|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 14:31:53   
Džejla
Ja sam nova na forumu i javila sam se iz jednog razloga,ponovo sam neočekivano,ostala u drugom stanju.
Imam bebu od 3 mjeseca,djevojčicu,i sad sam u totalnom haosu šta da radim?!

Ja imam 22 a moj suprug 24 godine,mladi smo,i imamo divnu djevojčicu koja lijepo napreduje,ova trudnoća je došla u skroz nezgodnom momentu,sad razmišljam da li da je zadržim ili ne?

Jako je tužno što moram tako da razmišljam,ali teško je sa 2 male djece,muž ima malu platu ionako se sad krpimo,a kako bi tek sa još jednom bebom...
Onda se bojim da ću svojoj djevojčici uskratiti pažnju,jer ću morati puno više oko bebe...

Inače sam uvijek bila protiv abortusa,pogotovo namjernog,a sad sam evo u ovoj situaciji.

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 14:41:38   
Anoniman
Ovo je stvarno jedna specifična situacija, ne znam ni ja sama šta bi uradila. Slažem se sa tobom da je teško sa dva mala bebača,kako fizički, tako i finansiski ali isto tako mislim da veliki grijeh "ubiti" jedan život koji se našao tu.
Odluku šta dalje ipak moraš donijeti zajedno sa svojim mužem.

(odgovor članu Džejla)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 14:42:14   
veeseelaa
ja lično nikad ne bi abortirala iz vjerskih razloga a ti najbolje znaš, Bog ti je dao to dijete u tebi.... razmisli dobro
meni je nakon trećem mjeseca po porodu kasnilauser posted image  nisam bila oduševljena ali nisam ukoliko bude trudnoća razmisljala uopće o abortusu.
Na kraju se ispostavilo da nisam trudna

< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.5.2009 14:55:10 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Džejla)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 14:53:15   
Amrino
Ma cestitam!!! user posted image
Neka je tebi hairli i sa srecom!
Vjeruj da to i nije tako rijedak slucaj...znam mnoge koji imaju sestre/ bracu sa razlikom od godinu dana...
Mozda ti se sada cini da ce ti biti nemoguce ali koga god znam sa˙˙dvoje ili vise djece kazu da je mnooooogo bolje i lakse sto je razlika manja.
Pa eto- sto se finansijske situacije tice- sve sto kupisjëdnoj bebari- odmah naslijedi manja tako da ne moras kupovati duplo. user posted image
Nikada u zivotu ne znas sta ce se desiti ali ono sto ja znam je da su djeca najvece blago, da svako dijete ima svoju nafaku i da niko nema pravo ne pruziti priliku jednom malom bicu da zivi.
Bice gutavo ali jednog dana ces shvatiti da se isplatilo.
I za ubuduce- KORISTI ZASTITU!!!!


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 14:54:08   
Anoniman
tvoj muž i ti nosite odgovornost za trudnoću i sami odlučite da li ste spremni da nosite i teret prekidanja iste. To je jedna mala duša kao ova što je već imate, tako da vam je lakše zamisliti šta to znači. Da sam ja na tvome mjestu rodila bih bebu i onda se zaštitila na sigurniji način, preživjela jedan težak period i sve bi to nakraju prošlo, a ionako bi te čekalo u budućnosti.

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 14:55:50   
mila81
I ja imam malca deseti mu mjesec a opet sam ostala neplanirano trudana, o abortusu nisam nirazmisljala, i meni muz samo radi, u kreditu sam, mali od kako se rodio bio nesta bolesljiv pa se za mene svezao nenormalno, ALI STA CE SE! Ja sam stanovista, a sebi mogu dati to pravo da raspravljam o vjerskim pitanjima, (jer sam diplomirani teolog) da je sa aspekta vjere to jedan od vecih grijeha, to je isto kao da ubijes odraslog covjeka, a drugo svako dijete sa sobom nosi svoju nafaku i ko smo mi da mislimo na materjalne aspekte kad nijedan covjek nezna sta ce biti sutra, danas je svakom tesko, nekom vise nekom manje!
JA SE UNAPRIJED IZVINJAVAM SVAKOM KO POMISLI DRUGACIJE, A I NA KRAJU CE SVAKO URADITI ONAKO KAKO JE I ZAMISLIO, OVO JE ONO; SVAKO IMA PRAVO NA SVOJE MISLJENJEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ALI BI PRIJE SAMA SA SOBOM PORAZGOVARALA


_____________________________

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 14:56:51   
Nedi
Šta god da odlučiš neka ti je Bog na pomoći, i jedna i druga opcija je priča za sebe i može se diskutovati u nedogled, ali samo ti i tvoj muz možete odlučiti o tome. I  što više pričaš da drugim osobama i dobijaš više savjeta-preporuka biti će ti teže za odlučiti. U svakom slučaju sretno

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 15:05:44   
manuela RR
Situacija jeste malo specifična,ali tako je to u životu.
Ja bi bebu ostavila, pa da mala djevojčica ima društvo,a ti bi u godini dana riješila ono što žene rješavaju gotovo čitav život,i za par godina kasnije imaš 2 djece zaposliš se i finansijska situacija će biti daleko bolja,a već imaš sve potrebno za bebu,jedino pelene bi trebala kupovati a to možeš kupovati mjesecima prije poroda pa kad se porodiš da bude lakše.

U svakom slučaju odluka je na tebi!


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 15:07:58   
flox
Pa vi ste tako mladi, zamisli samo kako će biti lijepo kada za 10-ak godina budeš imala dvoje velike djece, za mene je to nešto predivno, nećeš znati ni kako su ti odrasla, vjeruj mi i ja sam imala isto iskustvo. Samo da znaš ako se odlučiš roditi, a nadam se da hoćeš aBd tvoja kćerkica će imati najboljeg prijatelja. Tako je sa mojim sinovima danas. Moja prijateljica također je tako mlada rodila dvije kćerkice u godini, uz sve to i studirala je, sada su djeca porasla, a ona vjeruj mi presretna što je tako, jer je uspjela završiti i fakultet uz njih i sada radi.  Ja znam samo za pozitivna iskustva. Ja tebi ČESTITAM, i molim te dobro razmisli, ništa u životu nije slučajno. Ubuduće se naravno zaštiti.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 15:33:24   
Aki Sa
Glasam za radjanje druge bebe, bit ce tarapane i 2 godine i onda si mirna za cijeli zivot imas dvoje djece koji ce jedno drugom biti sigurno najbolji prijatelji jer su gootvo ko blizanci a sve ovo ce ostati iza tebe

Treba se kad tad odluciti na drugo dijete i na sve ispocetka a kao sto neko rece od kuda nama pravo da uopste sumljamo da bi tom djetetu ista falilo materijalno
KAko bi taj abotrus uticao na tebe, na TM na vas brak.........

Sretno u odluci

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 15:46:08   
Anoniman
Džejla...
Niko ti ne moze reci sta da odlucis do tebe i tvoga muza... Ja ti samo mogu postaviti jedno pitanje,
Bog ti je podario curicu i sada jos jedno nosis u sebi, ne znas sta je, sto uopste nije bitno... znaci zdrava si zena i sposobna da rodis... Da li mozes zamisliti situaciju kada zena NE MOZE da ima djece, a toliko bi to voljela da bi, citiram osobu: "SAMO DA MOGU RODITI, RADJALA BIH SVAKE MINUTE!"
sta mislis da li bi ta zena "razmisljala" o abortusu da je u tvojoj situaciji??? Razmisli...

(odgovor članu Aki Sa)
  Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 17:39:07   
Anoniman
Situacija je baš specifična ali sam ja za onu da se u životu ništa bez razloga ne dešava. To ti je draga moja, Božija volja. Ja imam sestru koja je od mene starija 13 mjeseci i reći ću ti jedno: nas dvije smo od mog rođenja najbolje prijateljice i nekako baš povezane. Malo me nerviralo dok sam bila mala što sam većinu njenih stvari ja nasljeđivala a ona dobijala novo user posted image . Sad smo obje odrasle žene i ne znam šta bih ni ja bez nje niti ona bez mene!! Uvijek smo bile skupa, ja sam čak i u školu za malo krenula ranije baš da nas ne razdvajaju. A evo ti mog ličnog iskustva što se tiče razlike u djeci. Imamo kćerku od 6,5 god. i razmišljali smo o drugom al sve ono: neka dok kćerka malo poraste, dok posao, dok stan, dok auto.....i..... sad imamo veliku razliku (ja sam sada u 37-oj sedmici trudnoće) a sve smo to mogli uskladiti i da smo ranije dobili bebu. S toga, ako ste planirali nekad imati još djece, puno ti je bolje što ti se upravo to sada desilo, vjeruj!! Sretno ti ma kako god da odlučiš. Iskreno se nadam da smo ti sve "pomogle" da doneseš odluku koja će biti ispravna prvenstveno za tebe a i za tvoju porodicu.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 17:46:02   
tea lana
JA SE UNAPRIJED IZVINJAVAM SVAKOM KO POMISLI DRUGACIJE, A I NA KRAJU CE SVAKO URADITI ONAKO KAKO JE I ZAMISLIO, OVO JE ONO; SVAKO IMA PRAVO NA SVOJE MISLJENJEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ALI BI PRIJE SAMA SA SOBOM PORAZGOVARALA


slazem se

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 17:57:14   
Džejla
Hvala vam na tako brzim odgovorima,ali ja sam i dalje jako zbunjena i nesigurna.
Trudnoća je jako osjetljivo razdoblje i žena mora puno paziti na sve,znam to,jer sam prošla,onda bi ova moja djevojčica bila oštećena ne bi se mogla toliko s njom ni igrati,jer ne daj bože da se ozlijedi trudnica...nekako imam osjećaj da bi joj uskratila njen prostoruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Onda i kad se porodim ja nemam neke pomoći od nikoga,roditelji su mi stari i nemoćni,moj muž nema majku,prijateljice su zaposlene a i cure nije njima do pelena ,namam nikoga ko bi mi uskočio bar malo u početku dok se sama ne snađem sa dvije bebeuser posted image user posted image user posted image

Moj muž radi terenski posao i slabo kad je kod kuće tako da bi sve morala snositi sama,a to je jako teško,znam kako mi je bilo sad kad sam se porodila da mi moj muž nije pomagao koliko god je mogao i oslobađao me dosta toga samo da se ja saberem i dođem sebi,a ni on nije mogao vječno biti na godišnjem i pravo mi je teško bilo samoj u borbi sa grčevima i hranjenjemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 18:23:24   
new mama
E bas mi je zao da to prolazisuser posted image user posted image i naravno to ce biti samo tvoja odluka i naravno mm,ali ja ipak mislim da je to ipak dar od Boga i slazem se sa drugima koliko ima zena da su rodile,a da je mala razlika izmedju djece,a uskocio bi ti neko za pomoc vjeruj,a i gardarobicu bi mogla iskoristiti od malene,opet pokusaj da to sve gledas pozitivnije i trazi dobre stvari u tome,a mozda bude sve bolje nego kako ti mislis,ja sam isto protiv abortusa,imam bebu od 8 mjeseci i sad kad bih ostala trudna,ne bih se ocistila,pa kako odgajam ovo,odgojila biih i drugo,ali ti ipak odluci sta ti mislis da je najbolje u svakom slucaju sretno,a mi smo tu da ti pomognemo,naravno ako mozemo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

A&V ~moje sve na svijetu ~


(odgovor članu Džejla)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 19:00:23   
manuela RR
Moram da ti navedem primjer iz života:

Moja rodica je isto tako par godina prije bila u situaciji da je ostala trudna 6 mjeseci poslije porođaja,i bukvalno je izluđivala i sebe i sve okolo šta da radi...
Išla je ona i zakazivala termin za abortus ali se uvijek vrati sa bebom u stomaku,na kraju se odluči da zadrži bebu jer je ionako htjela nekad imati drugo dijete.
Ubrzo nakon što je rodila drugog sinćića,ustanove joj neke ciste na jajnicima za koje se kasnije ispostavi da su tumor i odstrane joj obadva jajnika i sad ne može više ostati trudna.
Ona sad i sama zahvaljuje Bogu što joj je poslao još jednu trudnoću prije toga,jer da tad nije ostala trudna više ne bi ni mogla,a da je izvršila abortus jela bi se i kajala čitavog života...

Poenta ove priče je da i tvoja beba ima svoj put i razlog zašto je baš sad došla i zašto je začeta.

Uživaj u svojoj djevojčici i u još jednom biću kojeg ćeš nositi pod srcem 9 mjeseci,to je vaše vrijeme,a vjeruj da ćeš  se uspjeti organizovati i čak da ti se nude da pomognu tebi pomoć neće trebati jer ćeš ti sa svojom dječicom naći svoj red i raspored!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio manuela -- 19.5.2009 19:05:13 >


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 19:12:46   
cija
ja isto iz vjerskih razloga ne bih nikad abortirala i to je nešto divno...znma da je situacija malo specifična,ali svako dijete ima svoju nafaku.To je moje mišljenje,ali to ćeš najbolje riješiti sa svojim mužem.

A to je super,razlika od godinu dana...ma super.

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 21:16:10   
larina
dzejla draga potpuno te razumijem,jer znam kako je kad se nesto iznenada desi,sama sam to prosla imala sam jedno od 2 godine,drugo od 2 i po mjeseca i iznenada trudna,razmisljala sam o svemu,isplakala se ko budala,ali sam odlucila da zadrzim bebu,sad su se sve troje stigli i lijepo ih je vidjeti,ali je bilo puno posla oko njih ali djeca brzo rastu i sve postaje lakse i lakse.zelim ti puno srece pa sta god odlucis,ja sam bila u jos goroj situaciji samo sto nisam imala financiskih problema,ali mislim djeca dok su mala oko njih ne treba puno,kod mene su svi porasli u jednoj odjeci samo sam najstarijem kupovala novouser posted image

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 21:39:51   
Anoniman
Draga uradi ti kako vi želite,bplje je realno sjest i sabrat dva i dva,sagledat čim raspolažeš,nego posle nemoć se izborit sama sa sobom a kamoli sa svim ostalim....treba biti realan,po meni djeca se planiraju,sad do vas je!

(odgovor članu larina)
  Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 22:13:07   
Anoniman
Mislim,lako je pričati ovo ili ono,činjenica je da su finansije itekako bitne u odgoju djeteta,treba djetetu dosta toga priuštiti a sve košta,lako je ono dok su mali,a kad porastu povećaju se i troškovi.

Tebi će biti teško samoj izboriti se sa 2 male djece,jedno nek se razboli odmah i drugo,mnogo ne prospavanih noći,mnogo brige i nervoze,trebaće ti mnogo pelene ma brate svega,a kako kažeš ni od kog nemaš nikakvu pomoć,to neće biti dobro ni za tvoje psihičko zdravlje,sve se to nadovezuje jedno za drugim,a kao posljedica svog nezadovoljstva vjerovatno ćeš i s mužem imati problema,od silnog posla nećeš imati vremena ni za koga a pogotovo za sebe,i čitav život će ti proći(mladost)ostaćeš željna slobode,uživanja u braku...
ja sam za da ostaneš na tom jednom ako će bar ono imati normalne uslove za život!
Bolje i to nego roditi dijete koje će čitav život biti u sjeni i žuditi za nečim što mu niste mogli priuštiti...

To ti kažem iz vlastitig iskustva.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
19.5.2009 23:56:18   
Anoniman
Joj kako mene nerviraju ovi anonimni. Daj šta se kriješ?? Nije bitno ko si i koji ti je "pravi" nick, al mi je pravo dvolično to skrivanje!!! Kao ti si jedina koja ima drugačije mišljenje pa eto pobogu da se ne vidi ko si user posted image  

< Poruku je uredio enisa_sara -- 19.5.2009 23:57:24 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
20.5.2009 0:07:31   
anitaMO
ma šta ženu navodiš na pogrešno.kako su ti mnoge već rekle svako dijete ima svoju nafaku.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
20.5.2009 0:13:54   
NANICA
Evo da se i ja ukljucim.
Draga Dzejla, kako su ti mnoge forumasice rekle svako dijete ima svoju nafaku a osim toga odluka je SAMO tvoja i tvog muza.
Sto se tice snalazenja evo i ja sam sama (vjerujem da ima jos forumasica u slicnoj situaciji). MMradi u smjenama (1, 2, 3), mama mi ne zivi ovdje, svekrva boluje od raka, elem, haman sama sa dvoje djece. Danas djevocicu nisam odvela na ples jer je padala kisa i nisam mogla nositi po nevremenu bebu od tri mjeseca. Ali zbog svega toga nece propasti svijet, djeca se podignu i odrastu samo je bitna sloga porodice.
Nadam se da ces odluciti onako kako mislis da je najispravnije za vasu porodicu  

_____________________________

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
20.5.2009 0:13:59   
Lalana
draga dzejla, mozda ja nisam kompetentna da se javljam jer sam skoro nova na forumu i ovdje je punoo osoba sa vecim iskustvom od mene ali se iskreno nadam da cu ti barem malo pomoci.
Ja imam curu tek joj 2 godine, bebu od 6 mjeseci i sada mi nije dosla menstruacija a pila sam pilule za konracepciju.
Test jos nisam smjela uraditi jer pravo da ti kazem strah me je kako bih se pomirila sa cinjenicom jer abortus ne samo iz vjerskih, a to mi je vazan razlog, nego i iz drugih razloga.
Mozda sam trudna sada i imam pokazatelje kao pojacan sekret, onda vrtoglavice i ostalo, ali nekako cu izdrzati,
I glavno od svega nemam nikoga da mi pomogne osim mog predivnog muza koji mi je jedina ali hvala bogu najveca moralna i svaka druga podrska.
moj ti je savjet izdrzi nekako porasce djeca a ti ces bii sretna zbog njih, malo je u pocetku tesko ali izdrzi se.
Sto se tice straha od izdrzavanja financijskoj, dace Bog i za to dijete ono nosi svoj hljeb i nafaku, nemoj da se brines.
bitno je samo da budete optimiste i da svoju djecu i trudnoce ne dozivljavate kao teret vec kao uzivanje i vidjet ces lijep rezultat.
nadam se da ti je moje iskustvo sa bebamauser posted image koliko toliko pomoglo.
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Trudnoća nakon poroda?!
20.5.2009 0:22:01   
NANICA
Lalalna-in post me asocira da moram jos nesto dodati user posted image  (nadam se da necu oduzeti prostora)
Moja mama je cuvala dvije blizanke koje je otac ostavio prije nego su se rodile. Otisao je sa drugom zenom i prihvatio njeno troje djece. Sa tom zenom izrodio jos 5toro. Da se vratim na ove moje djevojcice. One sada imaju 14 godina, nikada nije pitao za njih. Cijelo njihovo odrastanje su imale sve, mozda cak i vise i bolje nego sto druga djeca imaju. Moji roditelji su se toliko ulagali u njih da su svi mislili da su im unuke. MM i ja kad god smo isli kod mojih uvijek se znalo da se i njima mora nesto uzeti. Ta djeca danas imaju mobitele, kompjuter, odlicne su ucenice sa pohvalama, itd.
POENTA je ustvari (kao sto je vec receno) svako ima svoju nafaku i niko nikome je ne moze oduzeti.
Sretno  

_____________________________

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *