|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Vježbe za trudnice u Sarajevu
4.1.2008 15:05:24   
strumpfeta
Pozdrav svima, da li neka od vas zna da li se igdje odrzava neki kurs vjezbanja za trudnice? Ako da, od koje sedmice se moze krenuti?

Hvala i pozdrav. Svima nama zelim uspjesnu i opustenu trudnocu i bezbolan i brz porod.user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.1.2011 9:47:49 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
4.1.2008 15:25:47   
D_K
Pozdrav strumfetice.
Kako podnosis trudnocu? Kako hormoni?
Ja sam isla u dom zdravlja na Otoci - to mi je bilo najblize. A mozes pitati svoga ginekologa kada ti preporucuje da pocnes.
Bila je ta tema - procackaj malo po starim postovima. Znam da su neke djevojke postale i brojeve telefona na kojima se mogu dobiti detaljne informacije.
U svakom slucaju ti preporucujem te vjezbe jer su super - mene su i zabavljale i opustale i mnogo sam naucila.
Puno pozdrava

(odgovor članu strumpfeta)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
4.1.2008 15:26:18   
Visnja RR
nadam se da ce ti neko dati tacniji podatak al koliko sam ja cula to postoji u Domu zdravlja na Otoci... i opet ne mogu reci da znam tacno  al mislim da se obicno krece na te vjezbe u petom mjesecu... naravno sve to pod uslovom da si OK i da se doktorica slaze s tim... u stvari tvoja doktorica ti moze dati najtacnije podatke o tome...
ja na zalost to ne smijem jer moram mirovati pa se vec polako pretvaram u "lopticu" (loptica je blaga rijec, al moram malo tepati samoj sebi user posted image  )

(odgovor članu strumpfeta)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
4.1.2008 15:40:39   
strumpfeta
Hvala vam na brzim odgovorima! Mene, zapravo, zanimaju i tjelovjezba za trudnice, ali i kurs ''ne znam kako bih ga nazvala'' pravilnog disanja, tj. sto bezbolnijeg poroda. OK, procackat cu stare postove.

Sto se tice mene, ja sam relativno OK, hvala! Klasika, cesto sam umorna i brzo se umaram, vodim racuna o svom tijelu maksimalno, idem na redovne, mjesecne kontrole kod ginekologa koji je ujedno i endokrinolog, hormoni su mi, zasad OK, hvala Bogu, ne luduju, apetit mi je slab, pa sam izgubila cak 1 kg, zivim na vocu i kiselom kupusu (koji sam mrzila). Neki dan sam otkrila da ananas + kiseli kupus nisu dobitna kombinacija - dusu sam ispovracala. Zamislite, koji bi ludjak kombinovao ove dvije namirnice????user posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
4.1.2008 16:14:43   
asena
Pozdav Strumpfetice,

Ja sam isla u Dispanzer za zenu i materinstvo - Ulica Josipa Vancasa, bivsa Skerliceva.Vjezbe budu 2-3 puta sedmicno i po meni super su npr.pravilno disanje, vjezbe za leda i noge, relaksacija i dr.
Pored ovih vjezbi sestrice pokazuju previjanje, kupanje bebe i dr.

Sretno user posted image


(odgovor članu strumpfeta)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
4.1.2008 16:56:32   
Monia
Znam da ima u zavodu majka i dijete,te u Drzavnoj bolnici.Mislim da u stvari svaki dio grada ima samo se raspitaj,najbolje je u maticnom Domu zdravlja.Sretno

(odgovor članu strumpfeta)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
4.1.2008 17:15:14   
Adana
Cao cao strumfeta!!!
Imas "skolicu" u domu zdravlja Kumrovec na Otoci, i u bivsoj Skerlicevoj, neko ju je vec spomenuo. Broj telefona je 560 200 i mislim da se ide ponedjeljkom, srijedom i cetvrtkom. Pon i cetv je od pola 5 do pola 7 poslijepodne, a srijedom je od 11- 13 sati.
A broj telefona u Kumrovcu je 711 465.
Cujem da obicno trudnjacice idu kada su oko 20 sedmice pa navise, sto kasnije to bolje da nesto ne zaboravis.
Nazovi njih pa se raspitaj kada i koji su termini, to je nabolje....
Sretno!!!! (u kojoj si sedmici?)
Evo, nadam se da sam bar malo pomogla, pozdrav!

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu Monia)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
6.1.2008 21:03:47   
stella
Ja sam isla u skerlicevu.To je ustvari dom za zastitu zena i materinstva.Mogu ti reci da sam prezadovoljna.drago im je za svaku novu clanicu.Na otoci sam cula da je velika guzva.Imas 3 termina sedmicno.Utorak 17h,srijeda 11h,cetvrtak 17h.Mislim da je dovoljno krenuti sa 28 sedmica al to ti je najbolje pitaj lijecnika koji ti vodi trudnocu.Broj telefona ti je033/560-200
Meni su pomogle vjezbe,mada sam ja krenula sa 30 sedmica.Malo kasno,cekala sam prijateljicu.Da sam je jos cekala nebi ni otisla nikad.Zato ti preporucujem da necekas nikoga user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
6.1.2008 21:06:42   
stella
Sori nisam vidjela da je vec adana sve napisalauser posted image

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
8.1.2008 9:52:04   
Azure
Strumpfeta, e bas volim taj crtic i dan danas. hehe I ja sam isla u Skerlica na vjezbice. Tamo su super sestrice, i zaista te fino pripreme za porod. Radili smo i vjezbe disanja. I jos neke vjezbe na lopti koje mozes raditi kod kuce sa muzem i sama. Pocela sam sa vjezbama u 5 mjesecu, ali nisam isla redovno zbog posla. Ipak mogu ti reci da mi je tih par puta sto sam otisla puno pomoglo pri porodu. Kasnije nisam smjela ici zbog cuvanja trudnoce. Na porodjaju dok sam koristila tehniku disanja lezala je pored mene djevojka koja je gubila snagu na pustanje krikova a porod jos nije krenuo. Sestrice su je posavjetovale da skupa samnom dise da bi joj bilo lakse. Tehnika disanja je super i zaista ublazava bol.

Mogu ti reci da su mi prijale vjezbe i osjecala sam se super tamo tih sat vremena. Pobjegnes od svakodnevnice i uzivas u miru. Zaista sam se super osjecala sa drugim trudnicama.

E koliko se sjecam da su vjezbe utorkom i cetvrtkom. Sad nisam sigurna jedan termin je bio od 11 drugi od 1 cini mi se.

Lijep pozdrav


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
8.1.2008 9:53:46   
Azure
Ej Strumpfetice, evo slucajno pogledah u mobitelu i nadjoh broj skerlica 560 200.
Ako se odlucis nazovi i informisise.

Cao


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
8.1.2008 16:00:33   
strumpfeta
Drage moje, hvala, hvala! Meni je blizi Kumrovec, a i prakticniji, zbog posla, mada sam cula super stvari i za Skerlicevu. Uglavnom, negdje u ta dva doma cu se morati stacionirati!

Sada, malo od teme, da ne otvaram novu, pitam vas ovdje: forumasice koje ste pratile trudnocu kod privatnog ljekara, kada ste otisle prvi put kod socijalnog? Meni je sve to takva borba, jer imam nezgodno radno vrijeme (kao i vecina) a poslodavac mi nije za cesta izlazenja, tako da na kontrole idem uvijek subotom. (Prokleti kapitalizam!)

Danas sam cula da se do 7. mjeseca trudnoce moramo javiti socijalnom ginekologu, tj. u bolnicu gdje planiramo porod, kako bi nas ta posljednja 2 mjeseca trudnoce vodio i ljekar koji ce nas poroditi. To je, navodno, bitno jer samo u tom slucaju dobijemo neki evidencijski broj na osnovu kojeg mozemo ostvariti prava na porodiljske nadoknade isl... Jeste li cule stogod o tome?

Ljubim vas

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
8.1.2008 16:07:15   
D_K
Pozdrav trudnice strupfetice :)
Kako ide mixanje hrane? Ima li jos kakvih kombinacija ;).
Moja rodica je vodila trudnocu kod Mehmedbasica i on joj je prije poroda preporucio jednog doktora u Vojnoj. Ona se njemu javila i on je porodio u bolnici. Te neke seme mi nisu poznate ali bolje neka ti se neko javi sa malo konkretnijim informacijama (ili sa vlastitim iskustvima :)).
Ja te puno pozdravljam i javi nam se na ovaj nas forum..
user posted image

(odgovor članu strumpfeta)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
8.1.2008 18:26:27   
stella
Ja sam pocela voditi trudnocu u vojnoj od 4 mj.i prezadovoljna sam.trudnocu mi je vodila dr Aida a porodio me dr Drljevic.mojauser posted image je poranila 20 min prije Aidine smjene.Mada sam zadovoljna i sa dr Drljevic,jer ju je istjerao laktom.ja nisam vise imala bas snage jer je user posted image bila krupna.a citavu noc sam imala bolove na 5 minuta.samo sto su na pocetku bili manje jaki nego pri kraju.Vjezbe su mi pomogle,mada nemoj biti u zabludi nije da manje boli.Bolovi su kakvi jesu kod nekog jaci kod nekog manji.Vjezbe ne ublazuju bolove,vjezbe ti pomazu da ne gubis snagu bezveze vec da je ostavis kad beba krene vanka.a kad se to desi nije ti bol ni na pameti.ja sam lezala prvo na ginekologiji 9 dana prije poroda.kad mi je pukao vodenjak sisla sam na porodiliste sa osmjehom a tako sam i izasla.mada mi je radzena epiziotomija.i naravno trebalo je malo vremena za oporavak,ali kad vidis user posted image  sve je drugo nula.sretno

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
9.1.2008 14:53:34   
M kao Mama
Strunfetice i sve druge trudnice, toplo Vam preporučujem da idete na vježbe, bilo u kumrovac ili u skerličevoj, jer to je ista ustanova, samo na dva lokaliteta, meni su vjezbe puno pomogle, a i drugačije vas gledaju u porodilištu kada dođete sa znanjem. A prije svega morate se posavjetovati sa ginekologom da li možete ići na vježbe, a obično se kreće oko 25 ili 26 nedjelje.
pozdrav

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
21.1.2008 9:23:27   
Cvrle
Pozdrav svima! Pitanje: šta je od opreme potrebno za vježbe - trenerka, tene...  i može li se malo zakasniti na vježbe. Jer trebala bih početi ići, ne bih ni slučajno da to propustim, ali radim do 17, tako da ću morati malo kasniti. Može li se tamo negdje presvući?
Hvala!

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
21.1.2008 12:10:26   
D_K
Pozdrav Cvrle :)
Nisam stigla sve postove procitati ali sam upratila da si nam se ponovila sa trudnickom robom :) - cestitam.
U domu zdravlja na otoci se mozes presvuci - na ulazu u salu ima mali odjeljak u kojem se izuvas i obuvas papuce i tu se mozes i presvuci. Mogu te vidjeti ostale trudnice ali mislim da to nije problem.. Sto se tice kasnjenja - znam da su neke trudnice stizale u toku vjezbi a niko im nije pravio problem - ali pitaj sestrice to ti je najbolje..
Puno pozdrava..

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
4.2.2008 11:41:55   
Emina*
Drage moje buduce mame..
Evo da vam kazem, naravno, onima koje ovo zanima.. Jedva nadjoh ovu temu...

Ja sam zvala jutros "Skerlicevu" ( Sada je to Josipa Vancasa br 1), ovaj telefon koji su ostale napisale nije u funkciji...  Evo broj telefona :
560 - 217
Vjezbe su po rasporedu:

Utorkom i četvrtkom od 16:30 h
Srijedom  u 11 h

Rekla mi je da su to psihofizicke vjezbe, ne treba ni knjizica, nikakav dokument, samo trenerka i čarapice, jer se u salu ulazi bos, i flašica obicne vode..
Nije ni bitno u kojoj si sedmici, uglavnom kad god se vi odlucite....

< Poruku je uredio Eminica -- 4.2.2008 11:43:51 >

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
4.2.2008 12:01:00   
M kao Mama
Dobar dan, ja upravo sad srela babicu Berinu sa Otoke izljubile se, kažem šaljem ti stalno trudnice, ona se nasmija i kaže neka ih svaka edukacija je bolje nego nikakva, zato drage moje na vježbe.
Ali odobrenje mora dati vaš ginekolog i na vježbe se ide od 25 sedmice ako je sve ok
sretno

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
4.2.2008 23:04:52   
Suzana
Eminice,
 
Hvala na broju telefona i informacijama.
 
Bas sam ovih dana htjela da se raspitam sta, gdje i kako!
 
Cim prije cu krenuti na ove vjezbe. Iako nosim blizance, Dr mi je rekla da obavezno idem i da je to od velike pomoci!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
13.2.2008 15:11:12   
Cvrle
Sada sam zvala ginekologiju na Otoci da pitam za termine vjezbi. Odgovor je sljedeci:
Ponedjeljak i Srijeda od 16:30
Petak od 10:30
 
potrebno je imati trenerku koja je vama udobna, nesto toplije carape, mali peskircic i flasica sa vodom (bar za prvi put).

Nije problem ako se zakasni (recimo zbog posla, kao sto cu ja kasniti).

Sto znaci ko voli, moze ici na vjezbe svaki dan :), naizmjenicno Skerliceva i Otoka.

Ja sad ne znam sta mi dodje blize sa Socijalnog: otoka ili Skerliceva, jer radim do 17 pa bih voljela da sto manje kasnim user posted image

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
13.2.2008 15:13:26   
kiša
Joj kako bih ja voljela da to ima i kod mene,al sad samo mogu slusati vas kako pricate o tom i da mi kazete kakve vjezbe radite da i ja kod kuce probam,jest da je jos rano al ima vremena.

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
13.2.2008 16:40:29   
haidy
Ja sam danas krenula na vjezbe, ali samo krenula jer nisam stigla na njih. Kasnio mi prevoz, pa sam i ja kasnila pola sata. Tako da nisam ni otisla. A bas sam bila ocajna jer sam se konacno nakanila da odem na vjezbe.
Ali sad sam procitala da te vjezbe na koje sam ja krenula i za koje sam mislila da su u 11 na Otoci, su u stvari u petak u pola 11. E Cvrle da ne bi tebe ja bih zivjela u neznanju i sljedece srijede opet isla na Otoku.


_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu kiša)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu
24.2.2008 18:44:31   
bebano
Drage moje evo opet pokrecem ovu temu.
Ma zanima me koliko dugo se treba ici na ove vjezbe da bi se nesto naucilo i da bi to imalo smisla. Da li kada se krene treba da se ide do kraja, ono do pred porod. Recimo ja sam u 26 sedmici i rado bih krenula, ali posto su vjezbe u pola 5 morala bih barem 2x sedmicno izlaziti vise od sat ranije sa posla (ja radim do pola 6) i to bas nece biti moguce 2 mjeseca. Mozda bih se mogla provuci jedan mjesec, pa me zanima ima li smisla ici jedan mjesec ili od toga nema nista. Sorry ako mi je konfuzno pitanje, ali pametne ste vi glavice znacete sta sam htjela pitati user posted image

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Vježbe za trudnice u Sarajevu
29.2.2008 9:05:39   
strumpfeta
Crvle, da li si krenula na vjezbice? I gdje ti je stacionar :) ?

Eto, ja se pripremam uskoro zapoceti s njima, pa mozda se i upoznamo, ko zna ...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.1.2011 9:47:59 >

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *