|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Tuzlak uz robota šalje i burek na mjesec :-)
19.6.2009 9:37:10   
manuela RR
Tuzlak Nebojša Stanojević član je tima istraživača i ljubitelja svemira koji će zajedno sa ostalim timovima iz cijelog svijeta učestvovati u takmičenju Google Lunar X Prize, čiji je cilj slanje robota na Mjesec. user posted image Nebojša Stanojević Tim pod nazivom "Synergy Moon" okuplja oko 150 naučnika iz cijelog svijeta, među kojima su svjetski priznati stručnjaci, koji su radili na velikim projektima. Osim Nebojše, timu su se pridružili i Edin Omerdić, Vedad Pašić, Azur Dervišagić i Joško Balić iz Bosne i Hercegovine.

Prije dvije godine Google je osnovao fond u vrijednosti od 30 miliona dolara za tim koji prvi spusti robota na Mjesec. Robot treba preći 500 metara mjesečeve površine i poslati video i fotografije nazad.

"Ideja nam se učinila jako primamljivom, jer svi smo kao djeca maštali o tome da jednog dana odemo u svemir, te nam se na ovaj način i pružila prilika da ostvarimo svoje snove. Raspitao sam se o uslovima za učestvovanje u ovoj utrci i nakon što sam uvidio da možemo ispuniti uslove, počeo sam okupljati tim po cijelom svijetu", ispričao je Nebojša za Sarajevo-x.com.

Jedan od uslova za učestvovanje u Googleovom takmičenje jeste da robot mora biti privatno finansiran. Prvi tim čiji robot sleti na Mjesec i kompletira sve ciljeve misije bit će nagrađen sa 30 miliona američkih dolara.

Nebojšin tim planira svog robota "Teslu" lansirati 2012. godine.

"Pored Tesle, na Mjesec planiramo poslati i burek, kao dio promocije naše zemlje, koji bi ujedno bio prvi burek u svemiru. Burek će naravno biti domaći, pravljen u kućnoj varijanti", kaže on.

Prema procjeni Googlea, "Synergy Moon" trenutno se nalazi među prva tri favorita za osvajanje nagrade.

_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Tuzlak uz robota šalje i burek na mjesec :-)
19.6.2009 9:45:43   
Anoniman
Znam ja ovog tipa hahahhahaha Nebojša, joj prošao je on sav dunjaluk nema gdje nije bio, a vidi ga sad on bi i na mjesec pa makar robotauser posted image . Joj legenda je on. 

(odgovor članu manuela RR)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Tuzlak uz robota šalje i burek na mjesec :-)
19.6.2009 9:48:32   
meme27
Bravo Bosnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

mala dijeca piju mlijeko a velika piju krv

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Tuzlak uz robota šalje i burek na mjesec :-)
19.6.2009 10:10:19   
manuela RR
IZVORNA PORUKA: Breskva

Znam ja ovog tipa hahahhahaha Nebojša, joj prošao je on sav dunjaluk nema gdje nije bio, a vidi ga sad on bi i na mjesec pa makar robotauser posted image . Joj legenda je on. 


Kad osvoji 30 miliona znaće ga cijeli svijetuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *