|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 13:44:29   
Bubana
Drage moje forumaice, kao sto vidite iz naslova hitno mi je potrebna pomoc...
Prije 20 dana rodila sam prekrasnu malu djevojcicu po imenu Dalal i bila odlucna da dojim bez obzira na problem sa uvucenim bradavicama user posted image Isti problem sam imala i sa prvim djetetom ,  pa smo uspjele i malena je dojila.
Poslije ovog poroda (carski rez) mlijeko je pocelo nadolaziti 3. dan i buduci da beba nije mogla uhvatiti bradavicu ja sam uz velike napore po cijelu noc sjedila i masirala grudi i izdajala se . Nisam spavala , vrlo malo jela jer je mlijeko nadolazilo i bilo ga je u velikim kolicinama a mlijecni kanali zacepljeni . Uzas koji bolovi . Sreca , pa sam imala srece sa sestrama koje su tih dana bile u smjenama . I na ovaj nacin zelim da im se zahvalim od srca . Kad sam vise bila na kraju snage one su mi masirale grudi i izvlacile mlijeko . Bebu su nosile u sobu s bebama kako bih ja mogla malo da odspavam i odmorim se malo.
Znaci , grudi su bile tvrde poput kamenja , a bradavica nigdje. Samo da napomenem da ni pumpica  ni silikonske bradavice nisu bile od pomoci . Kad smo dosle kuci , ista stvar, nastavila sam sa rucnim izdajanjem . Po nesreci mama mi se razboli i podhitno je morala u bolnicu a  potom kuci na mirovanje , tako da  drugi dan po izlasku iz bolnice ostajemo sami. Svekrva radi tako da ni od nje nema pomoci .  Nespavanje i iscrpljenost su ucinili svoje i ja sam vec na izmaku snage. Uspjela sam doci do elektricne pumpice i ona je uspjela koliko toliko izvuci bradavice i beba je svih ovih dana na mom mlijeku i lijepo napreduje. Mlijeka imam i previse mashallah, ali  sam umorna i iscrpljena . bebu pomalo stavljam na grudi preko silikonskih bradavica i nekad malo povuce , ali vidim da je vec navikla na flasicu i da vristi cim treba malo vise povuci .
Uzasno se osjecam , toliko bih zeljela  da podje dodjiti ali sam umorna toliko da nemam snage da se borim s njom , pa opet posegnem za izdajalicom i flasicom.... user posted image user posted image user posted image user posted image Najgore od svega je to sto se bojim koliko dugo cu moci nastaviti ovim tempom i hocu li imati dovoljno mlijeka buduci da ne spavam i da se stalno vrtim u krug ...
prije sat vremena bila mi je patronazna koja me izbacila iz takta ... Dosla je da mi da promotivni paketic violetinih pelena i da pita imam li kakvih pitanaj , onako s vrata . bebu nije ni pogledala . Kad sam joj rekla da me jos muci problem oko dojenja , da beba pije moje mlijeko ali da jos ne doji , ona je samo hladno odgovorila :" Pa duso ako moze , moze , a ako ne onda uzmite Hipp i dajte bebi. Beba mora jesti ."
U prvi momenat sam ostala paf !!! Nisam mogla da vjerujem da to cujem . Ja joj ponovim da imam mlijeka , da se izmuzam , da smo probali i sa silikonskim bradavicama , i da mi je trenutno prije svega potrebna moralna podrska a ne HIPP !!!  A ona odgovara :" E pa onda ne znam duso , vi s takvim bradavicama ne mozete dojiti ! " 
Ma doslo mi da je sutnem preko vrata . Fino joj se zahvalim i zatvorim vrata . Svasta bih joj se mogla nagovoriti , ali bojala sam se sebe same ....
Evo sad se vama zalim , jer svako ohrabrenje i pomoc ce mi dobro doci . JA ZELIM DA DOJIM SVOJU BEBU . NE TREBA MI NIKAKVA DOHRANA , sve sto trebam je moralna podrska!
Hvala unaprijed  na svakoj rijeci utjehe i podrske !

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:01:45 >


_____________________________

Mama sada ima dva mala mirisna cvijeta ... Asju i Dalal <3
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 13:50:06   
maja78 RR
draga moja bubana, ti si sad sva pod pritiskom, od hormona, svjezeg poroda, i umora. nemoj se toliko sekirati, sve ce to dobro biti samo budi uporna i treba malo vremena da se uhoda, tako to ide sa svim zenama, jer ipak ej to svojevrsni sok za organizam. saljem ti puno podrske i zagrljaja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:05:43 >


_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Bubana)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 13:54:15   
aazra
Bubana....kao sto i sama kazes sve sto trebas je moralna podrska...Vjeruj mi znam kroz sta prolazis, bebi je sika i kontakt s majkom, nije samo hrana..Dakle kada cesto trazi to ne mora biti zato sto je gladna vec zbog kontakta s majkom - kod nekih beba je to vise izrazeno, kod nekih manje...
Koliko je bebi, kada si se porodila - ako ti dolazi patronazna to je znaci bilo nedavno.

Ja sam isto prosla kao i ti i znam kako je.
Kada akbg. prodje cetrdeset dana i dodje "sve na svoje" navici ces se..
Zelim ti puno srece i iskreno se nadam da ce se jos forumasica javiti da ti da poneki savjet - ja hvala bogu nisam imala problema s bradavicama, jedino sam ih mazala svojim mlijekom iz pocetka da me ne bi bolilo.
Jos jednom ti zelim puno srece - uz tebe smouser posted image user posted image user posted image
I pusa bebiuser posted image

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:05:57 >


_____________________________








(odgovor članu Bubana)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 13:54:22   
marinčii
draga bubana neznam šta da ti kažem..i ja sam imala problema  posle poroda tako da sam bila odvojena od bebe 3 dana i ona je  pila  iz bočice al hvala bogu čim sam došla kući prihvatila je dojku i evo dojimo već 5 ipo mjeseci,ja nisam imala problema sa uvučenim bradavicama pa neznam šta da ti savjetujem..jedino ti mogu reći da se trudiš i da stavljaš bebu na dojku možda ona uspije izvući bradavicu..sretno od srca i da uspiješ s dojenjem,zaista nema ljepšeg osjećaja kad vidiš osmijeh na licu svog djeteta kad završi s dojenjem..

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:06:14 >


_____________________________

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Bubana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 13:58:47   
sheri
bubana, zelim ti puno snage i srece da istrajes u svemu. user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:06:26 >


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:00:55   
mamica87
Budi hrabra i bori se sve ce to proci a bebi je potrebno tvoje miljeko.Saljem ti mnogo pozitivne energije i user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da ces se uspjeti izboritiuser posted image

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:06:46 >


_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:02:30   
ena23
Draga bubana ne mogu n ida zamislim kako ti je, jer hvala Bogu takvih problema nisam imala i ne znam kako je to kad su bradavice uvucene. Ali cini mi se da je teta Berta imaal isto uvucene bradavice ali je svoje mlijeko redovno izdajala i davala bebi? Ako hoces posalji joj pp i pitaj za misljenje i savjet. A zar te umjetne silikonske bradavice ne pomazu? joj ja sam citala da su one spas za zene s tvojim problemom... e misa mu stvarno ne znam kako da pomognem?

Jedino ti mogu reci da mislim na tebe i da te razumijem, "friska" si ti jos, sto bi se reklo, tek stigla iz bolnice... te rana te navala hormona te bolne grudi... saljem ti hiljadu zagrljaja mila i navijam za tebe i kikicu malu da se sto prije naviknete jedna na drugu i da uspostavite normalno odjenje.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

p.s. a da muz uzme godisnji pa se malo brine o vama?

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:06:59 >


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:06:16   
salmy
Draga Bubana nemoj da se nerviras!!!!!!!! moras se naspavati(kad bebi spava spavaj i ti) moras jesti i piti tecnosti.A bebi ako je malo tvog mlijeka daj joj hipp!
Ja sam prije dva mjeseca rodila isto carskiuser posted image user posted image user posted image  mlijeka ima ali mali lopov nece da vuce,ja od prvog dana izvlacim mlijeko pumpicom ( avent) sve pohvale za njuuser posted image user posted image i isto sam se mucila od gladovanja nespavanja  ali prezivjela sam hvala Bogu,osim svog ispumpanog mlijeka dajem mu i hipp! jer nije mu dovoljno samo moje:Nije to nista strasno vazno je par obroka da mu das svoje mlijeko,a ostalo daj hipp ili nesto drugo.Vjeruj nisi sama u problemu masa zena ima isti problem.Pij nesato za imunitet meni je pomogao rojal jelly,i kad god si slobodna odmaraj, vjeruj ja tek sad da sam se vratila u normalu.Prvih dana sam ludila i mislila kako ja necu imati snage,ali sve je iza nas!
Sretno i ne brini se.........pokusaj da uzivas svaki tren.....sa bebijem.Ja se na svoj racun volim zezati pa kazem evo idem u "stalu" da nafatam mlijekauser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:05:25 >

(odgovor članu Bubana)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:06:48   
ena0002
Moja sestra je imala problema sa tim, njoj su pomogle silikonske ali je ona radila tako da cim joj beba izvuce bradavicu preko silikonske skine odmah silikonsku i nekako je onda beba prifatala bradavicu, i nakon par takvih pokusaja nisu joj vise bile potrebne silikonske.
Sretno u svakom slucaju user posted image

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:05:09 >

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:10:07   
D_K
taj period kada tek izadjes iz bolnice je inace naporan i bez problema sa dojenjem.. imas i malo dijete (koliko sam skontala) i jos sad mala beba. ti si frisko porodjena CR-om - haos zivi.. 
ono sto je najvaznije je da ti imas mlijeka!! ako su dojke pune i mozes svoju bebu nahraniti da bude sita probaj sve sto mozes i sto duze mozes samo da se uspostavi normalno dojenje.. pokusaj se sjetiti koliko ti je trebalo sa prvom bebom da uspostavis ritam i da pocne normalno dojiti. kod CR je malo komplikovanije jer je prvi bebin obrok dat na flasicu i onda kada treba malo povuci ona se buni.. jesi li probala da je pustis da malo ogladni - onda bi trebala da 'namirise' mlijeko i da povuce? i probaj da se organizujes da se malo odmoris - imas li ikoga ko ti moze doci i malo pripomoci - platite nekome ako mozete. ti tako umorna mozes samo da kolabiras ili da ti pozli a tada neces moci ni sebi pomoci!!ne zaboravi da si ti prije 20 dana OPERISANA!!

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:04:55 >

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:10:12   
Nedi
Bubana draga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ne znam stvarno sta da ti savjetujem ali zato saljem zagrljaj podrške a toj tvojoj patronažnojuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:04:42 >


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:10:25   
mišur
Draga Bubana,
već si rekla da si po drugi put mama i da si sve to već prošla. I znaš da će proći i ragade na bradavicama i bolovi i tvrde dojke...Samo moraš biti UPORNA I ISTRAJNA!
Isto sam prošla- imam uvučene bradavice, odmah u bolnici sam zaradila ragade i mastitis, podrške od strane babica i dr nije bilo-svi su mi govorili da je dojenje u mom slučaju nemoguća misija!
I vjeruj da sam, ne jednom, razmišljala da sve prekinem, svu muku, nespavanje, umor, bolove, sve što sada i sama prolaziš, i da kupim AD mlijeko i riješim se pronlema.
Ja sam hB imala jednu divnu patronažnu kojoj sam plaćala prvih dana da dolazi koja me bodrila, i koja je i zaslužna što sam uspjela dojiti, i mm koji je po cijeli dan bio fokusiran samo na moje grudi i na izdajanje i masiranjeuser posted image
Duša moja...
Malo po malo, uz pomoć silikonskih bradavica, uz danonoćno izdajanje zbog enormne količine mlijeka koju sam imala, uz puno strpljenja, moje upornosti, želje i volje da održim dojenje, uspjela sam punih 8 mjeseci.

Pokušaj bebu što više stavljati na grudi, izbacuj jedan po jedan obrok tvog mlijeka na flašicu, a guraj joj siku.
Vremenom će sigurno prihvatiti, jer je sad skontala da joj je puno lakše vući preko flašice nego preko dojke.
I masiraj grudi, stavljaj kupus, acidiborici, žumance, kvasac...sve moguće narodne lijekove...
Grudi što više zrači i drži bradavice napolju...

Napisala si da si sama, da ti je mama u bolnici, sveki radi, ali nisi rekla gdje ti je mm?
Kad je kući, ako i on radi, čim dođe, ti odmah malo lezi i odmori se. Moraš radi sebe i radi bebe...

nadam se da će ti se Amrino uskoro javiti, pošto je ona naš ekspert za dojenjeuser posted image .
Evo ja sam ti prenijelA svoje iskustvo i isto me uskoro opet čeka, jer sam ponovo trudna. I vjeruj mi da se samo bojim dojenja, i tih traumauser posted image

želim ti svu sreću sa dojenjem da svi problemi što prije nestanu i da bebara ručka samo maminu sikuuser posted image



< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:04:24 >

(odgovor članu Bubana)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:10:44   
shpagica
A da joj dajes izdojeno mlijeko na kasikicu pa da se malo odvikne od flasice? Pa kad ogladni na siku opet?


Svaka cast na dosadasnjoj upornosti i zalagnju evo i od mene malo podrske user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:04:04 >

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:18:35   
salmy
Ja mislim da je jedini problem kod carskog reza: da oni u bolnici u POCETKU bebama daju mlijeko iz FLASICE jer smo mi operisane i par dana ne dojimo bebu( barem je tako bilo u mom slucaju) jer sam bila na infuziji,i tada se bebe naviknu na flasicu.Jer im je lakse........ja evo dva mjeseca sam uporna,trudim se........nema koji polozaj nisam imala da bih ga natjerala da vuce.On NECE IZBACI BRADAVICU I PLACE,PLACE,VRISTI..........Ne preostaje mi nista drugo vec uzet flasicu pumpu( Hvala Bogu sto postoji ta spravica) i izdajati.
Jer je vazno da beba JEDE a samim tim ce i napredovati

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:03:49 >

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:26:24   
DM
E bubana draga,ja nisam imala tih problema ali sam imala neke druge tako da te, uostalom kao i sve druge majke razumijem i šaljem ti pozdrave i želje da uspiješ da prebrodiš krizu nakon poroda i da uspješno dojiš i da se aBda odmoriš i "dođeš sebi"!
Ako možeš kako doći do dvd koji su izdale rode-put do uspješnog dojenja,mogao bi ti pomoći?!user posted image
Moj savjet:probaj  sa špricom da je hraniš(tzv finger fiding)-daj joj svoj prst u usta a uz nj i špricu sa tvojim mlijekom i pusti je da počne sisati,pa joj tek onda po malo puštaj mlijeko-tako da skonta da mora da siše i to pošteno da bi joj mlijeko krenulo, a ne k'o iz bočice,pa će aBda i na siku htjeti!
Drugo, za uvučene bradavice-odreži vrh šprice i na tu stranu uvuci onaj dio što potiskuje,a onaj zaobljeni dio na bradavicu pa ih tako izvlači(nadam se da kontaš),dakle naopako namjestiš špricu i tako izvlačiš bradavice!

Nadam se da si me razumjela,a ako ne javi se pa ti na pp šaljem broj tel. da me nazoveš ako želiš?!

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:03:33 >


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:37:26   
Bubana
Cure , hvala puno na svakoj rijeci podrske i ohrabrenja user posted image user posted image user posted image
Ja sam ovo stanje vec jednom prolazila , mada je situacija biila jos teza i komplikovanija jer sam bila prvorotka ...
Ja mlijeka  imam i previse , za jedan obrok izdojim 180 ml, sto nije malo , tako da zaista bebi nije malo mog mlijeka i nije gladna . Lijepo napreduje , ima urednu stolicu , nema grceva  i sto se toga tice ja sam mirna. I s prvom curicom sam se isto patila i kad je imala oko 1,5 mjesec  uspjela je poceti dojiti.  Znam ja da ce sve ovo biti iza nas i da cemo uspjeti , jer ja sam poprilicno uporna i tvrdoglava. Ono sto zacrtam moram i ostvariti user posted image a ako Bog da uspjet cemo i sa dojenjem .
Muz mi je velika podrska i da  nije takav kakav jest bila bih u jos tezem stanju. On je jucer poceo raditi , cijelo vrijeme je bio s nama i pomagao, nocima masirao grudi , brinuo se za stariju curicu ... ma divan je ... ali eto morao je nazad na posao.
Mišure ,  i meni su u bolnici govorili da sa ovakvim bradavicama nikad necu moci dojiti , ali ja sam bila uporna i prvi put i zahvaljujuci isto jednoj patronaznoj koja mi je dolazila privatno uspjela sam poceti dojiti svoju Asju. I sad mi je dolazila i puno pomogla i veliko joj hvala .
Ja opet pokusavam i sa silikonskim bradavicama , Dalal je sinoc izdojila jedan obrok , ali vrlo tesko prihvata dojku.
Svjesna sam ja da je ovo momenat slabosti koji svima dodje , ali  aBd i to ce biti iza nas. Moja zelja da dojim je veca od umora i iiscrpljenosti . Odmaram  u toku dana , Asja je u vrticu a muz na poslu . Trudim se da jedem i pijem ali ako malo vise pojedemi popijem mlijeko nadolazi i pocinje curiti ...
Hvala vam svima na podrsci , mnogo mi znaci !!! Vec se bolje osjecam user posted image user posted image


< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:03:17 >


_____________________________

Mama sada ima dva mala mirisna cvijeta ... Asju i Dalal <3

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:40:09   
ena23
Ja mogu samo reci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image skidam kapu za toliku upornost. Svaka cast!

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:02:59 >


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu Bubana)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 14:41:18   
Bubana
IZVORNA PORUKA: doublemum

E bubana draga,ja nisam imala tih problema ali sam imala neke druge tako da te, uostalom kao i sve druge majke razumijem i šaljem ti pozdrave i želje da uspiješ da prebrodiš krizu nakon poroda i da uspješno dojiš i da se aBda odmoriš i "dođeš sebi"!
Ako možeš kako doći do dvd koji su izdale rode-put do uspješnog dojenja,mogao bi ti pomoći?!user posted image
Moj savjet:probaj  sa špricom da je hraniš(tzv finger fiding)-daj joj svoj prst u usta a uz nj i špricu sa tvojim mlijekom i pusti je da počne sisati,pa joj tek onda po malo puštaj mlijeko-tako da skonta da mora da siše i to pošteno da bi joj mlijeko krenulo, a ne k'o iz bočice,pa će aBda i na siku htjeti!
Drugo, za uvučene bradavice-odreži vrh šprice i na tu stranu uvuci onaj dio što potiskuje,a onaj zaobljeni dio na bradavicu pa ih tako izvlači(nadam se da kontaš),dakle naopako namjestiš špricu i tako izvlačiš bradavice!

Nadam se da si me razumjela,a ako ne javi se pa ti na pp šaljem broj tel. da me nazoveš ako želiš?!



Hvala ti doublemum user posted image  
Taj dvd  sam pronasla na netu , ali nisam bas bila strucna da ga skinem  posto je bilo vise dijelova ... pa cu sacekati muza veceras da dodje i da ga skine. Gledala sam malo na youtube taj dvd " Mlijecna staza - put uspjesnog dojenja " valjda se tako zove i svidio mi se pravo .!!! U svakom slucaju probat cu i sa finger- fiding-om, nemam sta izgubiti !

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:02:43 >


_____________________________

Mama sada ima dva mala mirisna cvijeta ... Asju i Dalal <3

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 17:56:44   
Anoniman
draga moja Bubana,
ljepoto moja...
nemoj da mi se sikiras i da se nerviras zbog tamo nekih... sljjj... goni je u sto postanskih marki...
svjesna si da nije problem ni u mlijeku ni u tvojoj psihi ni u bebici, koju usput moras da mirises malo za mene... problem su tvoje bradavice... hvala Bogu pa imas mlijeka dovoljno...
znam da je iscrpljujuce i da si fizicki umorna, ali ja ZNAM da si ti psihicki jaka i uporna osoba i da ces ti to prevazici... malo ti je pridodalo i sikiracija zbog mame sto je sasvim normalno, ali znas da moras misliti na sebe i svoje najmilije...
prosla si jednom sve, znas da ce sve i proci... da ce sve biti samo sjecanje na to... a jaka si i hrabra mamica i mozes ti to... polahko mila, izdajaj se koliko god mozes upravo iz razloga jer imas draga mlijeko... kakve hape, kakav HIPP kakva pomocna mlijeka i te stvari... to je bas u krajnjem slucaju znas i sama...
i molim te, nemoj dozvoliti da te bilo ko i bilo sta izbacuje iz takta pa da ti se mlijeko presjece... nemoj mila, mozes ti to... umorna jesi, friska jesi, ali bice to bolje... dok se malo uhodas i dok malo uhvatis tempo...
ljubim te puno i tvoju princezicu i ne daj se...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Amrino RR -- 23.12.2009 18:02:25 >

(odgovor članu Bubana)
  Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
23.12.2009 23:14:00   
bebbe RR
Moja priča je slična tvojoj. Dva mjeseca sam se mučila s pumpicom, prvo manuelnoom, onda električnom, sve me je boljelo, mlijeko mi se je teško otpuptalo, teklo je više krvi nego mlijeka. Davala sam i dohranu, ali trudila sam se maksimalno, mm je bio uz mene, a najzahvalina sam nasim zenama ovdje na forumu. Moja beba je sa 2 mjeseca sama odbacila flasicu i sada, a za dva dana ce joj, aBd, biti 13 mjeseci, siku voli najviše na svijetu, a ja sam najsretnija što mi je uspjelo da je hranim najboljom i najzdravijom hranom. S prvom kcerkom nisam bila dovoljno uporna. Ne mogu reci da ne mogu oprostiti sebi, ali i danas mi je zao zbog toga.
Uglavnom, znam da ti nije lako. Znam i da boli i znam i koliko boli. Znam kako to sve skupa baci u lose raspoloženje. Ali, isto tako znam da uvučene bradavice nisu razlog da ne dojiš i da je ta patronažna sramotna glupača. Puno, puno sreće, strpljenja i mjeseci dojenja želim tvojoj princezici Dalal i tebi.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
24.12.2009 0:32:17   
scarlett
Draga Bubana,
nažalost ima nas puno koje smo imale mnogo problema na početku, al eto srećom ima nas takođe mnogo kada treba dati podršku.
Kada god ti dođe kriza, samo misli na to kako si uspjela sa prvom user posted image  i koliko se taj trud isplati.

Ja ipak mislim da flašicom dodatno buniš bebu i što više vremena prolazi, teže će se odviknuti. Moj user posted image  je prihvatio dojku tek kada sam potpuno izbacila flašicu i svoje mlijeko davala na kašikicu (a i opcija šprice je u ovom slučaju dobra). Ovako beba "skonta" da joj je ipak draža dojka nego kašikica.

Držim vam fige da uspijete, punouser posted image user posted image user posted image tebi i bebici.

< Poruku je uredio scarlett -- 24.12.2009 0:33:03 >

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
24.12.2009 0:35:34   
leona81
moja beba prihvaca i dojku i izdojeno mlijeko na flasicu ali bez obzira na metod izdajanja / beba ili aventova pumpa ili izdajanje rucno bez pumpe ne daje rezultate da se rijedim grudvi tj klikera u grudima...bole uzas, mislim da se nikad necu ovoga rijesiti

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
24.12.2009 10:49:34   
Suzana
Draga Bubana,

Potpisala bih većinu ženica.
Ako si uspjela dojiti prvo dijete, uspjećeš i sa drugom bebom, sigurna sam!
Kao što su maja78 i D_K napisale, "rovita" si, osjetljiva, umorna... ali naći ćeš ti snagu koja ima svaka majka.
Najbitnije je da se ne nerviraš oko nepotrebnih stvari u ovom trenutku, neka kuća ostane nepospremljena, važno je da se i ti malo odmoriš.

A šta očekivati od patronažne sestre koju plaćaju firme/proizvođači AD mlijeka... user posted image

Ti imaš već iskustvo sa dojenjem i to je najbitnije, i zato ne brinem puno za tebe, jer znam da ćeš uspjeti i prebazići ove probleme koji se javljaju na početku.

Šaljem ti puno pozdrava, poljubac za bebu, a tvojoj mami brzi oporavak! user posted image






_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
24.12.2009 13:11:38   
kaktuscic
Draga bubana ko da sam ja pisala tvoj post.  Isto smo se borili i uspjeli. Nemam bradavica ni danas ali uspjesno dojim vec pet i po mjeseci. Nemam ni majku ni svekrvu niti ikoga ko mi je mogao pomoci, moj muz i ja smo bili sami u svemu tome, i on mi je bio najveca podrska. Dok sam jos bila u porodilistu rekla sam babici: kako da dijete jede kad nemam ni bradavica, a ona meni: sine on nema boljih! I fakat je tako! Moja beba je za prvi mjesec dobila samo 450 gr i naravno odma su nas poslali na pedijatriju jer sam ja dr. rekla da necu dati bebi AD jer imam mlijeka, na pedijatriji mi je prekrasna dr. Izeta Softic pokazala kako da dojim svoju bebu, jest bilo naporno ali se isplatilo.
Dojila sam ga sjedeci i to ako doji lijevu sisu ja lijevom rukom drzim kompletnu sisu a cijelu arolu mu strpam u usta, i prstima pridzavam pokraj usta, desnom sakom mu drzim i malo jace pritisnem glavu a dijelom desne ruke pridrzavam ostali dio njegovog malog tijela, a on je malo guzom naslonjen na moju nogu, to stvarno neizgleda lijepo jer beba kao da visi, ali jedino tako je mogao jesti sisu bez bradavice. To je trajalo 2 mjeseca i onda je moja beba polako mogla jesti sa jastuka za dojenje. Sad fino legnemo on rucki i pajkiuser posted image
Budi uporna i pokusaj ovako nama je uspjelo... Pokusavam naci slike tog polozaja ali nema nigdje, ako ne mozes skontati ja cu se slikati sa bebom pa ti poslatiuser posted image



(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Moralna podrska dojiljama sa problemima
24.12.2009 14:00:00   
Bubana
Cure moje puno vam hvala  na podrsci i lijepim rijecima user posted image user posted image user posted image
Danas sam puno bolje , i fizicki i psihicki. Cak je i Dalal imala dva podoja preko silikonske bradavice. Bunila se , vristala ali kad je vidjela da nema druge , zgrabila je siku i fino popapala sve i eno je sad spava. Nadam se da cemo i sljedece hranjenje uspjeti sa sikom, ako ne , ne odustajemo , polako ali sigurno .
Hvala vam sto ste podijelile svoja iskustva sa mnom i ostalim zenicama koje imaju istih ili slicnih problema . meni ste puno pomogle , bez obzira sto sam vec jednom prolazila kroz sve ovo ...
Javljat cu vam sta se desava u medjuvremenu i dokle smo dosle :)
Ljubim vas sve !!!user posted image user posted image

_____________________________

Mama sada ima dva mala mirisna cvijeta ... Asju i Dalal <3

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *