|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Braxton Hicksove kontrakacije
28.7.2008 11:37:17   
bubamara80
zanima me kako vi osjetite ove lažne trudove, odnosno kontrakcije. ja sam evo skoro 32.sedmica i jedino se stomak zna napeti, zategnuti, biti tvrd i tako bude nekih pola sata i onda primjetim da se opustio. zar ne bih trebala osjetiti i neki bol kako čitam ovdje koji se kreće od leđa pa prema stomaku?
kada sam imala krvarenje u 12. sedmici dr. za vrijeme pregleda je ustanovila jake kontrakcije i pitala me imam li grčeve, bolove a ja ni tada ništa nisam osjećala? možete li opisati svoje kontrakcije?

_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
28.7.2008 11:54:17   
Okarica
Dobro pitanje! S vremena na vrijeme imam bolove slične menstrualnim i to vrlo kratko traje. To sam počela osjećati još u 30. sedmici, a sad sam u 34./35. Čitala sam o Braxton Hicksovim kontrakcijama, tako da mi ovo moje baš ne liči na to. Nemam pojma kako to izgleda. Kad sam bila na posljednjem pregledu, dr. nije ništa rekao. Sutra opet idem, pa ću ga pitati. Pozdrav!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
28.7.2008 11:58:54   
makana
koliko se sjećam nisam osjećala nikakve bolove u stomaku
bilo je grčeva, kao da mi se unutrašnjost stomaka grči i opušta, ali nije ništa bilo bolno ili neugodno
pred sami kraj trudnoće bolovi u leđima, preponama i čini mi se cijeloj zdjelici su bili takvi da su mi bili uobičajeni, smatrala sam ih prirodnim jer se "kosti namještaju" (blesavo mi zvuči i uvijek se nasmijem) tako da ih možda nisam ni prepoznavala u tom periodu
ranije jesam i kažem te mi kontrakcije nisu bile ni bolne ni neugodne, kao malo jači grčevi, zatezanje i opuštanje unutar stomaka


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
28.7.2008 16:39:30   
emma.L
Ja od odmora osjecam kontrakcije, ali kako sam vec pisala, mislila sam da to samo moje dijete zna user posted image , jer ne boli. Osjeca se kao kvrga u jednom dijelu stomaka. Onda nakon napornog odmora i leta od 24 sata natrag, kad smo vec bili doma, probudilo me je ujutro oko 5, ali praceno boli u krizima i prema trtici. Doktor mi kaze da to ne valja, dakle ako nije vise od 5 puta u sat vremena i ako nema boli u krizima (koja je mene natjerala iz kreveta i u hodanje po kuci, jer nema polozaja u kojem ti je ugodno) valjda je to taj lazni trud- priprema maternice. Sada cesto osjetim to, traje po par minuta, malo se smirim i sve kontam, ako ne bole ledja, jos smo sigurni. A najvise bih voljela da me uhvati na pregledu pa da upitam 'e je li to to'?

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
28.7.2008 17:08:09   
Okarica
IZVORNA PORUKA: emma.L

A najvise bih voljela da me uhvati na pregledu pa da upitam 'e je li to to'?



Ja sutra idem na pregled pa ću da vidim šta će biti.


_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
28.7.2008 17:20:59   
Anoniman
Mene posljednjih dana krsta razvaljuju, i ponekad me boli kao da sam dobila.. inače sam nešto uznemirena, pa vjerovatno zbog toga:(

(odgovor članu Okarica)
  Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
20.8.2008 12:17:37   
lejlaze
meni je sinoc bilo katastrofa. osjetila sam kao menstrualne bolove, u dnu stomaka, koji su me drzali po 10 - 15 minuta.
a prije toga mi je bilo lose i povracala sam, pa sam se prepala da nije nedaj Boze sta. mada sam bila na kontroli i dr mi je rakao da je sve uredu, da posteljica jos nije zrela. sad sam  usla u 37 sedmicu

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
21.8.2008 11:29:38   
Okarica
IZVORNA PORUKA: lejlaze

meni je sinoc bilo katastrofa. osjetila sam kao menstrualne bolove, u dnu stomaka, koji su me drzali po 10 - 15 minuta.



Lejla ne boj se, ja to osjećam već danima. Ušla sam u 39. sedmicu i pravo da ti kažem jedva čekam te prave bolovo. Ovi lažnjaci me psihički ubijaju.


_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
21.8.2008 14:20:55   
lejlaze
uh, ovaj mjesec ce mi biti haman pravi psihicki trening, pravo ruzne snove imam i napeta sam vise nego inace. u utorak idemo na ctg! 

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
24.8.2008 21:27:34   
idana_85
mene malo bole ledja, ne mogu se namjestiti,moram ustati hodati, ne znam je li od puno sjedenja. takodjer me preopone bole, pa nesto kao menustrualni bolovi. isto od danas imam osjecaj mjehur ce mi puknuti, iako je ispraznjen,sve me dole nesto golica,bebica se vrti ko luda....da li su to lazice ili sta je, uglavnom muci me evo dva dana i dodijalo mi je.

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
25.9.2008 18:14:13   
vaha
cao svima..ev ja sam nova ovdje u 30 sam nedjelji trudnoce i nikakve kontrakcije ne osjecam sem sto me ponekad stomak zateze a inace citavu trudnocu se super osjecam....a nesto me posebno zanima pa ako mi mozete pomoci..prije mi se beba puno vrtila i udarala a sada vec jedva da je i osjetim,moja doktorica kaze da je to normalno,valjda beba vise nema toliko prostora,ali ja se opet brinemuser posted image ...pa me zanima da li je i vama tako?

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
25.9.2008 21:24:27   
Mara*
Nemoj se sekirati, bebica ima sve manje  mjesta i moj mališa ne udara kao prije, bitno je da ti ne prođe više od 12h a da ne osjetiš bebicu. A što se tiče tvrdog stomaka i meni je isto, to su BH kontrakcije, meni je dok.  prepisala za to da pijem Mg 300, on sprječava kontrakcije. 

(odgovor članu vaha)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
13.3.2009 17:56:24   
mamin_zivot
i ja imam bolove u krstima i bolove u preponama, kao zatezanje, ja sam u 27 sedmici. Cak i osjetim u donjem dijelu stomaka neku tezinu i grcenje. Rijetko se to javi, ali stvara nelagodu jer i boli.  ali da kao sto kazete to su zapravo lazne kontrakcije, ali jedino ako se pocnu ponavljati u u redovnim vremenskim  intervalima, javiti se ljekaru. user posted image  Ma mi zene smo heroji!!!!!

_____________________________

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
13.3.2009 18:53:17   
Anushka
Ja sam se doduse porodila ali bi da podijelim i svoje iskustvo, mozda vam pomogne,sa ulaskom u 8.mjesec ukoce me ledja - stara ishijalgija ali bez kontrakcija, sa ulaskom u 9.mjesec pocele su mi te bezbolne kontrakcije prvo par puta dnevno a poslije par puta u sat vremena, nepravilnog trajanja i razmaka, ali nije mi bilo ni neugodno ni bolno. Sa tim ulaskom u 9ti radila i CTG gdje je zabiljezena i jedna blaga kontrakcija ali sve bilo OK. Na UZ vec bili znaci starosti posteljice i rekli mi da je OK i da se odmah porodim. Poslije tog pregleda beba je naglo prestala biti onoliko aktivna i to je bio alarm, ispostavilo se da je patio od tih kontrakcija, da je posteljica skoro prestala funkcionisati, Poslije 7 dana opet ctg i opet kontrakcije bezbolne bebi malo uspori srce ali kazu opet OK, i tu noc pocnu tzv lazni trudovi koji mi nisu dali spavati, pa sam i ja malo sjedila, malo hodala, malo cucala, itd citavu noc, cekajuci da postanu ritmicne. Taj dan sam imala i nekog posla honorarnog, i vec bila narucena popodne za pregled tako da sam puno hodala po gradu, radila (sjedeci razgovarala vise od dva sata, pa malo malo na bok se okrenem i ispusem bol) i cekala ugovoreni termin pregleda jer je noc prije sve bilo OK. I popodne odem na pregled kad kaze ginekolog pocelo je, pocela se otvarati, i beba se spustila, i kaze idi opet CTG u bolnici ako bude OK do sutra ces se poroditi bez obzira sto nisu ritmicne kontrakcije. I opet prosetam 2 kilometra do taksija i do bolnice, ne nadjem dezurnog dr odmah pa popijem kafu sa mm opet sa kontrakcijama, te kontrakcije su bile cak manje bolne nego neke menstrualne od prije. I kad me pregledao dr kaze otvorena vec 4 cm i ostajem u bolnici da se porodim tu noc ali kad je vidio ctg na kojem sam opet imala par kontrakcija (em lezim em me stegli kajsevima, em me sestra napala da cu morati platiti pregled ako se ne porodim tu noc) kaze moramo odmah carski. I tako i bi. sat ipo poslije vec sam bila porodjena. (MM se sokirao jer je otisao po stvari sa kafe, i na pola puta zovem ga da pozuri da ce me uspavat za koji minut!) Beba je cak pustila mekonij iako je bilo daleeeko od termina. 
Ako je beba naglo smanjila pokrete meni su rekli da je to znak da nesto nije OK, dobro ne moze bas puno se okretati ali moze udarati isl pa cesce provjeravajte UZ i CTG ako se umiri. I i ja sam se iznenadila da su te "nako" bolne kontrakcije zapravo trudovi jer kao sto reko imala sam bolnije menstruacije. A do odlaska na sto vec sam bila 6 cm otvorena. u svakom slucaju sretno svim buducim mamama.

(odgovor članu mamin_zivot)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
3.6.2009 12:03:44   
poetesa
IZVORNA PORUKA: mamin_zivot

i ja imam bolove u krstima i bolove u preponama, kao zatezanje, ja sam u 27 sedmici. Cak i osjetim u donjem dijelu stomaka neku tezinu i grcenje. Rijetko se to javi, ali stvara nelagodu jer i boli.  ali da kao sto kazete to su zapravo lazne kontrakcije, ali jedino ako se pocnu ponavljati u u redovnim vremenskim  intervalima, javiti se ljekaru. user posted image  Ma mi zene smo heroji!!!!!



vala, neznam za heroje, ja sam plašljivica i paničarka user posted image  meni je dr. primijetila kao malo zgrčenu matericu i napomenula mi za te kontrakcije, odmah sam se prepala. Da li one nastaju same od sebe ili nešto moze da ih potakne i pojača???

(odgovor članu mamin_zivot)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
30.6.2009 21:23:19   
Junior
ja sam 32a sedmica i pocele su lagano, osjetim kao zatezaje i sijevanje lagane boli po stomaku, i nekada isto kao pred samu menstruaciju...bas sam danas bila kod dr radi toga, kaze on to je totalno normala, dok god nisu ucestali, jaci i u jednakim razmacima...kaze ako mi smeta to, mogu uzeti apaurin od 2mg..isto tako kazu da su pozitivne ove kontrakcije, jer bolje pripremaju tijelo za porod!!! user posted image

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
30.6.2009 21:30:53   
Anoniman
ja imam kontrakcije od 4tog mjes  sam na mirovanju to je uzas bol i grcevi zato pijem gynipral i apaurin
sada sam u 35 sedmici i manji su kontrakcije pijem jos gynipral i mg.i mirovanje i bas pomaze to al abd jos malkice i gotovi smouser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Junior)
  Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
30.6.2009 21:32:46   
Anoniman
Da li one nastaju same od sebe ili nešto moze da ih potakne i pojača???
neznam dal nastaju same od sebe al znam da ih poticu sex kako sam cula,user posted image
ja sex nemam nikako al et opet su naletale te kontrakcije
to ti je grcenje maternice

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
30.6.2009 22:00:04   
mirnac
ja sam imala te kontrakcije negdje od 5-6 mjeseca, isto tako bi mi se zategnuo stomak, a krajem sestog bih kad se umorim( posto na poslu sjedim puno), a pogotovo navece, znala imati bolove skoro kao predporodjajne i to npr svakih 5 min,ali bi to ukupno trajalo najvise pola sata. Izbjegavala sam apaurine, samo bas kad mi se takve situacije dese, najvise sam pila Mg sumeci.
Njih dvije su bile dosta aktivne i krupne za blizance, pa je to bio jedan od razloga. Ali to mi je bila i sreca da su se brzo poslije kontrakcija javile ili stucale ili nogatale, pa da mi bude srce na mjestu.
Nekad je znalo biti jako cesto i bolno da sam se plasila da necu prepoznati porod, sreca pa mi je prvi znak poroda bio sluzavi cep pa tek onda bolovi.

_____________________________

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
30.6.2009 22:03:07   
mirnac
nije mi se prenosio bol ledja-stomak, krsta, nista slicno, samo pritisak u dnu stomaka, i tvdro i zategnuto.

_____________________________

Leila i Ema 25.10.2008.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
1.7.2009 6:52:33   
poetesa
IZVORNA PORUKA: Junior

ja sam 32a sedmica i pocele su lagano, osjetim kao zatezaje i sijevanje lagane boli po stomaku, i nekada isto kao pred samu menstruaciju...


user posted image eh ja sam vala i zaboravila kakvi su bolovi pred menstruaciju

(odgovor članu Junior)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
1.7.2009 20:04:02   
Junior
hehehehhehee user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
3.7.2009 19:45:07   
poetesa
Evo me opet :) nakon što sam doživila iznimno jake bolove koji su me jaaako podsjetili na mentstrualne! A nakon duple doze Mg su prestali!
Da li se zbog ovakvih kontrakcija mora mirovati? Meni je doktorica jednom rekla da se može popiti Buscopan, je li neka od vas to dobila kao preporuku?

(odgovor članu Junior)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
3.7.2009 19:47:30   
Skvo RR
Ja sam pila Mg, ali nisam nikada dobila preporuku za buscopan, bas kad me "zaboli" znala sam popiti apaurin 2mg. Ali to sam pila po preporuci ljekara....
Mislim da sa Mg ne mozes pogrijesiti

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Braxton Hicksove kontrakacije
3.7.2009 19:48:05   
poetesa
I to sa "intervalima javljanja" meni je čudno, jer znam samo da me bolilo jače ili manje jako jedno sat vremena!

(odgovor članu poetesa)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *