|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 3:06:34   
malasara
Pozdrav svim mamama! evo prvi put se javljam pa mi je drago da postoji i ovakvo mjesto...
Nadovezala bih se na ovu temu kada kazu da je cuvati djecu gore od nekog fizickog rada:
uporediti neki fizicki posao sa cuvanjem djece onako na izgled je ok, ali ko nije radio tu vrstu posla (fizicki posao) ne moze uporediti. Ja sam trenutno na porodiljnom i u februaru 2010 bih trebala na posao, radim kao sobarica u jednom elitnom hotelu u SA. Gadan posao ali dobar ugovor tako da mi se nije dalo da trazim nista drugo... sada razmisljam o tome da bebu dam u jaslice kada pocnem da radim..ALI.. nema mjesta, djete poraste dok dodjes na red   e radi toga sam odlucila, imam ogroman stan sa viska sobom koja je prilagodjena za djecu, dacu otkaz i uzeti 2-3 djece i cuvati ih. Prijateljica radi u Holandiji u vrticu 0 - 4god. pa mi je rekla poslati program za djecu po njihovim standardima.. tako da cu biti uz svoje zlato malo a i ona ce da raste sa djecom i nauci sve sto bi i u obdanistu. Preporuke imam, nista u pisanoj formi ali ima br. telefona E pa drage mame bujrum.. malo sam skepticna po pitanju povjerenja roditelja jer citam na forumu strogo NE OGLASI samo preporuka nekog poznatog  ali dok se sve sredi moci ce se pogledati mjesto na kojem bi vasa djeca boravila.. kuca se nalazi iznad Zeljinog stadiona, ogromna terasa, veliki vocnjak i puno zelenila.. sanjam cijeli zivot da radim u obdanistu, ali ko ce to docekati, zato se nadam da ce mi se san ispuniti na ovj nacin 

DAJTE MI I VI SVOJE MISLJENJE  bilo bi mi od velike pomoci!!! Ostaviti posao danas u ovakvom vremenu je pravo kockanje a opet treba nekad nesto i riskirati zato   POMAGAJTEEE
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 7:53:08   
Anoniman
hmmm neznam,tvoj posao nije lagan da se razumijemo,to je ipak fizički posao,ali ako je plata dobra,mislim dovoljna da se može od prvog do prvog onda dobro skontaj,čuvala sam ja dvoje djece kad sam studirala,vjeruj nije nimalo to lagan posao onome ko ga radi kako treba,ja sam bila posvećena samo toj djeci,rijetko kada sam sebi skuhala kafu pa sjela da popijem a da se oni igraju,uvijek sam bila s njima jer sam se bojala da ne padnu da se ne povrijede,a još nisu bila mala djeca,jedno je imalo 3 i pol godine a drugo 5,al uvijek su mi bili na očima,i dan danas oni meni dođuuser posted image ,stvarno neznam šta da ti kažem,posao je teško naći,ti imaš taj posao,gdje si prijavljena,ide ti penziono,zdravstveno pretpostavljam,to ti je ipak siguran posao koliko toliko,čuvanje djece je takođe lijepo ali iapk gledaj šta ti je isplatnije i sigurnije,neznam iskreno ja nikada ne bih napuštala svoj posao zbog ideje čuvanja djece u svom stanu,e sad da je u pitanju da želiš otvoriti privatni vrtić to je već nešto drugo. Neznam mneću da ti ja solim pamet jer stvarno ni sama nisam sigurna šta bih uradila,ali ako imaš taj posao,ako ti je lijepa plata i ako ti je posao koliko toliko siguran ja ga ne bih ostavljala,i da dodam nijedan posao nije lagan. Dobro razmisli!!!

(odgovor članu malasara)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 7:58:28   
Anushka
ako ti tm radi i imate kakva takva redovna primanja, onda je lijepo ako nadjes nacin da ostanes sa svojim djetetom i jos zaradis ponesto, odzivis svoj san i vidis ima li sanse da zaista otvoris privatni vrtic. Naravno da nema laganog posla, ali biti u prilici odgajati svoje dijete a uz to i zaraditi je super. Sretno i nadam se da ce ti se ostvariti sanuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 8:18:44   
bebacha
meni je to super.i ja sam o tome razmisljala al posto se moram vratit na fakultet zasad nista od toga

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 8:25:36   
Anoniman
malasara ako se ti ipak odlučiš za to čuvanje djece u svom stanu javi nam  jer ja tražim posao i ako bih ga našla vjerovatno da bih svoju Asju upisala u tvoj RR vrtićuser posted image u svakom slučaju tebi puno sreće.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 9:10:22   
emma.L
Mislim da trebaš uzeti u obzir svašta nešto. Bi li to čuvanje uključilo i obroke- dakle utjecalo na cijenu koju bi roditelji plaćali? Bi li ti netko pomagao koga bi opet morala platiti i sl. Mislim da bi onda morala gledati i da ta djeca budu istog uzrasta kao tvoje- nekako mi ne bi bilo ok da čuvaš petogodišnjaka, trogodišnje dijete, neko koje tek uči hodati, sjediti ili jesti samo i bebu za jaslice user posted image  a sve to samo jedna osoba. U svakom slučaju ideja je odlična. Samo malo moraš razraditi realizaciju, jer mislim da je teško. Ali ne i neizvodivo :-)

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 9:30:36   
veeseelaa
malasara ideja je fantastičnauser posted image user posted image user posted image  ja lično da ne radim bavila bi se tim poslom
Nije mi jasno ko je u finansijkoj krizi zašto ne radi ovako nešto
Naravno da se trebaš konsultirati s nekim ko je radio u obdaništu da na sličan način i ti tako napraviš, mada i ne moraš, kažeš roditeljima šta nudiš pa bujrum ko hoće
Cijene ćeš svakako prilagoditi usluzi
Želim ti sve najbolje u namjeri da zamisao ostvariš

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 10:02:29   
babina beba
Podrzavam tvoju zamisao i nadam se da ces uspjeti. Hajde razradi posao do proljece 2010 i eto mog bebaca kod tebe, tamam je tada planiram u obdaniste akb.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 10:23:37   
dana3
Bolje znate od mene kakva je situacija u BiH trenutno-znaci zaradu bi morala da prijavis poreznoj upravi a cuvati djecu kuci mora isto da ima odredjene standarde-rad na crno ok ali kad se trazi priznavanje istog ode sve u vodu-ovo ja iz iskustva jer sam mislila to da radim.
Djeca moraju da imaju prostor za igru i vani
hrana ide uz to-znaci neko ko ce tu pomoci
djeca koja ne znaju jesti sama
prostor za spavanje
razno-razne igrace-ciljano za ucenje
masa stvari koja se mora imati prije
uredna evidencija o nabavci hrane-bilo kakva bolest djeteta ti si prva odgovorna.
Cijene boravke djece bile bi jako visoke da bi ti mogla da odrzavas sve na nekim nivou a da imas i platu za sebe!Ima dosta toga sto nisam nabrojila ali nije bas lako ostvarivo da svi budu zadovoljni!
U svakom slucaju,sretno za realizaciju ideje!!!!

< Poruku je uredio dana3 -- 13.8.2009 10:25:08 >


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 16:26:57   
malasara
Ma vi ste za ciste 10tke!! Vise i nisam tako skepticna... aBd krecem u akciju  user posted image O kako mi je trebalo malo podrske, niste ni svjesne koliko mi to znaci!! PUNO HVALA!!!!!!
E sad... sto se tice prijave za tu djelatnost nije mi bilo u planu, uticalo bi na cijenu a to ni meni ni roditeljina nebi islo u prilog. Hrana naravno da bi bila ukljucena, mislim nebi bez toga ni radila. Sada dosta majki doje svoje bebice pa izdojeno mlijeko bi rado davala. I sama dojim svoje sunce malo pa kada bi trebala negdje da je ostavim ostavljala bi i mlijeko ... u frizideru moze da stoji 48h a uledjeno 3 mj user posted image   I o prevozu sam razmisljala ali nisam u mogucnosti, mislim nemam adekvatno vozilo a suprug radi........ vdjecu koja dob djece ce se javljati, nije iskljuceno da ce nas dvoje raditi sto bi i meni bilo super. Meni licno uzrast nije bitan. Imam bebu kojoj ce sad 25. punih 6mj. i nebi mi bio problem da ih imam jos  user posted image   luda sam za njima i tako su neiskvareni da me bacaju na koljena  user posted image

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
13.8.2009 16:31:02   
Suzana
Svaka ti čast. user posted image
Ja sa svojim blizancima nikad ne ostajem sama duže od 1-2 h, evo 15 mjeseci. user posted image


_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu malasara)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
15.8.2009 0:26:06   
malasara
aaaaaaaaa .... stata... a sto Suzana samo tako malo  user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
8.9.2009 1:36:20   
TinchiS
baš mi je drago da postoji još netko s takvom idejom. user posted image
I ja sam na jednom forumu pokrenula takvu temu i reakcije su bile različite. neki su me podržavali neki "pokopali" ali još uvijek ne odustajem od ideje. čekam još da mi mlađi sinčić od 4 mj. user posted image  malo poraste a do tad još skupljam razne ideje, prijedloge i slično. Čak sam se i raspitivala za legalizaciju toga ( otvaranje obrta ili sl. ) ali ne znam baš koliko je to isplativo. 
U svakom slučaju sretno! user posted image
Baš me zanima kakva će biti tvoja iskustva. Nadam se da ćeš se još javljati ovdje i podijeliti ih s nama.

(odgovor članu malasara)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
8.9.2009 10:37:20   
Suzana
IZVORNA PORUKA: malasara

aaaaaaaaa .... stata... a sto Suzana samo tako malo  user posted image


Ups, ja tek vidjeh ovo pitanje.
Izgleda da me nisi skontala, stalno sam ja sa svojom djecom hB, nego ne ostajem sama sa njima, uvijek je tu MM, a ako je on busy neko drugi uleti, ili odemo kod mojih, ili...! user posted image



_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu malasara)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: cuvanje djece kod svoje kuce
27.3.2010 21:17:18   
leda
bok,nikako ne mogu doći do neke agencije koja se bavi čuvanjem djece.nNeki kau da nije dobro ići preko agencije.Ja bi čuvala djecu u svom stanu,inače sam odgajatelj po struci,radila sam u vtriću i sada mi ističe porodiljni i dijete će imati godinu dana,radije bi čuvala dijecu doma,moda dvoje djece jer ne elim da mi sin ide u jaslice.ivim u Zagrebu i namjeravala sam staviti oglas,počela bi s čuvanjem od 9 mjeseca.Inače sam vegetarijanka,ne puim,ne pijem ni alkohol i kavu.Pa ako mi se neko eli javiti u vezi čuvanja djece,slobodno.user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *