|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Može li majčino mlijeko biti nekvalitetno?
11.10.2009 17:36:44   
_melina_
Drage moje trebam pomoc...

Ja sam rodila prije 11 dana i prvih dana sam stalno dojila bebu...
Međutim, problemi su počeli zbog mog nekvalitetnog mlijeka...
Mlijeka imam dovoljno da podmirim cijelo prodiliste ali problem je taj sto mlijeko nije dovoljno jako i kvalitetno da bi se moja bebica mogla najesti pa je stalno nervozan i gladan što mu se odrazava na stolicu.
Pokusala sam piti mlijeko, kompot, jesti kašastu hranu, sve sve sve...ali user posted image ...
Imate li vi jos neki savjet kako da poboljšam svoje mlijeko jer jako zelim da dojim bebu user posted image ...
Da li postoje neki cajevi ili nesto za dojilje???

< Poruku je uredio Hanady RR -- 10.6.2010 19:51:58 >


_____________________________

Nase Malo Sunce 1.10.2009.
Revisions: 1 | Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 17:40:50   
veeseelaa
ko kaže da ti mlijeko nije kvalitetnouser posted image  mislim da je majčino mlijeko svako kvalitetno i da trebaš biti uporna i samo uporna
Tako je i kod mene malena uvijek bila plačljiva (gladna) i ja uvedem aptamiluser posted image  možda da sam bila uporna i dan danas bi dojila
Sve što si navela od hrane je ok za dojilju, mozda da uvedeš neki čaj za dojilje, traži u apoteci

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 17:41:11   
Crazy little thing
Majčino mljeko ne može biti nekvalitetno. Samo doji svoju bebicu, doji na zahtijev, kad god plače, daj siku, nemoj misliti da ti je mlijeko nekvalitetno ili da ga nema dovoljno, prvo mlijeko je rijeđe i to je normalno. Samo doji svoju bebicu, ako ne gubi na težini sve je ok. Ne boj se i nemo0j dodavati ad, ja sam to napravila pa kasnije silne muke da ga se riješimo. Samo doji, i ne boj se, MLIJEKO NE MOŽE BITI NEKVALITETNO.

Imaš hipp čajeve za dojilje u bilo kojoj ljekarni, najbitnije je da poslje podoja popiješ čašu vode. A bebica možda ima grčiće, i moja je imala tri mjeseca, nema to veze s mljekom, grčevi nekad jednostavno dođu, a nervoza ih također može uzrokovati, zato se ne sekiraj, privij bebicu uza se i doji.


_____________________________

Malena, 31.03.2009.

you don't make up for your sins in church. You do it in the streets.

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 17:47:51   
Amrino
Draga _melina_- kao prvo cestitam na prinovi! user posted image user posted image user posted image
Kao drugo - dobrodosla medju nas- dojilje a kao trece dat cu ti odgovor na tvoje pitanje:
- Majcino mlijeko NE MOZE da bude nekvalitetno to je naucno dokazana cinjenica i nemoj nikome dopustiti da te ubijedi u suprotno!
Tvoje mlijeko je savrsena hrana za tvoje dijete i na cijelome svijetu ne postoji nista bolje, zdravije i hranjivije za njega!!!
U slucaju da se poredis sa majkama koje nahrane dijete na flasicu pa dijete prespava cijelu noc- samo cu ti reci da je to normalno te da su hranjenje na flasicu i dojenje- potpuno razlicite stvari i ne mogu se porediti!
To sto bebe hoce da je stalno na siki i sto stalno hoce da doji- to ni u kojem slucaju ne znaci da je gladna! Bebe (pogotovo tako male- tek rodjene) jaaaaako trebaju siku- ne samo zbog hrane i gladi nego zbog tvoje blizine i tvog mirisa. Nemoj razmislajti o tome kako je tvoja beba gladna jer se stalno budi nego se opusti- prihvati da je to normalno i pokusaj joj davati siku kada god to ona zeli. Na pocetku jeste malo naporno- ali poslije se sve to regulise. Mi, ostale majke dojilje smo sve to prosle i evo nas- sretne zadovoljne i mi i nasa djeca!
Najveca greska koju mozes napraviti je da bebi das formulu tj. flasicu jer je to siguran put ka prestanku dojenje! Samo ti svoju bebicu doji stalno i odlaraj se. Lezi pored nje i uzivaj. Sve to brzo prodjes i nemoj da sumnjas u sebe i svoju sposobnos da dojis!
Vazno je da beba redovno mokri jer je to znak da nije gladna- a zelene stolice koje spominjes su takodje normalna pojava i nemaju veze sa gladju.
Ako imas jos neka pitanja- slobodno se javi!


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 18:00:11   
_melina_
Moje mlijekop prvih dana je imalo boju putera dok svaki sljedeci dan je sve providnije i "vodenije"...
Kada dojim beba mi se probudi svaki sat- sat ipo a kada mu dam bebimil on onda spava po tri- četiri sata...
KAda jede bebimil stolica mu je uredna ali vec poslije prvog dojenja njegova stolica postaje vodena i zelena...
Ne zelim da patim dijete i da bude gladno, ali zelim da doji jer znam i sama koliko je dojenje zdravo...user posted image


_____________________________

Nase Malo Sunce 1.10.2009.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 18:08:19   
Amrino
Draga moja- to zuto mlijeko je KOLOSTRUM. Ono je prva bebina hrana i prvo mlijeko koje se pijavi a traje samo par dana. Kasnije se mlijeko pretvara u tzv. zrelo mlijeko koje je na pocetku podoja vodenasto a sto dijete vise sisa to mlijeko postaje sve masnije i hranjivije. Na kraju se nalazi ono najmasnije mlijeko. To je priroda uredila tako da beba dobija i dovoljnu kolicinu vode (jer bebama do 6. mjeseca ne treba davati NISTA osim dojenje) i tako beba utali zedj. Ponekad, kada su samo zedne, bebe posisaju samo par puta, napiju se vode- i gotovo.
Ako zaista zelis da dojis- onda to cvrsto odluci. Iscitaj nase ostale teme i nauci malo vise o dojenju. Ne slusaj sta ti govore mama, sekrva, komsinice ili rodice jer nijedna majka NE MUCI svoje dijete gladju zato jer ga doji. Kao sto sam i napisala- AD mlijeko (bebimil) i dojenje su potpuno razlicite stvari i nemoj to porediti!
Majcino mlijeko beba svari odmah kako ga pije- jer je to prirodna hrana dok za AD mlijeko treba mnogo duze- jer je vjestacka. Kada poredis- to je kao da ti pojedes recimo- ribu i povrce...nesto jako zdravo- ogladnis brzo a ako pojedes 15 cevapa- ostaces sita cijeli dan...ali to ne znaci da je to bolje za tvoju bebu- naprotiv.
Stolica- kao sto sam i rekla nema veze. Ponekad bebe koje doje- nemaju stolicu i po sedam dana- to je zbog toga sto u majcinom mlijeku nema stetnih tvari i "viska" nego njen organizam sve iskoristi- pa beba nema sta da pokaki.
Ako zelis da dojis- nemoj joj vise davati bebimil jer ce ti se na taj nacin mlijeko smanjiti nego je doji sto cesce.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 18:08:32   
Honey3
melina ako tako mala beba nema po par dana stolicu onda je gladna a kod dojenja je normalna vodena stolica i beba cesce doji zato sto se manje najede jer mora vuci a iz flasice samo ide.....mojoj bebi je 35 dana dojim je i pije aptamil ali mi je pedijatar to rekao jer je gubila na kilazi i po 3 do 4 dana nije imala stolicu

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 18:13:00   
Anushka
melina, vec su ti rekli dosta toga.
Pazi da kad doji, da ne mijenjas dojku dok je ne popije, nego uvijek daj dojku koju je beba dojila na zadnjem podoju (ja sam to pratila tako sto bi je stavila na onu stranu na kojoj sam ga drzala dok doji, pa kad ga uzmem opet znam na kojoj je strani bio, dok se nije poceo sam okretati), jer je mlijeko koje kasnije dodje masnije i hranjivije, a ovo prvo je vodenasto i sluzi da utazi zedj pa moze biti da se beba najede tog vodenastog mlijeka i ne stigne do masnog. Ako imas bas puno mlijeka, izmuzi malo prije nego mu das da doji, majcino mlijeko se brze vari, mnoogo brze i zato cesce i trazi. U tom periodu ovaj moj je "dojio" po 40tak min, pa dok podrigne opet. Doslovno se nije odvajao u pocetku. Ti jedi "masniju" i zdravu hranu, ne samo tecnost i iskoristi ovo vrijeme da se i ti odmaras, lezite i i nek doji 24h ako treba, a ti to vrijeme provodi odmarajuci kako ti odgovara. imas ovdje dosta odlicnih savjeta na forumu pa procitaj. Sretno!

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 18:13:20   
Lulu_
potpisala bih amrino...user posted image

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 18:18:38   
Amrino
IZVORNA PORUKA: zaha

melina ako tako mala beba nema po par dana stolicu onda je gladna a kod dojenja je normalna vodena stolica i beba cesce doji zato sto se manje najede jer mora vuci a iz flasice samo ide.....mojoj bebi je 35 dana dojim je i pije aptamil ali mi je pedijatar to rekao jer je gubila na kilazi i po 3 do 4 dana nije imala stolicu


Izvini zaha- ali savjet tvog pedijatra je jako pogresan! Dodavanje AD mlijeka je siguran put ka prestajanju dojenja!
Ako zelis da dojis svoju bebicu preporucila bih ti da iscitas teme na kojima smo pisali o tome i da naucis par stvari jer nasi pedijatri, nazalost, znaju jako malo ili nikako o dojenju. Cak i ako beba gubi na kilazi ili se pojavi neki drugi problem sve se to moze rijesiti i najcesce je u pitanju pogresna tehnika dojenja- tj ovo sto je Anuska pisala (sesto mijenjanje dojki pa beba jede samo vodu).
Stolica takodje nema veze- o tome sam pisala u predhodnom postu.  Vazno ne da beba ima dovoljno mokrih pelena tj. da redovno piski.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 18:27:31   
_melina_
hvala vam na savjetima...
drago mi je da je to sa bebinom stolicom sasvim uredu i drago mi je da mogu da dojim dijete...
milion puta se zapitam kako neke zene koje imaju dosta mlijeka ne zele da doje svoju djecu...user posted image
a ja cu naravno nastaviti dojiti svog babyboy-a user posted image


_____________________________

Nase Malo Sunce 1.10.2009.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 18:29:17   
Honey3
ja sam i sama primjetila da se mlijeko povuklo,vjerovatno zato sto je beba imala zutilo,bila uspavana pa nije mogla vuci...u pocetku je teklo samo,a poslije haman prazne dojke...
prvo dvoje sam dojila ok ,a sad eto tako kako jeuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 18:30:05   
reallove
draga melina budi sretna jer mozes da dojis bebu..ja sam svoju dojila samo 20-tak dana onda smo presli na ad...

_____________________________

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"


Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu _melina_)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 20:31:45   
Anoniman
TVOJE MLIJEKO NIJE NEKVALITETNO!!! I mene su isto to uvjerili: mala ne napreduje... stalno je gladna... nije ti kvalitetno mlijeko...bla, bla, bla... i malo po malo beba prestala dojiti jer je sve više htjela AD mlijeko! Ne posustaj!!!

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 21:08:11   
sarayka
Budi uporna ali sacekaj da vrijeme učini svoje!! Beba se još navikava na život van pupe...user posted image


PS : molim vas hoće li ikad pedijatar biti upravu?????  mislim dajte žene nisu ljudi 10 god studirali a da nista neznaju a to stalno ponavljamo...realno 95% dr.pedijatara ZNA bolje od onih koji to nisu (nas)...sorry sto odoh OT al mi to bas smeta...user posted image



_____________________________

Ljube vas Lamija i mama :)

"Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori i druga, ali mi
ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena i ne vidimo otvorena." - Helen Keller

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 21:11:14   
Amrino
sarayka- oni jesu studirali- ali kad? Stvari je mijenjaju iz godine u godinu a kamoli iz desetljeca u desetljece...nauka napreduje. Druga stvar- niti jedan doktor nije studirao ili polagao ispit iz dojenja...Oni o dojenju ne znaju nista osim ako nisu isli na seminare i sami se edukovali...Ima i takvih ali, nazalost, jako malo. Ja bih voljela da znaju mnogo vise ali sam se uvjerila da ne znaju.

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Nekvalitetno mlijeko
11.10.2009 21:17:25   
denyy
mnoge dojilje koje znam piju sok od jabuke jer kažu da je dobro za mlijeko.....


a ti samo nastavi dojiti bebača.......user posted image

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Nekvalitetno mlijeko
12.10.2009 12:43:59   
Suzana
Naravno, potpisujem Amrino i stoga se neću ponavljati! user posted image user posted image user posted image
_melina_ najbolji savjet će ti dati majka dojilja sa iskustvom!!!
Vjerujem da će ti ovi savjeti pomoći. Poslušaj sve ovo kako su savjetovale forumašice koje podržavaju dojenje, i vidjećeš da će sve biti OK.
Ako ponovo naiđeš na krizu, prvo se se javi nama, požali se, traži savjet i podršku, jer sam sigurna da ćeš ovdje dobiti bolju podršku nego u svojoj okolini.

zaha... ako si dojila dvoje, ne znam šta je problem sa trećim, i iskreno mi je žao zbog toga, ali ti bi bar trebala da imaš dovoljno iskustva sa dojenjem i da ne savjetuješ melinu da nakon samo 11 dana odustaje i odmah uvodi AD!

Što se tiče pedijatara i dojenja, ja sa svojom pedijatricom nisam imala loših iskustava, nego samo riječi pohvale za mene.
Ali je logično da je dojenje nešto, što je pored teorije i praksa. Stoga, ako jedna pedijatrica nije dojila svoje dijete, može biti potkovana teorijskim znanjem, ali sigurna sam da ja od jednog takvog doktora mogu dati bolji savjet!



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Nekvalitetno mlijeko
12.10.2009 12:52:03   
lotos
Ja cu ti reci svoje iskustvo..imala sam bas mlijeka da nije mogao izvuci sve..davala stalno on stalno plakao..otisli na kontrolu dijete ne dobiva na kilazi ...pedi. je rekla da uvedem dohranu sto i jesam i od tada niti place onako kako je..a i dobiva normalno na kilazi..dajem ja i sisu ali bez dohrane nema sanse..ne odustaji lako pokusaj sve..ali ako ne ide ne ide..bar ja znam to..

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Nekvalitetno mlijeko
12.10.2009 12:56:53   
lotos
IZVORNA PORUKA: sarayka

Budi uporna ali sacekaj da vrijeme učini svoje!! Beba se još navikava na život van pupe...user posted image


PS : molim vas hoće li ikad pedijatar biti upravu?????  mislim dajte žene nisu ljudi 10 god studirali a da nista neznaju a to stalno ponavljamo...realno 95% dr.pedijatara ZNA bolje od onih koji to nisu (nas)...sorry sto odoh OT al mi to bas smeta...user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Nekvalitetno mlijeko
12.10.2009 13:02:14   
Anoniman
kod mene nije bilo mlijeka da dojim dovoljno uveli mu nadohranu ali nije mu zeludac primao obadvoje i tako da sam na kraju morala samo na ad.mlijku
mozda da je bila bolja i iskusnija pedijat.probala bi mi sa drugom hranom uvest da i dojim a ja nisam imala pojma jos iscpljena on stalno plakao,bilo mu malo i sta uradim prekinem dojit  i sada je na AD.I fino napreduje hb.
Ti budi uporna i doji sto  vise mozesuser posted image user posted image


< Poruku je uredio felix -- 12.10.2009 13:03:37 >

(odgovor članu lotos)
  Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Nekvalitetno mlijeko
12.10.2009 13:07:25   
Visnja RR
Iako "nisam kompetentna " da pisem o dojenju jer sam dojila nepuna 2 mjeseca reci cu da svaka majka treba uraditi SVE sto je u njenoj moci da doji...
al ako ne ide, ako postoji neki problem nije smak svjeta dohranjivati...
treba potraziti savjet "dobre" pedijatrice (ne samo jedne) ili savjet dobre patronazne...
ako nekoliko njih potvrdi da se "mora" preci na flasicu onda se zna sta raditi dalje... jer ipak zadravlje nase bebe je najvaznije sa sikom ili sa flasicom... zavisi kako je kome grah pao user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu lotos)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Nekvalitetno mlijeko
12.10.2009 13:25:23   
henna ze
hej..one su sve rekle...bapske priče .NEMA NEKAVALITETNOG MLIJEKA ...to su stare nane govorile..pa onda vidi slabo napreduje pa mu uvale ono kravlje mlijeko i keks..zlo mi dodje ka dvidim da i tog danas ima..
moj savjet..jest star...samo ne skidaj bebača sa sike..a kad nemaš mlijeka a beba još želi..zlatni recept moje patronažne...divka...znaš li šta je to..bolje od svih čajeva za dojilje..moja kolegica i ja popijemo toga lonac...a mlijeko nikad prestati..ja bez problema izmuzem  punu veliku šolju..morala sam prosipati koliko je bilo...i beba dobijala po 1200 na mjesec..uz to da ti kažem da je nakon svakog dojenja imala smrdljive zelene stolice...ama baš svaki put...po 10 dnevno..ja sam isto mislila da nešto nije u redu..pedijatrica kaže..ma ona se samo prenajede..i višak izbaci na kakicu...samo vi dojite....smiješno je bilo..fino se najede , podrigne i onda čuješ trrrrrrrrrrr....moraš presvlačiti..ponekad i okupati..koma...i još nešto..i ti moraš jesti kvalitetno da bi bebač imao dobru hranu..meni je sveki kuhala čorbe i supe sa iskuhanom tel. koljenicom i piletinom..ama svaki dan...
samo doji bebača..ja se tako rastužim kad vidim bebu sa flašicom...
a da i još nešto..ja sam 28 dana bila bolesna...imala temp..i primala boce ujutro i naveče....kad dobijem visoku temp..stavim hladne obloge da se mlijeko ohladi u grudima...ja imam 39 temp..i led na grudima..da dojim bebača...zato
NE ODUSTAJ...tvoje sike su izvor zlata ...

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Nekvalitetno mlijeko
12.10.2009 13:26:21   
juni
Naravno, slazem se sa Amrino ali bih podvukla debelim slovima: neka beba doji kad god zeli pa makar svako sat i obavezno- dojenje ne treba biti krace od 25-30 minuta a nekakd i vise. Upravo zbog toga sto je na pocetku vodenkasto mlijeko koje bebici sluzi da utali zes a na kraju podoja se nalazi masno mlijeko.
Znaci siku do kraja iscrpiti user posted image


_____________________________

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Nekvalitetno mlijeko
12.10.2009 13:26:28   
Anoniman
Melina ja ti savjetujem da piješ vodu (bar 2l dnevno) i stavljaj bebu da sisa.

A pojam nekvalitetno mlijeko sam prvi put čula kada me je komšinica pitala jesam li provjeravala mlijekouser posted image , ja začuđena ostala zar majčino mlijeko može biti nekvalitetno- to je samo priča onih godina kad se pojavilo AD pa reklama čini čuda a farmaceutske tvrtke uradit će sve pa čak i platiti doktore i seminare da ih uvjere u "čari" AD mlijeka.

Malo googlaj na tu temu pa ćeš se uvjeriti da ne postoji nekvalitetno mlijeko...Sretno

(odgovor članu lotos)
  Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *