na sav glas, nema veće tuge za jednu trudnicu, majku , ženu, kada izgubi svoje čedo, drage moje znam da vam je teško, ali morate biti jake i istrajati u svojoj borbi, morate ostati prsihički jake kako bi se pripremile za novu trudnoću. Na žalost u zadnje vrijeme čujem da sve više mladih žena ne može da iznese trudnoće, šta je uzrok tom, to niko ne zna. Mojoj prijateljici je dr. kazao da najmanje 8 mjeseci ne smije zatrudniti, zbog čega ne znam, i zaista prvi put čujem ovako dug period. U svakom slučaju ja vam želim uskoro da se obradujete da ostanete trudne, i da akobogda roditi fine i zdrave bebe

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
23.3.2008 12:12:06   
mukica
Evo i ja se pridruzujem
Moja prva trudnoca je zavrsila spontanim u 7-8 sedmici i to iskustvo covjek nemoze zaboraviti nikada u zivotu.S druge strane kad su nalazi bili gotovi ja sam spontani dobila zbog rubeole koju sam fasovala nemam pojma gdje, i kad skontam puno je bolje sto je doslo do krvarenja jer nedo Bog da se to djete rodilo rubeola napada oci, mozak, srce itd...
Poslje sest mjeseci sam ponovo ostala trudna i rodila zdravog djecaka kojem je sama 7 godina i  Ljetos ako Bog da dobit cemo jos jednog clana.

Stoga glavu gore i nemoj se previse opterecavati bit ce to sve ako Bog da sve ok. 

_____________________________

Mamini djecaci
12.03.2001
25.07.2008

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
2.4.2008 14:06:45   
mamabb
Drage moje... nije bilo baš dugo! Na poslu uvijek trka - frka a kad dođem kući milion drugih obaveza. I eto ti! Uglavnom, vidjela sam i pročitala vaše poruke podrške. Mnogi ne razumiju...mada im nije za zamjeriti i zato sam se obratila vama. Preostaje mi samo jedno - da sačekam neko optimalno vrijeme i bacim se na posao i probam ponovo s nadom i vjerom u Boga da će sve proći kako treba. A to optimalno vrijeme, izgleda, se razlikuje od osobe do osobe i njenog organizma. Ja nisam poslušala doktora i krenula odmah u akciju ali ako Bog da planiram ubrzo, tj. dok prođe i treća menstruacija. Držite mi fige.
Baš želim bebu!
Hvala vam svima što ste se javile i stvarno mi znači.
Ljubim vas sve.

(odgovor članu mukica)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
2.4.2008 20:33:06   
lavica
draga mamabb zelim ti puno srece i uskoro jedan + user posted image user posted image user posted image , samo opusteno i sve ce biti ok, bebe vole opustenu atmosferu.
sretno

_____________________________

Nekad davno imala sam sve,
i mislila da je zauvijek.
Nicija nije do zore sjala
jednom si samo naivna budala
a onda lutas ko bez duse!!!!!!!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
10.4.2008 17:37:16   
tinča
Bok!Ja sam isto imala spontani-točnije blighted ovum i još se oporavljam od kiretaže jer je to bilo prošli tjedan.Užasno se osjećam,krivim sama sebe ma da znam da sam mirovala,od prvog dana odkad sam znala da sam trudna ostala sam na bolovanju jer sam i prošle godine imala spontani,ali tad sam počela krvariti u 6 tjednu i nisam morala na kiretažu.Najviše od svega me brine to što su mi uzeli na početku trudnoće sve moguće briseve i sve je bilo u redu.Mislim da bi sad bilo najbolje da mi kažu da moram nešto lječiti bar bi znala šta je jer ovako ću se samo još više bojati sljedeće trudnoće ako se ne otkrije nikakav uzrok tome.Molim vas da mi odgovorite ukoliko je koja od vas imala spontani dali ste bile na pretragama i šta su vam rekli?Dali su vam našli uzrok tome?Ako bude sve u redu čekat ću oko 4 mjeseca.Mislite da je to dovoljno dugo?

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
10.4.2008 21:41:05   
Esme
Prvi  put se javljam, ali već odavno pratim dešavanja ovdje. Imala sam spontani u 9.sedmici, prošle god.u januaru i užasno sam teško to podnijela. I danas plačem.Međutim, nastojim sebi razumno objasniti da je tako moralo biti. Pazili smo se tri mj. a od tada se borim sa prolaktinom koji je i skočio od stresa. Danas, nastojim pomoći  sebi, više nego što to tablete čine,pronalazeći pozitivne stvari koje me vesele, mada mislim da mi je tada bila potrebna pomoć psihologa, ali znate kako je kod nas. 

(odgovor članu tinča)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
14.4.2008 14:16:40   
mamabb
E moje Esme i Tinča... znam kao vam je i sama sam to prošla.I sad kad mi naumpadne sve kroz šta sam prošla plakala bih ali nedam samoj sebi da razmišljam o tome već da vidim šta ću dalje. Meni su isto obavili sve pretrage i sve je uredu a zašto je bio spontani niko ne zna. Ja sad na to gledam ovako: kako priroda sve reguliše tako ljudski organizam i nešto što nije bilo kako treba on sam odbacuje i da je bolje da jebilo tad nego da se desilo da sam osjetila bebu kako se vrti ili ne dao Bog rodilo se s problemom kakvim. Ni sami doktori ne znaju razlog zato što je to rana trudnoća i nema objašnjenja ako je sve uredu da li je to zbog hromozomske greške ili se nije uspjelo zakačiti za stjenku materice ili nešto treće...user posted image  Meni je doktor kazao ako ja želim da odmah poslije prve menstruacije počnem sa novom bebom ali ja se nisam osjećala spremnom. 90% žena mi je reklo da je najveća greška bila što sam rano otišla doktoru i što mi je radio vaginalni ultrazvuka ali sve kontam pa on je doktor valjda zna šta treba da radi i šta smije, samo me je upozorio ako osjetim bilo kakvu bol da kažem jer se mora biti oprezno - ništa me nije doboljelo. Žene sa iskustvom u trudnoći kažu da se treba pričekati barem do ulaska u treći mjesec jer ne treba niko da čačka dok se to samo ne učvrsti. Ko će ga znati.Nemojte sebe krtiviti za nešto na šta niste mogle utjecati jer sama nervoza i stres kako utječu na sve tako i na to. U literaturi što sam pročitala kaže da ako je poslije spontanog menstruacija redovna kao prije onda je s organizmo sve uredu i da je spreman za novi pokušaj. Svaka šesta trudnoća završava se spontanim eto potrafilo se da naše izgleda budu te šeste! Meni nije bilo jasno zašto meni, moja prijateljica koja je znala popiti koju čašicu, cijelu trudnoću pušila (DRINU meko pakovanje) i sve bilo uredu (daleko od toga da mi je krivo zbog nje naprotiv hvala bogu da je sve ispalo kako treba) a ja odmah prestala da pušim, promijenila način ishrane, sve pazila...možda baš zbog toga što sam previše vodila računa. Eto ja vama svašta nešto napisah pa šta se za koga nađe ili ko se samnom složi ili ne. Tinča, doktor bi tebi kazao da sa tobom nešto nije kako treba i najbolje da njega pitaš koliko da čekaš ali nemoj predugo. A Esme, tebi što preporučujem, ostavi se tableta razgovaraj ja sam razgovarala i razgovarala dok nisam oguglala na svoje riječi i bilo mi je lakše jer što duže piješ tablete to ćeš duže morati čekati za novu bebu.Znam kako je to kod nas što se tiče psihologa i ja sam htjela tražiti pomoć ali vidim o čemu se radi prvo su mi se smijali kad sam to spomenula ali onda sam razgovarala sa prijateljima, čitala i to mi je pomoglo.

(odgovor članu tinča)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
20.4.2008 13:21:59   
esada
 
Ja sam nova na ovom forumu i sve vas puno pozdravljam!user posted image
Imala sam spontani pobačaj u 11. tjednu trudnoće, kiretaža mi je rađena 10.02.2008. i kako mi je to bila prva trudnoća bila sam neizmjerno tužna i plakala sam skoro mjesec dana. Svaka pomisao na tu trudnoću kod mene je izazivala plač. Mjesečnicu nisam dobila 8 sedmica i kada mi je napokon stiglauser posted image  bila je bolna prvi dan a poslije je sve bilo ok.
Uradila sam papa test koji je pokazao da je sve uredu i zbog toga sam odlučila da odmah pokušam sa drugom trudnoćom. Moja doktorica mi je savjetovala da sačekam barem tri mjesečnice ali ja se osjećam doobro i spremno i mislim da je to najvažnije. Zato, ako mislite da ste spremni za novi pokušaj samo naprijed!
Ja čekam da mi za nekih 15 dana pokaže + na testu!
Pusa svimauser posted image


_____________________________

Ja 25, MM 25, u braku 7 mjeseci!
Dočekali smo svoj plusić!!!!!

(odgovor članu Esme)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
20.4.2008 13:38:26   
mamabb
Esada želim ti puno sreće i + na testu i da nam bude ako Bog da user posted image  na putu!

(odgovor članu esada)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
20.4.2008 13:58:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamabb

Esada želim ti puno sreće i + na testu i da nam bude ako Bog da user posted image  na putu!


POTPISUJEM!!!!
nedaj se draga esada i samo naprijed.. imaj vjere u Boga i sve ce biti ok user posted image
mi ti drzimo fige user posted image

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
20.4.2008 22:38:54   
Esme
mamabb, mislila sam na tablete za regulisanje prolaktina, ali čuj, ne bi mi ni te za smirenje falile. Ma, ne mogu ja dočekati svoju bebicu, silno je dugo čekam čini mi se, pa kad se sve to izdogađalo kad ne izludih. Jadni onaj moj muž sa mnom.Prolaktin je hormon stresa, kažu, pa sad nastojim smanjiti stresne situacije na minimum, smanjiti svoje obaveze, odmarati se i tako.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
22.4.2008 9:18:04   
Vava74
Drage moje curice. Evo i ja se javljam 1 put mada već neko vrijeme čitam ovaj forum. I ja sam bila "šesta" kako kaže mamabb. Blighted ovum u osmom tjednu, kiretaža prije nekoliko dana. Ja nekako isto vjerujem, (mada sam se nadala čudu do zadnje sekunde) da je sve to Božija volja, i da neke stvari ne treb pretjerano analizirati, posebno ako smo zdrave i ako ne postoji nešto što boi mogle same učiniti za sebe. Ja sam se nakon spoznaje da bebe nema "objesila" kao žalosna vrba. No muž mi je rekao "hajde mala trgni se - toliko strašnih stvari se dešava oko nas bez ikakve nade za bolje sutra, a mi samo malo moramo pričekati" I ja sam se odlučilla skoncentrirati na ideju  i na maštanje o tome kako ćemo na more, pa će biti sunce, pa terasa s muzikom, pa ..... Eto sad se tjeram da o tome razmišljam i nekako mi se sviđa ideja o toj "morskoj" bebi zar ne.... 

(odgovor članu Esme)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
22.4.2008 9:39:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Vava74

I ja sam se odlučilla skoncentrirati na ideju  i na maštanje o tome kako ćemo na more, pa će biti sunce, pa terasa s muzikom, pa ..... ...nekako mi se sviđa ideja o toj "morskoj" bebi zar ne.... 


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ovako treba razmisljati user posted image
zelim ti svu srecu ovog svijeta i svima onima koje zele male user posted image
a aBd vase molbe ce biti uslisene user posted image

(odgovor članu Vava74)
  Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
22.4.2008 11:15:00   
budućamama
IZVORNA PORUKA: dina RR

IZVORNA PORUKA: Vava74

I ja sam se odlučilla skoncentrirati na ideju  i na maštanje o tome kako ćemo na more, pa će biti sunce, pa terasa s muzikom, pa ..... ...nekako mi se sviđa ideja o toj "morskoj" bebi zar ne.... 


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ovako treba razmisljati user posted image
zelim ti svu srecu ovog svijeta i svima onima koje zele male user posted image
a aBd vase molbe ce biti uslisene user posted image



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
23.4.2008 13:26:45   
mamabb
I ja vjerujem da će biti uslišane i želje ispunjene. To mi daje snagu za dalje!
80% žena se s mora vrati  u drugom stanju (pročitala u ekom časopisu), valjda sunce, plaža, divne noći i opuštenost djeluju na to... ah jedva čekam.
Pozdrav svima.

P.S. Esme, sorry, pogrešan zaključak.

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
26.4.2008 10:52:06   
nestrpljiva
draga esme ja sam imala kiretazu 28.2 ove godine bio je to najveci psihicki bol sto sam ikad dozivjela pozeljela sam umrijeti skupa sa mojom bebicom.pala sam u najvecu depresiju i nisam vidijela izlaz iz tog ludila.E onda sam potrazila psiholosku pomoc i tamo se isplakala i spricala i shvatila neke stvari koje prije nisam zeljela da shvatim.Draga probaj i ti sa tim jer vjeruj sama neces moci uspijeti,naravno sve smo i drugacije ali ja nisam uspjela sama samo sam probadala dublje.Evo sam brojim dane pa da pocnem ponovo na radovima.


Jedno pitanje kako su vam trajali ciklusi poslije kiretaze barem prva tri???

puno pozdrava svima i hrabro naprijed nista se nedesava slucajno.....

_____________________________

svakom novorodjenom bebom svijet je bogatiji...
moj mali Semih stize 14.02.09

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
27.4.2008 10:40:28   
Esme
Nestrpljiva, drago mi je ako ti je psiholog pomogao i u pravu si da i meni treba stručna pomoć, jer to je je bio najstresniji momenat u mom životu.Moja gin mi kaže neki dan da je i ona nekad davno imala spontani, da bi i danas mogla plakati zbog toga i savjetovala me je da taj gubitak prihvatim kao svoju bol s kojom moram živjeti i dasvi u životu imamo svoje boli,Što se tiče ciklusa, bio je ok, ali onda sam ja brzo htjela novu trudnoću, prolaktin je skočio od stresa i želje, tako da sad to liječim i mogu ti samo reći da ne budeš nestrpljiva, ali ti to sve znaš, a valjda postoje stvari koje ne možemo kontrolisati, pa tako ni majčinski instinkt.Uvjerena sam da će uskoro sve biti dobro, imat ćemo puno djece, žive i zdrave.Eto, tako ja sebi govorim i sve mislim da će me jadnoga dana plus na testu iznenadaiti i da će taj put moja beba izdržati do kraja i silno obradivati svoju mamu.

(odgovor članu nestrpljiva)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
5.5.2008 11:48:00   
almic
cao Esme
ja sam prije 2 sedmice imala miss.abortus u 7 sedmici prestalo kucati srce ploda i moralo se pristupiti kiretazi.
Grozno iskustvo i daj boze da nam se nikad vise ne ponovi i da akobogda uskoro rodimo zdrave bebice.
I meni je moja doktorica rekla da je imala spontani i da i danas zaplace kad se sjeti toga.
Pomislila sam da nam nije  ista doktorica , jesi li  iz Sarajeva ? Moja je dr.Purkovic

Puno srece  !!!!

Pozdrav !!

(odgovor članu Esme)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
6.5.2008 10:38:07   
almic
cao mukica

mozes li mi molim te reci gdje si radila kiretazu /u kojoj bolnici  i na osnovu cega su ti utvrdili da se radilo o rubeoli?
jel moras raditi neke posebne pretrage ako da gdje i koje?
molim  te javi mi to mi je vazno!

hvala

pozdrav!

(odgovor članu mukica)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
11.5.2008 11:15:53   
Esme
draga almic, sorry nisam stigla ranije da odgovorim, ali ja sam iz USK, tako da dr nije ista, no to samo nažalost potvrđuje da se neke stvari svima mogu dogoditi i da rijetke zaobilaze.Držim ti fige, svima nama, da idući put sve bude u redu.

(odgovor članu almic)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
23.5.2008 9:08:30   
mozda
evo da vam se i ja pridruzim. Ja sam imala spontani u 6toj sedmici trudnoce i prekjucer mi je radjena kiretaza. Za 14  dana cu dobiti patoloski nalaz ploda pa cu znati sta je bio razlog tome. Jako mi je tesko, ali nazalost nemogu nista promijeniti vec postepeno krenuti tako sto cu se oporaviti, onda posto sam ginekoloski zdrava obaviti jos neke dodatne pretrage koje budu bile potrebne, sacekati patoloski nalaz pa na jesen ako bog da pokusati ponovi i nadati se da ce sve biti uredu. Moze li mi neka od vas reci da li je radila neke dodatne pretrage nakon spontanog i koje?
Pozdrav

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *