|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Cisto dojenje do 6.mjeseci
5.11.2007 23:31:50   
Alijeva mama
zanima me sta mislite o samo cistom dojenje do 6.mjeseca bebe, koju preporucuju svi doktori kako kod nas tako i vani......ja licno sam procitala sve jedan clanak kako nasih doktora tako i stranih koji sam mogla naci na internetu i odlucila sam da slijedim..........nemoram vam ni reci reakcije moje mame,babice,komsinice ili tetke (svekrva je u drugoj drzavi).......ali posljedica moje odluke je da moj Ali ima 14 kg i 12.nov.ima jednu godinicu...i po duzini i tezini izgleda kao beba od 1,5..tako bar kazu drugi koji imaju djecu.....nikad nije bio bolestan ili nemiran..imao je temp.5 dana kad su mu nicali zubi i to je sve.......prije 5 dana sam ga prestala dojiti i voli flasu nevjerovatno....
znaci do 5 mjeseca je samo dojio i nije dobio nista vise a dojio je svakih 2 sata na 24 sata i dobivao na tezini cak i vise nego treba a vakcine sve dobro podnosio (bez temp,/....na moju odluku svi se zgrazavali osim doktora...STA VI MISLITE O TOME
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
5.11.2007 23:38:22   
Suncica*
Ja mislim da je to super. Ako budem imala vise dece obavezno cu da dojim. Zao mi je sto moja Lola nije znala da sisa, a meni mleko tako brzo otislo..
Bravo za tebe u istrajnosti, mada nije lose ni kada beba duze sisa..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alijeva mama)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
6.11.2007 5:23:55   
SMIRI
AKo bas sisa i pije TO JE ONDA SUPER user posted image

AL lako postoji mogucnost da vece bebice pocnu se igrati i samo sisaju eto iz navike, jer se ovamo napapaju svega i svasta....ali eto ako bi bas bilo samo da mu das da sasne, to mi moglo funkcionisati!

Ja ZNAM da je majcino mlijeko naj bolje za djete! Ali ja cu i kod drugog opet sa 4 mjeseca poceti mu davati kasice i voce i tarahane...Znam da ce mi poslje toga ostaviti memu skroz jer ova ostala hrana je sita!
Al ok je...mislim da je i 6 mj. dojenja super! Tako sam i sa svojim prvim sinom i eno ga kao panj! Ima tek 2 godine... a stvarno nema puno razlike u izgledu kad ga ovako pogledas sa starijom djecom!



_____________________________

SMIJEM SE i kad mi se place ;-)

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
6.11.2007 8:52:16   
travnicanka
Ja  ti imam istu pricu.Malog dojim jos uvijek sad je 9 mj. On je toliko vazan za mene i za svoju memu da ja nemam srca da ga odviknem.6 mj. sam ga samo dojila,on je masala napredovao bas kao sto ti opisujes,a ja sam gubila kile tako da sam sad mrsavija nego ikad.Mlijeko mi je jako masno bilo,tako da on sve izvuce iz mene.Sad pijem neke vitaminske tablete da se malo povratim.Ali sta bi nije ni to dovijeka!!!!Neka doji dokle on ima zelju!!!

(odgovor članu Alijeva mama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
6.11.2007 10:32:18   
makana
pozdravljam sve mame koje doje svoje bebace user posted image
jer im time dajemo ono najbolje sto mozemo
i drago mi je sto nisam jedina koja smatra da nije sve u "naprednosti" i bucmastosti
a o tome ko sta govori i sl ne treba se obazirati
na kraju mi smo odgovorne za svoju djecu
cijeli zivot ce imati priliku da jedu sta im je volja
pomislite po sebi - ja nekad prosto ne znam sta da jedem, sve mi isto i dosadno, a da ne govorim o tome sta je i koliko zdravo
zato velika cmoka svim mamama koje istraju u dojenju, pa koliko toliko
user posted image

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
6.11.2007 10:37:04   
Suncica*
Kada se moja beba rodila, ja sam imala mleka, ali ona nije znala da sisa.
Jela sam zdravu hranu, pila litre mleka(koje ocima ne mogu da vidim), pila vitamine sve da mleko ne ode. I trajalo je to tri meseca i posle je nestalo samo..Tak po malo sam mogla da nacedim sto mome detetu nije bilo dovoljno, pa smo presli na vestacku hranu..


(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
6.11.2007 10:42:52   
travnicanka
Ja sam neki dan napisala da smo mi zrtva za nasu djecu pa su me neki pogresno razumjeli,ali mi to stvarno jesmo bar ja za sebe mogu reci tako.Moj mali po citavu noc se budi i trazi blizinu trazi da doji.Kad ga stavim na memu on toliko uziva da se meni srce cijepa kad mi neko kaze:ma odvikni ga od dojenja vec je veliki".Ja uopste neznam kako ja ja hodam pa 9 mj.ja gotovo ne spavam,ali nema veze meni za moje dijete nista nije tesko,samo hocu reci da imati djecu i odgajati ih na pravi nacin nije bas laka zadaca

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
6.11.2007 10:47:41   
Suncica*
Draga moja, to i ja govorim, ali me svi pogresno shvataju.
Ja kada sam bebi dala flasicu, zamisli 6 dana posle rodjenja mislila sam da cu umreti. Meni dojke se prelivaju, a ja moram dete hraniti na flasicu..
Pa sam ustajala po celu noc (ustvari nisam ni spavala), cedila mleko, nju hranila..A ona onako mala, flasica kao pola nje..

E kada sam to prezivela i prosla, jos cu svasta podneti..
Zato bravo za sve mame koje doje svoju decicu...

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
6.11.2007 10:53:26   
travnicanka
Ma nije do tebe draga suncice to je nesto na sta ti nisi mogla utjecati! Tii si prava mama vidi se,ma joj Lorena je medic medeni a i tatica je simpa hahahaaha!!Malo se salim! Pusa tebi i maloj princezi!!!

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
6.11.2007 12:55:51   
Alijeva mama
cini mi se da je neko pogresno razumio i pomislio da sam dojila do 6 mj.i onda prestala...POGRESNO...
do 5 mjeseca je bilo cisto dojenje,znaci bez cajeva za ovo ili ono i tako sl...a dojio je svaka 2 sata po 15 min.i nekad po 5 min.al to znaci da je bio zedan.....sad Ali ima 12 mj.i prestala sam sa dojenjem jer mu je vise zanimljiva druga hrana od memuske....a i ja moram na operaciju i ovo sam vukla dokle sam mogla i mislim godinu dana dojenja nije za baciti

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
6.11.2007 19:38:15   
Lejla K
Alijeva mamo user posted image , svaka ti čast user posted image . Ja sam takođe odustala prerano zbog gomile problema, odžalovala, prebolila, i sad sam odlučnija, i sigurnija u sebe, spreminija da slijedeći put, aBd, istrajem u isključivom dojenju prvih 6. mjeseci, a poslije najmanje do godinu dana. Sva novija istraživanja i svjetske zdravstvene organizacije preporučuju isključivo dojenje do 6 mjeseci, u trajanju od najmanje godinu dana. Za bebin razvoj to je najbolja opcija i za fizički i za psihički razvoj. Pa šta ako bebica po nekad doji samo da bi se mazila sa mamom, pa to je njena fiziološka potreba, i ja smatram da je kao takvu treba zadovoljiti.

(odgovor članu Alijeva mama)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
7.11.2007 23:28:00   
Alijeva mama
LEJLA,,,samo treba biti uporan i dosadan i naporan pa cak i grub i tvrdoglav da bi uspjela u cistom dojenju jer meni dodje ovaj ili onaj i kaze mi smo tako radili,eh kod nas nije bilo tako i kad ih upitas za razlog...NEMA RAZLOGA ..samo je to radila njena mama pa mama prije nje i tako u nedgled.....ja sam imala obicaj ih otkacit sa prije ste nosile dimije i marame a sad imate frizure i ne kupate se sapunom vec kupkom...kako to kad je to radila vasa mama i mama prije vas i sl....nervirale su me stalno al moj muz me podrzavo i svaki put kad me "napadnu" on odgovori da je on tako rekao i moraju sutjeti....i beskrajno sam mu zahvalna...on je bio i jos uvijek je moja snaga u svemu...a posebno kad sam u 6.mjesecu trudnoce izgubila blizance....pozdravljam te

(odgovor članu Lejla K)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
7.11.2007 23:59:32   
krofnica 2
Ja sam nova i imam curicu Merjem, danas joj je četiri mjeseca. Htjela bi da vas pitam i ja dojim i namjeravam nastaviti sa dojenjem bar godinu dana, ali desio mi se problem moram zub da izvadim pa ne znam kako cu dojiti poslije anestezije i da li smijem i koliko sati. Ako neko zna molim da mi date savjet user posted image user posted image user posted image .Bojim se posljedica.HVALA

(odgovor članu Alijeva mama)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
8.11.2007 9:03:36   
moja malena
Moju bebu sam sam dojila do 1 godine.
Do 6. mjeseca samo je dojila bez ikakvih cajeva i vode.
Nakon 6. mjeseca pocela sam uvoditi kasice.
Nikad za godinu dana nije bila bolesna, tek kad je krenula u vrtic prvi put se razboljela.
Porodila sam se normalnim putem (ne na carski) al 3 dana nisam imala mlijeka.
Moja curica je dojila 3 dana samo kolostrum.
Bila sam jako nesretna i preplasena da je moja beba gladna, al
pedijatar u bolnici mi je rekao da svaka majka ima mlijeko samo je do nje da li hoce
da se potrudi da uspostavi normalno dojenje.
Eto meni je uspjelo.
Zato mlade mame ne slusajte svakojake savjete,
nego se potrudite i bice te prezadovoljni i vi i vasa beba

(odgovor članu krofnica 2)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
8.11.2007 9:57:08   
jupajdi
Izgleda da sam ja ovdje jedina koja je svog sina dojila skoro pa dvije godine (22 mjeseca). Prvih šest mjeseci kao i kod svake od vas samo je dojio, nikakve hapice, čajevi. Bilo je dovoljno mlijeka da mi je pedijatrica savjetovala da dojim svaka 3-4 sata. On je pravo, masallah, napredovao. Nakon šestog mjeseca postepeno smo uvodili i drugu hranu. Ali mu je najslađa bila njegova cika. Pogotovo kada hoće da spava. Nije nikada htio flašicu, ja sam ga probala naučiti, jer bi i meni bilo lakše, pogotovo kada izađem negdje. Ali on je flašicu uvijek odbacivao. Odvikla sam ga od dojenja bez ikakvih problema. Meni je bilo teže nego njemu. Sada je to jedan, masallah, zdrav dječak. Mislim da dojenje puno znači koliko za bebu, dijete, toliko i za majku, jer spriječava bolest poput karcinoma dojke.

(odgovor članu moja malena)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
8.11.2007 11:22:11   
Lejla K
Jupajdi, duboko poštovanje. Nadam se da nisi jedina. Kod nas je u BiH, zapravo jako teška situacija za dojenje. Nigdje se ne promoviše, ljekari ga samo načelno preporučuju, a zaprvo ti niko ne pruža praktičnu pomoć. Ja sam bila odlučna dojiti, ali sam smatrala da je to najnormalnija stvar na svijetu, i da nemam šta posebno znati, da to ide samo od sebe. Rodila sam na carski, bebu nisam stavljala u pravilan položaj, odmah su mi se stvorile ranice, a kad je mlijeko krenulo, beba više nije mogla vuči jer je sve bilo začepljeno. Krenuli su zastoji, upale, katastrofa. Izdržala sam do 4. mjeseca i odustala user posted image . Mislim da je jako bitno informisanje, učenje, priprema za dojenje prije poroda. Jer nakon toga i onako budemo slabe i osjetljive, još kad nas spopadnu problemi koje nismo očekivale, lako se uspaničimo i još lakše odustanemo. Mene je još jedna stvar jako iznenadila, nisam očekivala da ću nakon poroda gotovo svo vrijeme provoditi dojeći bebu, nekako me je i to uz sve ostalo uzdrmalo. Ma sve u svemu, u opšte nisam bila spremna za dojenje. Sad znam gdje su mi bile greške, pa se nadam popravnom user posted image
Izvinjavam se na dugom postu, svrha mu je da možda nekoj mladoj majci pomogne.

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
8.11.2007 11:23:44   
makana
cao krofnice
najbolje je da pitaš zubara, ali svakako probaj da ne dojiš bebu nekoliko sati poslije i možda da to mlijeko izmuzeš pa da ne daješ bebi, već poslije
ja bih uradila tako ali je najbolje da pitaš stomatologauser posted image

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu krofnica 2)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
8.11.2007 11:35:46   
makana
eh da lejla
baš neka si to napisala
bilo bi baš dobro kada bi se svaka od nas sjetila tako nečega pa da napišemo da drugima bude lakše
recimo oko kolostruma, vidim da mojamalena je bila nesretna zbog ona tri dana
meni je skoro sedam dana trebalo da počne pravo mlijeko
a gdje god sam pročitala bila je razlika samo u danima
naime, u prvim danima nakon poroda grudi i luče samo kolostrum koji je pun vitamina i svega nečega što je bebama potrebno, a poslije pet do sedam dana od poečtka dojenja kolostrum prelazi u mlijeko
takođe, meni i danas prvo pođe vodenasto, pa tek na kraju podoja bijelo i gusto mlijeko, a kod nekih mojih prijateljica je od početka i uvijek bilo bijelo i gusto
zato su meni starije žene uvijek govorile da mi mlijeko ne valja i da trebam dijete dohranjivati flašicom
u početku sam se ljutila i svađala sa njima, ali sam onda uključila tipku ignor i nisam se obazirala, uvijek mi je bilo u glavi - ko je taj i čime zaboga, kojom spravom može ocijeniti kvalitetu mog mlijeka?
majčino mlijeko, ma kakvo bilo, uvijek je bolje od flašice koja se uvijek može uključiti djetetu kao dohrana zar ne!?
susrećem se sa majkama koje djetetu od tri mjeseca daju šlag da jede ili onima koje svojim bebama od osam mjeseci daju suho meso i pune ponosa kažu da njihovo dijete jede svašta
e moje neće
u kontejner se stavlja svašta, a moje dijete to nije i biraću joj hranu dokle god to mogu, kad počne sama odlučivati onda bujrum
svaka čast svim ustrajnim mamama

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Lejla K)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
8.11.2007 15:32:39   
Alijeva mama
SVAKA CAST MALENA,SAMO TAKO SAMO IM RECIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..............Znate beba je jos malena i kolostrum ako jede tri dana to je i normalno i dobro....poslije treceg dana od poroda javlja se bijelo mljeko,za kolostrum se kaze da je to prva vakcina za bebu...a sto se tice vodenastog mlijeka, to je tako normalno ukoliko se redovno i kvalitetno doji doji pa kod iduceg podoja mlijeko prvo bude vodeno pa prelazi u gusto bijelo...to vodeno bijelo beba pije da utali zed a bijelo gusto da utali glad....a ako odmah pocne bijelo gusto to znaci da ima dosta mlijeka ili da beba nije dobro podojila kod zadnjeg dojenja pa je odmah krenulo bijelo gusto mlijeko......
volim vidjeti da ima jos majki sa mojim iskustvom i da nisam jedino ja bila ostrauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
12.2.2008 17:58:02   
jaca27
susrećem se sa majkama koje djetetu od tri mjeseca daju šlag da jede ili onima koje svojim bebama od osam mjeseci daju suho meso i pune ponosa kažu da njihovo dijete jede svašta
e moje neće
u kontejner se stavlja svašta, a moje dijete to nije i biraću joj hranu dokle god to mogu, kad počne sama odlučivati onda bujrum
svaka čast svim ustrajnim mamama
IZVORNA PORUKA: makana


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


lakše mi je kad vidim da postoji jos mama koje se susrecu sa ovim problemom, i mene su dugo gnjavili oko dohrane zasto bebu samo dojim i slicno.....pa Boze dragi, danas kad imamo pristup internetu ,brojne casopse za mame i bebe i ne znam kakva sve cuda ne, jos uvijek nas narod ne zna da nema nista bolje od majcinog mlijeka i da se ne pretjeruje sa hranom da bi se dobio lazni dojam debljine....a kakva je krv kod djeteta to je manje vazno user posted image
    i sad se sjecam nagovaranja da se bebi od dva mjeseca da banana da ruca, pa kako njihova djeca " sve jedu "  vec sa nekoliko mjeseci, sto makana rece pa nije kanta za smece, dijete poput eksperimentalnog kunica, nema da se bira kad i sta dati........!! ma neeeee...odmah navali sve!
uf.....raspali me ova tema, jer se poslije zale da im djeca imaju nekakve alegije, povracanje i slicno, pa sto li Boze??
   svjetska zdravstvena organzacija preporucuje iskljucivo dojenje ili adaptiranu mlijecnu formulu djetetu do sest mjeseci ( bar ne prije 4. davati NISTA), a ja trenutno ne znam u svojoj okolini niti jedan takav slucaj, da ljudi vode racuna o ishrani bebe, kaze -sto mi voli sve jesti mashAllah, nista ne odbija! beba ne zna da to za nju nije dobro.!...a takvi roditelji jos manje..
    komsinica neki dan se hvali da daje grah djetetu i bas to suho meso da sisa, uglavnom sve...bebi su 4 i pol mjeseca. Kad sam rekla da moja samo doji i da odnedavno pomalo joj spremam domace vocne kasice pogledali su me kao posljednjeg vanzemaljca! user posted image user posted image   vjerovatno im je bilo zao moj cerkice kako je "izgladnjujem"....
bas sam se napisala user posted image user posted image user posted image sta cu , zao mi je djecice sa kojima se igraju nemarni i neinformisani ukucani, a oni poslije plate danak za to....



(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
16.4.2008 16:18:25   
kana
svaka cast travnicanko.Ja to ne bi mogla 9 mjeseci huhh

_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu jaca27)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
17.4.2008 13:33:24   
lejlašh
I mi još dojimo, ja sam davala i čaj od komorača i kamilicu, mada malena ne voli ništa osim mlijeka. Ni meni nije teško ustajati u toku noći i nahraniti je , mada sam ujutro kao tenkom pregažena, posebno kada nemirno spava.
Sa 4. puna mjeseca ja sam počela pomalo davati supe na kašiku, kašicu od mrkve i jabuke i Hipove sokiće, ali me nagrdiše pa sam prestala. Sada samo doji, a mene je sve strah da joj nije malo. Ma mi novopečene mame se uvijek bojimo nečega.user posted image

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu kana)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
23.4.2008 23:05:29   
triplemama
Mom Mišuru će uskoro 6 mj. još uvijek isključivo doji. Za koji dan ću mu probati dati nešto od dohrane, ali će dojiti dokle god bude htio.

_____________________________

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
24.4.2008 8:32:45   
makana
hehehheheh
ništa se ne sekiraj, samo ti bebaću daj da doji, nije malo, imaće akbgd cijeli život na raspolaganju da jede šta god želi, oni sami znaju kad žele da jedu i tad i traže


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Cisto dojenje do 6.mjeseci
24.4.2008 8:53:08   
ebru
E cure moje gdje ste mi bile kad se moja bebica rodila da mi date podrsku za dojenje!
Dojila je nekih 15 dana(uz nadohranu hipp),i odjednom mlijeko je nestalo!Mada sam se poslije nacitala svasta,i skontala samo da sam pogrijesilauser posted image Trebala sam samo davat siku i mlijeko bi nadoslo,al gotovo je saduser posted image
Bila sam totalno neinformisana!
Blago mamama koje doje svoje bebice!
I preporucila bi svim novopecenim mamicama"samo dajte siku,i mlijeko ce nadoc"
Ps.mozda sam malo odlutala od teme,al morala sam rec sto sam imala!

_____________________________

MONIKA 11.12.2007
Jeder Mensch begegnet einmal dem Menschen seines lebens,aber nur wenige erkennen ihn rechzeitg!
http://www.youtube.com/watch?v=P6WlXmHrnyU

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *